A belsőépítészeti csempe-rombusz

Gyémánt alakú csempe - építőanyag, amely felújítja a falakat, eredeti mintázatot adva nekik. Ez a minta a szigorúság jellemzőit ötvözi a luxussal. Ez az elegáns kivitel nagyon szokatlan.

Jellemzők és előnyök

A Rhombus kerámia cserép a tipikus csempe burkolatának anyaga, ugyanakkor megtartja az ilyen jellegű finomság minden jellemzőjét. Az ilyen termékek sok előnye közül kiemelni kell a tartósságot, a kopásállóságot és az egyszerű karbantartást. Csak kétféle termék létezik, amellyel rombusz minta készül:

 • Négyzet, amely megfelelő telepítéssel háromdimenziós képet teremt a dekorációról.
 • Gyémánt alakú négyszögletes lapok különböző fokú szögben.

A befejező anyagok részletesebb megértése fontos, hogy kerámia lapokat válasszunk, hogy rhomboid mintát készítsünk. Napjainkban a legkedveltebb modellek, amelyek a lerakódás után hasonlítanak egy anyag vagy bőr terjedelmes bevonatára. A megjelenésük hasonló a belső kárpitkocsikhoz, amelyeket gyakran az európai arisztokraták használnak a 19. században. Ennek a furnérnak a kialakítása valóban inspirálja a luxust, mert gazdagnak tűnik.

Az egyik szegmens standard mérete 100x200mm. A színséma szélesebb - a színek: fehér, bordó (bőr), kék, zöld, fekete. Mint minden kerámia csempe, Ez az anyag fényes felületű lehet, ami nagyszerű a monarchikus stílusban kialakított fürdőszobában.. Ami az elemeket kialakító betéteket illeti, ezek sűrű varratok formájában készülhetnek, amely a természetes anyagokkal való hasonlóságot növeli.

Ez a kialakítás megfelelő a hálószobához, a tanuláshoz, a fürdőszobához és más szobákhoz, amely fényűző megjelenést biztosít.

Nem szükséges a teljes fal fedése ezzel a befejezéssel. Az ágy melletti területet, a kandalló testét vagy a konyhai részeket felújíthatja.

típusok

Négyzet alakú csempe

Ennek az opciónak a jellemzői gyakorlatilag megegyeznek a rombusz elemekkel. Ez a csempe fényes felületű is, vagy úgy néz ki, mint a bőr. Ez lehet csatolt arany betétek, valamint részek formájában egy varrás. Az ilyen nagyméretű termékek standard méretei 200x200 mm, kis méretűek pedig 100x100 mm.

Mozaik minta

A négyszögletes lapok sokoldalúsága lehetővé teszi a különböző eredeti minták csillagok, rács vagy háromdimenziós képek végrehajtását. Az ilyen rajzokhoz fém, üveg, fa és egyéb megfelelő anyagokból készült speciális betéteket biztosítunk.

Útburkoló lapok

Mivel ez a cikk a gyémánt csempe egyedi díszítéséről szól, lehetetlen figyelmen kívül hagyni a járdák díszítésére szolgáló közös anyagot. A tartós kopásálló bevonat mellett az ilyen modellek olyan eredeti dizájnt hoznak létre, amely tökéletesen kiegészíti a környező kialakítást.

Ez az opció lehetővé teszi, hogy egy háromdimenziós képet hozzon létre a színpaletta konfigurációja miatt, így egy többpontos csillag vagy "kocka" ábrázolása egyszerű.

Különböző rombuszburkoló lapok

A mai napig nincsenek egyértelmű követelmények az állam által a csempe gyártására vonatkozóan, mivel minden gyártó a saját technológiájával létrehozott termékeket nyújt. Általában a méretek 15x25 cm-től 19x33 cm-ig terjednek. A gyalogos járda esetében a kövek vastagsága 4 cm lehet, az autópályák esetében pedig gyakran eléri a 7 cm-t.

Vannak egyedi termékek, amelyeket Kína gyártott, hogy megkönnyítse a stílust. Ezek a gyémánt sajátos "felét":

 • A keresztirányú félegység egy egyenlőszögű háromszög, amelynek felső szöge élesebb, mint az oldalsó.
 • A hosszirányú félelem egy tompa csúcsú háromszög.

Célja ellenére (a fűrészlapok kivételével a fektetés költségének csökkentése érdekében) az ilyen termékek sokkal drágábbak, mert ritkán használják a munkát.

Ami a színezést illeti, csak a kő felső (elülső) részét fedheti fel, legfeljebb 3 cm vastag, és a rombust is teljesen festeni tudja. Több mint 30 különböző szín van a piacon.

A csempézett járdák és udvarok díszítésére szolgáló határ is különböző színekben történik. Ez egybeeshet a csempe színével, vagy eltérhet attól. Szerepe attól függ - csak korlátozhatja a bevonat oldalát, összeolvadhat vele, és különálló elemként szolgálhat a díszben, kiemelve az általános hátteret.

Rajz minta

Számos FEM típusnál (figurált útburkoló elemek) vannak különféle fektetési minták, amelyek leírják a hosszanti varratok helyzetét vagy magukat az egymáshoz képest. Azt is leírja, hogy hogyan lehet különböző színű anyagokat telepíteni egy adott minta kialakításához. A rombusz alakú burkolólapok megkülönböztető jellemzője a megfelelő szimmetrikus forma, amely megkönnyíti a telepítés folyamatát:

 • Három azonos rombusz elem összekapcsolása szabályos alakú hatszög alakú.
 • Ezen lapok közül hat képes hatlapú csillagot alkotni.
 • Amikor a tojásrakás nem lesz szükség az elemek megmunkálására, ami csökkenti a munka költségét.

A három különböző színű számok kombinációja lehetővé teszi háromdimenziós képek létrehozását.

Fektetési minták

A FEM szimmetriája miatt a szegmensek egymás mellé kerülnek egymáshoz, összekötve az éleket. A rajz csak a különböző színekből álló csempe lehet. Az elemek közötti varratok nem mozdíthatók el, de előre meg lehet tervezni a gyémántok egymáshoz viszonyított sorrendű elhelyezését ívelt és lekerekített szakaszokban.

Még mindig meg kell vágnia a szegmenseket, mert az egész gyémántok csak egy adott rendszerrel illeszkedhetnek a járdába:

 • Nincs képrajz.
 • Az első sor oldalsó széleit a járdaszeggel kell rögzíteni.
 • A szimmetria eléréséhez helyezzen egy pár sorot.

De itt nem tehetünk anélkül, hogy vágnánk a járdák végső részén.

Hatágú csillag

Javasoljuk, hogy ezt a díszítményt kizárólag nagy területeken használja. A kép sémája a következő:

 • Vegyünk hat azonos szegmenst.
 • A hat gyémánt éles sarkai egy ponton - a csillag közepén - csatlakoznak.
 • Ezután létre kell hoznia egy kontúrot, amelynek hat gyémántja más színű.

Az ilyen figurák egymással érintkezhetnek a "sugarakkal", valamint más lapokkal (jelentős távolságokra) oszthatók meg.

hatszög

Nem kevésbé népszerű a tojásrakás lehetősége, amelyben rendszeres hatszög alakul ki. Vannak, akik „kocka” -nak nevezik (hasonlít egy kockára, amelynek nézete az egyik sarkából nyílik).

A kép elkészítéséhez három gyémántot kell bevennie, és egy szögben csatlakoztatnia kell az elhomályos szögüket. A szám kisebb (a csillaghoz viszonyítva), így könnyebben elrendezheti a padlót. A konvex opciók ugyanazt teszik.

3D-s rajz

A háromdimenziós kép létrehozásához használja a „hatszög” sémát. Ebben az esetben mindhárom elemnek különböző színűnek kell lennie. Ezek a számok egymás mellett helyezkednek el (világos sorrendben). Bonyolíthatja a rajzot olyan más rendszerek alkalmazásával, amelyek a háromdimenziós mintázatot adják, ami kellemesen meglepni fogja az udvari vendégeket.

Bármi legyen is a 3D-s rajz, a mesterek egy egyszerű kombinációhoz ragaszkodnak - két sötét elem az alsó részről és egy fény a tetején. Tehát a "kocka" reálisabbnak tűnik. Ebben a sorrendben a kép több lépcsőhöz hasonlít, amelyek egymás mellett helyezkednek el.

Ne feledje, hogy egyes színek kombinációja nem ad 3D hatást. Ebben az esetben kiderül, hogy "virág" - egy másik rendszer a burkolólapok elhelyezésére.

Geometriai ábra

Az udvar tervezésének leggyakoribb változata - következetes vagy kaotikus komplex minta. A hatszög vászonja kitölti a kört, és nagy területeken csillagokat, hópelyheket és más sokoldalú figurákat helyezhet el.

Összefoglalva

A gyémánt alakú csempe, függetlenül annak céljától, legyen az egy fürdőszoba, konyha, vagy járdán vagy udvari burkolatú falburkolat, képes eredeti design kialakítására, kiegészítve az egyedi díszítéssel, amely soha nem unatkozik. Emellett alakjának köszönhetően könnyű elhelyezni, és kényelmes anyagként szolgál a festmények készítéséhez, ezért népszerű a tervezők és dekorátorok körében.

De óvatosnak kell lenned a csempe használatakor, mert a rajz örökre jön létre, és akkor rendkívül nehéz lesz megszüntetni a szabálytalanságokat vagy hibákat.

Mesterkurzus egy minta létrehozása rombuszlapok formájában, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba