Szakmai hab: választási funkciók

A poliuretán hab egy sokoldalú építőanyag, amely kiválóan alkalmas bármilyen kategóriájú és komplexitású munkák befejezésére. Fő célja a varratok lezárása, szigetelése, különböző tárgyak rögzítése, valamint műanyag ajtók és ablakok rögzítése.

faj

A poliuretán hab kétféle:

 • professzionális (a használathoz külön külön spray-t kell használni);
 • félig profi vagy háztartási (speciális beépített szórással).

Szintén megoszlik a kedvezőtlen időjárási viszonyokkal szembeni ellenállás tekintetében:

 • tél (akár nulla hőmérsékleten is használható);
 • nyár (kizárólag meleg szezonban használható);
 • egész szezonban (az év bármely időszakában, az időjárási viszonyoktól függetlenül alkalmas).

Jellemzők

A habbal való telepítés során figyelembe kell venni az anyag minőségét. Ebben az esetben gondosan hasonlítsa össze a drága és olcsó lehetőségeket. Általában drága példányokban a ballon súlya sokkal nehezebb, mint az olcsó. A gazdaságos opció gyenge teljesítményt mutat a tömítőanyag-ellenállás szempontjából. A megszilárdulás után a professzionális hab kis és homogén sejtekben különbözik, míg a háztartási habban a sejtek szerkezete nagyobb és csomósabb. A professzionális poliuretán hab a jobb minőség, a nagyobb henger térfogat és a műszaki jellemzők miatt megérdemelten drágább.

A háztartási poliuretán hab egy speciális műanyag csővel ellátott hengerami a szerszámmal együtt jön. Az ilyen anyagokkal való munka megkezdéséhez csak a beépített szelephez kell csatlakoztatnia a csövet, és óvatosan nyomja meg a szükséges mennyiségű hab előállításához. Ez a módszer azok számára is alkalmas, akik még soha nem találkoztak ilyen eszközzel. A falon lévő kis rések vagy lyukak kitöltéséhez elegendő egy dobozot háztartási habbal vásárolni.

Ami a komolyabb feladatokat illeti, mint például az ablakpárkány vagy az ajtótömb rögzítése, egy speciális professzionális habot kell vásárolni a telepítéshez, amely tökéletesen megbirkózik a fenti feladatokkal.

A professzionális habbal ellátott henger speciális menettel van ellátva, amelyre egy adagolóval felszerelt pisztoly van csavarozva. Ez az eszköz lehetővé teszi a tömítőanyag pontos megoszlását a munkaterületre. Általában a hab elég nagy mennyiségű munkához. Az anyagot takarékosan fogyasztják, ami nem mondható el a háztartási habról, ami egy hengerben nagyon gyorsan véget ér. Ezen túlmenően, a fel nem használt félig profi tömítőanyagot biztonságosan el lehet dobni, még akkor is, ha a palackban még mindig több mint a fele van, mert több órán át nyitott formában, a készülék belsejébe fagy, és nem alkalmazható további felhasználásra.

A professzionális habbal újra felhasználható henger. Az adagolópisztoly és a hengerszelep speciális oldószerrel öblíthető, és egy másik alkalommal folytathatja a munkát az anyaggal. Ez az előny lehetővé teszi, hogy egyenletesen terjessze a munkafolyamatot. Az adagoló használata sokkal kényelmesebb, mert egy pisztoly segítségével egységes habáramot kaphat, amely nem tartalmaz túlzott mennyiségű terméket. Például egy műanyag ablak rögzítéséhez csak egy professzionális hab hengerét kell használnia, figyelembe véve egy speciális pisztoly használatát. Háztartási szerelési hab használatával három palackot egyszerre kell tölteni.

A kiváló minőségű pisztoly adagolóval teljes mértékben megfizeti a költségeit abban az esetben, ha elég sok munka van, és egyszerűen nem tud egy szokásos háztartási habbal.

előcsomagolásnál

A termékek a GOST követelményeinek megfelelő palackokban vannak csomagolva. Átlagosan a poliuretánhab térfogata 300 és 850 ml között van, nagy mennyiségű 1000 ml-es csomag is van. A habbal ellátott hengerek nagy nyomás alatt állnak, ezért velük dolgozva biztonsági óvintézkedéseket kell betartani.

márka

Jelenleg a piacon nagy választékban találhatók a telepítéshez használt hab gyártók. Vegyük röviden a legnépszerűbb modern márkákat.

"TechnoNIKOL 65"

A "TechnoNIKOL 65" professzionális szerszám falak, fémlemezek, ajtók és ablakok szigetelésére szolgál. Ezt az anyagot egész évszaknak tekintik, mivel használatát különböző hőmérséklet-tartományokban, –10 és + 35ºC között lehet használni. Ez a tulajdonság teszi ezt a habot a piac egyik legnépszerűbb építőanyagának. A "TechnoNIKOL 65" megnövekedett pénzeszközökkel rendelkezik. Nagy teljesítménye és teljesítménye legfeljebb 70 literes előnyöket jelent.

"TechnoNIKOL Imperial"

A "TechnoNIKOL Imperial" egy professzionális eszköz, amely egy műanyag szálú hengerben lévő poliuretán anyag. A hengerhez speciális adagoló pisztoly van csatlakoztatva, amely mérsékelt pénzfelhasználást hajt végre, és többféle befejező munkára is használható. Az "Imperial" nagy kapacitással rendelkezik a rések és lyukak kitöltésére.

kitartó versenyző

A Stayer egy univerzális poliuretánhab, amelyet az ablakok és ajtótömbök rögzítésére használnak az üregek és varratok betöltésére. Kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkezik, amelyek biztosítják a tömítőanyag szilárdságát a hosszú élettartam érdekében, és lehetővé teszik az anyag meleg és hideg időszakokban történő használatát is. Ez ellenáll a –10 és + 35ºC közötti hőmérséklet-terhelésnek.

A Sealant Stayer jó hőszigetelő, nem mérgező a munkában, és megnövelt mennyiségű anyaggal rendelkezik, ami népszerűvé teszi a legsúlyosabb építési és befejezési munkák során.

Bostik

A Bostik egy általánosan használható eszköz, valamint tűzálló szerkezetekkel való munkavégzés. A munkafelületek megbízható tapadását biztosítja, melynek köszönhetően a hajóépítésben is használják. A Bostik Sealant könnyen kezelhető, az anyagok és a levegő hatására könnyen vulkanizálható. A hab hőmérséklete +5 és + 30ºC között van.

„Pillanat”

   A pillanat olyan anyag, amely kiváló hőmérséklet-ellenállással rendelkezik –55 és + 90ºC között. Ilyen kiváló teljesítmény teszi az eszközt népszerűvé számos építőipari vállalat körében. A csatlakozások, a csőfolyosók és az ajtó- és ablakblokkok hőszigetelése.

   A "Moment" gyorsan eloszlik a munkafelületen és kitűnő ürítési töltési kapacitással rendelkezik. A henger speciális szeleppel van ellátva, amely egy külön adagolópisztoly használatához és felszereléséhez szükséges. Az anyaggal végzett munka során enyhe szag van, amely önmagában eltűnik az anyag edzett formájában. A habgal kezelt felület kb. 10–15 perc alatt megszárad. Az ilyen hab átlagosan naponta keményedik.

   Az alábbi videóból megtudhatja, hogyan kell megfelelően használni a habot.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba