Hogyan válasszuk ki az aeroszol ragasztót?

Napjainkban számos háztartási vagy építési művelet több elem ragasztását foglalja magában. A piacon többféle univerzális készítmény létezik, amelyek különböző anyagokkal dolgoznak. Különös figyelmet kell fordítani a permetező ragasztókra. Ezek a keverékek egyre népszerűbbek, mivel sokkal könnyebb dolgozni velük, és a hatás majdnem olyan jó, mint a klasszikus készítmények használata.

Jellemzők

Technikailag az aeroszolos kontakt ragasztó ugyanolyan komponensekből áll, mint a klasszikus folyékony készítmények. Csak annyiban különbözik, hogy az adott felületen könnyen permetezhető permet formájában állítható elő. Az ilyen termékeket ma nagyon gyakran használják. Ez annak köszönhető, hogy az aeroszol még a legtávolabbi sarkokba is behatol, kitölti őket és erős kötést hoz létre. Hagyjuk ki az anyagot kis térfogatú kis hordóban.

Típusok és hatókör

 • Papír- és textilanyag-készítmények. Az ilyen keverékek csak bizonyos ideig rögzítik az anyagokat. Egy idő elteltével a két összekötött alkatrész könnyen leválasztható. Ugyanakkor az aeroszol nyomai nem maradnak a belső felületen.
 • Ragasztó fóliához és filmhez. A szerelési megoldásokat hasonló anyagok állandó kötésére használják. Az aeroszol teljesen elpárolog az alkalmazás helyén.
 • A polietilén és más polimerek fémekkel és fával való ragasztására szolgáló vegyületek. Ezeknek az aeroszoloknak a pozitív jellemzői közül magas beállítási együtthatót lehet megkülönböztetni.

A felhasználás céljától és környezetétől függően az aeroszol ragasztók több alfajra oszthatók.

 • Gumi ragasztó. Az ilyen termékeket gumi alapon készítheti el, amely lehetővé teszi a termékek kiváló minőségű rögzítését. A készítmény nem roncsolja meg a gumi szerkezetét, és nem járul hozzá a repedéshez vagy száradáshoz.
 • Permetezzen műanyagokra és fémekre.
 • Keverékek különböző szőnyeganyagok kombinálásához (Szőnyeg stb.).
 • Univerzális ragasztó. Ezeket a termékeket többféle anyag (ZM és egyéb márkák) ragasztására használják. De meg kell érteni, hogy a speciálisabb formulációk gyakran jobbak, mint az egyetemes analógok.

Az aeroszol ragasztó használata nagyon széles.

 • Bútorgyártás. Ilyen ragasztóval a faelemek egymás között rögzítve vannak. Alkalmazható különböző típusú textíliákkal vagy műanyag elemekkel történő fa vágáshoz.
 • Építési munkák. A ragasztót a belsőépítészethez használják (orvosi létesítmények, irodák stb.). Gyorsan megkapja a különböző anyagokat, ami lehetővé teszi szinte azonnali hatást.
 • Reklámtermelés. Ezen a területen ragasztókra van szükség, amelyek alkalmasak a műanyagok és a különböző polimerek kezelésére. Segítségükkel meglehetősen összetett figurájú dekoratív minták jönnek létre.
 • Textilipar és a különböző mesterséges szálas anyagok megszerzésének körét.
 • Autóipar. Ma már ebben az iparágban nagyon gyakran használják az aeroszolokat. Itt, ragasztók segítségével szinte az egész felületet, valamint a műanyag elemeket rögzítik. Ez lehetővé teszi, hogy kizárja a teljesen kétoldalas szalagot, amely nem mindig tartja jól az alkatrészeket. Ezeket az anyagokat gyakran használják személygépkocsik javításában (belső kialakítás, szerelési rezgésszigetelés stb.).

Sok készítményt speciális keményítőkkel egészítenek ki, amelyek lehetővé teszik a tapadás minőségének javítását és a szárítás sebességét.

gyártók

A modern piac különféle aeroszol ragasztókkal telített. E sokféleség között számos népszerű márka létezik.

 • Multi Spray. Univerzális angol gyártási ragasztó. Számos anyag ragasztásához használható: fémtermékekről furnéros felületekre. A készítmények mind ideiglenes, mind állandó rögzítésre alkalmasak. A gyártók azt állítják, hogy ez az aeroszol akár téglát, műanyagot és cementet, valamint azbeszt anyagokat is ragaszthat össze.
 • Abro. A ragasztó különleges népszerűségre tett szert az USA-ban. De ma sokan használják velünk. A spray-t egy speciális fúvókával egészíthetjük ki, amellyel nagyon vékony rétegben lehet alkalmazni. E márka alatt többféle aeroszolt is előállítanak: az egyetemestől a szakosodottig. De csak szigorúan kell használni a csomagoláson feltüntetett utasításokat, mivel egyes vegyületek nagyon agresszívak és károsíthatják a felületet.
 • Scotch Weld. A márka legismertebb aeroszoljai 75 3M és 77 3M. A nyomdában használják őket, ahol a könnyű anyagokat átmenetileg össze kell kötni. A pozitív tulajdonságok között megtalálható a magas átlátszóság és a jó ragasztási teljesítmény.
 • Tuskbond. Ragasztó különböző szövetanyagokhoz. Ezzel az Alcantara, a szőnyeg, a bőr, a nyáj, a velúr és az egyéb ragasztók is ragaszthatók. Ma már nagyon gyakran használják autós bemutatótermekben.
 • Kész Deal. Univerzális ragasztó propán, bután és szintetikus gumi alapján. A természetes bőr, gumi, üveg, szövetek és még sok más ragasztására szolgál. Ma nagyon gyakran használják az autóipari belső terek díszítésére vagy javítására.
 • Presto. Az egyetemes aeroszolok egy másik képviselője. Az előnyök közül kiemelhetjük egy speciális adagoló jelenlétét, amely egyszerűsíti az ilyen anyagokkal való munkát.
 • Penosil. Ez a típusú ragasztó valahol az aeroszol és az összeszerelő hab között van. Ezt a szigetelőlapok rögzítőjeként használják a homlokzatokra vagy az alapokra. Nagyon gyakran használják a hőszigetelés elrendezésében.

Sok más típusú aeroszol (888, stb.) Is létezik, amelyek szintén jól működnek különböző anyagokkal.

tippek

Az aeroszol ragasztó különböző agresszív anyagokból áll, amelyek hozzájárulnak a különböző anyagok tapadásához.

Használatakor néhány egyszerű szabályt kell követnie.

 • Szórás előtt rázza fel a ballont, hogy egyenletes összetételű legyen.
 • A permetezést 20-40 cm-es távolságban kell végezni a fő felületétől. Ugyanakkor fontos, hogy a fúvókát úgy irányítsa, hogy az a lehető legnagyobb mértékben lefedje az anyagot, anélkül, hogy külső tárgyakra kerülne.
 • A tartályokat előnyösen száraz helyiségben, de nem magasabb hőmérsékleten tárolja.
 • Bár a ragasztó gyakran szagtalan, még mindig csak olyan védőruházatban kell dolgoznia, amely megakadályozza, hogy a keverék a bőrbe és a testbe kerüljön.
 • Bizonyos anyagok beillesztése jobb, ha speciális szerkezeteket hajtunk végre. Ha dekoratív rajzokat készít, akkor kívánatos, hogy a ragasztót csak erre a célra sablonok segítségével alkalmazzuk.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha az aeroszol elérte a lejárati dátumot, akkor még egy ideig is rögzíthető. Az ilyen termékek használata előtt azonban célszerű ellenőrizni a minőségüket.

  Az aeroszol ragasztó egyedülálló termék., amely lehetővé teszi a különböző anyagok megbízható összekapcsolását. A kompozíciók helyes alkalmazása számos összetett problémát old meg, amelyeket nem könnyű megvalósítani folyékony analógok segítségével.

  Lásd az alábbi leggyakoribb gyártók aeroszol ragasztóinak videó-áttekintését.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba