Hogyan kell használni a pisztolyt hab?

A poliuretánhab fegyvere nélkülözhetetlen eszköz a javítás végrehajtásához. Gazdaságos fogyasztást biztosít a habnak és biztosítja a pontos alkalmazást. Használata pénzt takarít meg, a javítási munkálatok könnyen és gyorsan elvégezhetők.

Különleges jellemzők

A ajtókeretek, műanyag ablakok és egyéb célok telepítéséhez poliuretánhab szükséges. Ha manuálisan alkalmazzák, sok probléma merül fel, ezért jobb, ha speciális fegyvert vásárolnak. Az építőipari berendezések modern gyártói széles választékot kínálnak a habok használatára. A megjelenésükben különböznek, amelyeket különböző minták képviselnek.

A habbal ellátott hengerek a hatalmas választékot mutatják: Ha minőségi eszközt vásárol az alkalmazáshoz, akkor bármelyik léggömb alá kerül. A poliuretánhab fegyver könnyen használható eszköz, de nem szabad enyhén kezelni. Használat előtt a saját biztonsága érdekében intézkedéseket kell tennie. Javasoljuk, hogy a szerszámot csak védőszemüvegben és speciális kesztyűben használja.

méltóság

A poliuretánhab fegyverének megvásárlásának szükségessége miatt.

 • biztosítja az anyag pontos adagolását a használat során;
 • kiváló minőségű tömítést és kiváló ízületi hőszigetelést biztosít;
 • gazdaságosan fogyasztja a poliuretán habot; lehetővé teszi, hogy hengereket használjon tömítőanyaggal, még akkor is, ha már használatban van, és hosszú idő telt el, mivel megakadályozza a hab fagyását a táprendszerben.

Pisztolyok fajtái

Az építőipari berendezések modern gyártói széles fegyvereket kínálnak a habbal való munkavégzéshez. A megfelelő eszköz kiválasztásához ismerkedjen meg a fajtákkal. Nagyon fontos az eszköz anyaga. A műanyag modellek a legolcsóbbak, mert olcsóak. A gyártók nem használnak fémrészeket, így nem rendelkeznek tartóssággal.

Az ilyen opciók gyorsan lebomlanak vagy eltömődnek a telepítő által. Ha a műanyag pisztoly nem működik, akkor egy újat kell vásárolnia, mivel ez nem javítható. Gyakran, amikor egy műanyag fegyvert vásárolnak a készletben, több csövet értékesítenek a váltáshoz. Meg kell érteni, hogy ez nem elválasztható. Még akkor is, ha erős tisztítási vágy van, nem lesz képes szétszerelni.

A műanyag szerszám tartósan használható. Alapvetően ez az opció a legkényelmesebb a kis mennyiségű munka elvégzéséhez. Azokat a személyeket szerzik meg, akik nem szeretik a szerszámot a használat után tisztítani. A műanyag pisztoly jó alternatívája egy rendszeres műanyag cső, amely egy henger hengeréhez van csatlakoztatva. A munka eredménye ugyanaz, csak a kézibeszélő olcsóbb. A különbség az, hogy a ballon a kézben másként van elhelyezve.

A fémhabok pisztolyai jó minőségűek és újrafelhasználhatóak. Használat után szétszerelhetők és tisztíthatók. Ha bármilyen bontás történik, javíthatók. A magas színvonalú modell több évig fog működni, ha gondosan kezelik. Ezt az opciót számos szakember választja, akik megértik, hogy egy minőségi eszköz nagy szerepet játszik az építési munkák teljesítésében. Ez lehetővé teszi, hogy jól végezze el a munkát.

Érdemes figyelni a kombinált modellekre.amelyek műanyagból és fémből készülnek. A pisztoly hordója fémből készül, a többi rész (test, fogantyú, trigger és adapter) műanyagból készül. A kombinált szerszámok könnyűek és ellenállnak a sokkoknak. Ha egy műanyag pisztolyt dobol a mennyezet magasságából, akkor valószínűleg nem fog működni.

Kombinált modell kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy összecsukható legyen. Ha a fegyver nem érti, nem érdemes sok pénzt fizetni érte, azonnal megvásárolhat egy műanyag opciót, mert ugyanúgy szolgálnak. A legjobbak teflon bevonattal ellátott modellek. Kiváló minőségűek, gyakorlatilag nem hajlamosak a meghibásodásokra, hosszú élettartamuk és könnyű tisztításuk jellemzi. Az egyetlen hátránya a magas költség.

Szerszám eszköz

Habpisztolyok egyszerű szerkezettel rendelkeznek. Még drága modellek is, amelyek nagy részletességgel rendelkeznek, egyszerű mechanizmuson dolgoznak. A pisztolyok megjelenése és kitöltése különböznek, de mindegyiknek ugyanaz a fő része.

A pisztoly fő elemei a következők:

 • szerszámtest (termékalap);
 • fogantyú a könnyű használat érdekében;
 • hordó (az anyag betöltésére);
 • a fúvóka (a hordó csúcsa, segít a habbal "lőni");
 • tűhüvely vagy reteszelő tű a hordóban;
 • gömbcsökkentő vagy adapter (a henger felszereléséhez egy kis rugóból és egy golyóból áll, különös gondot igényel az öblítés során);
 • trigger (a szelep nyitásáért felelős);
 • beállító csavar (a tű rögzítését biztosítja, beállítja a betáplálási sebességet és az anyag mennyiségét).
 • csavarozza be a tömítést (hogy megvédje a triggert a habszivárgás ellen).

Ha a csavart csavarják, a habellátás teljesen el van zárva. Ha a csavart lazán csavarja be, akkor a hab elég könnyen megy.

Használati utasítás

A poliuretánhab fegyverét a könnyű használat jellemzi. Működési munkára tervezték. A pisztoly megfelelő használatához néhány egyszerű szabályt kell követnie, amelyek a szerszám és a henger jellemzőire épülnek. Használat előtt a habot tartalmazó tartályt alaposan meg kell rázni. Elegendő 30 másodpercig végrehajtani ezt a műveletet. Ha a tömítőanyaggal végzett munkát a szabadban, hidegben végezzük, használat előtt felmelegíteni kell a tartályt, vagy várni, amíg szobahőmérsékleten melegítjük.

Hogyan kell felszámolni?

A fegyver használatához helyesen kell telepítenie:

 • a ballont sík felületre kell helyezni;
 • távolítsa el a védőkupakot a tömítőanyagból;
 • szükség van arra, hogy egy szerszámot helyezzen rá, a pisztolyt felülről kell behelyezni;
 • a másiknak meg kell tartania a pisztolyt a fogantyúnál, a második pedig a tartályt a tömítőanyaggal meg kell forgatni a megállásig;
 • meg kell forgatni a szerszámot a fogantyúval lefelé, és a ballont felfelé, hogy a munkahelyet biztosítsa;
 • a beállító csavart körülbelül egy fordulattal kell megfordítani, és könnyedén húzza meg a ravaszt;
 • amikor a hab kitölti a teljes hordót, a pisztoly használatra kész;

A pisztolykészlet továbbá egy szalmával van ellátva, amelyet a varratok nehezen hozzáférhető helyeken való feltöltésére használnak.

Hogyan kell dolgozni?

Először elő kell készítenie a varrást. Elég nedvesíteni vízzel. Ezek az intézkedések javítják a tapadást.

Ezután elkezdheti a munkát.

 • Szükség van a szerszám hegyének irányítására a varrásra.
 • Szükséges óvatosan húzni a szerszám kioldóját, hogy beállítsa azt az erőt, amellyel a szükséges habáramlást elérheti.
 • Ha gyenge, akkor a szerszám mögött található beállító csavart kissé meg kell húzni.
 • Töltse ki a varrást kizárólag felfelé, miközben a cikk-cakk mozgásokat hajtja végre.
 • A varratnak nem szabad teljesnek lennie, mert idővel a hab a térfogatban bővül.Ha a jövőben üregek maradnak, akkor egy további réteggel tölthetők fel (több időt vesz igénybe a felesleges tömítőanyag levágása).
 • Hosszú varrással dolgozva a hab idővel megváltoztathatja konzisztenciáját, ezért érdemes megállítani, és újra erőteljesen rázni a ballont.
 • A szerszám leállításakor a fúvókát oldószerrel vagy speciális törlőkendővel megnedvesített ronggyal kell tisztítani. A munka befejezése után meg kell húzni a beállító csavart.

Hogyan lehet eltávolítani?

Ha sok munkát végez, egyetlen üveg hab nem lesz elég. Ezután ki kell cserélni az üres tárolóedényt egy újra. Ha a szerszám fúvókájából már nem érkezik hab, akkor a tartály nyomás alatt maradhat. A ballon módosításához először ki kell üríteni a tartályt. Az építési vödörbe is belehelyezhet, küldhet egy hordót, és húzhatja ki a kioldót. Ezt a műveletet a sziszegő hang leállítása előtt kell végrehajtania.

Ezután a pisztolyt a fogantyúnak a henger felé kell fordítania. Most óvatosan csavarhatja ki az üres tartályt. Az adaptert azonnal ki kell mosni egy speciális megoldással, hogy megszüntesse a felesleges habot és csavarja be az új palackot. Ha ezeket a lépéseket lassan végezzük, a tömítőanyag a hordóban fagyhat, ami a szerszám alapos tisztítását eredményezi.

Ápolási tippek

A gyakorlatban bebizonyosodott, hogy még egy olcsó habpisztoly is nagy számú hengert képes előállítani egy professzionális tömítőanyaggal. Emlékeztetni kell arra, hogy a munkaeszköz nem igényel külső beavatkozást: nincs szükség az alapos tisztításhoz.

Kövesse az egyszerű kezelési tippeket.

 • Csak cserélje ki a habtartályt. Ha a léggömb már üres, de nem kívánja folytatni a munkát, akkor ne vegye le.
 • A munka után meg kell tisztítani csak a henger fúvókáját és a zárószelepet a tömítőanyag maradványaiból.
 • A habtartály cseréjekor mindig öblítse át az adaptert oldószerrel a tömítőanyag maradék eltávolításához.
 • Szükség esetén húzza meg a csavaros tömítést, amely a rúd és a trigger között helyezkedik el.

Ha a fegyvert ismeretlen okból megszakítják, nem kell azonnal eldobni. Ha hibát észlel, javíthatja azt. A szerszám szétszereléséhez ne alkalmazzon erőt. Ha a fagyasztott tömítőanyag megakadályozza a szétszerelést, érdemes 646 oldószert vagy acetont használni.

Ezek a folyadékok megkönnyítik a tapadó hab eltávolítását. A szétszerelés után meg kell találni, ami megtört, majd cserélje ki az új alkatrészt. Az összeszerelés előtt a mechanizmus minden részét alaposan meg kell kenni. Ez meghosszabbítja az eszköz élettartamát.

Hogyan használjuk a pisztolyt a habra, láthatod ezt a videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba