Gipsz ragasztó: mi az, milyen célra használják?

Az olyan anyagokat, mint a gipsz, aktívan használják az építőanyagok előállításához. Használatának leggyakoribb változata egy ragasztó létrehozása, amelyet általában gipszkarton, gipszalapú lapok és dekoratív gipsz alkatrészek ragasztására használnak. A cikk rövid áttekintést ad a termék vezető gyártóiról, valamint az előnyeiről, hátrányairól és jellemzőiről.

Jellemzők

Ma számos különböző építési keverék van, amelyek lehetővé teszik a különböző anyagok ragasztását. Sok ilyen keverék csak cement- vagy speciális ragasztót jelent a lapokhoz, de a vegyületek száma és típusai sokkal nagyobbak. A gipsz ragasztó külön figyelmet érdemel.

  Leggyakrabban a következő helyzetekben használják:

  • A GWP és GVL telepítésekor, ahol a ragasztó a fő kötőanyagként működik. Ezek a lemezek nagyok, felhasználhatók a partíciók gyors felépítésére, így szükség van ragasztószerkezetre, amely gyorsan beállítható. Ebben az esetben a gipsz ragasztó a hab fő versenyzője.
  • Gipszkarton és mesterséges kőburkolatokhoz. A belső munkához alapvetően gipsz ragasztót használnak.
  • Ha a gipszkarton / gipszszállemezek durva bevonatú formában ragaszkodnak a falakhoz vagy a mennyezethez, a gipsz ragasztó a legjobban megfelel.

  E kötőanyag alkalmazási köre alapján érdemes kiemelni a fő tulajdonságait:

  • viszonylag gyorsan megkeményedik;
  • megfizethető költség;
  • jó tapadás jellemzi.

   Ha összehasonlítja ezt a típusú ragasztót más típusú vagy cement típusú, akkor azonosíthatja a hátrányokat:

   • A keményítés utáni keverék szerkezete törékeny, ezért nem alkalmas padlóburkolásra.
   • A ragasztót nem jellemzi a nedvességállóság és a vízzel való érintkezéskor elveszíti tulajdonságait, így nem használható külső díszítésre vagy magas páratartalmú helyiségekben.

    A ragasztó viszonylag könnyen és gyorsan készül. Gipszből és különböző adalékanyagokból áll, amelyek növelik az adott anyag szilárdságát.

    A külső ragasztó egy fehér vagy szürke keverék por formájában.

    Ezt a típusú ragasztót főleg nagyszabású javításokhoz használja. Ez azt eredményezi, hogy sok gyártó csomagolja ezt az anyagot nagy, 30 kg-os zsákokban. Szinte lehetetlen a kis csomagokkal találkozni, de ezek is megtalálhatók.

    előnyök

    A gipsz ragasztónak számos előnye van:

    • Könnyen és gyorsan elkészíthető.
    • Keveréskor gyakorlatilag nem keletkezik csomó.
    • A telepítés nem igényel keretbeépítést.
    • Nehéz a megnövekedett tartósság.
     • Viszonylag gyorsan szárad.
     • Kíméletesen töltötték, ezért összehasonlítva a hagyományos típusú ragasztókkal, amelyek olcsóak az áron, a gipsz típus elég gyorsan fizet.
     • Vigyen fel egy vékony réteget, ezért helyet takarít meg. Ezenkívül ez az előző előnyhöz vezet - az anyag mentése.
     • Tartósság vízmegtartó adalékanyagok hozzáadásával.
     • A cementkeverékek működési munkát igényelnek, és a ragasztónak nem kell rohannia.
     • A burkolatok blokkok / lemezek közötti minimális vastagságát létrehozhatja. Például a Knauf gipsz ragasztó gyártója biztosítja, hogy a fal ne fagyjon.

     A gipsz ragasztó típusai

     A gipsz készítményt száraz por formájában állítjuk elő.Ez a fajta keverék nagyon kényelmes. Az adhéziós tulajdonságok javítása érdekében speciális összetevőket adnak a készítmény fő összetevőihez, amelyek a kötési tulajdonságok növelése mellett lehetővé teszik a ragasztó lassú kezelését.

     Ha arra gondolt, hogy mit kell ragasztani a gipszlapkát, akkor érdemes egy másik típusú gipszkészítményt közelebbről megvizsgálni, amely magában foglalja a szilícium homok jelenlétét is.

     Ez hozzáadódik az anyag gyártási költségeinek csökkentéséhez. Drága típusú ragasztó, vagy nincs ilyen homok, vagy kis mennyiségben van jelen benne.

     Fontos megjegyezni, hogy az adalékanyagok mennyisége befolyásolja a gyártandó termék jellemzőit.

     Ennek a készítménynek a fő feladata a felülethez erős tapadás kialakítása. Az építőanyag-piacon gipsz ragasztó található, amely nagy mennyiségű gipszet tartalmaz. Ez befolyásolja a kötőanyagnak a felülethez való tapadását. A termék minősége meghatározható a ragasztáshoz szükséges víz mennyiségével is. Ez az összeg általában a csomagoláson olvasható. Például, ha jelezzük, hogy 300 ml vízre van szükség egy kilogramm készítményre, ez azt jelzi, hogy kis mennyiségű gipsz van jelen a készítményben, aminek következtében a ragasztó tulajdonságai csökkennek. Hasonló ragasztóanyagot szerezve fel kell készülnie arra a tényre, hogy a művelet során lehúzódhat.

     gyártók

     Sok olyan cég van, amely gipsz szerelő ragasztót készít. A leghíresebbeket tekintjük jó minőségű terméknek:

     Knauf

     A gipsz ragasztót 30 kg-os csomagban teszi. A gyártó által gyártott termék a legnépszerűbb termék, mert jó német kivitelezéssel rendelkezik.

     A figyelembe vett termék hátrányai csak a következő paramétereket tartalmazzák:

      • viszonylag magas költség, mivel ez egy márkás termék, amely fejlett gyártási képlettel rendelkezik.
      • instabil minőség, ami annak a ténynek köszönhető, hogy a vállalat 10 produkcióval rendelkezik, amelyek szintén gipsz ragasztóval foglalkoznak. A szállítás összetettsége miatt a terméket a legközelebbi gyárból szállítják, ahol a minőség alacsonyabb lehet, mint a központi üzemben. Egyes termékek negatív vásárlói véleményeket kaptak.

      A vizsgált gyártó vezetőjeként érdemes kiemelni a PEARLFIX szerelési vakolat ragasztóját.

      VOLMA

      Kiváló Volgograd cég, amely kiváló minőségű gipszterméket gyárt egyedi technológiával. Az építők között ez a gyártó kiváló hírnévnek örvend. Sok építőipari vállalat használja a Volma táblákat és keverékeket. Mint korábban említettük, nagyon nehéz megtalálni a gipsz ragasztót kis csomagolásban, de a vizsgált gyártó öt és 10 kg-os csomagokat gyárt. Annak ellenére, hogy az ilyen csomagolások jelen vannak, az üzletek polcain való megtalálása problémás, mivel az építőknek nem kell ilyen mennyiségűek, és a magántulajdonosok nagyon ritkán vásárolnak ilyen termékeket. A Volma gipsz összetételének előnyei a kiváló minőségű és megfizethető ár.

      Gipsz polimer

      A KNAUF-mel együttműködő cég. A német cég alkatrészeket gyárt a vakolat ragasztásához. Meg kell jegyezni, hogy a német cég azt kívánja, hogy a "Gipsopolimer" a leányvállalatok listája legyen, de a Perm gyártója továbbra is független. Az előző típusú gipsz ragasztókkal összehasonlítva fontos megjegyezni a viszonylag alacsony költséget, míg a termék minősége nem érinti ezt. Pontosan olcsó ár lett a korábbi kritériumok versenyének elsődleges kritériuma.

      A Magma a vásárlók körében is népszerű.

      Főzési folyamat

      Amint azt korábban említettük, a gipsz ragasztóanyag előnyösen por formájában van kialakítva.Keverjük össze vízzel egy műanyag tartályban. Kezdetben vízbe kell önteni, amelyhez fokozatosan hozzáadódik a ragasztó. Keverjük össze a készítményt óvatosan, így a legjobb, ha ezt a speciális keverőt használja.

      Ennek eredményeképpen a tejfölhöz hasonló konzisztenciát kell kapnia. Nem lehet csomók és különböző vérrögök.

      Nem javasoljuk, hogy az oldathoz további összetevőket adjunk hozzá. Az egyetlen dolog, kérjük, győződjön meg róla, hogy a használt konténer szükségszerűen tiszta.

      A gipszszerkezeti ragasztó egy modern épületkeverék, amely a fő funkciójával foglalkozik. A vezető a Knauf gyártó, de a VOLMA és a Gipsolymer cég nem marad a minőségben. Ezt a kötőanyagot a javítási szakemberek és a kezdők is használhatják. Ipari és otthoni használatra alkalmas. Keressen gipsz alapú ragasztót bármely hardverboltban.

      A gipsz ragasztó használatával kapcsolatos részletekért lásd az alábbi videót.

      Comments
       szerző
      Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

      Bejárat

      Nappali

      hálószoba