Sarok csempe: melyik jobb választani?

A konyha és a fürdőszoba felújítása leggyakrabban kerámialapokkal történik. Az ilyen helyiségekben egyszerűen elengedhetetlen. Azonban az anyag nem korlátozódik a kerámiára. Csak a kiegészítő elemek használatával, a szoba esztétikai megjelenést kap, biztonságos és biztonságos. Ezen elemek egyike sarok.

Különleges jellemzők

Ha nem használja a sarkokat a falak és a sarkok csomópontjában, akkor a szoba megjelenése hiányos lesz. Nemcsak esztétikai funkció, hanem a munka során elkövetett lehetséges hiányosságok is. Az ilyen sarkok megvédik a lapkákat az esetleges zsetonoktól, védik a penésztől és a penésztől, amelyek nedves körülmények között jelennek meg. Ezen kívül kiegyenlítik a szabálytalanságokat és a veszélyes kiemelkedéseket, amelyek a jövőben képesek lesznek megvédeni a felhasználót a lehetséges sérülésekkel szemben.

A helyes lapkával a mesterek könnyebben megbirkózhatnak. Azonban egy kis konstrukciós készséggel, jól megválasztott utasításokkal, az eljárás általános elképzelésével és erős vágyával ezt a feladatot egy nem szakember is elvégezheti.

A mester képességei és a lapok minősége minden bizonnyal fontos. A dekoratív és funkcionális további részletek azonban bizonyos esetekben alkalmasak ahhoz, hogy a szoba megjelenését megfelelően befolyásolják. A sarkok használatakor megbízható és hatékony dokkolócsempéket érhet el, sokkal jobb és szépebb, mint más csatlakozási módoknál.

A sarkok díszítése a főburkolat pontosságát és teljességét biztosítja. Segítségével esztétikailag komplex területeket tervezhet. Ezeket a csempefektetés során és a befejezés után is használják.

A sarkok segítségével lehet kiemelni a választott mintát és létrehozni a falazat vizuális teljességét. Az ilyen esetekben a leggyakrabban az alumínium sarkok előnye, de más anyagokból származó analógokat is használhat.

Típusok és méretek

A sarkokat külsőre lehet osztani, amelyek konvex sarkokra vannak felszerelve, és amelyek több esztétikai funkcióval rendelkeznek, és belsőek - homorú formák, és belső sarkokhoz használatosak, és ezen kívül a csempe és a fürdőszoba csomópontjainak összehangolására.

Külső sarkokat használnak a munkában abban az esetben, ha a kiálló részek a két fal derékszögű konvergenciapontjában jelennek meg. Az ilyen termékek lekerekített formájúak, ami megakadályozza a személy sérülését éles kerámia szögekből és a csempe sérülését a jövőben.

Az elemek fő méretei (a polc hossza és szélessége) - 7, 9 és 11 mm, hossza 2,5 m. A termék egyik oldala csempe horonnyal rendelkezik, a másik dekoratív funkcióval rendelkezik, és megvédi a lemezeket a külső befolyástól. A dekoratív elemek műanyagból, alumíniumból és sok más anyagból készülhetnek. Fehér vagy semleges színű lehet.

Belső elemeket használnak a szoba sarkainak kialakítására, és a csempe sarokcsuklói közé vannak szerelve. Ezek szabványos szélessége 1 cm, és szükség esetén beállíthatók. Védő funkcióval rendelkeznek, nem teszik lehetővé a víz behatolását, ami viszont megvédi a falakat a penész és a penész kialakulásától. Könnyen tisztítható bármilyen mosószerrel.

A csempe profilok mind technikai, mind dekoratív funkciókat látnak el. Egyszerűsítik a csempe telepítését és a külső hatásoktól is védettek.. Megkülönböztesse az U-alakú, T-alakú, L-alakú és H-alakú profilokat. L-alakú szögletes, függőleges és vízszintes lefedettségű kötésekben használatos.A T-vagy H-alakú elválasztó betét és a padlóburkolatot ugyanazon a szinten rögzíti. Az U-alakú anyagot a befejező munkák során használják.

A profilok és a sarkok használatára vonatkozó kérdésre nincs egyértelmű válasz. Ezek szokásosak lehetnek, mint a fal vagy a felső rész esetében. A rendes hordozható dekorációs funkció védi az ízületeket, de a létra élettartama a használat során csökkenthető, mivel az idővel felhalmozódott víz megsemmisíti a fő anyagot.

A felső rész funkcionálisabb, megakadályozza a csúszást.

anyagok

A sarkok között (csempe elrendezés) dekoratív (leggyakrabban PVC, kevésbé gyakran kerámia) van, hogy szépséget, különböző színeket és formákat, valamint funkcionális, tartós, fajtákat adjon.

 • Alumínium sarkok sokoldalúak, semleges színűek és több teret adnak a tervező kreativitásának. Tökéletesen kombinálva a széles színpalettával, a csempékkel és a szaniter felszerelésekkel. Különböző permetezéssel kombinálható. Az anyag előnyei a könnyedség, a megnövelt szilárdság és a korrózió ellen.
 • Főbb tulajdonságok PVC (vagy műanyag sarkok) - rugalmasság és könnyűség. Különböző színekben kaphatók, a munka bármely szakaszában telepíthetők. Egy másik plusz az ilyen típusú modellek széles választéka. A nedvességnek ellenálló műanyag, könnyen kezelhető. Azonban, ha ez a faj véletlenül felfújódik, ez befolyásolhatja a teljes szerkezetet. Tökéletesen javítja, biztosítja a szigetelést és a dekoráció egyik eleme.
 • Fém sarkok nehéz téglalap alakú csempékkel együtt használják, mivel könnyen terhelhetők. Ebben az esetben azonban a falazatnak teljesen síknak kell lennie, mivel az ilyen termékeket nem könnyű hajlítani. Réz és rozsdamentes acél van.

A rozsdamentes acél elemek tartósak és nagy sűrűségűek. Leggyakrabban arany és ezüst színű, de bronz, króm, nikkelezett és sárgaréz is megtalálható. Könnyen festhető.

 • Kerámia sarkok leggyakrabban dekoratív funkcióval rendelkeznek, és összetételben használatosak. A mintákat mintázott design jellemzi. Ezek azonban nagyon törékenyek és nem képesek ellenállni a sokkterhelésnek.

Tervezési jellemzők szerint a sarkok kemény, puha és félig merevek:

 • kemény Fémből és alumíniumból készült termékeket veszünk figyelembe. Kezdetben nem festettek és természetes színnel rendelkeznek. A nyersanyagok ára elég magas a más típusokhoz képest, ami befolyásolja a késztermék árát.
 • Félig merev - Ezek műanyagból készült elemek. Elég könnyű és rugalmas, különböző színárnyalatokkal rendelkeznek, könnyen festhetők. Az ilyen termékek rendkívül ritkán találhatók fekete színben.
 • lágy a sarkok is műanyag, de a különbség a szilikon élek között van. Univerzálisnak minősülnek, tetszőleges csempézett felületekkel dolgozva.

   Különösen érdekesek a dekoratív díszlécek. Ezek volumetrikus, sima vagy mintás termékek, amelyek szükség esetén egyetlen összetételűek a minta azonosságának megfelelően. A belső tér bizonyos stílusát tükrözheti. Különböző anyagokból készült.

   Az öntést az anyagok csomópontjában elfedikkülönböző színekkel és textúrával rendelkeznek, valamint felületeken kompozíciókat készítenek. Jó elrejti a hibákat és vonzza a figyelmet. A szoba két síkjának (mennyezet, fal és padló) ízületeinek elrejtésére használt elemeket padló- és mennyezeti padlóknak nevezik. Közvetlenül a padlóburkolatokhoz főként fém- és műanyag díszléceket használnak.

   kérelem

   A sarkok közvetlenül a csempe telepítésekor helyezkednek el. A további rögzítők használata nem szükséges, mivel a ragasztószerkezet és maga a bevonat tartja őket.Ezeknek az elemeknek a használata során nincsenek különösebb nehézségek - egyszerűen rögzítettek, óvatosnak és figyelmesnek kell lennie a telepítésekor.

   A tervező által kitűzött céltól függően különböző típusú termékeket használnak. A lehetséges hibák kiküszöbölése és az általános nézet pontosságának biztosítása érdekében műanyag modelleket használnak. A kerámiát dekoratív funkciókhoz használják, segít a luxusnak és az eleganciának a lakás díszítésére. A réz és a króm a retro stílus szempontjából fontos.

   Gyakran szükség van a különböző felületek dokkolására, például, ha a fürdőszobából a folyosóra költöznek, lehet csempe és laminált.

   Ha a javítás során szükségessé válik, hogy a felületet zónákra osztjuk, ezt különböző módon lehet elvégezni. A legnépszerűbb és legegyszerűbb lehetőség a küszöbérték használata. Különböző anyagokból készülhet, különböző méretű és tulajdonságú. Ezen küszöbök telepítésekor profilokat is használnak, amelyek általában rögzítőkre vannak szerelve.

   Leggyakrabban a csuklót fém vagy műanyag dokkoló anyával zárják, amely csavarokkal van rögzítve. Telepítése nem igényel speciális készségeket. A két különböző felület hasonló csomópontja egy olyan rugalmas profillal zárható le, amely két T-alakú félnek néz ki - az egyik alján, a másik pedig felülről van behelyezve, ami nem igényel további elemeket.

   És végül a "folyékony profilhoz" való csatlakozás módjának széles körű népszerűsége. Ez egy rugalmas ragasztó és parafa vízálló keveréke.

   telepítés

   Annak érdekében, hogy a sarkok még a kerámialapok elhelyezése után is megnézhessék, a szegélyt profilszögek formájában kell használni. A javítások elvégzése során a mester maga határozza meg, hogy elkezd-e a sarkok beszerelésével vagy a burkolatok készítésével. Ezeket az elemeket egyszerre telepítheti a lapkával, és a tetején is lehet. A második módszer egyszerűbb, de csak szembe kell néznie.

   Mindenesetre a csempézett sarkok jelölése és zapilivanie kötéseinek fontos szerepe van, mivel ez attól függ, hogy a csempe zökkenőmentesen és pontosan kerüljön kialakításra.

   A sarkok kiválasztásakor hangsúlyozni kell, hogy megfelelnek a csempe méretének, hogy elkerüljék a telepítés során felmerülő problémákat. Kezdetben a termék speciális ragasztóra van szerelve, ragasztószalaggal. Ugyanez a ragasztó feltétlenül tölti ki a szerkezet üregeit.

   Ami a fém sarkokat illeti, deformált termékek nem használhatók, ez befolyásolhatja a befejező szakasz megjelenését. A fektetési profil pozitív hatással van a kész bevonat szilárdságára. Javasoljuk a munkát egy nyitott falral kezdeni, amely a szobába való belépésre összpontosít. A javítás megkezdése előtt pontos méréseket kell végezni, ez segít minimalizálni a cserép-vágást és a jövőben egyéb korrekciós pillanatokat.

   A sarkok egy-két milliméter vastagabbnak kell lenniük, mint maga a lapka, így illeszkednek a hornyhoz.

   A külső és belső elemek telepítési terve eltér:

   • A kívánt méretű külső sarok a fal sarkára kerül, a csempék mind a csatornákba kerülnek, mind a szükséges jelek készülnek. Ezt követően a csempe eltávolításra kerül, és a profilt pontosan a ragasztón lévő címkékre helyezik. Ezután a ragasztót maga a csempe veszi fel, amelyet a hornyokhoz alkalmazunk, és szorosan nyomjuk meg. A felesleges ragasztót el kell távolítani a külső felületről, majd ragasztószalaggal mindkét csempe és a sarok megszáradni kell.
   • A belső sarkok beszerelésekor a csempe ragasztót önmagában és a falra helyezik, ahol az elemet elhelyezik. Ezután egy sarok kerül a kívánt helyre, és a lapka a profilcsatornához van ragasztva. Az építési kereszt használata szükséges ahhoz, hogy a lapok közötti távolság egyenletes legyen és világos legyen. Ezt követően egy másik csempe ragasztva van, és 24 órán át teljesen megszárad.

    Mindkét esetben a munka befejezése után és a nap vége után dekoratív fugázást ajánlunk.45 fokos szögek jelölésekor általában háromszöget használnak.

    Minden csempézett munkálatok során a sarkok helyét kell szabályoznia, és szükség esetén módosítania kell. A fektetés után 24 órát kell várni, hogy a ragasztó teljesen kiszáradjon.. Ezután értékelik a munkát, azonosítják a lehetséges hibákat. Ebben a szakaszban a csempe habarcs segítségével kisebb hibák lépnek fel.

    Hogyan szerelje fel a sarkokat a lapokra saját kezével, lásd az alábbi videót.

    Tippek a kiválasztáshoz

    • A sarkok kiválasztásakor figyelembe kell venni az összes paramétert - anyag, méret, színtartomány.
    • Először ki kell számítani a helyiség külső és belső sarkainak számát, ahol a javítás megtörténik. Mindezek alapján megállapítható, hogy a munkában használt sarkok száma mennyi. A szakértők azt tanácsolják, hogy néhány darabot "tartalékba" helyezzenek.
    • Az elemek különböző hosszúságúak lehetnek, a végükön meg kell vágni őket. Amint az már említettük, a vastagságnak a saroknak egy vagy két milliméteresnek kell lennie, mint a lapka. Ha a helyiségben többféle csempe kerül felhasználásra, a sarkok mindegyikére külön kerülnek kiválasztásra.
    • Ami a színt illeti, először is a csempe színsémája szerepet játszik. A sarkok egybeeshetnek a színárnyalattal a szoba fő színével, és ezzel ellentétben. Minden attól függ, hogy a tervező ötletei és ötletei vannak a szoba végső formájáról. Ne feledje, hogy az üzletek széles választékát kínálja ezeknek az elemeknek, így a kiválasztáskor magával vehet egy mintát a lapkáról, amelyhez egy árnyékot választanak.
    • És végül, az anyag. Az ár és a minőség aránya mellett figyelembe kell venni az elem feldolgozásának kényelmét, valamint az esztétikai tényezőt és a tervezési ötletet.
    • A kerámia sarkok a legjobban dekoratív feladattal működnek, ideálisan illeszkedhetnek a csempe színéhez és textúrájához, és gazdag és elegáns megjelenést adnak a szobának. Ezek az elemek meglehetősen erősek, amelyek azonban bizonyos nehézségeket okoznak a feldolgozás során, és magas árat mutatnak.
    • A PVC elég érzékeny ahhoz, hogy ütközzön, könnyen hajlítsa és nem erősen megbízható. De ez a leginkább szerény elem a telepítés és a feldolgozás során, amely szinte bármilyen rendelkezésre álló eszközzel végrehajtható. A színek széles választéka és a legalacsonyabb ár.
    • A fémtermékek tartósak és különösen tartósak. Szépnek és dráganek tűnnek. A feldolgozásukkal kapcsolatos problémák általában nem fordulnak elő.
    Comments
     szerző
    Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

    Bejárat

    Nappali

    hálószoba