Kőcserép: luxus kivitelben, kedvező áron

 Kőcserép: luxus kivitelben, kedvező áron

A belső egyediséget biztosító finomság kiválasztása sokan inkább a "kő alá" helyezkednek el. Ez a technika lehetővé teszi, hogy stílusosan és divatosan rendezze az otthoni akcentus falakat. Az ilyen felületek eredeti szerkezetűek, így a design alapötlete különleges. A "dekoratív kő alatt" egyedülálló csempe titka számla és megjelenés.

Meg kell értenünk ennek a bélésnek a bonyolultságát, meg kell vizsgálnunk a luxusburkolatok jellemzőit, a klasszikus anyagtól való eltéréseket, az alkalmazási módszereket.

Jellemzők

A "kő alá" csempe egy luxus jellegű építőanyag, amely nagyon reálisnak tűnik a kő szerkezetének utánzására. Ez a textúrája utánzat, elsősorban falak díszítésére. A nyersanyagok a készítmény összetételétől és a gyártási módtól függően eltérőek. Különleges megkönnyebbülést biztosít a felületnek, miközben a falak szélességét az egyes töredékek vastagsága miatt csökkenti, amelynek méretei a klasszikus lapokkal összehasonlítva jelentősen kisebbek.

Külsőleg ez a csempe egy kis téglalap alakú töredék.hasonlít egy egyenetlen élekkel rendelkező kőre, míg az elülső oldal megbízhatósága érdekében más árnyalatú. A bélés általános hátterében a tónusok átmenetei megteremtik a sokoldalúság hatását, amely mélységet ad a térnek, megfosztja az egyszerűséget az egyértelmű anyagi érdességtől.

Mindegyik töredéknek lehetnek töredékei. Jobb, ha dokkoláskor kiderül, hogy két szomszédos fragmens vastagsága más. Ez biztosítja a felület eredetiségét.

A díszítőanyag sajátossága a tojásrakás módja, amely a klasszikus értelemben nem helyes. Csempe alatt a kő nem kell kiigazítás, ez nem csak tökéletlen. Speciálisan különböző méretű. Két formában engedje el. Egy esetben egy téglalap alakú egyetlen darabból áll, amelyet a megkönnyebbülés látható görbülete jellemez.

Egy másik típus egy tömbből álló töredék. Ez a lapka nem illeszkedik a szokásos módon a kereszteződések kialakulásához. Saját stílusa van. Általában a képeket a különböző méretű töredékek ragasztásával készítik, amennyire csak lehet, összekötve az egymással szemben álló elemeket.

Az egyes fajták burkolatai között megtalálhatók a sima élekkel rendelkező lehetőségek, valamint a hullámos élek. Ha az élek egyenletesek, akkor bizonyos típusú anyagokban észrevehető. Ebben az esetben érdemes a díszítéshez olyan töredékeket választani, amelyeknek az arcának megkönnyítése nagyobb. Ez elrejti a varratokat.

Az ilyen anyagok behelyezése nem felel meg a geometriának. A készlet gyakran különböző méretű csempe van, így a mű mozaikszerű elrendezésre hasonlít.

A másik ragasztáshoz nem szükséges egy darab közepét elpusztítani. Ez kényelmes, bár szükségessé teszi minden részlet kiválasztását, hogy a megjelenés a lehető legvonzóbb legyen. A kész vászonban egy ilyen fajta látványos.

Segítségével vagy anélkül?

A „kő alatt” elhelyezett csempe külön kategóriája egy minta. Nem adja át a kívánt textúrát a megfelelő mennyiségben. Itt a hangsúly inkább árnyékban és színben van. Ez különösen igaz a márványbevonatokra. Semmi, kivéve a márványfelület típusát és hidegségét, nem várható ilyen csempe.Ugyanez mondható el a padlóburkolatokról megkönnyebbülés nélkül. A kép természetesen hasonlít a kőművészetre, a természetes kő felszínére, de nem közvetíti a megkönnyebbülés utánzását.

A csempe "kő alatt" feladata megkönnyebbüléssel a kő cseréje, és nem az ábra bemutatása, így két különböző anyag összehasonlítása meglehetősen nehéz. Ezeket a megjelenés, a telepítés módja jellemzi. Tehát a kőfelületek mintázatának utánzatait tartalmazó töredékek közel vannak a klasszikus kerámia- és porcelánkövekhez. Ha ezt a szemszögből tekintjük, akkor a külső textúra mellett kevés hasonlóság van. Egy csempe hasonlít a falazatra, a másikra a felületre. Az anyagok egy típusra való hozzárendelése azon a tényen alapul, hogy mindkét esetben alapot képez egy kő.

A mintázatú fajtát a sima felület és a szigorú geometriai forma jellemzi. Különböző méretű és színű. Különleges jellemzője a színárnyalatok változása. Tehát gyakran használt pasztell árnyalatokat. Valójában ez egy közös kerámialap, amelynek mintája hasonló a kőhöz (például malachit, márvány, vadkő).

Könnyen kezelhető az ilyen csempe: egyszerűbb tisztítani. Lehetőség van a telepítés gyors elvégzésére is, és ha szükséges, szétszerelni.

előnyök

A dekoratív kő utánzó csempe sok előnye van. A textúrák köre igen széles. Szóval, ő képes reprodukálni a textúra a természetes gránit, bazalt, vad kő és sok más. A természetes kollekcióhoz képest a gyári termékek lényegesen olcsóbbak (3-5 alkalommal). Ez luxus felületkezelést tesz lehetővé, megfelel a tervezett javítási költségvetésnek.

Az ilyen anyag rendkívül tartós. A tapétákkal és a mennyezeti lapokkal ellentétben nem lehet mechanikusan tönkretenni, ha nem célszerű. Egy ilyen felület a minőség alapjainak előkészítése során hosszú ideig díszíti a lakás falát, szükség nélkül.

Ez különösen igaz, ha a házban háziállatok vannak. Nem károsítják a burkolat felületét.

Ez a kivitel tartós. Az anyag az előkészített falak felületén nem kevesebb, mint a szokásos csempe. A bevonat gyorsabban unalmasabb lesz, mint a felszíntől való eltávolítás. A tojásrakás szabályaitól függően legalább 20 évig tart, és a töredékek alakja és színe sem szenved a száraz tisztítástól. Ezenkívül ez az anyag nincs kitéve napfénynek.

Az ilyen fektetés jelentősen könnyebb, mint a természetes kővel való munka. A "kő alatt" dekoratív csempe fogyasztása 25-30 kg / 1 négyzet. A természetes anyagok elhelyezésekor a fal minden négyzetmétere többször is „nehezebbé válik”. Vizuális fellebbezéssel az ilyen utánzás nem teszi lehetővé a falak letelepedését vagy elfordulását. Ez az anyag a színpaletta különböző árnyalataiban és a használt számlákban különbözik. Ez jelentősen megnöveli a tervezési lehetőségeket, lehetővé teszi, hogy kiválassza az akcentus helyét az ilyen nézőpontok számára, hogy ne töltse túl a szobát rengeteg apró töredékgel.

A gazdag választék rovására lehetőség van arra, hogy ezt a befejezést modern és etnikai stílusban vezessék be.

A "kő alatt" falburkolatok megkülönböztető jellemzője a részleges telepítés lehetősége, ami más analógok esetében nem így van. Ez különálló szigetek formájában alakítható ki, a bázis simán vakolt felületén különös minták, nem korlátozódnak az egylapos formázási módszerre. Ezen keresztül elvégezheti a szomszédos síkok befejezését, ami az ókornak egy kis érintést biztosít.

Az elpusztult falak utánzásakor létrejön az ókor hatása, amelyet a tervezők aktívan használnak.

hiányosságokat

A szokatlan szerkezete miatt ennek a befejező anyagnak számos hátránya van, így a vásárlás nem kizárólag a megjelenés vonzerején alapulhat.A befejezéshez valóban szükséged volt rá, figyelembe kell venned annak jellemzőit. A probléma sokszínű megkönnyebbülésű töredékek lehet. A tojásrakás folyamatában lehetetlen elkerülni az anyag vágását, ami ebben az esetben meglehetősen nehéz.

A gyémánt üvegvágó nem fog megbirkózni a feladattal, akkor erőteljes berendezést kell használni (pl. Daráló). A metszés után hosszú időre van szükség, hogy a vágást úgy őrölje, hogy ne károsítsa a kész felületet.

Annak ellenére, hogy ez az anyag erősíti a kezelt felületet, nem járul hozzá a hő fenntartásához, mivel az alkatrész típusától függetlenül hideg anyag. Kellemetlen az ilyen felületre támaszkodni vagy egyszerűen megérinteni. Tapintási érzések esetén ugyanazokat a tapétákat és mennyezeti lapokat veszíti el. Ez a bélés nem biztosít helyet a tárgyak falain vagy rögzítő bútorokon. A lényeg nem a telepítés megkönnyítése és bonyolultsága, hanem a szemnek láthatatlan esztétikai hasadék.

Egy ilyen felületen egy festmény vagy tükör fog kinézni. Ugyanez vonatkozik a bútorokra is: elhelyezése megteremti a barlangban való érzését, ami viszont a tér „súlyozásához” vezet.

Ugyanezen oknál fogva lehetetlen két vagy több falra nézni. Még ha igazán akarod, a kezelt terület térfogata nem lehet több fal. Úgy tűnik, csúnya kifelé néz ki, túlterheli a belső kompozíciót, megkérdőjelezi a számos bútor használatának jelentőségét. A textúrákra korlátozások vonatkoznak. Nem kívánatos, hogy többet használjunk - ez a megkönnyebbülést szokásos hullámokra fordítja.

Nehéz és gondoskodik az ilyen anyagról. Minden attól függ, hogy ez a csempe összetétele. Nem minden típusú bélés ellenáll a bőséges nedvességnek a tisztítás során. A probléma a megkönnyebbülés. Ellentétben a sima felületű lapokkal, amelyeket nedves ruhával törölhetünk, a helyzet más. A felszínen felgyülemlett por kitölti a mélyedések és az ízületek területét. A porszívó gondoskodik, de problémát jelent. Sok időt vesz igénybe. A felület kezével történő tisztítása traumatikus lehet.

típusok

Napjainkig az építőiparban a "kő alatt" díszítő burkolólapok két fajtája van: gipsz és kerámia. Dekoratív és homlokzati (a homlokzatok falainak díszítésére). Minden anyagnak saját jellemzői vannak. Figyelembe kell vennie a fő szempontokat.

gipsz

A gipsz "kő alatt" csempe kiváló minőségű természetes anyag utánzata. Gipszpolimer tömegből készül, amelyet alacsony fagyállóság jellemez, ezért az anyag kizárólag belső munkákhoz használható. Könnyű, higroszkópos - felszívja a felesleges nedvességet és felszabadítja azt, ha a levegő száraz.

Ez a csempe tűzálló és környezetbarát, szagtalan, a működés során a napfény hatása alatt nem halványul. A vele való munka egyszerű, de pontosságot igényel. Ennek az arcnak a hátránya törékeny, ezért lehetetlen megakadályozni a chipek megjelenését a telepítés előtt. A befejező munkálatok végén a felületet vízlepergető bevonattal kell kezelni, különben a csempe deformálódhat.

Emiatt nem ajánlott a fürdőszoba és a konyha falainak díszítésére, bár ez a hely a nappaliban vagy a folyosón.

kerámiai

Ez a kivitel több fajták jelenlétében is figyelemre méltó. Ezek a következők:

 • kerámia gránit;
 • klinker;
 • Cotto;
 • majolika.

Klinker szabadul fel mázzal és anélkül. Alkalmas bármilyen típusú burkolószobákhoz, így kívánt esetben a fürdőszobában is használható. A porcelánlapkákat a nedvesség nedvesség felszívódása és a mikrokockák hiánya jellemzi. Cotto vörös agyagból készül. Ezt a fajtát gyönyörű természetes szín jellemzi. Nem fedett mázzal, a folyosón és a hallban. A Majolica jó minőségű tulajdonságokkal rendelkezik.

Nemrégiben a kő alatt a 3D-s hatású lapka népszerűvé válik. Külsőleg volumetrikusnak tűnik egy speciális film alkalmazása miatt, amely garantálja az anyag három dimenzióját. Ez az anyag megkönnyebbülhet, vagy teljesen sima lehet. Különösen reális, messziről néz ki, ha matt textúra van.

elhelyezkedés

Ezt az anyagot a lakás különböző helyiségeiben lehet használni, ha azt a tervezés megköveteli. Vannak azonban olyan helyek, ahol nem megfelelő. Ez a technika nem engedélyezett a WC-ben, amikor befejezi az erkélyt, a loggiát és a gyermekszobát.

A WC-vel és az erkélylécekkel kapcsolatban a használat elfogadhatatlansága az, hogy ezek a terek már kicsiek. Nézd szépen a falukon burkolat "a kő alatt" nem fog.

Ugyanez mondható el a gyermekszobáról is. Ez a díszítés bizonyos stílust igényel, és ez a stílus semmi köze a gyerekekhez. Jó a tetőtér, a grunge, a modern, a brutalizmus irányában.

Egy nyitott terű lakásban is ez a technika nem releváns, ha a gyermek benne él:

 • A felület durva. Ez megfosztja a helyiséget, jelentősen csökkenti a szoba hangerejét. Ez nyilvánvaló az óvoda számára fenntartott tágas hely esetén.
 • Ez traumatikus. Véletlen esés esetén megsérülhet a kőanyag utánzata.

Két lehetőség áll rendelkezésre egy ilyen helyiség megfelelő helyiségére: egy felnőtt hálószoba és egy nappali. Az első esetben ez a technika ideális a fejléc zónájával szemben, a második - sok technikával rendelkezik, amelyek közül a leginkább harmonikus megjelenés:

 • a kéményléc befejezése;
 • egy videórendszer résének díszítése;
 • az étkező felosztása a zónázás során;
 • akcentussal díszített vendégterület;
 • fali díszítés szelektíven a megsemmisítés közvetítő szerkezetével.

Egy csempe használata egy kő formájában lehetővé teszi, hogy a designban luxust készítsen, míg a csempe elrendezését megváltoztathatja. A fal egy részét monolit vászon formájában lehet elhelyezni, kis létraként elhelyezni, a nyúlvány egy kis részén, vagy két egymáshoz képest merőleges szomszédos falon utánozni.

Annak érdekében, hogy ez a díszítés harmonikusan nézzen ki, nem mindenhol megismétlődik, különben a technika már nem kifejező.

Színes megoldások

A természetes és mesterséges kőzeten a megkönnyebbülés csempe színpaletta változatos. Általában itt főként a természetes festékekre ragaszkodunk. Egy hang nem kívánatos. A sokoldalú színes kompozíciók prioritása. Néha fehér és fekete láthat rájuk, de gyakrabban találhat ilyen kombinációkat:

 • szürke + mocsár + bézs;
 • bézs + mocsár + barna;
 • homok + világos szürke + márvány + fekete és szürke;
 • világos szürke + tégla + bézs + barna-piros;
 • világos szürke + bézs + hideg homok;
 • márvány szürke + bézs;
 • sötét wenge + terrakotta + bézs;
 • világos szürke + sötét szürke + homok;
 • tégla + hidegbarna + világos szürke;
 • sárga bézs + szürke + homok;
 • meleg bézs + narancs-barna + terrakotta.

A meleg színek mellett a kombináció hideg lehet, de csak szürke kontraszt használata fekete tónussal nem adja meg a kívánt hatást, ha színtárs nem kerül hozzáadásra. Ugyanez a bézs teszi a textúra nem unalmas. A fehér szín, a homályos tónusokat hígítva, kellemesebbé teszi a szemet. Lehetővé teszi a csempe sokoldalúságának hatását. Gyakran a csempe árnyékát bonyolítja a kontrasztok heterogenitása. Ez nagyobb hasonlóságot biztosít a kővel.

Méretek és alakzatok

A falakra illesztett domborzati lapok paraméterei és megjelenése eltérő. Az alapvető téglalap alakú formák mellett tetszőleges négyzet is lehetnek. Ezzel egyidejűleg ezeknek a töredékeknek a szélei a törött hullámokhoz hasonló göndör vonalakban vannak. A bélés kényelmének megkülönböztetése érdekében a szokásos és a sarokcsempe megkülönböztethető. Az első mérete 24x7 cm, 24x14 cm, hossza 24 cm, szélessége 12 vagy 14 cm.Ugyanakkor 15 cm-es töredék van a sarkon.

A méretek relatívak. Minden márka megfelel a saját szabványainak, amelyek közvetlenül kapcsolódnak az általános web jellemzőihez. A töredékek lehetnek hagyományosak vagy nagyon keskenyek. Gyakran eladó 20x20 cm, 30x30 cm, 33x33 cm, 20x12 cm-es termékek.

Ami a fajtákat illeti, a könnyebb: alakja téglalap vagy négyzet alakú, a méret az anyag típusától és a gyártó országától függ.

 • A falburkolat paraméterei 10x10 cm, 15x15 cm, 20x25 cm, 25x45 cm, 20x30 cm, 25x30 cm, 25x35 cm, 25x40 cm, 20x50 cm, 30x30 cm.
 • A padlólapok paraméterei 15x15 cm, 20x20 cm, 20x30 cm, 30x30 cm, 40x40 cm, 45x45 cm, 50x50 cm lehetnek.
 • A porcelánköveknek saját szabványai vannak: 20x20 cm, 30x30 cm, 15x60 cm, 30x120 cm, 30x60 cm, 40x40 cm, 45x45 cm, 60x60 cm.

A gyártók áttekintése

Ma már sok vállalat foglalkozik dekoratív csempe gyártásával a kő alatt. Érdemes megjegyezni az olasz és spanyol vállalatok termékeit. Ez a lapka minden lakást különlegesvé tesz.

A legérdekesebb minták a következő márkák csempe:

 • "Canyon". Környezetbarát homlokzati csempe, kőműves utánzatok, hő- és nedvességálló.
 • "Keramin". A matt textúrájú belsőépítészeti anyagok széles választéka, fehér, bézs, tégla, homok, olajbogyó és szürke tónusok formájában.
 • "INTC". Gyártó a "vadon élő kő alatt" vakolat, a színpaletta nemes és lágy színeiben.
 • Kerama Marazzi. A természetes kő megbízható utánzata minden egyes töredékben.

Ezekre az anyagokra vonatkozó visszajelzések többnyire pozitívak. A vásárló egy érdekes tervet jegyez, amely lehetővé teszi, hogy létrehozza ezt a burkolatot. Más előnyök közé tartozik a tartósság. Ez a kivitel szép, míg tartós.

Mit kell figyelembe venni a választás során?

A "kő alatt" álló anyag kiválasztása során számos tényezőt kell figyelembe venni, a megjelenéstől a műszaki jellemzőkig. Kezdetben meg kell határozni a tervezett munka típusát, mert a belső és külső csempe teljesen más. Nem lehet alkalmazni a fajta homlokzatára, amely a belső falakat vágja. Ez a lapka nem tart sokáig.

 • Vegyük figyelembe az eladó ajánlásait, a csempe kiválasztásával a kívánt típusú ragasztót.
 • A vágott anyag nem alkalmas a munkára, meg kell nézni mindent a vásárlási folyamatban, ha lehetséges.
 • A beszerzéskor az anyag 10% -át kell tartalékként hozzáadni a teljes mennyiséghez (működés közben a forgácsolás előfordulhat, a szállítás közbeni képződésük nem zárható ki).
 • Ügyeljen a sorozatszámra. Ez minimalizálja az anyag sokféleségét.
 • A befejező anyag kiválasztásakor ügyeljen a helyiség megvilágítására. A szürke és sötét árnyalatok vizuálisan csökkentik a helyiséget, sötétté teszik.
 • Vásároljon egy jó hírű, jó hírű áruházban. Ezzel elkerülhető az alaphamisítás.
 • Tekintsük a belső jellemzőket. Ha a bútor sötét, akkor előnyösebb a világos árnyalatok bélése.
 • Nem szabad ezt az anyagot egyesíteni, még akkor is, ha a számlálón azonos színű hangok vannak.
 • Ügyeljen az árra. A jó áru nem olcsó. Ebben az esetben a minőség és a tartósság mutatója.

Tippek és trükkök

Ahhoz, hogy a „kő alá” lapok sikeresek legyenek, és a végeredmény szakszerűnek látszott, a díszítésbe nem szükséges bevonni a szakembereket. Ez a folyamat nem olcsó, de ezt a család minden feje elvégezheti.

Szükséges figyelembe venni a szakértők több ajánlását is, akik segítenek megérteni, hogyan kell dolgozni az anyaggal:

 • Miután az anyagot megvásárolták és házhoz szállították, alapos ellenőrzésre van szükség. A kőtömbök megvizsgálják az első ragasztócsomagot. Fontos, hogy értékeljük a színegységességet, megszüntessük a hasított anyagot.Semmi sem zavarhatja a minőségi munkát.
 • Az alapnak előkészítettnek és tartósnak kell lennie. Az összes repedést, szabálytalanságot, szennyeződést a felszínről eltávolítjuk, majd a szemekkel megsimítjuk. A talaj erősíti a falakat, ami lehetővé teszi, hogy a burkolat tartósan hosszú ideig tartson.
 • Sima felületek feldolgozásakor érdemes viszkózus ragasztót felvenni. A munkát a sarok irányában végezzük. A hagyományos kerámia burkolólapoknál a fal nagy részén ragasztót alkalmazunk. Kis darabokkal dolgozva kis mennyiségű ragasztót alkalmazunk a falra.
 • Miután a bélés befejeződött, a hézagokat egy speciális fugával dörzsölik, amelyhez a pigmenteket általában hozzáadják a kőhez. Ez kiküszöböli az ízületek megjelenését. A klasszikus csempe mintázatú öntésekkel kiemelték az öltéseket, ezzel a habarcsot választva, kontrasztos alapfelület.

A munkában fontos, hogy ugyanazon minimális távolságot tartsuk be. Ez szilárdságérzetet teremt. Egy sima csempe mintázattal történő lerakása esetén fontos, hogy azonnal vegyen be a műanyag kereszteket a varratok azonosításához.

Gyönyörű példák a belső térben

Ahhoz, hogy először megismerhessük a „kő alatt” burkolólapok díszítésének lehetőségét, figyelni kell a fotógalériában bemutatott példákra.

 • A "kő alatt" dekoratív csempe miatt kiemelkedő kiemelkedés egy résszel, stílusosnak tűnik. Ez a tervezési technika megváltoztatja a tér érzékelését.
 • Nyitott terű térben a fal egész síkját a „kő alatt” lapokkal díszítheti. Stílusosnak tűnik, ugyanakkor nem zavarja a belső kompozíció egyensúlyát.
 • A "természetes kő alatt" lévő étkező stilizálása különleges hangulatot teremt. Ez a technika a mennyezeten található gerendákkal kombinálva a padlás vagy a grunge stílusában megfelelő.
 • Szép és harmonikus megjelenés a kandalló falának nappaliban. Ugyanakkor maga a kandalló kiemelkedése sem néz ki.
 • A folyosó vagy a folyosó falainak részleges díszítése stílusos megoldás. Nem kell sok díszítés, és a bélés megjelenése különleges és divatos lesz.
 • A kiemelkedés-korlát szokatlan fogadása. A munka nehéz, de a nézet kiváló. Ez részben hozzájárul a felületek különböző textúrájához és a felesleges dekoráció hiányához a szobában.
 • Nehéz, de sikeres példa a polc és a szomszédos talapzatok bélésének felületére. Kötelező feltételek - minimális megkönnyebbülés és figyelemelterelés a belső tér fényes vonásain keresztül (ebben az esetben a szokatlan bútorok és borászati ​​kiegészítők).
 • Példa egy hangulatos kandallós étkezőre és egy befejező akcentussal. Annak ellenére, hogy a szerkezet megkönnyíti a szerkezet megkönnyítését, a design sikeres, stílusosnak tűnik. A kandalló otthonos légkört teremt.
 • A nappali fal kerámia díszítése lenyűgözőnek tűnik. Ugyanakkor a fal nem húzza túl a figyelmet, a domináns szerepet a kandalló számára hagyja.
 • A kifejező akcentus példája a kéménygerinc kiválasztása. Szembesülve nem sérti a belső harmóniát, nem zavarja a figyelmet a TV-ről és a kandallóról. Azonban a plazma és a polc ilyen jellegű rögzítéséhez sok erőfeszítés szükséges.
 • A lakóterület kétszintes házának falainak kiemelése kötet. A kő szerkezete szokatlan mélyen hat.

Jellemzői a csempe választékának a kő alatt, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba