Pisztolyok "Bison" a habhoz: a választás és a használat jellemzői

Az építési és javítási munkák során hatalmas mennyiségű anyagot alkalmaztak. Az egyik legfontosabb a szerelési hab. Saját sajátosságai vannak, így a pisztoly kiválasztása a hab alkalmazásához sürgős kérdés a fogyasztó számára.

Jelenleg a habos pisztolyok köre igen széles. Az egyik legnépszerűbb a Bison márkaeszköz. Számos pozitív ügyfél-felülvizsgálatot érdemel az egyszerűség és a könnyű használat miatt. A márka pisztolyai segítségével lehetővé válik a kompozíció fogyasztásának csökkentése, miközben növeli a munka termelékenységét.

Felhasználási terület

Ezt az eszközt fel lehet használni az építési, javítási és befejezési munkák különböző szakaszaiban. Az ablakok és ajtók telepítésének elengedhetetlen eszköze, segít a tető, az ajtó és az ablak nyílások szigetelésében. Vízvezeték-szereléskor a klímaberendezések és a fűtési rendszerek megbirkózhatnak a tömítéssel. Emellett hő- és hangszigeteléssel is foglalkozik.

A "Bison" pisztolyok segítségével könnyebb és kényelmesebb a varratok és repedések betöltése. Lehetőség van a kis súlyú csempe könnyű rögzítésére a felületen. Ezeket a habszerelő pisztolyokat is aktívan használják különböző tervek javításában.

Hogyan vannak elrendezve?

A szerszám alapja a hordó és a fogantyú. Hab jön a trigger kihúzásakor. Ezen túlmenően a pisztoly szerkezete egy adaptert tartalmaz hab elhelyezésére, a fúvóka csatlakoztatására, valamint az adagolószerkezet beállítására szolgáló csavarra. Vizuálisan úgy néz ki, mint egy szelepcső.

Használat előtt a habpalackot az adapterbe kell telepíteni. Amikor megnyomja a ravaszt, a hab a fúvókán keresztül kerül a hordóba. A takarmányösszetétel mennyiségét egy zár rögzíti.

típusok

E márka pisztolyai mind a szakmai, mind a háztartási tevékenységekben használhatók. Ettől függően típusokra oszthatók.

A professzionális munkák az ilyen szerszámmodelleket „Professional”, „Expert”, „Standard” és „Udarnik” néven használják. Az ilyen típusú pisztolyok teljesen lezártak, a hengerekhez csatlakoznak, amelyeken keresztül a kompozíció belép.

A "Professional" modell fémből készült, egyrészes szerkezetű és teflon bevonattal rendelkezik. A hordó rozsdamentes acélból készül. A retesz lehetővé teszi a kompozíció mennyiségének egyértelmű számolását.

A mindennapi életben alkalmazza ezeket a modelleket a "Mester", "Assembler" és "Buran". Rendeljen fúvókát a műanyagból, de ezekben az anyagokban nincs ellátva. Ez nem nagyon kényelmes, mivel nem lehetséges az anyag áramlását adagolni, ahogyan ez a profi kollégák esetében történik. Ezenkívül a műanyag fúvókák használatával a hab sokkal gyorsabban ragad meg, és nem fogyaszt teljes mértékben.

A fentiek alapján, és figyelembe véve az árfajok jelentéktelen különbségét, a szakértők azt ajánlják, hogy olyan professzionális eszközöket vásároljanak, amelyeknek számos előnye van a háztartásokhoz képest.

Hogyan válasszuk ki?

Először is figyelembe kell venni, hogy a fémből készült szerszámok megbízhatóbbak és tartósabbak, mint a műanyag társaik. Ezért először is el kell dönteni, hogy ezek a jellemzők milyen fontosak. Függetlenül attól, hogy a fémpisztoly valóban érvényes, ellenőrizhető-e egy normál mágnes. A teflon bevonat a termék vitathatatlan előnye.

Figyelembe kell venni a modell kényelmét és a jótállási időszakot is. A pisztolyok megvásárlása előtt tesztelhetők és szétszerelhetők.

A lényeges pontok a termék súlya, a trigger mozgásának zökkenőmentessége, a tű gyártása, a törzs belső felületének magas színvonalú feldolgozása. Természetesen a termék nem sérült és hibás.

Azt is el kell döntenie, hogy szüksége van-e szilárd vagy összecsukható pisztoly modellre. Az összecsukható eszközök előnyei. Könnyebb karbantartása és javítása, ha szükséges, sokkal kényelmesebb lesz a maradékanyagok tisztítására.

A tisztítást speciális tisztítófolyadék segítségével végezzük.

Jobb, ha a tisztítószer ugyanazzal a márkával rendelkezik, mint maga a szerszám. Elfogadhatatlan, hogy a fegyvereket szokásos csapvízzel mossuk. Különösen nehéz esetekben acetont használhat.

A tisztítást az alábbiak szerint végezzük. A tisztítószer az adapterhez van csatlakoztatva, majd a hordó teljesen feltöltődik. A folyadékot 2-3 napig hagyjuk, majd eltávolítjuk.

Alkalmazási szabályok

Ha a kompozíciót alacsony hőmérsékleten kell használni, akkor előmelegíteni kell, optimálisan + 5-10 fokig. Különböző éghajlati viszonyok között alkalmazható speciális hab. A pisztolyt is 20 fokkal kell melegíteni. A feldolgozandó felület hőmérséklete -5 és +30 fok között változhat.

A poliuretán hab mérgező, így ha a munkát az épületen belül tervezik végrehajtani, a szellőzés ajánlott. Az allergiás reakciók elkerülése érdekében kesztyűt és védőmaszkot kell használni.

A munka előtt a habpalackot a pisztoly adapteréhez kell rögzíteni és megfelelően meg kell rázni. Amikor húzza a trigger elkezdi megérkezni összetételét. Meg kell várnia, hogy következetessége visszatérjen a normálishoz.

A habot felülről lefelé vagy balról jobbra kell alkalmazni. Az anyagnak egyenletesen kell folynia. Ezt követően meg kell szárítani. Amikor a hab megszilárdul, a vastagsága nem haladhatja meg a 3 centimétert.

Ennek a márkának az eszközeit a tartósság és a mechanikai feszültséggel szembeni ellenállás jellemzi. Lehetnek teflonréteg és könnyű test, és teljesen lezártak. Lehetőség van a hab fogyasztásának javítására egy bilincs segítségével.

A fémszerkezet elemei rozsdamentes acélból készülnek. A pisztoly nem okoz problémát az összeszerelés, karbantartás és javítás során, egyszerű és könnyen használható. A kétségtelen előnye a gyártó megfizethető ármodellje.

A "Bison" márkanév alatt a poliuretánhabokhoz használt pisztolyok mellett pecséteket is gyártanak. Segítségükkel a munkát szilikon segítségével végzik. A kialakítás keret, fogantyú és kioldó.

Más modellek között figyelmet kell fordítani a többfunkciós „Bison” pisztolyokra is, amelyeket úgy terveztek, hogy mind a tömítőanyagot, mind az összeszerelő habot használják.

Hasonlítsa össze a következő videó videó habjait.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba