Csempe a keleti stílusban: szép ötletek a belső térre

Csempe a keleti stílusban: szép ötletek a belső térre

A modern vevők igényeinek kielégítésére a befejező anyagoknak a praktikát, a tartósságot és a szépséget kell kombinálniuk. Most visszaadja az etnikai, népi díszek népszerűségét, amelyek a különböző bevonatokat díszítik. A keleti stílusú kerámia csempék ismét divatosak.

Különleges jellemzők

Az etnikai témák mindig felkeltették a különleges kifinomultság és a varázslat figyelmét. A képeket gyakran kifejező ékezetként használják. Tekintettel a keleti témák népszerűségére, a gyártók ebben a stílusban teljes csempe-gyűjteményeket kínálnak. A befejező anyag a minta típusától, színétől, méretétől és más szempontoktól eltér.

A kerámia csempe az egyik legpraktikusabb befejezési lehetőség.és egy érdekes minta teszi a terméket a dekor fontos részévé. A keleti témák alkalmasak egy lakóépület különböző szobáinak díszítésére. Segítségével a tervezők megkülönböztetik az egyes zónákat, színes művészi kompozíciókat hoznak létre és egy tárgyra összpontosítanak.

A divat gyakran megismétlődik, és a design terjedelme nem kivétel. A professzionális dekorátorok megjegyzik, hogy a keleti stílus gyorsan ismét népszerűvé válik. Ez az ideális befejező anyag ideális az etnikai célpontokhoz.

A csempe tökéletesen illeszkedik az ilyen stílusokba:

 • Klasszicizmus.
 • Modernizmus.
 • Art Deco.
 • Eklektika.
 • Kortárs.

A forró országokból származó minták minimalista irányban használhatók. Ez a téma különleges kényelmet és szépséget ad a teljes kompozíciónak. Ez a tervezési lehetőség az unalmas és monoton díszítés diverzifikálására alkalmas.

A keleti mintákkal díszített burkolatok az extravagáns döntések kategóriájába tartoznak. Az elterjedtség és a népszerűség ellenére a csempe segítségével könnyen létrehozhat egy eredeti művészeti tárgyat. Ez a stílus kulcsfontosságú eleme lesz, amely vonzza az összes vendéget, aki belépett a házába.

Monoton és statikus tervezés - a lakás leggyakoribb hibái. Rendszerint ez történik, ha lakonikus díszítéssel tervezték, amikor a minimalizmus törekvése megfosztja a belső dinamikáját és expresszivitását. A probléma megoldásához használhatja a színes mintát. A ritmikus minta különösen vonzó lesz egy semleges színben lévő monofónikus háttérre nézve.

A padlóra különösen keleti mintázattal rendelkező, bájosan kerámia befejező anyag látható. Ez a befejező opció sokkal érdekesebb, mint a szabványos kivitel, monokróm kockával. Ideális választás a "meleg padlók" számára. A vizuális és tapintható érzések harmonikusan kombinálódnak és hangsúlyozzák egymást.

A minimalista falakkal harmonikusan illeszkedő, tarka mintázattal ellátott anyag. Ebben az esetben a mintákkal ellátott lapok szintén a padlóra vannak helyezve. A keleti minta színekkel, vonalakkal és formákkal telített. Ebben a tekintetben a falak lehetnek semlegesek és szilárdak. Ez egy népszerű és győztes technika, ami gyakori, de a legfontosabb, hogy helyesen használjuk, anélkül, hogy túlságosan túlzásba hozzák a fényes elemek koncentrációjával.

A különböző országok mintái

A kerámialapok díszítésével foglalkozó tervezők különböző országok etnikai motívumait használják.

A keleti minták szegmens az ilyen országok népi kultúrájának különböző elemeit foglalja magában:

 • Egyiptomban. Ezek általában sárga és barna színek mintái.Gyakran használt aranyelemek. Egy kis dísz, amely a szegélyt díszíti, geometriai és erős formájú lehet.
 • Törökországban. A török ​​dísz három dimenziós mintával és sokszínű palettával vonzza a figyelmet. A minták virágmotívumokon alapulnak. Különböző festékeket használunk: telített és világos árnyalatoktól.
 • Indiában. A minta telített színekkel rendelkezik. A minták növényi elemek és különböző részek kombinációja.
 • Marokkóban. Kis és kifejező díszek, szorosan összefonódva. Az alap színpaletta kék, fehér és kék árnyalatokból áll. Ezeket az árnyalatokat is használják: zöld, bézs, narancs, stb.
 • Iránban. A csempe díszítésekor vastag és gazdag árnyalatokat használtak. A mintát madarak, állatok és növények képei díszítik. A fő paletta: sötétbarna, fekete, bézs, sötétkék.

Ezek a leggyakoribb etnikai motívumok.

Használja a belső teret

konyha

Amikor a konyhát kerámialapok nélkül készítjük, nem lehet. Befejező anyag a munkaterületet a tűzhely és mosogató közelében. Könnyen tisztítható a különböző szennyező anyagoktól, sőt, nem fél a víztől.

A szakértők azt javasolják, hogy a ház ezen részén sötét színekkel díszített csempe (sárga, bézs, narancssárga) legyen. Válasszon a lágy és finom színek mellett, amelyek nem lesznek nyilvánvalóak. A sikoltozó hangokat el kell hagyni, kivéve, ha ez az opció belsejében van.

A kétszínű dísz stílusos és vonzó. Tökéletes csempe, egy egyszerű háttéren, amely kontrasztos mintát reprezentál. A legjobb megoldás - virág dísz vagy geometriai alakzatok.

Ha praktikus és stílusos elemekkel szeretné díszíteni a konyhát, díszítse a kötényt egy keleti díszítéssel. Ez egy kényelmes, szép és divatos lehetőség a különböző stilisztika számára. A rajz vonzóvá tételéhez rendszeresen tisztítsa meg a zsírrészecskék, az élelmiszer és egyéb szennyeződések kötényét.

A konyha kényelmesebbé tétele érdekében használja a következő tippeket:

 • Virágos panelek díszítik a belső teret, ami sokszor vonzóbbá teszi.
 • Patchwork dekoráció (minden egyes lapka egyedi mintázattal van díszítve).
 • A szőnyeg a keleti stílusú dekoráció fontos eleme. A csempe szőnyegének utánzása ideálisan illeszkedik a konyhába. Javasoljuk, hogy ezt a technikát használják padlóburkoláshoz.

fürdőszoba

Ebben az esetben figyeljen a "hideg" színekben lévő mintákra. Ebben a szobában harmonikusan teljes díszítésű csempe fog kinézni keleti mintákkal. Egy ilyen nyílást gyakran használnak hamam kialakítására. A kompakt szobákhoz válasszon egy kis mintát. A kerámia csempe a fürdőszoba kialakításának szerves része, különösen, ha arab és más keleti stílusban tervezték.

Ha a szoba mérete lehetővé teszi, az egyik falon stílusos etnikai vászon készíthető. Ez lehet egy absztrakció vagy egy adott összetétel.

Nappali és hálószoba

Ezekben a területeken a csempe nagyon ritkán használható. Csak egy adott zóna regisztrálására használatos.

Javasoljuk, hogy válasszon ilyen befejezéseket:

 1. Aranyozott kerámia (különösen a klasszikus stílusoknál).
 2. Brokát vagy selyem kárpitozás.
 3. Telített, vastag és sötét tónusok.
 4. Komplex minták.

Kandalló

A kandalló díszítésére arab, indiai, marokkói és más tárgyak befejező anyagai használatosak. A tervező a megrendelő kérésére díszítheti a panelt, a szőnyeget vagy az arabeszkát. Az etnikai mintázat kiegészítheti az elegancia, a kényelem, a rejtély és az élénk színek belső jegyeit. Ezek és más tulajdonságok a minta méretétől, témájától és telítettségétől függenek.

Lépcsőépítés

A tervezők megjegyzik, hogy a lépcsőfokok ideális hely a szép csempe keleti stílusban történő elhelyezésére. Ebben a helyen különböző díszek, színek és minták kombinálhatók.A telepítés különböző módszereivel is kísérletezhet, anélkül, hogy félni kellene a belső integritás megzavarásától. Kifejező mintával minden lépcső felismerhetetlenül átalakul.

Bejárat

A folyosón, különösen télen, kora tavasszal és késő ősszel, szennyeződések keletkeznek. Ebben a tekintetben sokan választják a padlóburkoló lapokat ebben a házrészben. Ezt a befejező anyagot egyszerű tisztítani szokásos rongyokkal és vízzel.

Különös figyelmet kell fordítani a lakás ezen részének tervezésére, mert ez első benyomást kelt a házról. A tágas folyosón nagy méretű mintázatot használhat. A kis és világos részletek dísze kevésbé lesz láthatóvá.

fürdőszoba

Ha a fürdőszobát keleti stílusban díszítették, a WC használatakor ugyanazt a technikát kell alkalmazni. Ez egy miniatűr szoba, amelyben a minimális számú objektum van. Minden fényes minta nyilvánvaló lesz. A keleti mintával ellátott csempe a falra és a padlóra is rögzíthető. Javasoljuk, hogy válasszon a kis minták mellett.

Hogyan készítsünk csempe Marokkóban, megtudhatja a következő videót.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba