Hogyan válasszuk ki a vintage tapétát?

Annak ellenére, hogy a belső térben rengeteg modern dizájn ötlet van, sokan az időigényes ötleteket részesítik előnyben. Például, vintage tapéta, amely azonnal teszi a szobát időnként kényelmesebb. Ebben a cikkben megtudhatja, hogyan használhatja a vintage stílusú tapétákat bármelyik szobájában, és hogy milyen részleteket kell kiegészítenie egy ilyen belső térrel.

Jellemzők

A szüreti stílusban sok minden van a chebbi stílusával. Egy ilyen együttes kezdetben úgy néz ki, mintha a helyiséget nem javították volna sok éven át, és ezek az évek még kis részleteket is hagytak. Számos módja van az ókori hangulat sikeres helyreállításának egy szobában. Az eredeti antik bútorok és a színes szövetekkel és más nehéz anyagokkal borított falak kombinációja a legjobb. Luxusnak tűnik, és egy ilyen szobába jutva úgy tűnik, hogy valóban egy korábbi korszakba szállítják. De egy ilyen belső költség drága. Az eredeti vintage bútorok és falburkolatok mindenki számára nem megfizethetőek.

Éppen ezért a legtöbb tulajdonosnak más irányba kell mennie, és egyszerű részleteket használnia stilizált retro. Vásárolhat ilyen tapétát, vagy vizuálisan öregítheti az Ön rendelkezésére álló anyagot saját kezével.

A modern belső térben

A retro stílusú részletek a modern belső térben jól néz ki. Mint tudod, minden új jól elfelejtett öreg. Szóval, a belső stílus kialakítása vintage stílusban az, hogy a tervezők emlékeznek a múlt legérdekesebb és legjelentősebb trendjeire. Ez a stílus leggyakrabban néhány szokatlan textúrát használ, nem pedig egyszerű papírfalakkal. Bár vannak kivételek, amelyek nem kevésbé stílusosak és érdekesek. Sok tervező kínál vakolatot béléshez, vászonfalburkolatokhoz vagy falak díszítéséhez gobelinakkal.

Ha ily módon csak az egyik falat díszíti, akkor már egy vintage stílusú darabot hozhat a belső terébe.

Nagyszerűnek tűnik és tégla. Ez a fali dekoráció lehetősége nemcsak a tetőtérben, hanem a szüreti stílusban stilizált helyiségekben is népszerű. Leggyakrabban a téglafal nem foglalja el a teljes falat, de csak a közönség figyelmének összpontosítására szolgál a zónák egyikén, így például egy munkaterületet, munkaterületet vagy teret rendezhet a munkaterület mellett.

Használhatja az egyszerű és privát recepciót is - használhatja az újságnyomtatású tapétákat. Ezekre az időkre emlékeztetnek majd, amikor a javítás során az újságoldalakat a falakhoz ragasztották, hogy a felszínt kiegyenlítsék és a falakat a következő manipulációkhoz előkészítsék. Annak érdekében, hogy egy modern szoba igazán szüreti jellegű legyen, a gyönyörű háttérképek alapjait megfelelően kiválasztott részletekkel kell kiegészíteni. Ezek egységesebbé teszik az összképet.

A díszítéshez különféle részleteket használhat: terítő, szép szalvéták, vázák, kis dobozok, szőnyegek, ágytakarók vagy köpenyek. Válaszd ki őket úgy, hogy azok kombinálódjanak a belső alapokkal és egymással. A fő dolog nem az, hogy a helyet nagy számú szükséges és felesleges elemekkel szennyezzük, hogy a belső vintage jegyzeteket adhassuk.

stílusok

A szüreti stílus nagyon változatos, és ihlette a luxusszobát, stilizált antik, és egy hangulatos szobát, ahol kellemesen pihenhet esténként. Minden attól függ, hogy melyik irányba választod magad:

  • Viktoriánus szigorúság. A vintage stílus egyik legszebb ága a viktoriánus rendeltetési hely. Ezt a korszakot nemcsak a szokások szigorúsága, hanem az ízek finomítása is ismert. A viktoriánus tapéta tökéletesen bizonyítja ezt a kifinomultságot. Finom vegetatív díszítéssel, díszes mintákkal vagy akár aranyszínű porokkal vannak díszítve;
  • Retro. Ez a kategória magában foglalja a gyermekkori emlékeket is. A szovjet lakásokban használt falburkolatok a modern belső térben szokatlanok, de ha érdekes részleteket és stílusos bútorokat adnak a belső térhez, ez csak a kezedben fog játszani. A retro stílusú háttérképek általában világos színű, kis mintákkal díszített burkolatok, például madarak, virágok vagy levelek.

Azonban a retro stílusban kombinálhatók és élénk színek. A kifejező árnyalatok gyakran rosszul kombinálódnak egymással, de mindannyian szervesnak tűnnek. A minták közül gyakran előnyben részesítik a geometriai nyomatokat vagy absztrakciókat. Ha a falon legalább egy falat díszít ilyen tapétával, a belső tér azonnal új színekkel szikrázik. Ez mind a divatos konyhában, mind a nappaliban vagy a folyosón lesz megfelelő.

A lényeg nem az, hogy élénk színekkel túlzásba hozza. Túl színes együttes lesz túl színes és még bosszantó is.

A belső térben

Általánosságban elmondható, hogy a szüreti stílust a szobák átalakítására lehet használni. A legfontosabb dolog az, hogy megértsük, hol és milyen irányba kell dolgozni.

hálószoba

Ebben a szobában el kell kerülni az élénk színeket. Izgatják az idegrendszert, ahonnan nehéz aludni. Jobb választani egy nyugodt mintás tapétát a színek között lágy átmenetekkel. Egy régi hálószoba ilyen árnyalatokban vonzónak és hangulatosnak tűnik régi módon. Szintén a hálószobában nagyon egyszerű háttérkép található, például a geometrikus mintákkal díszített falburkolatok, mindenféle kis fürt vagy virágos témájú nyomatok.

Egy másik lehetőség, hogy a szoba fényűző legyen. Ehhez illik a sötét színek érdekes tapétái, nyomatokkal díszített, stilizált antik. Igaz, érdemes figyelembe venni, hogy a sötét színeket nem ajánlatos kis helyiségekben használni, ahol olyan kevés hely van. Az ilyen telített tónusok éppen ellenkezőleg, még kevésbé teszik a helyzetet, ezért kis helyiségekben szükség van a sötétség általános elkerülésére, vagy a sötét színek és a világos színek kombinálására.

Lehetőség van egy szobát még vonzóbbá tenni vizuálisan mindenféle tematikus kiegészítéssel: masszív keretek, díszlécek, luxus tükrök vagy gyönyörű homokszínű textíliák.

konyha

Vintage design megfelelő a konyhában. Igaz, itt kell használni egy kicsit más lehetőségeket a falak és dekorációk. Vintage stílusban vagy retro szobában díszített, nagyon hangulatosnak tűnik. A megfelelő légkör megteremtéséhez természetes árnyalatokat és maximum természetes anyagokat kell használni. Ha tudod, jobb, ha előnyben részesíted a kiváló minőségű, világos fából készült konyhai szettet. Az ilyen együttesekben a legmegfelelőbbek.

A szoba alapja egyszerű, világos tapétával vagy falburkolattal díszíthető, alig észrevehető nyomtatással. Ilyen mozdulat, egyébként nagyszerű a kis méretű konyhák számára, mivel a világos színek használata miatt lehetőség van a tér vizuális bővítésére. Ha a szoba már elég tágas, akkor több háttérképet használhat, hogy vizuálisan megoszthassa a teret több zónába. Például a munkaterületen egy kötényt kell használni, amely érdekes nyomatokkal díszített, és hagyja a többi helyfényt.

A konyhában a különböző természetes anyagokat utánzó bevonatok is használhatók.

Például vegye fel a gyönyörű fa paneleket. Ha javításra szeretné menteni, de ugyanakkor szép és átgondolt belső teret kap, használjon sima gipszet.Kiválaszthatja a háttérképet, a stilizált téglafalat vagy a nyers kőből is. Nos egy ilyen szobában rövid függönyöket keresnek egy kis virágban, egyszerű bútorokkal és szokatlan díszítőelemekkel. Például, a nagymamáink vagy a virágok gyönyörű edényeiben használt technika. Ezek azok az elemek, amelyek lelkesítik a belső teret.

Nappali

A nappali készítésénél ugyanazokat a tippeket használhatja, mint a hálószobában. Ezenkívül választhat egy tematikus képet tartalmazó háttérképet. Sokféle változata van a stílusnak - a múlt század építészeti képeiből, az egyszerű mindennapi jelenetekből álló kompozíciókig.

A szüreti stílus a közös előítéletek ellenére valójában nagyon változatos. Különböző helyiségek díszítésére használhatja, minden alkalommal azon tűnődve, hogy a kis részletek hogyan alakítják át a szoba szokásos megjelenését. Ezen kívül a háttérképek használatával biztos lehet benne, hogy az ilyen belső divat nem fog működni, mert ez már évtizedek óta releváns.

Mivel a tapéta szüreti stílusban néz ki, megcsodálhatja a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba