Függönyöket választunk barna tapéta számára

Még a legelegánsabb és gondosan kiválasztott belső tér is befejezetlen lesz, ha az ablakokon nincs függöny. Egy ilyen tartozék fontos része a tér díszítésének, és nem csak a funkcionális kiegészítésnek, ezért nagyon fontos a megfelelő függönyök kiválasztása, hogy harmonikusan illeszkedjenek a belső tér stílusához, és hangsúlyozzák annak jellemzőit.

Ezután elmondjuk, milyen függönyök illeszkednek a barna háttérkép alá.

Színes funkciók

Brown egy nagyon nemes és szép árnyék. Belső térben különleges meleg hangulatot, kényelmet és nyugalmat teremt. A Brown a természetes termékskála képviselője, így minden belső térben jól néz ki. Sőt, ezek a háttérképek stílusosak, elegánsak és drágaak. Ezek tökéletesek irodák, recepciós szobák, nappali és egyéb helyiségek befejezéséhez.

Emlékeztetni kell arra, hogy a falak gazdag sötét árnyalatai vizuálisan csökkenthetik a tér méreteit, ezért ne válasszon sötétbarna felületet a falak számára kis helyiségekben.

Mi a kombináció?

Természetesen ez a kérdés központi szerepet tölt be a függöny kiválasztásában a barna tapéta számára.

Ilyen szín mellett a nyugodt, világos és pasztell színek harmonizálódnak, például:

 • bézs;
 • tejszín;
 • elefántcsont színe;
 • árnyék "creme brulee";
 • őszibarack;
 • rózsaszín;
 • szürke;
 • fehér.

Ez a lista azonban nem ér véget. A merészebb színeket is kiválaszthatja. Különösen narancs, türkiz, kék, bordó vagy lila. Az ilyen árnyalatok kombinációja a legelőnyösebb.

A barna szín nem túl szeszélyes és nagyon sokoldalú. Azonban nem szabad visszaélni a különböző kombinációkat. Például a tüll vagy függönyök egyik legjobb árnyékát választjuk, hogy elkerüljük a belső teret és a túlzott sokszínűséget.

Hogyan válasszunk ki egy képet?

Megérteni, hogy mely függönyök alkalmasak az Ön belső terére, sima vagy mintás, elég egyszerű. Tehát, ha van egy nagy minta a háttérképen, akkor tartózkodjon a függönyök díszeiről. Az ésszerűbb az egyszerű monofon függönyök előnyben részesítése.

Ha a falakat egyszerűen díszítik, minták nélkül, akkor a kis vagy nagy mintás függönyök díszítik és hatékonyan kiegészítik a belső teret.

Hogyan válasszunk ki egy számlát?

Annak érdekében, hogy megtaláljuk a tökéletes függönyöket, fontos, hogy ne csak a színt, hanem az anyag típusát is figyelembe vegyük. Ha a szobát nehéz vinil tapéta fedi, akkor a függönyöket megfelelő textíliákból kell készíteni. Például pamutból, lenből, jacquardból, gobelinból vagy akár luxus bársonyból. Így a helyzet kialakításában maximális harmóniát érhetünk el.

A sűrű és nehéz anyagok tökéletesen kiegészítik egymást. Ha a hely könnyű és elegáns, előnyben kell részesíteni a vékony szöveteket, mint például a organza, tüll, selyem vagy batiste. A tágas textíliák nagyon szépen szitálnak gyönyörű sziluettekbe, és hatékonyan keretezik az ablakot.

Abban az esetben, ha függönyöket akarsz vásárolni masszív alkalmazásokkal és díszítésekkel, jobb, ha könnyebb alapot szeretne használni, mert ha a tapéta és a függöny vastag, de további súlyos díszítéssel is díszített, akkor a torlódás érzését okozhatja. Egy ilyen döntés nyilvánvalóan nem lenne az Ön javára.

Hasznos tippek

Végül néhány egyszerű, de nagyon hasznos tippet kínálunk a függönyök barna háttérképként való kiválasztásához:

 • Ne félj kísérletezni. Ha csak a barna színárnyalatokat használja, az eredmény unalmas és teljesen érdektelen.Míg a jól megválasztott fényes akcentus újraéleszteni fogja a helyzetet, stílusos és eredeti lesz;
 • Ellenőrizze mindent előre. Annak érdekében, hogy ne hagyja ki a függönyök választékát, egyszerű, de hatékony trükköt tehet. Csak vegye ki a textíliákból és harcokból készült mintákat, majd vegye le a képeket különböző világítással. Így pontosan nyomon követheti, hogy milyen eredményt kap a végén;
 • Ügyeljen a részletekre. A függönyök szövetének színe és textúrája révén ne felejtsük el a díszítést. Például, ha úgy dönt, hogy a türkiz anyagból készült függönyöket egy barna falú helyiségben helyezi el, a legjobb, ha ezt az árnyalatot részletesen megismételjük. Lehet fényképkeret, váza, kanapé polc vagy kis szőnyeg;
 • Tekintsük a szoba célját. Ha a konyhához függönyöket választ, akkor a kopásálló és tartós anyag opcióit kell előnyben részesíteni. Fontos, hogy a textíliák ne gyengüljenek a gyakori mosás miatt. A tanulmányban vagy a hálószobában található függönyök esetében ez a kritérium már nem lesz olyan fontos.

Szakértők ajánlják vásárolni függönyök által kibocsátott márkák a jól ismert gyártók. Az ilyen termékek általában jó minőségűek és átgondolt tervezésűek.

Ötletek a függönyök barna háttérképhez és falakhoz való kiválasztásához, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba