Vinil tapéta a belső térben

A modern piac mindenféle tapéta széles választékát kínálja minden ízléshez és pénztárcához. A fajta közül kiemelkedik a vinil tapéta. Ez egy praktikus és szép falburkolat. Egyre több vásárló választja ki ezt a fajta tapétát a hosszú kiszolgálásukhoz, kiváló minőségéhez és széles választékához.

Mi az?

A vinil fali papír különbözik a szerkezet többi típusától. Két rétegük van - felső és alsó. A legfelső réteg a polivinil-klorid (vinil), és az alsó réteg egy papír vagy nem szőtt alap, amely a falhoz ragasztva van.

Mindkét réteg befolyásolja a háttérkép erősségét és jellemzőit. Ha az alsó réteg papír, ez a termék sűrűsége és szilárdsága rosszabb, mint a nem szőtt alap. Ami a felső réteget illeti, a vinil megjelenése és jellemzői tükröződnek a teljes vászon vastagságában és megjelenésében, valamint az ápolási jellemzőkben.

A Vinyl háttérképek nagyon gazdag színekkel, mintákkal és dombornyomatokkal rendelkeznek, így a legtöbb tervező inkább ezt a falburkolatot részesíti előnyben. Emellett vannak olyan lehetőségek is, amelyek a festészetre lettek tervezve, ami bővíti a szoba díszítésének lehetőségeit.

A háttérkép kiválasztásához figyelni kell a csomagolásra. Itt láthat speciális ikonokat, amelyek jelzik a tapéta anyagát és minőségét.

A betűk anyaga:

 • BB - habosított vinil (habképző technológiával készült tapéta);
 • PV - lapos vinil (a tapétánál további préselés történt, aminek következtében a felület lapos lett);
 • RV - dombornyomott vinil (tapéta megkülönböztető megkönnyebbülés, alapja - flizelin).

A betűk mellett számos jel látható a közelben, amelyek a bevonat minőségi jellemzőit mutatják.

típusok

Minden vinil tapéta különböző típusokra van felosztva. Az alsó réteg anyagától függően megkülönböztethető a papír és nem szövött tapéta. A papíralap kis tekercseken található. Az ilyen tapéta felső, dekoratív rétege leggyakrabban habosított vinilből készül. A Flizelin a széles háttérkép alapjául szolgál, mivel a papír nem tudta megtartani nagy súlyát.

A felső rétegtől függően megkülönböztetheti a háttérképet:

 • hab
 • Sűrű, felszíni megkönnyebbülés;
 • Forró bélyegzéssel;
 • Selyem képernyő.

Habosított vinil

A tapéta leggyakoribb típusa a habosított vinil. A gyártási eljárás során a vinilvegyület vulkanikus habzáson megy át, majd a hordozóra kerül. Ezután a tapétázószalagot prés alá préselik.

Ez a fajta vászon - a legolcsóbb és legegyszerűbb típusú vinil. Különböző megkönnyebbülésük van. A tekercs szélessége általában 0,5-1 m. A minta és a textúra sokféle színben, valamint ragyogások hozzáadásával készülhet.

Hab vinil tapéta nagyon érzékeny a mechanikai hatás. A felső réteg könnyen leválasztható és romlik, mivel nagyon puha és tágas. Azonban a gondos működését az ilyen háttérkép tart sokáig. Nem halványulnak a napban, elviselik a könnyű nedves tisztítást.

Ilyen tapéta használható festésre. Annak érdekében, hogy a textúra és a design eltűnjön a vászonból, a felületet legalább 5-7 alkalommal kell festeni.

megkönnyebbülés

Egy másik fajta vinil vastag vagy dombornyomott. Az ilyen anyag további nyomást gyakorol. Ennek eredményeként a vinil az aljzathoz van rögzítve, és egy dombornyomott minta jelenik meg.

A domborítás leggyakoribb típusa a természetes anyagok utánzata. Kő, tégla, csempe, fa, vakolat alatt készülnek.A domborításhoz hozzáadjuk a megfelelő mintát, így ez a fajta falburkolat a lehető legközelebb áll a természetes felülethez.

A sűrű vinil tapétáknak sok előnye van: a napsütésben nem halványulnak, a falak beillesztésekor meglehetősen egyszerűek, tartósak, mechanikai hatásuk miatt nem deformálódnak, és hangelnyelő funkciójuk van.

A dombornyomott háttérképek moshatók, ami egyszerűvé és kényelmesvé teszi működésük folyamatát. Ők ellenállnak szinte végtelen mennyiségű nedves tisztításnak, és nem képesek elnyelni a szagokat. Kiválaszthatja az ilyen háttérképet, figyelve a címkét és a megfelelő jelet. Leggyakrabban a konyhára vagy a kisgyermekek számára kialakított helyiségekre választják.

Forró bélyegzés

A forró bélyegzés tapéta egyike a legmodernebb típusú falburkolatoknak. Forró sajtó segítségével történő előállításukhoz. Befolyása alatt a vinil tapéták megkapják a szükséges dombornyomást, és minőségükben is nagyon tartósak.

Az ilyen tapéták tekercsei általában meglehetősen szélesek - 1 m-től. A vászon nagyon sűrű, a dombornyomás tökéletesen tapintható, a dombormű erősen erős. Ezek a háttérképek tartósak, nem károsodnak az idő múlásával, meglehetősen nedvességállóak, ellenállnak a napfénynek, nem uralkodnak a hatása alatt, a színek és textúrák legszélesebb palettájával rendelkeznek.

Selyem képernyő

Egy másik típusú vinil tapéta - selyem képernyő. A lemezeket melegen dombornyomással hozzák létre, de a gyártási folyamat során hozzáadnak rostokat a szövetből, ami ezt az anyagot selyemszövetnek nevezi.

A vászon maximális dombornyomásnak van kitéve, így nagyon vékony és sima. Az ilyen vékony, de dombornyomott felület színtranszfúzió hatással van. Ez a tapéta csak nagyon sima, jól megmunkált falakhoz használható, hibák nélkül. A legkisebb hiányosság azonnal látható lesz a háttérképen. Ennek a hátránynak ellenére a szitanyomás háttérképek elit terméknek minősülnek, és már számos tervező szerelmét nyerték.

kombinált

Bizonyos esetekben ugyanabban a szobában, a kombinált háttérkép segítségével. Az egyik fal egy tapétával van ragasztva, a másik pedig egy másik. Ez a technika lehetővé teszi, hogy életre keljen a modern dizájn megoldások, így a szoba eredeti és egyedi.

Az esztétikai megfontolások mellett vizuálisan korrigálhatja a helyiség hiányosságait, területét, a mennyezet magasságát.

méretek

Annak érdekében, hogy helyesen meghatározhassuk a szobához szükséges tekercsek számát, először meg kell ismernünk a falak területét, és másodszor, gondosan válasszuk ki a tapétát a címkén feltüntetett méreteknek megfelelően.

Csomagolt tapéta tekercsben. A szövedék vastagsága befolyásolja a tekercs átmérőjének szélességét. A legnépszerűbb hálószélesség 53 cm, az ilyen tekercs hossza általában 10 m. Ezek a legegyszerűbb és olcsóbb háttérképek.

Ha a tapéta alapja habosított vinil, a tekercs szélessége 1 m vagy 1,06 m lehet. Az ilyen szélességű tekercs hossza általában 10 vagy 25 m. A festéshez azonos méretű tekercseket készítenek. A széles tapéta csökkenti a falakon lévő ízületek számát és felgyorsítja a falak beillesztésének folyamatát, ugyanakkor megnehezíti a falak beillesztését. Ezek a háttérképek nehézkesek, így általában alapjuk flizelin.

A 70 cm szélességű tapéta egyre népszerűbbé válik, ezt a méretet csak az európai gyártók gyártják, az európai minőség pedig az egyik legjobb.

Jobb előre kiszámítani a szükséges számú tekercset, és egyszerre vásárolni a szükséges mennyiséget. Ha az oszcillációk nagy választékot kell tenniük, mert a különböző háttérképek árnyalatban eltérhetnek, ami egyértelműen a falon nyilvánvaló lesz.

Hátrányok és előnyök

Mint minden tapéta, a vinilnek is vannak hátrányai és előnyei.

Kétségtelen előnyei:

 • Gyönyörű megjelenés és széles választék a különböző virágok és számlák.A vinil tapéták lehetnek egyszínűek és különböző színű minták, ragyogással, kő, csempe, szövet és más természetes anyagok után.
 • A falak, amelyeket vinil tapétával ragasztottak, vizuálisan tágasnak tűnnek, így a szoba elegáns, hangulatos, egyedi.
 • A hangelnyelés egy másik plusz vinil tapéta, ami különösen fontos az apartmanházakban.
 • Ezek a háttérképek elrejthetik a falak szabálytalanságait és tökéletlenségeit. Kis repedések, gödrök, dudorok nem kell rögzíteni a tapéta ragasztása előtt, ami időt és pénzt takarít meg további szintező anyagoknál.
 • Tartósság. A tapéta ajánlott gondozásával sok éven át nem tudnak elhalványulni vagy deformálódni.
 • Különleges típusú vinil tapéták ellenállnak a mechanikai stressznek és nedvességnek, elviselik a nedves tisztítást, beleértve a mosószereket is.
 • Sokan csodálkoznak abban, hogy ezek vagy más háttérképek ártalmasak-e az egészségre. A vinil tapéta teljesen biztonságos az emberek számára. Nem szabadítják fel a környezetbe káros anyagokat. A vásárláskor azonban mindig ügyeljen a kiválasztott termék minőségi tanúsítványainak elérhetőségére. Csak ebben az esetben biztos lehet abban, hogy az anyag nem károsítja az egészséget.

Sok előnye mellett a vinil tapéta hátrányai vannak:

 • Az anyag ragasztóanyagának felhordása során az anyag megduzzadhat, és szárítás után kúposodik meg, ezért ajánlatos tapasztalatot szerezni ezzel az eljárással az egyenetlen ízületek elkerülése érdekében.
 • Ezek légmentesen záródnak, így ezek a háttérképek a legjobban nem használhatók magas páratartalmú, gyenge szellőztetésű, illetve kisgyermekek számára.
 • Nem a legolcsóbb ár. A versengő anyagok közül sokkal olcsóbbak a lehetőségek. Azonban ez az ár vinil miatt magas minőségű és hosszú élettartam.
 • Széles tekercsben lévő háttérképek meglehetősen nehézek és sűrűek (alapjuk flizelin), így hosszú ideig száradnak, és ragasztáskor több munkát igényelnek.

Színek és design

A vinil tapétát nagyon sokféle design, számla, színezés és virág jellemzi. Minden egyes vásárlónak megfelelő választási lehetőséget találhat magának.

A modern technológiának köszönhetően bármilyen mintázatot lehet alkalmazni a vászon felületére, és bármilyen színűvé tenni. A sokszínű színpalettán kívül a megkönnyebbülés és a struktúrák alapján is választhat.

Az exkluzív modellek matt vagy csillogó felületeket kínálnak csillogással. Gyakran egy ilyen bevonat nagy, méter hosszú tekercsekben áll rendelkezésre, amelyek nem vízszintesen, mint szokásos módon, de vízszintesen ragaszthatók. Ezzel a módszerrel csak egy varrás marad a falon.

A legszebb és színesebb vinil tapéta - selyem szitanyomással készült. Az anyag egyedülálló fényességével hasonlít a selyemre, a textúra szinte súlytalan. Selyemszitanyomás segítségével a bőr utánzása is elvégezhető.

A vinil tapéták minden szobához alkalmasak. Például egy gyermek szobájában számos lehetőség áll rendelkezésre a kiváló minőségű szivárvány színekből. A képeket oktatási rajzokkal találja meg. A gyermekszobákban a színezéshez használt háttérképeket kiadták. Festékek, filctollak és ceruzák alkalmasak rajtuk való rajzolásra. Ez a vászon könnyen mosható és visszatér az eredeti megjelenéshez. Leggyakrabban már fekete-fehér rajzai vannak a kreativitásra. Emellett a felnőttek már szerették ezeket a háttérképeket. Számukra összetett mintával rendelkező háttérképek találhatók, amelyek színezése jó anti-stresszként szolgál.

Egy adott szoba megfelelő háttérképének kiválasztásához kövesse néhány szabályt:

 • Javasoljuk, hogy világos színeket válasszon a sötét helyiségekben, ahol kevés természetes fény lép be. Ez segít a szoba világosabbá tételében.
 • A sötét háttérképek nagyon világosak, így a sötét árnyalatok egy kicsit lágyítják a felesleges fényt.Érdemes azonban megjegyezni, hogy a sötét szín gyorsan felmelegszik, és lassan lehűl, így a szoba forró lehet.
 • Ha a szoba alacsony mennyezetű, akkor a vizuális növekedés vételét függőleges csíkos tapéta segítségével használhatja. A szűk helyiség segít a vízszintes szalagfalak vizuális bővítésében.
 • A vászonra festés is képes befolyásolni a tér vizuális érzékelését. Egy kis dísz vagy egy monokromatikus könnyűfal segít növelni a szobát, míg egy nagy mintázat és egy monokromatikus sötét fal, ezzel szemben csökkenti.

A színválasztást nagyon óvatosan kell megközelíteni, mert minden szín határozottan befolyásolja az emberi pszichét.

A fényes mérgező szín, például a pop art stílusában, nem alkalmas olyan helyiségekre, ahol pihenni kíván. Ő képes bosszantani és izgatni egy személyt. Ezért a vörös és narancssárga árnyalatok nem ajánlottak hálószobáknak, annak ellenére, hogy néha úgy tűnik, hogy csak ezek a színek tükrözik a személy jellegét és temperamentumát. Az élénk színekhez illeszkedjen a nappalival vagy étkezővel, ahol zajos ünnepeket töltenek és találkoznak a vendégekkel.

A hideg árnyalatokat nem szabad a nappaliban használni. Csak a fürdőszobákban vagy folyosókban lehetnek sikeresek. Az ilyen színek depressziót, fáradtságot és álmosságot okozhatnak, és néha még az immunitást is csökkenthetik.

A fekete-fehér színek nem ajánlottak olyan helyiségekben, ahol az emberek pihennek és alszanak. Használhatók a nappaliban, a konyhában. Ezek a színek erős "polaritással" rendelkeznek, és negatív hatással vannak az ember hangulatára. A hálószobák számára a legjobb megoldás a semleges pasztell színek: bézs, poros lila, rózsaszín, zöld, sárga.

Ha a szobát bizonyos stílusban kívánják díszíteni, a megfelelő választású falburkolat teljesítheti ezt a feladatot. Különböző textúrák, színek és minták illeszkednek ehhez a stílushoz. A retro stílus szimmetrikusan ismétlődő mintát jelent kis virágokkal vagy absztrakt díszekkel. A Provence-i stílus alkalmas nagy virágokkal (pünkösdi rózsa, rózsa, sakura) készült háttérképek készítésére por-rózsaszín vagy lila árnyalatokban vagy rombuszban. Az ipari stílus magában foglalja a falak természetes anyagokból történő befejezését: kő, tégla, vakolat. A monokróm burkolatok előnyben részesülnek a minimalista stílusban, előnyösen fehér, fekete vagy fém árnyalatokban. A pop art stílus lehetővé teszi, hogy élénk színű tapétákat vagy sima színeket használjon, és nagy képeket használjon.

gondoskodás

A legtöbb vinil tapéta fajta mosható. A nedves tisztítás előtt mindig ügyeljen a csomagolásra, amely jelzi, hogy ez az anyag ilyen ápolásnak van-e kitéve, és milyen mértékű nedvesedést tesz lehetővé. A különböző típusú ruhadarabok különböző sűrűségűek: a porózus vagy sűrű, különböző típusú tisztítást tesz lehetővé.

A jelek közül a címkén egy hullám látható. Ez azt jelenti, hogy megengedett a tisztítás nedves, jól ráncos ruhával. A három hullám alakú ikon lehetővé teszi a nedves tisztítást mosószerekkel. Ha a hullámokhoz egy ecset ikon kerül hozzáadásra, akkor nemcsak rongyot, hanem ecsetet is használhat a tisztításhoz.

Minden vinil tapéta megkönnyíti a felszíni textúrát, ezért a port folyamatosan felgyülemlik. Száraz szivaccsal vagy porszívóval kell tisztítani. Ha nedves törlőkendővel kezdi meg a tisztítást, maradhat a port.

Ahhoz, hogy megszabaduljon a szennyezésről a háttérképen, használhat sima vizet. Súlyosabb szennyezések esetén szappanos oldat vagy alkohol segít. Nem ajánlott agresszívebb vegyszerek használata (fehérítő, terpentin, oldószer). Ezek tartósan károsíthatják a bevonatot. Annak érdekében, hogy megbizonyosodjon az eredményről, kipróbálhatja a mosószert egy kis, különálló háttérképen, és nézze meg az anyag reakcióját.A ragasztót vagy szivacsot természetes anyagokból kell választani, hogy ne sérüljön a tapéta.

A nedves tisztítás nem hagy foltokat és foltokat, törölje le a háttérképet az alulról felfelé.

Ha tisztítószert használ a tisztítás befejezéséhez, törölje le tiszta vízzel, majd száraz ruhával. Erősen nyomja meg a szivacsot, nem éri meg, hogy ne alakítsa át a bevonat dekoratív rétegét.

A gyártók áttekintése

A vinil tapéta gyártása jelenleg számos országban működik. Minden márkának saját előnye van. Tekintsük a legnépszerűbbeket.

„Paletta”

Az orosz márkák közül kiemelhető a piacvezető - a "Palette" cég. Ez a lenyűgöző, méretarányos gyár hatalmas változatos háttérképeket kínál. A világpiac néhány vezető cégével szerződéseket kötött és közös produkciókat szervezett. Például A. S. Creation (Németország) tartozik egyikükhöz.

"Mayakprint"

Egy másik népszerű orosz gyár Mayakprint. A közelmúltban elérték a háttérképek új szintjét, amelyre csak pozitív vásárlói véleményeket kapnak. A vállalat felelősségteljes megközelítéssel rendelkezik a termékek minőségéért, valamint az egész vállalkozás folyamatának kialakításáért: a szakemberek gondos kiválasztása, a hazai és külföldi innovációk felhasználása a termelésben.

"Moszkva Háttérképgyár"

A hazai gyártók egyik elismert vezetője a Moszkva Háttérképgyár. Itt a termékek megfelelnek az összes modern minőségi szabványnak, a termelést folyamatosan fejlesztik. A ruhák gyártásánál csak minőségi anyagokat használnak. A népszerű háttérképek egyike a mákot és fát ábrázoló vásznok, amelyek népszerűvé váltak Oroszországban.

Általánosságban elmondható, hogy az orosz termékek értékelései pozitívak: gazdag választék, kiváló minőségű vászon, könnyű anyagokkal való munkavégzés. Egyes ügyfelek azonban rámutatnak, hogy hibás tekercsek fordulhatnak elő, emellett a vásznok nem elég sűrűek, így a falak tökéletesen sima felülete szükséges, a tapéta mellett ragyoghat. Azok a fogyasztók, akik Oroszországot választják a falburkolat származási országaként, erősen javasolják, hogy figyeljenek a tételszámra, mivel a különböző tételek árnyalatai jelentősen eltérhetnek egymástól. A legjobb, ha a szükséges számú tekercset azonnal meg kell vásárolni, hogy elkerülhető legyen a hiba a javítási folyamat során.

Erismann

A németországi gyártók közül kiemelkedik az Erismann cég. Ez a vállalat saját gyárral rendelkezik Oroszországban, így jól ismert a piacunkon. Ezen túlmenően ez a termék kiváló minőségű, amely az XX. Század eleje óta az orosz fogyasztók elégedettek.

Az Erismann cégről készített vélemények közül rendkívül pozitívak. Vevők megjegyzik, hogy ezek a háttérképek nagyon tartósak, ellenállnak a mechanikai stressznek, nincsenek karcolások, hatalmas választékkal vannak ellátva, nem fakulnak a napsütésben. Emellett könnyen kezelhető velük a falak beillesztése és az azt követő gondozás során. Figyelemre méltó, hogy a falon szinte semmilyen látható festék ízület.

Sergio roselini

Az exkluzív, elegáns háttérképek olasz márkák. Ezt a terméket különleges elegáns, stílusos és kiváló minőség jellemzi. Leggyakrabban Olaszországban születik meg a divatfalak, az innovatív gyártási technológiák új trendjei. Ezért az emberek, akik inkább a divat csúcsán maradnak, győződjön meg róla, hogy az olasz háttérképet választják.

Az olasz márkák közül kiemelkedik a Sergio Rosselini cég. Ezek az exkluzív anyagok népszerűek a világ minden táján, Európában és Amerikában az elit és drága házakban.

Vincenzo

Egy másik híres olasz cég a Vincenzo. Ennek a gyárnak a termékeit festett vászonok jellemzik, amelyek lenyűgöző, kiváló minőségű mintákkal rendelkeznek.Segítségével valódi műalkotásokat hozhat létre a falakon.

Az olasz gyártók véleménye rendkívül pozitív. Magas színvonalú, a modern piacon az egyik legjobb, egyedi textúrák és rajzok a vászonon, amely nem található más országokból származó termékeken, az anyag sűrűségén, valamint a velük való munkavégzés egyszerűsége.

kínai

Megfizethető tapéta a kínai gyártású termékek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezek a gyárak gyenge minőségű falburkolatokat készítenek. Minden híres kínai márka szigorúan betartja a nemzetközi minőségi előírásokat. Emellett vásznuk megfelelnek a legújabb divat trendeknek, és mindig lépést tartanak az időkkel. Kínából származó háttérképek sokféle stílusban, textúrában, rajzban, színben kerülnek bemutatásra. A kínai tapéta legelterjedtebb változata - papír alapon, mert Kínában először gondolták fel, hogy ezt a befejező anyagot papírból tegyék, és a gyárak tökéletesen elsajátították ezt a folyamatot. De a nem szőtt tapéta is készül a gyárakban a Közel-Királyságban.

Ugyanakkor a kínai termékek felülvizsgálata között pozitív és negatív vélemények is vannak. A pozitív szempontok az alacsony ár, széles választék a vászon minden ízéhez és sűrűségéhez. A negatívak közé tartoznak az utasítások hibái, az átlagos vagy az átlagminőség alatti, a képminőség és a munka, a „szeszélyes” anyag nehézségei.

Hogyan válasszuk ki?

Vinyl tapéta van egy csomó. Az igazán jó érzés nem olyan egyszerű.

Néhány tipp segíthet a választásban:

 • Először meg kell értenie, hogy melyik helyiségre van szükség, és milyen funkciókat kell végrehajtani. Ha azt tervezi, hogy a fürdőszobában vagy a konyhában a falakat beilleszti, a bevonatnak moshatónak kell lennie, és megfelelő utasításokkal kell rendelkeznie a csomagoláson.
 • A nedvesség ellenállása mellett a tapétanak alkalmasnak kell lennie a szoba textúrájára és mintázatára. Az egyik szobában valami, ami jól néz ki a másikban, néha nem illik a stílushoz. Például, egy fal, amely utánozza a téglát, szépen néz ki a folyosón vagy a nappaliban, loft stílusban, de egyáltalán nem illik a gyermekszobába.
 • Fontos tényező a bevonat színe. A világos színek segítik a tér kibővítését, a falak terjedelmét, sötétek, sőt, szűk, néhány helyet láthatatlanná teszik. Ezt a tulajdonságot mindig figyelembe kell venni a szoba méretétől és megvilágításától kezdve.
 • A következő fontos tulajdonság a mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállás. Figyelembe kell venni, hogy ki él a szobában és hány ember. Kisgyermekekkel, háziállatokkal, nagyszámú embernek, a tapétanak sűrűnek és tartósnak kell lennie.
 • A háttérkép kiválasztásakor nagy figyelmet kell fordítani a gyártás típusára és módjára, különösen akkor, ha magának a javításnak tervezi. Ha kevés tapasztalt tapasztalattal vagy tapasztalt tapétával, a papírcsomagolás kis tekercsekben a legjobb megoldás, a legegyszerűbb módja annak, hogy velük dolgozzon. Ne vegye fel azonnal a selyemképernyőt. Ez az anyag nagyon szeszélyes, a vászon vékony, gyakran előállított mérőhengerek. Ebben az esetben a javítás jobban bízza a szakembert.

Gyönyörű példák a belső térben

Az alábbiakban a belső vinil tapétával ellátott képek találhatók. Itt különböző színekben és textúrákban készült, különböző technikákból készült háttérképek találhatók, valamint különböző helyiségekben: gyermekszobában, a konyhában, a hallban, a nappaliban, a hálószobában.

A vinil tapéta helyes ragasztására a következő videó látható.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba