Kiválasztjuk a függönyöket a fehér háttérképhez

A harmonikus és vonzó belső kialakításakor minden részletet figyelembe kell venni. Minden bútornak és dekorációnak át kell fednie egymást, és ez nem csak a stílusra, hanem a színre is vonatkozik. Ma részletesen elemezzük, hogyan vegyük fel a függönyöket az együttes fehér háttérképéhez.

Jellemzők

Bármilyen függöny jelentős szerepet játszik a belsőépítészetben. Ők a végső érintésként szolgálnak, ami a teljes kép integritását biztosítja. Ezenkívül ezek a részletek kiegészítik az egész tér vizuális összetételét. Nélkülük soha ne érjék el azt az eredményt, amit a tervezők a „stílus egységének” neveznek.

Jelenleg a függönyök tervezése teljesen más lehet, így a függönyök kiválasztásakor egy személy számára, aki alig tud belsőépítésznek nevezni, eltévedni. Ugyanakkor nem szabad megzavarni, mert az alábbiakban ismertetett információk nem teszik lehetővé, hogy rossz választást hajtson végre.

Függönytípusok

Először is el kell hagynunk a különböző típusú függönyök létezését.

Nem sokan vannak, de sokszínűek a színsémájukban:

 • Római függönyök. Közvetlenül nézze meg az ablak teljes lefedését;
 • Francia. Képviselje a gyönyörű szövetekben gyűjtött anyagot;
 • Japán. Téglalap alakú szövet, sűrű, súlyozással;
 • Osztrák. A függönyök alsó részét kivágják;
 • Classic. Az ilyen függönyök vastag függönyszövetből készülnek.

Válassza ki a kívánt megjelenést. Itt szabadon megvásárolhatsz bármilyen függönyt.

anyagok

A függöny anyaga olyan változatos, mint maga a választék. Valójában bármilyen anyagot lehet választani, legyen az bársony vagy tüll. A nyersanyagok nem vonatkoznak szigorú követelményekre a szoba függönyének megválasztásakor, így a dolgok sokkal egyszerűbbek.

Megjegyzés:

 • Az ilyen anyagok, mint a tüll, a sifon, a organza és a fátyol, maximálisan megkönnyítik a belsőséget, a varázst, a varázst. Válassza ezt az opciót, ha stílusos romantikát szeretne elérni.
 • A sűrű anyagok, mint a bársony, a brokát vagy a jacquard, javítják a szobát, és a luxus részarányát a belső térbe hozzák. Ebből az anyagból készült függönyök nagyszerűek egy irodai vagy nappali számára.
 • Ahhoz, hogy szobája elegánsabb legyen, válasszon selyem vagy szatén függönyöket. Azonban vegye figyelembe, hogy ezek a szövetek nagyon szeszélyesek, és más árnyalatúak lehetnek, mint a nappali fényben vagy az esti világításban.
 • A természetes anyagokból (pl. Szatén vagy len) készült függöny ideális egy óvoda vagy hálószoba számára.

Színes kombinációk

A függöny kiválasztása a fehér tapéta számára - ez az egyik legsúlyosabb probléma, amely elkerülhetetlenül szembesül az ilyen befejezés tulajdonosával. Milyen termékeket érdemes figyelni, hogy tökéletesen kiegészítsék a belső teret, és ne rontják azt nem megfelelő színnel?

A tervezők azt ajánlják, hogy kontrasztos vászonokat válasszanak annak érdekében, hogy frissítsék a szobát világos foltokkal. Ezek azonban nem korlátozódnak csak élénk színekre. Még a fehér függönyök is használatosak a tapéta színéhez, az egyetlen különbség, hogy az ilyen függönyöknek olyan mintázattal vagy fényes akcentussal kell rendelkezniük, mint például aranynyomatok vagy minták.

De mi a teendő, ha a belső tér fehér színű és sötét bútorokkal rendelkezik? Ebben az esetben vegye fel a függönyöket, nem lesz nehéz, mivel abszolút függönyök illeszkednek az ilyen bútorokhoz. Például barna termékek esetében ugyanazokat a színes függönyöket vásárolhatja meg. Ezek kiegészítik a belső teret, hangsúlyt fektetve a barnare.

És előnyben részesítheti a fehér függönyöket. Ebben az esetben színnel illeszkednek a világos háttérképhez anélkül, hogy az ablakra fókuszálnának.

Hasznos tippek

Az első szabály, mely szerint be kell tartanod magad, ha nem akarod, hogy egy jó ízléssel nem rendelkező személyt átadja, azt mondja: „a függönyöket a háttérképed színéhez igazítjuk.”

Van azonban néhány árnyalat, amelyre érdemes figyelni:

 1. A függönyöket a háttérképhez kell igazítani. Ha sötétkék háttérképe van, akkor válasszon ugyanazon árnyalatú függönyöket, például csak kék ágynemű vagy világos kék. Nem egyezik meg a tapétával, hanem egy hidegebb / világosabb árnyalattal;
 2. Kontrasztos, élénk színek választhatók, ha a tapéta semleges színű (fehér, fekete, szürke, bézs). Az ilyen függönyök nagyon vonzónak tűnnek a halvány háttéren, és új megjegyzést adnak hozzá;
 3. Jó fog kinézni, ami az egyik belső árnyalatban készült. Például, ha két vezető színe van a szobájában - rózsaszín és krém, előnyben részesítheti őket. Így válogathat krém vagy rózsaszín függönyöket.

Hogyan lehet felvenni?

Összefoglaljuk a fehér háttérképek függönyének megvásárlásakor szükséges információkat:

 • ha ön nem akarja hangsúlyozni az ablakot és a függönyöket, válasszon fehér függönyöket mintázattal vagy fényes elemgel (például aranyral), hogy ne egyesítsen mindent egy kifakult térbe;
 • a legjobb megoldás az ellentétes függönyök, mint a fehér háttérkép. Az ilyen függönyök a fényerő elemeit hozzák hozzá a szobához;
 • ha sötét bútorok vannak a szobában, akkor a tervezők javasolják a hasonló vagy hasonló színű függönyök kiválasztását. Ezután a belső harmóniát sikerül elérni;
 • A háttérkép és a függöny színei nem ütközhetnek egymáshoz. Elfogadhatatlan például, hogy a zöld függönyöket egy rózsaszín teremben lógják.

Ha betartja ezeket az alapelveket a függönyök kiválasztásakor, akkor nagyban megkönnyíti a feladatát, és nem kell a tapasztalt tervezőket felvenni a belső kialakításához.

Lásd a tervező tippeit, hogyan válasszon függönyöket a fehér háttérképhez.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba