Fekete csempe a modern lakás belsejében

 Fekete csempe a modern lakás belsejében

A fekete csempe egyre népszerűbbé válik, bár a lágyabb színeket nem olyan régen használták. A fekete szín a nyugalom és a nyugalom légkörét adja, de nem nagy mennyiségben. Más színekkel kombinálva a fekete csempe látványosnak tűnik, így a szoba fényűző és drága megjelenésű.

Színes funkciók

A fekete csempe segítségével saját egyedi kialakítást hozhat létre. A fő dolog nem az, hogy túlzásba fektessük fekete színnel, hogy a fürdőszoba vagy a konyha ne nézzen komoran. Az egyedülálló szín másik jellemzője, hogy vizuálisan csökkenti a padlót. Ez nem mindig jó, tekintettel arra, hogy a legtöbb apartman nem rendelkezik nagy fürdőszobával. A fekete csempe előnyei között jól látható, hogy jó a más színekkel való kompatibilitás. Itt jönnek és világos árnyalatok, fényes, gazdag színek. A kis méretű fényes kontrasztos elemeknek azonban kicsit úgy kell lenniük, hogy ne legyenek nagyon látványosak. A fekete szín szigorú, klasszikus megjelenést biztosít a szobának, a belső színek pedig tökéletesen kiegészítik azt.

A fekete csempe modernnek és tiszteletreméltónak tűnik, ha helyesen használja ezt a befejező anyagot, figyelembe véve a bútorok színeit és a szoba egyéb elemeit is.

Csempe textúra és a design

A burkolólapok már régóta az egyik legnépszerűbb anyag. Praktikus, széles színválasztékkal és formákkal rendelkezik, nem fél a víztől, kopásálló és tartós. Ezt az anyagot többnyire a fürdőszobában vagy a konyhában használja.

A lapok két fő típusa van:

 1. kerámia;
 2. csempe.
csempe
kerámiai

A teljesítmény és a külső adatok szinte azonosak, a különbség csak az alkalmazott agyag összetételében rejlik. Ez a lapka a szoba falainak és padlóinak burkolására szolgál. A csempe felülete fényes és matt. A fényes textúra kényelmet biztosít a szobában, fényét és tágasságát hozza létre a fényességéhez. De a szépségét nehéz fenntartani, nagyon piszkos, vízszivárgások jelennek meg, és a por jól látható. Annak érdekében, hogy a fényes ragyogás elégedett legyen, folyamatosan gondoskodnia kell a felületről. Egy másik hátránya, hogy csúsztató hatást fejt ki, különösen óvatosnak kell lennie, ha a víz a cserépre kerül.

A matt textúrájú lapkákat egyre inkább használják.

Bár nem rendelkezik ragyogással, de előnyei jelentősek:

 1. térfogatot ad a szobának;
 2. nem fél a mechanikai sérülésektől;
 3. egy durva felület nem csúszik, így használhatja a padlót;
 4. könnyen használható, a szennyezés nem olyan látható és könnyebben tisztítható;
 5. jól illeszkedik a különböző mintákhoz (retro, klasszikus) és színekhez.

Az átlátszatlan csempe különböző anyagok utánzatából készült: bársonyos, tégla, pala, kő és mások. Nem ritka - hogy a csempe csíkokkal találkozzon. A csempe különleges gyöngyökkel díszíthető. Jön üveggyöngyök formájában. A gyöngyök nemcsak egyedülállóvá teszik a designot, hanem a gyöngyök által tükröződő fénynek köszönhetően a helyiség megvilágításra kerül. Ennek a díszítőelemnek a hátránya a törékenység.

A dekoráció másik típusa egy csempe ragyogással. A csillogás fényességet ad a belső térnek. Ez a csempe kiemelheti a felület egy bizonyos területét, de ha felújítja az egész felületet, akkor íztelen lesz.A csíkok kis kiemelkedéséből fakadó érdesség miatt ajánlott ilyen dekorációt használni a fürdőszobai falak felé nézve, mivel a padló mechanikus ütközésre érzékenyebb, és a konyha mindig piszkosabb és zsírosabb, és alapos tisztítást igényel. Ebben a tekintetben egy ilyen díszítésű csempe nem tart sokáig. A csillogó csempe szokatlannak tűnik, tökéletesen illeszkedik a hi-tech stílusba, de klasszikus stílusban nehézségekbe ütközhet. A villogás hatására az anyagba beépített optikai szál keletkezik. Ez jól reagál a szoba fényére, és tükrözi a fényt. A villódzó lapok szintén jobban díszítik a kis területet, mert az állandó villogás bosszantó lehet. Ilyen anyag például a mennyezet vagy a lépcső burkolására használható.

A mozaik nagyon gyakori. Hála neki, kreatív mintákat hozhat létre. Hátránya egy összetett és gondos végrehajtási technika, ha helytelenül használják, gyorsan elveszthet egy szép megjelenést.

Tényleges kombinációk

A fekete sokoldalú, elegáns és elegáns szín.

Minden más árnyalattal jól fog kinézni, de mivel a szoba tompa lehet, könnyű, örömteli árnyalatokkal kell hígítani:

 • A legnépszerűbb kombináció a fehér csempe. Ez egy klasszikus kontrasztoldat. Ez a két szín egymás között váltakozható egy kockás mintázatban, vagy vonalakkal. Vízszintesen és függőlegesen váltakozva vizuálisan húzva a padlót, és átlósan hozzáadjuk a padlót. Annak érdekében, hogy a fekete-fehér színek kombinációja ne essen túl a szemet, nem szükséges felváltva váltani ezeket az árnyalatokat ritmikusan. Nem szükséges, hogy a teljes padlót vagy falat kockacsipeszben helyezzük el, elég egy kis területet ilyen módon elrendezni. Fehér csempe helyett használhatja a kapcsolódó színeket: tejes, bézs, márvány, rózsaszín és más világos színek.
 • A fekete és arany szín kombinációja nagyon elegánsnak, de tágas szobáknak is alkalmas. Az arany kis foltjai jól néznek ki fekete háttérrel szemben, mivel mindkét szín luxust ad. A nagy mennyiségű arany szín ízléstelen és nevetséges.
 • Kék is népszerű a fürdőszobában. Ez a tisztaságot, a levegőt, a vizet jelképezi. Válassza ki a kék árnyalatokat is, legyen óvatos, ha lehetséges, használjon néhány árnyalatot kis mennyiségben.
 • Nem ajánlott túl sok különböző színt használni, jobb, ha nem több, mint 3-4 árnyalatot választ. A másik színnel rendelkező fekete 1: 3 arányban jobban használható. Ne használja őket ugyanolyan mennyiségben, hogy a fekete ne terhelje túl a szobát. Kivételt képezhet a padlóburkolat a szakaszos sorrendben.

Jobb hagyni a mennyezetet a hagyományos fehér színben. Ha a fekete változatban csinálod, akkor az elszigeteltség érzését fogod létrehozni. Másrészt viszont megismételheti ezt a pillanatot. Ha a mennyezetet fekete színben készíti el, akkor fekete fényt kell alkalmazni egy fényes fényes lapokkal, hogy vizuálisan meghosszabbítsa a falakat és tükrözze a fényt. De ebben az esetben a falaknak, ha nem teljesen fehérnek, legalább 80 százaléknak kell maradniuk.

A nyomás hatásának kiküszöbölésére fehér szegélylécet is hozzáadhat. Javasoljuk, hogy válasszon egy gyönyörű csillárot, mint a világítást, amely tökéletesen tükröződik a fényes mennyezetből.

Elhelyezési tippek

Csempe kiválasztásakor vegye figyelembe a következő pontokat:

 1. A szoba területe és megvilágítása - egy kis, fekete matt burkolattal díszített szoba még kisebb lesz, de a fényes csempe azonnal átalakítja, bővíti a helyet és növeli a fényt.
 2. A szoba célja - a magas páratartalom miatt a fürdőszoba fényes felülete traumatikusvá válhat, így a matt durva lapkánál meg kell állítania a választást, a szerkezetének köszönhetően biztonságosabb.
 3. Felületi típus - fényes lapok alkalmasabbak a falra és matt a padlóra.
 4. A gondozás összetettsége - a világos árnyalatú anyagokkal kevesebb tisztítási problémával, kevésbé szennyezett és kevésbé látható a por. A matt felületek nem igényelnek sok erőfeszítést a tisztítás során.

Tartósságának köszönhetően a csempe inkább padlóanyagnak tekinthető, ellenáll a karcolásoknak és repedéseknek. Fontos szerepet játszik a lapka mérete. Jobb lapokat vásárolni egyik kollekcióból, de ha több típusot szeretne egyesíteni, akkor jobb, ha megvásárláskor mérni kell a különböző gyűjteményekből származó lapok méretét. Nagyon gyakran 1-2 mm-es különbség keletkezik, és az anyag telepítése során nehézségek merülnek fel.

A lapok különböző méretűek lehetnek: mozaik, kicsi (10x10 cm), közepes (20x25 cm), nagy (25x40 cm) stb. A kisebb varratok száma miatt egy nagy csempe nagyobb nedvességállósággal rendelkezik. Ha el akarja rejteni a fal görbületét vagy hibáit, válasszon egy kis lapkát. A falburkolatok méretének is meg kell felelnie a helyiség területének. Túl nagy vagy kis csempe csak rontja a nézetet, a helyzet nem fog egyedülálló tervezést vagy jó minőségű stílust megmenteni.

A szembenézés többféle módon történhet:

 1. Csak egy árnyalatot használ.
 2. Két árnyalatú vízszintes helyiségelválasztáshoz.
 3. Zónázási telkek.

Az arc kiválasztása a helyiség paramétereitől függ. Egy nagy területen elhelyezett helyiségben egy kis területet köthetünk - jobb, ha az első lehetőségre marad. Szintén egy kis szobában nem illik csempe csempe, vizuálisan ellopják, és így a hiányzó helyet. A nagy fürdőszobát szinte bármilyen arccal díszítik, elegendő hely van a különböző tervezési ötletek megvalósításához. Ebben az esetben megpróbálhatja kombinálni például egy mozaik csempe nagy méretével.

A leggyakoribb formázási módszerek:

 • Elosztott sorrendben - lenyűgözőnek tűnik, ha két kontrasztos színt használ, amelyeket felváltva helyeznek el.
 • Átlósan - egy szögben, gyémánt formájában.
 • A téglafektetés a szoba közepétől kezdődik. Ennek a fektetésnek a sajátossága az egyenetlen ízületek elrejtésének képessége.
 • Elválasztás vonalakkal - célszerű a vonalakat vízszintesen elhelyezni, könnyebben észlelhető.
 • "Szőnyeg" - egy kis terület a padló kitűnik a négyzetek egy különböző színű, alkalmas egy nagy szoba.
 • A dísz a két lehetőség kombinációja: "szőnyeg" és a vonalak elválasztása.
 • Kaleidoszkóp - legalább két színt használunk. Sötét árnyalatok vannak a kép közepén, és a fények a szélek felé haladnak. Eladáskor készen áll a kész gyűjtemények egy ilyen fektetéshez.

Gyönyörű példák a belső térben

A következő példák a falazat árnyalatainak és típusainak közös kombinációjára.

 • Itt van egy példa a padlóburkolatok átlósan, a falak fehérre vannak osztva. A fekete-fehér díszítés súlyossága az élénk színek kis elemeivel hígítva.
 • Fekete és arany luxus kombinációja. A sötét belső tér hígításához segít a fehér lapok használata.
 • A belsőépítészethez nagy fekete csempe és finom kék mozaik tartozik.
 • Csempe matt textúra. Ez egy nagyon puha, hangulatos, meleg hangulatú érzést kelt.
 • A fekete-fehér klasszikus kombinációja. A belső mozaik és csempe standard méretekben használt. Stílusos részlet - a habarcsot a kontrasztos varratokra alkalmazzák.

A belső kerámiacsempék fekete-fehér kombinációjának használata, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba