Előnye és hátránya a forró bélyegzés tapéta

Ma a tapéta a legnépszerűbb és leggyakoribb befejező anyag. Ezeket falak és mennyezetek befejezésére használják. Ez az anyag nagyszerű praktikussággal, vonzerejével és egyszerűségével rendelkezik a szoba befejezése szempontjából. A piac számos színt és textúrát kínál. A háttérképek nemcsak megjelenésük, hanem alkalmazási módszereik és teljesítményjellemzői is különböznek.

A cikkben a forró pecsételő háttérképen fogunk lakni. Tekintsük előnyeiket és hátrányaikat, elemezzük az ügyfelek véleményét.

Vinyl tapéta

Ez a fajta befejező anyag nem olyan régen megjelent a hazai piacon. A forró dombornyomott háttérképek csak különleges tulajdonságok és összetétel miatt vinillemezek. Az anyag tartós és megbízható bevonatnak bizonyult, sokféle színben. A cikkben az ilyen típusú termék összetételéről beszélünk.

A bevonatot aktívan használják lakóépületek, irodák, irodák és akár különböző kereskedelmi tárgyak díszítésére.

Technológiai leírás

A forró bélyegzés egy speciális technika, amelyet a vinil tapéta létrehozására használnak:

 • A ruhát a rá alkalmazott díszítéssel magas hőmérsékleten halad át. Erre a célra speciális kemencék kerülnek felhasználásra. A hőkezelés hatására a felső réteg vastag és műanyag lesz.
 • Ezt követően a vinil-levegő réteg áthalad a végső lépésben - feldolgozás fémnyomással és gumikerekekkel. Ezek a szerszámok a befejező anyag kifejező textúráját alkotják.

Különböző káros kémiai elemek (például formaldehid gyanták) jönnek ki a vinilrétegből a hőmérséklet hatására. Ennek köszönhetően a bevonat biztonságos. Részletesebben a forró bélyegzésű fali papír tulajdonságairól és azok osztályozásáról tovább beszélünk.

A vászon összetétele

A befejező anyagnak ez a lehetősége két elemből áll:

 • Az alap. A fenti típusú összes háttérképnek két típusa lehet: papír és flizelin. Attól függően, hogy melyik komponensről van szó, a webes változások tartóssága és praktikussága változik. A nemszövött alapanyagot megbízhatóbbnak tartják. Ennek megfelelően az ilyen termékek ára magasabb.
 • Polivinil-klorid Ez az elem hozza létre a háttérkép végső megjelenését. Bármelyik bázisra vonatkozik. A komponens mennyisége eltérő lehet.

faj

A szakemberek a forró bélyegző modelleket a második réteg sűrűségétől függően osztályozzák.

 • Nehéz vinil. Ennek a befejezési anyagnak a sűrűsége 250 g / m²-nél nagyobb. Kifejező megkönnyebbülés, megbízhatóság és tartósság jellemzi. Ez a fajta tapéta akkor használható, ha el kell rejtenie a falon a dudorokat és a különböző hibákat. A bevonat különleges tulajdonságai miatt nem feltétlenül alaposan kezeli a felületet. Külsőleg a tervezők összehasonlítják a tapétákat texturált hímzéssel vagy bőrrel.
 • Szitanyomás Vonzó és világos háttérkép. Sűrűsége körülbelül kétszer kisebb, mint a nehéz vinilé. A mutató 90-130 g / m². A vászon gyártásakor különös hangsúlyt fektetnek a vászon fényvisszaverő tulajdonságaira, nem pedig a texturált képre. A fény játékának köszönhetően a felület természetes selyemnek tűnik és fényes, kellemes fényű.
 • Kompakt vinil. Ebbe az osztályba tartozó tapéta sűrűsége 150 és 200 g / m² között változhat. A legtöbb modell különböző anyagokat imitál, természetes és mesterséges (szövet, tégla, fa, kő és sok más). A nagy ecsetvonások utánzása is megtalálható.Az anyagot nagy vastagság jellemzi, és a textúrát különleges megkönnyebbülés jellemzi. A ruhák színe és a rajz tárgya különböző lehet.

Flizilinova alapja

Az ilyen tapétáknak pozitív és negatív oldala is van.

nyalánkság

Az ügyfelek visszajelzései és szakértői véleményei alapján összeállították a nem szőtt alaplemezek előnyeit.

Vegyük a fő előnyeit:

 • Biztonság. Ez az opció környezetbarát és teljesen biztonságos az egészségre. Az ilyen háttérképek házak díszítésére használhatók, ahol allergiás betegek, kisgyermekek vagy háziállatok élnek.
 • Légáteresztő vászon. A lakóhelyiségek dekorációs területein dolgozó szakemberek megjegyzik, hogy a befejező anyag rendkívül lélegző, ezáltal csökkenti a penésznek a vászonra gyakorolt ​​valószínűségét és más kellemetlen következményeket.
 • Form. A háttérképek megőrzésük után sok éven át megőrzik formájukat. A minőségi vásznok hosszú ideig szolgálnak, de nem deformálódnak, és telített színnel vonzza a figyelmet.
 • Design. Ez a befejező anyag nagyszerű lehetőségeket kínál a helyiségek díszítésére. A sokszínű paletta, a textúrája kellemesen meglepődött, és megfizethető áron teszi elérhetővé az anyagot a legtöbb vásárló számára.
 • A dekoráció lehetőségei. A festés alapjaként forró bélyegző dobozok használhatók. A festék feldolgozása nem befolyásolja a befejező anyag integritását, és a szerkezet tömörítve van.
 • Sokoldalúságát. A nem szövött szöveten alapuló ruhadarabok biztonságosan használhatók különböző felületek beillesztésére. Kiválóan alkalmasak fából, gipszkartonra vagy betonfalra. Használhatók a forgácslap falainak befejezésére is.
 • Bontási. Ha frissíteni szeretné a helyiségeket, a régi háttérkép eltávolításának folyamata nem sok időt vesz igénybe. Áztassa a ruhát vagy a gőzt, amit nem szabad. A régi bevonat eltávolítása hagyományos spatulával.

hiányosságokat

Számos előny ellenére a díszítés hátrányos, bár ez nem része minden vászonnak.

Sima, nem szövött anyagot, amely nem tartalmaz további bevonatokat és zománcokat (festékek), nem lehet mosni. A tisztítási eljárás súlyosan károsíthatja a terméket. A hagyományos porszívóval csak felületkezelés javasolt.

Papír alapú háttérkép

A két rétegű, forró bélyegzésű papíralapú tapéta második névvel rendelkezik: „duplex”. A domborművel ellátott anyag eltérő megjelenésű lehet, sima színű, sima színű mintáktól a kifejezett mintázattal rendelkező termékekig.

A papíralapú tapéta használható festésre. Ezután figyelembe vesszük e dekorációs kategória előnyeit.

Előnyök:

 • A háttérképek kényelmes, mikroklímát hoznak létre beltérben egy speciális szerkezet miatt. Ez az opció ideális az élő terek számára.
 • A falon kisebb hibákat takarja el (repedések, kopások, érdesség).
 • A minőségi duplex háttérképek sokkal erősebbek és megbízhatóbbak, mint a dombornyomott vászon, valamint az egyrétegű papírmodellek.
 • A gyártás során szinte semmilyen vegyi anyagot nem használnak. Így környezetbarát anyag.
 • Az ilyen típusú tapéta költsége a legtöbb vásárló számára elérhető. Ez a szempont a termékeloszlásban hasznos volt. A tekercsre vonatkozó minimális ár körülbelül 200 rubel lehet.

A dombornyomott papíralapú papír hátrányai:

 • A konyhák és a gyermekszobák tervezésére való alkalmatlanság a szennyezés alacsony ellenállása miatt. Tilos mosni.
 • Az alap különböző mechanikai sérüléseknek van kitéve.
 • Alacsony élettartam - körülbelül 5 év.
 • A tekercsben a tapéta standard szélessége kisebb, mint egy méter (általában 0,53 m), ami hozzájárul a hosszabb beágyazási folyamathoz.
 • A nedvesség ellenálló bevonat jelenlétében erősen ajánlott felhagyni a használatukról, ha a szoba magas nedvességtartalmú és nedves falakkal rendelkezik.Ellenkező esetben a papír lesz a káros baktériumok, beleértve a penész és a penész, reprodukciójának alapját.

ragasztás

A tapétázás nagyon egyszerű. A tapéta nem igényel előkezelést ragasztóanyagokkal. Ez leegyszerűsíti mind a telepítést, mind a minta illesztését.

A csomagoláson található utasításoknak megfelelően vízzel hígított ragasztót csak a falra kell felhordani. A forró bélyegzéssel készült vinil tapétákat vége-végig ragasztani kell, miközben a vászon görgővel simít (általában gumi modellt használnak). Ezek a háttérképek nem nyúlnak a ragasztó hatása alatt, így a velük való munkavégzés egyszerű. Az ilyen tapéták közvetlenül a betonfalhoz ragaszthatók előzetes festés nélkül, mivel sűrűségük magas.

Ez ideális megoldás azoknak, akik önálló javításokat végeznek szakemberek segítsége nélkül.

Vásárlói vélemények

Az ügyfelek, akiknek sikerült megvásárolni a forró dombornyomott háttérképeket, és a lakások alapján használták őket, megosztják véleményüket a termékről. Az összes értékelés 90% -a pozitív. Sok felhasználó megjegyzi, hogy nem találtak hibákat a használat vagy a ragasztás során.

A negatív értékelések szintén rendelkezésre állnak. Vannak, akik úgy gondolják, hogy a forró bélyegzők könnyen megsérülhetnek, különösen a javítások során. Emellett az ügyfelek jelzik a hátrányokat: a falak feldolgozásának szükségességét, a sok súlyt és a magas árakat néhány modell esetében.

Érdekes tények a háttérkép készítéséről, az alábbi videóból tanulhat.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba