A fürdőszobához csempék tartoznak

A fürdőszobában a befejező anyagok kiválasztásakor figyelemmel kell lenniük a tulajdonságaikra, mivel bizonyos tulajdonságokkal kell rendelkezniük, mint például a nedvesség ellenállása, a szélsőséges hőmérsékleti ellenállás és a háztartási vegyszerek feldolgozása. Ezenkívül a bélésnek vonzó megjelenésűnek kell lennie. A fürdőszobában optimális egy kerámia cserép, amely számos alfajjal rendelkezik, amelyek közül az egyik „hog”. Az 1920-as években egy ilyen modellt használtak a házak és a metróállomások homlokzatainak burkolására, de manapság otthoni belső terekben használják.

Mi az?

Ez az eredeti típusú csempe olyan eredeti nevet kapott, mert az elülső oldalon két lyuk van, amelyek borított mázzal borítottak. Ez a befejezés hasonlít a vaddisznó pennyjére, így a "hog" név. Az anyag téglalap alakú alakja lehetővé teszi, hogy egy téglafal utánzata legyen. A enyhén ferde arcszegély vizuálisan megnöveli a csempe térfogatát, hozzáadva textúrát. Vannak olyan modellek, amelyeknek nincs vége, majd a felület szerkezete kontrasztos habarcsot ad.

A burkolólapok széles választéka ellenére a főbbek 7,5x15 cm, 10x20 cm és 15x30 cm, matt és félmatt modellek. A fa, üveg, márvány, természetes kő utánzatával rendelkező alkatrészek nagy keresletet igényelnek.

Jellemzők és előnyök

A „hog” csempe számos tagadhatatlan előnnyel rendelkezik, amelyek megkülönböztetik a másfajta befejezéstől.

 • Először is, a megnövekedett nedvességállóság és az alapvető tulajdonságok megőrzése és a változatlan megjelenés bármilyen hőmérsékleten csökken.
 • Az ilyen lapok általában környezetbarát nyersanyagokból készültek.
 • Ezek a befejező anyagok nagyon könnyen karbantarthatók. Ezeket a fürdőszobai tisztítószerekben lévő agresszív vegyi anyagok ellenállása jellemzi.
 • Ez a villa nagyon megbízható és hosszú élettartammal rendelkezik.
 • A "Hog" a legmegfelelőbb megoldás az egyenetlen vagy durva talpú falburkolatokhoz.
 • A csempe széles színpalettával rendelkezik, amely lehetővé teszi a tervező képzeletének "kihasználását" a szoba kialakítása során. Ezenkívül tökéletesen kombinálható más típusú befejező anyagokkal.

  Ezzel a nézettel a fürdőszobában néhány funkciót meg lehet verni. Például a fényes felület és a világos tónus kiválasztása lehetővé teszi a tér vizuális kibontását és a színek helyes elrendezését, hogy a belső tér eredeti megjelenését adja. A téglafal mindig modern és érdekes lesz.

  De az előnyök mellett az egyik fontos hátránya, hogy meglehetősen nehéz elhelyezni, ezért egy profi mestert kell felhívnia a burkolatba, hogy ne roncsolja meg az anyagokat, pazarolja az értékes időt.

  A fürdőszoba belsejében

  Ezekkel a mintákkal a szoba egy újabb megjelenésű. Általában a pasztell színeket falburkolatokhoz használják, de élénk színek szerelmesei is vannak. Az ilyen típusú befejező anyagok használata három stílusos irányban lehetséges: Art Deco, Loft és Skandinávia. Vegyük figyelembe az egyes stílusokat külön-külön.

  Art Deco

  Ennek a stílusnak az egyik fő jellemzője a fekete-fehér tónusok használata a belső térben. Ritkán és szürke. A színek kontrasztja hozza létre a szoba széleit, és stílusát hozza létre a geometriához.

  Ebben a stílusban a fürdőszoba csak részben csempézett., a többi helyet vízálló festékkel festettük.A padló díszítésére gyakran használják a mozaik kerámialapokat. Fontos elem lesz egy nagy tükör, kétirányú világítással.

  padlástér

  Ebben a stilisztikai irányban „hog” -t használnak, hogy élesebb és durvaabb formákat adjanak. Általában a világos színű tégla csempe sötét nagy lapokkal van kombinálva, és a köztük lévő ízületeket többszínű habarcsokkal kezelik. A loft stílus kiválasztásakor a fürdőszobát fából, üvegből vagy fémből készült kiegészítőkkel és figurákkal díszítik. Győződjön meg róla, hogy több fényforrása van.

  Skandináv stílus

  Ennek az iránynak a sajátossága a kontrasztos dekorációk, a különböző textúrájú anyagok kombinációja. A legjobb megoldás a célok eléréséhez ebben az esetben a csempe "hog". És a falat csak az alsó részen téglafalakkal lehet felújítani, a felső pedig tapétával. Ebben a stílusban követnie kell a tégla nyomólemezeket.

  Az ilyen típusú befejező anyagokkal a következő bélés lehetőségeket teheti meg.

  • Teljes. Ebben az esetben a burkolólapok teljesen a falakat díszítik. Általában világosabb árnyalatokat választ. Ez az opció kiválóan alkalmas high-tech stílusokhoz és minimalizmushoz.
  • Részleges. Ez az opció csak a fürdő körüli "hog" megjelenítését jelenti, a szoba többi része pedig sötét vagy kontrasztos festékkel van festve.
  • Fele. A téglafalakat a padlótól a közepéig tartó falnak vetik fel, a fal többi részén pedig vízálló festéket vagy tapétát alkalmazunk.

  Hogyan kell feküdni?

  A telepítés megkezdése előtt készítse elő az alapot a régi festék- vagy vakolatrétegek alapos tisztításával. Ezután meg kell préselnie a falat, majd hagyjuk megszáradni. Ha a felszínre felvitt összes anyag teljesen kikeményedett, elkezdi a csempe fektetésének folyamatát, amelynek során ajánlott bizonyos jellemzők betartása.

  • A csempe ragasztóanyagot az anyagon és a felületen is el kell végezni.
  • A keveréket hígítsuk szigorúan az utasításoknak megfelelően.
  • A lemezek sarokba való elhelyezéséhez ajánlott az oldal 45 fokos szögben történő előkészítése.
  • Az így kialakított kialakításnak megfelelően a varrás szélességét választhatja, amely 2-5 mm lehet.
  • A habarcs jobb, ha epoxiot használ, mivel olyan speciális anyagokból áll, amelyek megakadályozzák a szennyeződés bejutását és a varratok sötétebbségét. Ennek a keveréknek azonban egy hátránya, hogy nagyon gyorsan megkeményedik, így az összes felesleget azonnal meg kell tisztítani, hogy a csempe ne legyen folt.
  • Fektesse be a befejező anyagokat nagyon óvatosan, mivel ez attól függ, hogy milyen általános a fürdőszoba.

  Tippek a kiválasztáshoz

  Az egyik fő pont a csempe kiválasztásakor a fürdőszoba mérete. A legtöbb ilyen helyiségünk országunkban van egy kis terület, így a befejező anyagot különös gondossággal kell kiválasztani, mivel a rossz szín vagy textúra vizuálisan csökkentheti azt. Ilyen helyiségekben egy közepes méretű lapot kell választani, mivel a nagy, csak nagy területeken jól néz ki.

  A függőleges egymásra rakás lehetővé teszi, hogy a hely hosszában és vízszintesen nyújtson. Egy kis burkolat területe átlós falazattal díszíthető.

  A csempe élénk színei is vizuálisan növelik a szobát. A pasztell árnyalatok szépen összeállíthatók, így vonzó eredményt kapnak. Egyes tervezők inkább sima falakat készítenek fényes díszítéssel mozaikrajzok vagy figurák formájában. Ebben az esetben ugyanaz a szabály érvényes: minél nagyobb a szoba, annál nagyobb lehet a rajz (és fordítva).

  A hog fényes megjelenése vizuálisan is növeli a helyet, szemben a mattával. Ugyanakkor a matt és a félig matt típusok drágábbak és tisztességesebbek.

  Vélemények

   A tetőtér és a high-tech stílusok elterjedése a belső térben is hatalmas népszerűségre tett szert, így elegendő vélemény van róla. Minden ügyfél rendkívül elégedett a választásával. A fürdőszobában a téglafal drága és eredeti, és megfelelő telepítéssel szakszerűen elrejtheti a szoba hibáit, vizuálisan növelve azt.

   A különböző paletták lehetővé teszik, hogy a szobát bármilyen színskála díszítse. Számos és tartós csempe tetszik. Ez azért van kiválasztva, mert sok éven át szolgál, és nem veszíti el eredeti megjelenését megfelelő gondossággal.

   Megtanulják, hogyan kell a csempe csempe csempézni a következő videóba.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba