Habpisztoly: tippek a választáshoz

A javításhoz gyakran használják a poliuretán habot. A kiváló minőségű és hatékony alkalmazáshoz az ideális megoldás egy speciális pisztoly használata. Ma az építőipari berendezések és szerszámok gyártói széles választékot kínálnak a tömítőanyagokhoz. Ha megérti az általuk választott jellemzőket, megvásárolhat egy minőségi és megbízható modellt a hosszú távú használatra.

Eszközfunkciók

Ma a szerszámok széles választékát találjuk a polcokon, amelyek között a pisztolyt figyeli a habbal való munka. Lehetővé teszi a szükséges mennyiségű poliuretán tömítőanyag könnyű kiadását a megfelelő helyre. Poliuretánhabot használnak az ízületek kitöltésére ajtókeretek, ablakok és ablakpárkányok, lejtők és ebbs, valamint különböző rések és lyukak telepítésekor. A tömítőanyag pisztolyának minden egyes mesternél kell lennie.

A pisztoly előnyei a hagyományos tömítőpohárhoz képest sok.

 • Gazdasági költség. A szerszámot úgy tervezték, hogy önállóan adagolja a kimenő anyagot. Ez majdnem háromszor lehetővé teszi a hab fogyasztásának csökkentését. Az alapok egységes elosztása pozitív hatással van a varrás minőségére.
 • Gyakorlat és kényelem. A pisztoly a trigger megnyomásával működik. A mechanizmust a gyakorlatiasság jellemzi, mivel a hab kis mennyiségben jön ki, csak az üregeket tölti ki. Ha csak egy hengeret használ, nehéz megbirkózni a nagy habáramlással. Nem csak a varratokat tölti, hanem tárgyakra és falakra is esik.
 • Könnyű munka nehéz helyeken. A szerszám keskeny hordója lehetővé teszi, hogy habokat öntsön, még olyan helyeken is, ahol nehezen hozzáférhető. Ez különösen igaz a mennyezeti rések kitöltésére.
 • A habtartály újrafelhasználása. A pisztolyt különleges szelepek jellemzik, amelyek felelősek a szorításért. Ha a munka már megtörtént, és a tömítőanyag a hengerben marad, a pisztoly megakadályozza a fagyást, és a jövőben újra használható. Ha csak habos ballonnal dolgozik, akkor eldobhatja, mert a nyitott léggömbben a hab gyorsan kikeményedik.

A szerelőpisztoly hosszú ideig fog szolgálni, ha ismeri annak jellemzőit és a munka elveit. Ha betartja az alapvető használati szabályokat, az eszköz sokkal hosszabb ideig tart. Ne felejtsük el, hogy a tömítőanyag nem biztonságos, mert enyhe gyulladást okoz, és súlyos irritációt okozhat, ha érintkezik a test vagy a szemek kitett területeivel.

A fegyver használata előtt tanulmányoznia kell, hogyan működik:

 • Először is, alaposan meg kell rázni a dobozot a tömítőanyaggal, helyezze egy sík felületre függőlegesen, és óvatosan csavarja rá a pisztolyt, és a szerszámot a tetején kell elhelyezni. Amikor a henger szorosan rögzítve van a pisztolyhoz, meg kell fordítani a tervet. A pisztolyt az alján kell elhelyezni, ez a munkahelye. A fogantyúnak szilárdan kell tartania.
 • Először meg kell tisztítani a felületet, amelyen a tömítőanyagot permetezik. A jobb tapadás érdekében enyhén nedvesíthető. A tömítőanyaggal végzett munkát előnyösen szobahőmérsékleten végezzük.
 • Annak érdekében, hogy növelje a pisztolyból származó habáram intenzitását, nem kell nagyobb erővel nyomni a kioldót, csak egy kicsit húzza meg a vezérlőcsavart.A nyomás hozzájárul az anyag gyors felszabadításához, ezért először elő kell készítenie a teljes helyet, ahol a habot ki kell töltenie. Ez lehetővé teszi, hogy a munkát magas színvonalon végezzék, és szakszerűen megszervezzék a tömítőanyag fogyasztását.
 • A szerszámmal végzett munka során kívánatos, hogy speciális kesztyű, overall és védőszemüveg legyen. Ha fel kell távolítania a felesleges tömítőanyagot a felületről, akkor kézzel tilos. Ebből a célból van szükség egy spatulára vagy legalább egy szokásos rongyra.
 • A függőleges varratok zamenitjéhez alulról kell indulnod, és mássz fel. Ez az eljárás lehetővé teszi, hogy szabályozzuk az üregek egységes feltöltését anyaggal. Amikor a pisztoly fúvókája magasabb lesz, azonnal láthatja a varrás kitöltésének eredményét. Ez lehetővé teszi a nyomásszabályozás szükségességének elemzését és meghatározását.
 • A munka után a pisztolyt meg kell tisztítani. Ahhoz, hogy megszabaduljon a merevített habtól, érdemes oldószert alkalmazni. A szerszám tisztítása a munka elvégzése után lehetővé teszi az élettartam meghosszabbítását.
 • Ha a pisztoly néhány percig megáll, a hengernek mindig függőleges helyzetben kell lennie. Szükséges kizárni a közvetlen napsugarak megütését, és azt is, hogy távol maradjon a nyílt tűztől.
 • Ha a tartályban lévő összes feladat elvégzése után hab van, akkor a pisztolyt nem kell leválasztani, mert lehetővé teszi a hab folyékony állapotban tartását. A tömítőanyag ismételt használatához először meg kell tisztítani a pisztoly fúvókáját, különben a szerszám megszakadhat.

Anyagok és szerkezetek

A fegyver egy adott modelljének kiválasztása előtt először meg kell ismerkednie a tervezési jellemzőivel.

A termék több különálló elemből áll:

 • Test termékek. Műanyagból vagy fémből készülhet. Minőségük a teflon bevonattal ellátott fémfegyverek.
 • A hordó a szerszám fontos eleme, mivel felelős a habszivacs létrehozásáért. Van egy tűrúdja.
 • A pisztolyfogantyút kényelmesen kell elhelyezni a kézben. A tömítőanyag ellátásának beállításáért felelős kioldón található. A triggerre kattintva elindul a kipufogószelep.
 • A fúvóka szerszámcsúcs formájában van feltüntetve. Felelős a permetezett hab mennyiségéért. A cserélhető fúvókák segítségével létrehozhatja a szükséges tömítőáramot.
 • Adapter vagy sebességváltó. Feladata, hogy rögzítse a ballont habgal, mert rajta keresztül kezdődik a tömítőanyag áramlása a szerszámrendszerhez. Van egy szelepe, amely szabályozza a tömítőanyag adagolásának egy részét.
 • Az állítócsavar vagy a zár a pisztoly mögött található. Ő felelős a hab nyomásának a szerszámhordóban.

Az anyag, amelyből az összeszerelő hab pisztolya készül, nagyon fontos szerepet játszik a kiválasztásában, mivel a termék használatának időtartama attól függ.

A gyártók a fegyver felszereléséhez különböző anyagokat használnak.

 • Alacsony minőségű műanyag. A termékek olcsóak és nem alkalmasak ismételt felhasználásra. Ezek eldobhatónak nevezhetők. A műanyag szerszámot csak egy üveg tömítőanyagra használják, amely után egyszerűen eldobható. A munka minősége nem mindig felel meg az összes követelménynek, ha ilyen eszközt használ.
 • Nagy hatású műanyag. Ebből az anyagból származó termékek igényelhetők, mivel a nagy hatású műanyag kiváló minőségű és könnyű. Egy ilyen szerszámmal együtt a kéz nem fárad, és a végzett munka minősége kellemesen meglepődik.
 • Metal. A minőségi fémfegyverek klasszikus választás. A megbízhatóság, a munka kényelme és a tartósság jellemzi. Ezek tisztíthatók és szükség esetén szétszerelhetők.
 • Teflon bevonatú fém. Ennek az anyagnak a pisztolyai professzionálisak és meglehetősen drágák. A teflonpermetezés egyedisége az, hogy a hab nem erősen ragaszkodik hozzá, így a pisztoly használat után könnyen tisztítható.

Kiválasztási kritériumok

A mai napig kiváló minőségű, stílusos és tartós pisztolyok széles választékát kínálja a poliuretánhab számára, de törékeny eszközöket is vásárolhat, amelyeket az első használat után azonnal eldobhat.

Ahhoz, hogy a helyes választás legyen, több szempontra is figyelnie kell.

 • A gyártó és a kiválasztott modell népszerűsége. Érdemes elolvasni a termék áttekintését.
 • A termék tervezése. Jobb, ha egy fémmodellt választunk, mint a műanyag. A hordót és a szelepeket kizárólag kiváló minőségű fémből kell készíteni, ami meghosszabbítja a termék élettartamát. Az Ön választása egy összecsukható kialakítás. Ha a szerszám eltömődött a habmaradványokkal, akkor a tisztításhoz szétszerelhető.
 • A fogantyú minősége és helye a kézben. A pisztollyal végzett munka során a fogantyút kényelmesen el kell helyezni a kézben, nem csúsztatva.
 • A termék ára. Az olcsó eszközök nem tartanak sokáig, az átlagos árkategória pisztolyaira kell összpontosítani.

A szakértők tanácsot adnak a fegyver beszerzéséhez a telepítő folyadékhoz azonnal a készletben, és vegyenek egy speciális folyadékot a tisztításhoz. Végül is, a szerszámnak a termék minden felhasználása után magas minőségű tisztítószerre van szüksége. Az eladónak tudnia kell a megvásárolt termékre vonatkozó garanciáról, hogy a műszer hibás működése esetén vissza lehessen térni a boltba. Természetesen a termékhez mellékelni kell a gyártó használati útmutatóját is.

szakmai

A professzionális pisztolyok rendszeres munkavégzésre szolgálnak tömítőanyaggal. Segíteni fognak hatalmas mennyiségű munka elvégzésében. Az eszközöket kiváló minőségű fémből készült robusztus ház jellemzi. Néhány modellben teflonpermetezés is van.

Minden professzionális modellt a szerszám belső csövéhez való kényelmes hozzáférés jellemez, hogy a terméket gyorsan és egyszerűen tisztítsa meg a szárított habból. A professzionális pisztolyok minden típusa kiválóan alkalmas henger rögzítésére tömítőanyaggal.

Fontos szerepet játszanak a termék költségei. A tömítőanyaggal való munkavégzéshez szükséges professzionális eszköz minimális ára 800 rubel.

Német felszerelések "Szilárd fém" a Kraftool márka kiváló példája a professzionális felszereléseknek. Jellemzője a funkcionalitás és a megbízhatóság, valamint a használat utáni könnyű tisztítás. Ez a modell kivehető kifolyóval van ellátva, hogy hozzáférést biztosítson a belső tisztításhoz.

A tömítőtartály sárgarézből készül, és a szerszámtest rézötvözetből készül, amely megvédi a mechanikai károsodástól. Tartós. A termék tömítettsége megakadályozza, hogy a tömítőanyag belsejébe fagyjon, ami lehetővé teszi a félig üres tartály használatát a jövőben.

Ha a fegyver hiányosságairól beszélünk, akkor nagy súlyt tudunk felvenni. Ha hosszabb ideig használja a szerszámot, a kéz elkezd gumiabroncsot. A terméket magas ár jellemzi, de teljesen kiegyenlíti, mivel a szerszám körülbelül hét évig használható.

Szakmai modell Mátrix 88669 A német gyártmányú Teflon bevonattal bevont, nagy teherbírású fémházat vonzza, ami megakadályozza, hogy a hab szilárdan rögzüljön a belső elemekhez. A tömítőanyag-ellátó cső tisztítása gyors és egyszerű, ugyanúgy, mint a szerszám többi része. A pisztoly használata után elegendő, ha a kifolyót egy speciális fúvókával megtisztítjuk, és azt ki kell törölni.

A modell minden alkatrésze "tsam" fémötvözetből készül, így a megbízhatóság és a tartósság jellemzi.A kényelmes fogantyú védelmet nyújt az ujj összenyomása ellen is, mivel két dugó található rajta. A vékony orr lehetővé teszi, hogy nehezen elérhető helyeken is dolgozhasson.

Ennek a modellnek a hátrányai közé tartozik az a tény, hogy külön ügyben kell tárolni. Ha a tisztítás során egy teflonbevonat karcolódik, elveszíti tulajdonságait. Egyes vásárlók panaszkodnak a modell túlértékelt költségeiről, de hamarosan az eszköz kifizetődik.

modell Matequs Super Teflon Ez az egyik legismertebb olasz gyártású pisztoly. A szerszám egyedülálló kialakítása hozzájárul a műanyag hab kialakulásához. A szerszám belsejébe belépő tömítőanyag kitágul, ami hozzájárul annak plaszticitásához.

A modell 4 mm-es átmérőjű tűvel van ellátva, amely lehetővé teszi, hogy még széles körű varratokkal is megbirkózzon egy menetben. A termék kialakítása lehetővé teszi a gazdaságos tömítőanyag-ellátás választását, amely lehetővé teszi öt ablak beépítését egyetlen hengerrel.

Az ergonómikus fogantyú hosszú ideig tart a szerszámmal. Nylon bevonattal rendelkezik, amely megakadályozza a csúszást. A pisztoly könnyen szétszerelhető a tisztításhoz, mivel minden csatlakozás menetes. A szerszám részei kiváló minőségű fémből készülnek, és teflonbevonattal vannak bevonva, ezért a hab nem ragadja meg őket erősen.

modell Matequs Super Teflon a tartósság jellemzi. A szelepeken kiváló minőségű gumi tömítések találhatók, amelyek nemcsak a termék tömörségéért felelősek, hanem kiválóan érintkeznek az oldószerrel. A szűkített orr lehetővé teszi a még nehezen hozzáférhető rések betöltését.

Ez az opció magas költségekkel jár. A készülék tisztítását óvatosan kell végezni, hogy ne sértse meg a teflonbevonatot.

amatőr

Ha javításokat végez, és több ajtó vagy ablak beszereléséhez tömítőanyagot kell használnia, akkor nem kell professzionális eszközt vásárolni egy egyszeri munkához. Eladó az amatőr pisztolyok széles választéka. Ezek olcsóbbak a szakmai lehetőségekhez képest.

A szerelmeseinek szerelési pisztolyának nagy választéka a modell Stayer gazdaság Német termelés. Erőssége jellemzi, mivel rozsdamentes acél tápcsővel rendelkezik. A belső tisztításhoz nem lehet eltávolítani, ezért oldószeres mosással kell eltávolítani a tömítőanyag maradékot. A tömítő henger megbízható rögzítéséhez alumínium menetes markolat nyúlik ki. A szerszámindító alumínium is.

Annak érdekében, hogy a szerszámot többször használhassa, minden használat után meg kell tisztítani a hordót. Ezzel elkerülhető a cső megakadályozása. A tömítőanyag-ellátó rendszert a golyóscsap jelenléte jellemzi a beömlőnyíláson és egy tűmechanizmust a kimeneten.

E modell előnyei közül érdemes megemlíteni egy elfogadható költséget, egy kényelmes fogást, kiváló minőségű alumínium házat. A szerszám hátrányai egy nem elválasztható kialakítás. A menetes fogantyú csak néhány tömítőanyag-palackhoz használható. Ha a munka után nem tisztítja meg a fúvókát, akkor egy idő után a habot nagyon nehéz lesz eltávolítani a csőből.

A legolcsóbb fegyver a tömítőanyag használatához a modell Atoll G-116, de többször is használható, ha az eszközt időben tisztítják. A pisztoly széles széle van a henger rögzítési helyén. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan cseréljen egy üres hengeret újra. A teljes szál jelenléte lehetővé teszi, hogy biztonságosan lezárja a tömítőanyagot a későbbi használatra.

A modell vitathatatlan előnyei Atoll G-116 a kényelem és a könnyű. A szerszámtest alumíniumból készült, ezért az egyszerű karbantartás jellemzi.A szerszám hátrányai közé tartozik a dugó hiánya a trigger előtt, ami az ujjak összenyomásához vezethet. A tisztítószerek állandó használata az idő múlásával hátrányosan befolyásolja a szelepeken elhelyezett gumi gyűrűk szorosságát.

Az orosz szivattyúberendezések és elektromos szerszámok vezető márka "Whirlwind" cég. Kiváló minőségű pisztolyokat gyárt habbal való munkavégzéshez, kiváló minőségű fém felhasználásával. Termékei újrafelhasználhatóak, és megfizethető áron vásárolhatók. A vékony hordó lehetővé teszi, hogy akár távoli helyeken is dolgozzon. A kényelmes fogantyú elősegíti a hosszú munkát. Az elfogadható ár és a kiváló minőség sikeresen kombinálható a márka termékeiben.

Flaszt extra fény - egy kínai gyártó által igényelt modell, annak ellenére, hogy az összes alkatrész teljesen műanyagból készült. A pisztoly fő előnye a könnyű kivitel. Nagy és kényelmes fogása van, így hosszú ideig, egy ilyen pisztolygal együtt, a kéz nem fárad. Ez a modell egy tűszeleppel van ellátva, amely megbízhatóan tartja a habot.

A tömítőanyag-ellátás beállításához a szerszám hajtogatott karját kell forgatni. A tömítőanyag betáplálási zárját egy kar segítségével végezzük. Egy speciális horonyba kell behelyezni.

a hátrányok Flaszt extra extra modellek Ez arra utal, hogy a szerszámot azonnal meg kell tisztítani a művelet után, mivel a fagyasztott habot nagyon nehéz eltávolítani a műanyagból. A széles retesz jelenléte lehetővé teszi, hogy gyorsan lecserélje a hengeret, de a pisztoly nem tart sokáig a műanyag építés miatt. El kell kerülni a pisztoly csepegtetését, mert az erős mechanikai hatás miatt azonnal lebomlik.

A gyártók áttekintése

Napjainkban az amatőr és professzionális fegyverek széles választéka áll rendelkezésre a poliuretánhab számára. Minőségi termék megvásárlásához ügyeljen a szerszámgyártó hírnevére. A legnépszerűbb márkák már a legjobb gyártóknak bizonyultak, és sok véleményt már hagyott a termékeikről.

Értékelés a legnépszerűbb fegyvergyártók számára, hogy tömítőanyaggal dolgozzanak.

 • Német cég Kraftool kiváló minőségű eszközöket kínál, amelyek sokoldalúsága és megbízhatósága jellemzi. A szerszámok tartós fémből készülnek. Tökéletesen szabályozzák a habáramlást.
 • Német márka mátrix elegáns, kiváló minőségű pisztolyokat kínál az igazi szakembereknek. Kiváló minőségű és megbízható rézötvözetből készülnek, a teflonpermetezés elősegíti a tisztítóeszközök egyszerűségét. A gyártó által gyártott termékek erőssége a pontosság és a kényelem.
 • társaság Soudal jól ismert gyártója a poliuretán aeroszol habok és tömítőanyagok, valamint a professzionális kézművesek számára. Termékei 130 országban képviseltetve vannak, és 40 országban képviseleti irodák. A márka pisztolyai fémmozgásokkal rendelkeznek, kiváló minőségű teflon bevonattal.
 • Német márka Hilti 1941 óta építőipari gépgyártó. Habpisztolyok a világ legjobbjai közé tartoznak.
 • Az orosz építőipari gépgyártók közül a cég figyelmet érdemel. "Varyag". Professzionális pisztolyokat kínál tömítőanyaggal való munkához, kiváló minőségű fémből, teflon bevonattal. A gumírozott fogantyúk garantálják a kényelmet a szerszámmal végzett munka során. A könnyű test, a bevált mechanizmus és a megfizethető ár a "Varyag" fegyverét népszerűvé tették az amatőrök és a szakemberek körében.

Hogyan ellenőrizhető?

Használat előtt ellenőrizni kell a pisztolyt szorosan és szelepmegtartóan.

Ezt az ellenőrzést otthon végezheti el:

 • Oldószer palack szükséges.
 • A mosást fel kell szerelni, kissé csavarja ki a beállító csavart, és többször húzza meg a kioldót, amíg a folyadék megjelenik.
 • A henger lecsatlakoztatása után hagyja a szerszámot egy napig.
 • Ezután ismét húzza ki a triggert. Ha a fúvókából folyadékot permeteznek, azt jelenti, hogy a pisztoly hermetikusan védett.

Hasznos ajánlások

A pisztoly habbal való használata előtt gondosan olvassa el az utasításokat, amelyek számos fontos pontot tartalmaznak:

 • Használat előtt az összes menetes csatlakozást kissé meg kell húzni, mivel a szállítás során fellazulhatnak.
 • A szelepek szivárgásának ellenőrzéséhez öntsön tisztítófolyadékot a pisztolyba és hagyja egy napig. Ha ezután kihúzza a kioldót és a folyadékot permetezzük, a mechanizmus rendesen működik.
 • Mielőtt csatlakoztatná a hengeret a pisztolyhoz, először meg kell rázni néhány percig.
 • Minden hengercsere esetén a pisztolyt a tetején kell elhelyezni.
 • Ha a munka után a hengerben a hab marad, a szerszám tárolható a hengerrel együtt, de a pisztolyt a tetején kell elhelyezni.
 • Ha az építési munkálatok elvégzése után a palack üres maradt, akkor azt el kell távolítani, a pisztolyt meg kell tisztítani és a további tároláshoz oldószerrel ki kell öblíteni. Szigorúan tilos tisztítás nélkül elhagyni a pisztolyt, mivel a továbbiakban nem tudja elvégezni a funkcióit.

Ha szerelőpisztollyal dolgozik, kövesse a szakértők tanácsát:

 • minden olyan helyet, amelyre habot kell tölteni, meg kell tisztítani a szennyeződéstől és a portól, és enyhén meg kell nedvesíteni vízzel;
 • a munkát meleg időben kell végezni, hogy a nedvesség lassan elpárologjon, az optimális hőmérséklet 20 fok;
 • pisztollyal dolgozva a hengernek mindig a tetején kell lennie, ellenkező esetben csak a gáz áramlik ki a szerszámhordozóból;
 • a tetején habra kell önteni, amikor a tartály a tömítőanyaggal még mindig tele van, akkor a munkát felülről lefelé kell elvégezni. Az alábbi varratok utolsó sorban vannak kitöltve;
 • ha a henger félig üres, akkor a munkát középről kell végezni, és fokozatosan lefelé mozogni, és a henger új cseréjével a felső varratokat ki kell üríteni;
 • ha mély csatlakozásokban vagy a mennyezet alatt kell dolgozni, akkor egy rugalmas kiterjesztés segít abban, hogy ilyen nehéz helyekre kerüljön.

A munka elvégzéséhez szükséges a műszer karbantartása és tisztítása:

 • Ha a hab palackja félig üres, akkor a jövőben is használható. Nem kell kicsavarni a tömítőanyagot és mosni a pisztolyt, éppen ellenkezőleg, csak a készülék fúvókáját törölje le a habmaradékból acetonnal vagy más oldószerrel megnedvesített ruhával, és tegye a pisztolyt a palackba a tároláshoz. Ebben a formában a tömítőanyag öt hónapig használható.
 • Ha a tartály üres, csavarja ki.
 • Ahhoz, hogy a szerszámot megfelelően tisztítsa meg, szükség van egy doboz oldószer rögzítésére. Ezután adja át a folyadékot az egész mechanizmuson keresztül. Ezzel elkerülhető, hogy a hab belsejében kiszáradjon.
 • A pisztoly külső tisztításához használhat egy acetonnal mártott ruhát.
 • Ha a pisztoly belsejében lévő hab száraz, akkor saját kezével szétszerelheti és tisztíthatja a belső részeket.

A habra vonatkozó pisztoly kiválasztására vonatkozó információkért lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba