Hogyan válasszunk egy csempe alumíniumprofilt?

Új lakásba való belépéskor minden ember szép, kényelmes és otthonos. A javítási munkák során ugyanazokat a kritériumokat veszik figyelembe. A ház átalakítása (különösen a konyha, a fürdőszoba és a WC), sokan a kerámialapok javára döntenek, amelyek ezekben a szobákban kedvezőbbek, mint a tapéta. A tervezés szerves része a profil. Kevés ember tudja, hogyan kell választani egy csempe alumíniumprofilt, de mindenki megérti, hogy ennek az elemnek a nélkül lehetetlen egy csempe szépen elhelyezni.

Különleges jellemzők

A csempe profilja egy hosszú bot, amellyel gyorsan megoldható a kerámialemezek csatlakoztatása. A kötőfunkció mellett ez az elem segít elrejteni néhány cseréphibát (pl. Hasított éleket), amelyek néha a dekoratív lemezek vágásakor keletkeznek. Az alumíniumprofilok, amelyeket a felszíni burkolatok során leggyakrabban használnak, 250 cm hosszúságúak, a sarkokból készülnek, a végső megjelenés pedig a végső megjelenés, elegánsabb és vonzóbbá válik.

A modern építőanyag-piacot a különböző profilok széles választéka különbözteti meg, amelyek egymás között különböznek egymástól a kivitelezési alapanyagoktól, a felszíni kötőelemek változataitól és a megjelenéstől.

A profilok legnépszerűbb alfajaira, amelyek építők szerint a kerámia burkolólapok telepítésekor a legjobban használható:

 • alumínium;
 • PVC-modellek;
 • szög;
 • dekoratív (kültéri).

A kárpitok (a profilok másik neve) funkciókkal is megosztottak. Készítsen összekötő, védő és dekoratív modelleket.

Az első szükséges két különböző bevonat összekötéséhez. (pl. csempe és szőnyeg). Az utóbbit úgy használják, hogy a különböző típusú csempe (például a falak közötti sarkokban) szép megjelenésű legyen, és nem ellentétes a teljes kialakítással. Szükséges továbbá a burkolólapok megsemmisítésének megóvására is (abban az esetben, ha a dekoratív szövet széle megérinti az ajtót). A kompenzáló kárpitok elengedhetetlenek a nagy helyiségeknél, ahol nincs mód a tágulási ízületek elkerülésére. A kompenzációs profilok kompenzálják a csempe hőtágulását a hőmérséklet változásakor. Ezek a kárpitok gyakran dekoratív díszítéssel vannak ellátva.

A leggyakoribb profil az alumínium. Tiszta alumíniumból vagy különböző szennyeződések (sárgaréz, rozsdamentes acél) hozzáadásával készülhet. Különböző formában vannak. Főként lekerekített vagy lapos kialakítású, L-alakú profil (vég), T-alakú, különböző színű és díszítő.

A lekerekített alakzatokat külső és belső díszítésre használják, lehetővé teszik a pontosság, a vonalak és a szépség tisztaságát. A sarkok kialakításához lapos formájú profilokat használnak.

Az alumínium profil számos pozitív szempontból különbözik:

 • korróziós folyamatokkal szembeni ellenállás;
 • kis súly;
 • elfogadható ár;
 • tartósság;
 • az a képesség, hogy nem változtatja meg alakját és szerkezetét a hőmérsékletkülönbségek időszakában;
 • vonzó megjelenés;
 • az ellátás egyszerűsége;
 • plaszticitás;
 • megbízhatóságát.

Az alumíniumprofilokat leggyakrabban akkor használják, amikor az egyenes és görbe vonalú kötéseket rögzíteni kell. E díszítések anyagi jellemzői miatt a magas nedvességtartalmú helyiségekben sem lehet a penész vagy a korrózió veszélye.A csempék közötti profil telepítése speciális csempe ragasztóval történik, amely kerámia szegélynek vagy fríznek néz ki.

Az alumínium profilok használata csempe számára lehetővé teszi számos technikai probléma megoldását, hozzájárul a gyönyörű kivitelezéshez. Az ilyen típusú építési termékek tökéletesen alkalmasak különböző funkciókkal rendelkező helyiségek dekorálására, felhasználható a hibák elrejtésére és a díszítés előnyeinek hangsúlyozására.

sors

Vannak, akik nem értik, hogy miért van szükség egy lapkához, mit jelent az alkalmazás. Van néhány ok, amiért a berendezés használata nagyon nyilvánvaló és logikus.

A csempe szögben történő vágása meglehetősen nehéz. Minden pontatlanság azonnal megjelenik. A felület, amelyen a csempe el van helyezve, már nem nevezhető ideálisnak. Ha egy sarkot használ, a lapka minden széle érintetlen és sima lesz, és egyáltalán nem lesz szüksége rá.

A szegélycsempék sarokrúdja egy horony, amely illeszkedik a dekorációs lemez széléhez. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően minden szabálytalanság és hiba láthatatlanná válik, és a szög tiszta.

A profil dekoratív elem. Például egy fémes sarok és egy piros lapka kombinációja eredeti tervezési döntés lesz.

Ne csináljunk anélkül, hogy összetett konfigurációkkal rendelkező helyiségeket terveznének, ahol sok sark és szög van. Ezek a termékek megkönnyítik a munkát, könnyen elvégezhetők a legösszetettebb elemek.

Hogyan válasszuk ki?

A profil csak akkor választható, ha a lapka megvásárolható. A modern építőanyag-piac különböző alumíniumprofil-modelleket kínál, amelyek kielégítik a legigényesebb estét. Az összekötő termék megvásárlása után csak a belső rész összes részletét kell telepíteni, ami nem okozhat problémát, még akkor is, ha a kerámia burkolólapok felszerelését nem szakember végzi.

A profil kiválasztása során figyelembe kell venni ezeket a kritériumokat:

 • alapvető profiljellemzők (szélesség, hossz, magasság), a csíkok száma a csomagban;
 • műszaki jellemzők (főprofil anyag, rögzítés típusa és befejezése);
 • külső paraméterek (szín, dekoratív részletek elérhetősége).

Fontos figyelembe venni a költségeket. Általában az ismeretlen gyártók olcsó modelljei a velük való munka során megmutathatják az összes hibájukat, így a szakértők határozottan javasolják, hogy ne vásárolják meg a legtöbb költségvetési lehetőséget: jobb, ha egy kicsit túlfizet, hanem egy olyan minőségi terméket kap, amely nem okoz bajt.

A vásárlók a megfelelő tulajdonságú modellt választva egy csempe számára, melynek árai megfelelnek a tulajdonságainak és minőségének, garantálják, hogy a választott helyiségekben a bevonat tökéletes díszítését kapja.

Az alumíniumprofil telepítését lásd az alábbi videóban.

.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba