Csempe szintező rendszer: folyamat részletei

Egy lakás javításakor a falak és a padló felszínének kerámia vagy kerámia gránit díszítése nagy szerepet játszik. A befejező anyagok gyártására szolgáló dinamikusan fejlődő technológiák széles körű eszközöket kínálnak a folyamat egyszerűsítésére. Természetesen az ötleted megvalósításának legegyszerűbb módja egy olyan szakember felvétele, aki megérti a folyamat bonyolultságát. Azonban még akkor is, ha még soha nem végeztek javításokat, egy cserépszintező rendszer segíthet.

Különleges jellemzők

Ellentétben a műanyag kereszteződéssel végzett standard módszerrel, az SVP klipekkel ellátott ékek formájában van. A bilincs egy T-alakú rész, amelynek felső része könnyen leválasztható az alsó részről és eltávolítható a ragasztószárítás után. A bilincs alsó része, a talp, a rögzített csempe alatt marad, amíg a következő javítás során nem lesz eltávolítva. Az ék az építkezés típusától függően tíz-ötven alkalommal használható. Ezzel párhuzamosan a szomszédos lapok magasságban vannak elrendezve, és a ragasztó egyenletes rétegben oszlik el a bevonat felületén.

  Az SVP előnyei:

  • A hagyományos módszerekhez viszonyított sebesség és könnyű használat.
  • Egységes eloszlás és ennek következtében a ragasztó megtakarítása.
  • Miután a ragasztó keverék kiszárad, a csempe nem tapad, nem domborodik, és nem alakul át a rá szerelt bútorok súlya alatt, mivel amikor megszáradt, szilárdan a felületre préselték és rögzítették.
  • Az újrafelhasználási ékek lehetősége a rendszer következő telepítésekor.
  • A rendszer telepítésével és szétszerelésével kapcsolatos vélemények és videó utasítások bősége.

  Az ilyen rendszerek hátrányai:

  • Nagy mennyiségű időveszteség az ékek felszereléséhez és szétszereléséhez a használatuk nélküli tapasztalatok hiányában.
  • A ragasztott csempe varrásait és elülső felületét a ragasztócseppekből és törmelékből csak akkor lehet tisztítani, ha a rendszer fölött elhelyezkedő összes részét teljesen eltávolították.
  • Kiegészítő költségek a cserépszintező rendszerek beszerzésével és szállításával kapcsolatban.
  • A lakóhelyiségek kis területeinek lefedése esetén a felhasználási költségek nem megfelelőek.

  típusok

  Ezek a rendszerek különböző típusai:

  • ék - egyszer használatos újrafelhasználható műanyag ékek és bilincsek, 3D kereszteződés anatómiai gyűrűvel. 5 és 12 mm közötti vastagságú lapok fektetésére szolgál. A kiegyenlítők alsó része formázott műanyag rész formájában van kialakítva, amelynek sík alapja és kiálló kereszttartója van.

  A keresztléc csomópontjában egy metszés történik, amely megkönnyíti a keresztléc eltávolítását a megszilárdulás után. Az éknek van egy vízszintes bemetszése a táguló részen, úgyhogy a bilincs szabadon mozog rajta, és két csempe csomópontját nyomjuk meg. Műanyagból is készül.

  • a kupak - műanyag reteszek, reteszelőzárral. 5-25 mm vastagságú lapokhoz használatos. Reprezentálja az eldobható hullámos rudat és a kupakot. Egy adott SVP csempe meghúzásához egy további eszközre van szükség, amely külön-külön csomagolható vagy megvásárolható.
  • Kézi csavarozással vagy az alkatrész csapjai összekapcsolódnak, és kézzel egy műanyag anyával vagy fém csapral vannak meghúzva. A szomszédos burkolólapok szintezéséhez egy szálat használnak az alkatrészeken. A csavart kézzel kell meghúzni, és fémlemez használatakor megfelelő méretű csavarhúzó vagy csavarhúzó használható.
  • egész - egyszerre használt nem összecsukható ékek.A burkolólapokat a rendszer felső részén található két mozgatható retesz segítségével kombinálják. Ez a legolcsóbb és legegyszerűbb az SVP használata, így tökéletes azoknak a szerelmeseinek, akik először a saját kezükben helyezik el a lapokat. Vásárláskor figyelni kell a rendszámtáblák különbségére a rendszeren. Meg kell egyezniük a használt lapka vastagságával.

  Ön is készíthet saját szintezőrendszer-lapokat hulladékanyagból. Alumínium huzalra lesz szüksége, ahonnan téglalap alakú keretet kell meghajlítani. Keretmagasság - 1,5-2 mm és szélessége 0,8-1 mm. A huzal végét egy kis zászlóhegyre kell csavarni, amely az ék felszerelésekor képes lesz tartani.

  Ahhoz, hogy egyszerűsítsük a törést, miután a ragasztó a bázison megszáradt, egyszerű keretekkel harapd a keretet a kívánt pontokon. Az alsó ütköző fémprofilból, lemezből vagy más lapos anyag maradványaiból készülhet. Egy kis műanyag vagy fából készült ék kerül befelé a huzal alá. A eltolódás elkerülése érdekében egy kis tömítést is be lehet vonni a farostlemezből. 30 perc alatt könnyedén készíthet 100-150 ilyen klipet, és körülbelül 1000-2000 rubelt takaríthat meg a híres gyártók SVP-jének megvásárlásához.

  alkalmazási körét

  Az SVP-t egyaránt használják a fürdőszobák, a fürdőszobák és a konyhák javításakor a közönséges lakóházakban, valamint a nagy kereskedelmi vagy ipari területek díszítésében. A rendszert arra használják, hogy a ragasztóvezeték vastagságának megváltoztatásával a lapka egyetlen síkba igazodjon, a dinamikus erő alkalmazásával a kerámialapok ízületeire. A megfelelő számítások alapján a szakember nemcsak gyorsabbá teszi a kerámiát, hanem minőségileg is, mind vízszintes felületeken, mind függőleges felületeken, amelyeken még fáradságosabb folyamat áll.

  Hazai és külföldi rendszerek összehasonlítása

  A háztartási csempe szintező rendszer fő különbsége az, hogy két egyszerű részből áll: az alsó rész a csempe alatt van eldobva, és eldobható, és a felső rész egy ék vagy alátét, amely újra felhasználható. Használatakor nincs szükség további szerszámokra és kiegészítőkre. Minden munkát könnyedén elvégezhetnek mind a professzionális csempészek, mind a speciális készségek nélküli felkészületlen emberek.

  A rendszer tetejének eltávolítása a ragasztás megszilárdítása után bármilyen rendelkezésre álló anyaggal elvégezhető., beleértve a kalapácsokat, fogókat és még egy rúgást is. Az idegen analógok összetettebb szerkezetűek. A klipek mind ék, mind a rugalmas szirmokhoz hasonlóan készülnek. Tekintsük a hazai és külföldi rendszerek előnyeit és hátrányait az orosz gyártású légpárnás légi járművek és a spanyolországi gyártmányú Rubi Tille szintű légpárnás hajók példáján.

  Litolevel SVP (Oroszország)

  Előnyök:

  • alacsony ár (500-1000 rubel. különféle üzletekben 150 db készletre);
  • megbízhatóság (a tervezés egyszerű és tartós, szállítás esetén szinte nincs esélye az alkatrészek károsodására);
  • könnyű használat (még egy felkészületlen személy is megérti az utasításokat, és azonnal képes lesz dolgozni);
  • a munkanap folytatásának képessége a következő napon (a bilincs aljának területe kicsi, de erős, így a már szárított ragasztóba is beilleszthető);
  • megszünteti a kiegészítő eszközök használatát (a telepítés során csak kézre van szüksége, és a felső részek szétszerelésénél bármilyen rendelkezésre álló eszközt használhat).

  hátránya:

  • A termékek gyenge minősége (a szálakat könnyedén meg lehet szakítani, ha egy kicsit több erőfeszítést alkalmaznak, mint a rendszer);
  • az alátét eltávolításakor az esztrich törések lehetségesek (a rendszer többi részének eltávolításakor egyértelműen meg kell ütni a csapot a huzalvonalon, és ha szögben eltér és szétzúzódik, akkor az esztrichet rossz helyen lehet megtörni)

  SVP Rubi Tille Level spanyol termelés

  Előnyök:

  • az anyagok és az innovatív technológiák magas minősége (magasabb minőségű műanyag, megbízható rögzítések);
  • a különböző vastagságú lapok rögzítésének képessége (rugalmas szirmok lehetővé teszik a különböző vastagságú lapok biztonságos rögzítését is);
  • könnyű szétszerelhetőség (használat előtt a nylonkötéseket 30 percig vízbe kell helyezni: ez növeli rugalmasságukat és csökkenti a könnyek kockázatát a telepítés során, és könnyen eltávolítható a fogóval a ragasztó megszáradása után);
  • mindig szét van szakítva a szándékolt helyen (minőségileg végrehajtott szerkezet az esztrich gyengüléséhez).

  hátránya:

  • magas költségek (5000 rubelt 100 darab teljes készletében különböző üzletekben);
  • gyenge rögzítő (ha a ragasztó a rögzítőhöz tapad, a lapka a kívánt helyzetben nem tart);
  • az élettartam 6-7-szeresére (az egyszerű ékekkel vagy alátétekkel ellentétben a kupakokat legfeljebb 7 alkalommal lehet újra felhasználni, mert többé nem lesz elég);
  • a hosszú megszakítások lehetetlensége (szinte lehetetlen beilleszteni a szárított ragasztóba a klip alapjainak nagy területe miatt, és az előző napon beillesztett ragasztó meglehetősen törékeny és könnyes).

  Működési tippek

  Általános szabály, hogy a csempék SVP-vel való használata nagyon egyszerű. Kövesse az utasításokat, és egy szép sima fektetést kap a saját kezével. Természetesen a különböző típusokra vonatkozó utasítások jelentősen eltérhetnek.

  Az alábbiakban egy módszer az ékrendszerek használatára az összes trükkel és magyarázattal:

  • Készítsen csempe ragasztót a gyártó csomagolásán található utasítások szerint. Ne változtassa meg az összetevők arányait, mivel sok tanulmány és év tapasztalat alapján számítják ki őket.
  • Vigye fel az előkészített ragasztót a munkafelületre (falra vagy padlóra), egyenletesen elosztva egy fogazott simítóval. Szintén ragasztót kell alkalmazni a csempe felületére, amely a padlóra vagy a falra kerül.
  • Helyezze az első lapkát egy szinttel vagy domborítással, ha a falra kerül. Ahhoz, hogy a sarkokból egységes legyen, használjon kis műanyag kereszteződéseket, amelyeket bármelyik boltban értékesítenek.
  • Az első csempe alatt helyezze a klipeket azon oldalakra, amelyeken a szomszédos lapok csatlakoznak. Ennek megfelelően, ha a lapka szögletes, akkor csak két szomszédos csatlakozik hozzá, ha nem szögletes, akkor a szomszédos lapok mind a négy oldalról csatlakoznak. A 0,5 - 1 cm-es széltől visszahúzódni kell ahhoz, hogy helyet biztosítson a szorítókkal és rögzítőkkel.
  • Telepítse a második lapkát, ugyanazon műveletek algoritmusát követve. Ezután helyezze be az éket a bilincsbe, nyomja meg, amíg meg nem áll, vagy ebben a helyzetben kattan és zár.
  • Győződjön meg róla, hogy az ék szorosan illeszkedik mindkét csempe alsó felületéhez, csak ebben az esetben az önszintező rendszer működik. Ha az ék csak egy lapkára illeszkedik, vagy egyáltalán nem illeszkedik a felületükhöz, próbálja meg meghosszabbítani az éket és telepítse újra. Ha ez a művelet nem segít, távolítsa el a lapkát a ragasztóról, és helyezzen be egy új klipet.

  Ne feledje, hogy a cserépszintező rendszer használata csak akkor ajánlott, ha nincs nagy különbség a felületen, amelyen a csempe a helyiségben van. A rendszer hatékonysága és a kerámia minősége is függ. Minél magasabb a kerámia minősége, annál kevesebb hiba, zseton és tuberkulzus van, annál könnyebb az SVP-vel dolgozni.

  Soha ne próbálja meg a fal- vagy padlófelületen a magasságkülönbséget a csempe ragasztóval megegyezni. Az illesztéshez használjon csatlakozót vagy speciális önszintező keveréket.

  • Az ékekkel ellátott csempék és klipek további elhelyezése hasonló az első kettőhöz. A pontosabb illesztéshez használhatunk egy gumi kalapácsot, amely mindkét oldalon kopogtatott lapokat dobott.
  • Az ideális beltéri hőmérséklet a csempe fektetéséhez 18-24 Celsius fok.Minél közelebb van ehhez az értékhez, annál kevésbé vannak problémák, mint a ragasztó idő előtti beállítása vagy a ragasztóoldatban lévő víz fagyasztása. A munka elvégzése során nedves ronggyal kell tisztán tartani, hogy gyorsan eltávolítsa a ragasztócsíkot a csempe elülső felületéről, amely szárítás után eltávolítható. Helyezze a lapokat jól megvilágított és szellőztetett helyre.
  • Miután a ragasztó egy kalapáccsal vagy bármilyen más improvizált szerszámmal megszárad, szüntesse meg az illesztési rendszer bármely részét, amely a felület fölé nyúlik. A csipeszeket is használhatja, még az erőfeszítéssel is, hogy a láb kiálló részén rúgjon. Nagyon fontos, hogy sztrájkoljunk, vagy erőt alkalmazzunk a varrás vonal mentén. Ez kiküszöböli a bilincs törését bármely helyen és a már lefektetett burkolatok alakváltozását.

  Az ékeket a törmelék és a ragasztó tisztítása után újra fel lehet használni. Ezeket kézzel és mosógéppel és por segítségével is meg lehet tisztítani.

  • Az SVP minden részének eltávolítása után a burkolólapok felületéről egy speciális építési keverékkel kell dörzsölni. Vigye fel a varrásra egy kis gumi spatulával, és hagyja megszáradni a keveréket. Ez átlagosan egy napot igényel. Szárítás után mossa le a padlót nedves ruhával.

  Mint látható, az SVP használata nem igényel különleges készségeket vagy készségeket. A maximális hatás minimális erőfeszítéssel érhető el. Természetesen a munka megkezdése előtt meg kell vizsgálnia az adott rendszerre vonatkozó véleményeket, válassza ki a megfelelő opciót, és kövesse az utasításokat. És ne feledkezzünk meg a biztonságról sem, majd a javítás nemcsak előnyökkel jár, hanem öröm is.

  Hogyan készítsünk (újrahasználható) csempe igazítási rendszert saját kezével, lásd alább.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba