A Hilti poliuretánhabok fegyvereinek jellemzői és jellemzői

Habpisztoly - professzionális segédmunkás és nélkülözhetetlen eszköz a kezdő számára. A fúvókával ellátott rendszeres hab nem teszi lehetővé a nehéz helyek kitöltését, a nem megfelelő nyomással vagy használatsal permetezve, és egy laikus teljesen megronthatja a felületet. A hab egyaránt melegítő, ragasztó és tömítőanyag.

Különleges jellemzők

A fegyver a következő helyzetekben segíthet:

 • amikor a szükséges mennyiségű habot extrudáljuk, ami hozzájárul az anyag hibamentes részének alkalmazásához;
 • az anyagfelhasználás megtakarításában: a pisztolynak köszönhetően 3-szor kevesebb habot igényel, mint egy normál fúvóka a hengeren;
 • az anyagáram beállításában, a töltött üreg méretétől függően;
 • a szükséges habszükséglet beállításához: a kar felszabadítása után a habszivárgás megáll, míg a felesleg nem marad;
 • a megmaradt anyag megőrzése során: a munkák befejezése után a pisztolyban lévő habos anyag nem merevül;
 • manőverekben, amikor magasságban dolgozik: a szerszám egy kézzel használható, ami nagyon kényelmes, ha az építő székleten, lépcsőn áll, vagy a másik kezével tartja.

Érdemes megjegyezni, hogy működés közben a szerszám leeshet. A pisztoly fém alapjainak köszönhetően a habtartály nem törik meg. Ezenkívül meg kell jegyezni, hogy a szokásos léggömb a szabadban, a pisztollyal ellentétben fagy.

eszköz

A szelepnek és a beállító csavarnak köszönhetően a habból a habból hány hab keletkezik.

Az alábbiakban a pisztoly összetétele látható:

 • henger adapter;
 • fogantyú és kioldó;
 • törzscsöves furat;
 • szelepgel szerelhető;
 • beállító csavar.

A készülék három részből áll: egy fogantyúból, egy adagoló mechanizmusból és egy zárbetétből.

Kerete szerint a pisztoly összecsukható és monolitikus lehet. Egyrészt a monolit konstrukció megbízhatóbbnak tűnik, másrészt könnyebb az összecsukható modell mosása és kisebb meghibásodások esetén javításra. Melyiket kell választani az építőtől és az eszköz szomszédos jellemzőitől függően.

Szükséges a beépített ergonómikus markolattal rendelkező modellek, vagy a készletben lévő átfedés. Régóta professzionális modellekkel kell dolgoznunk, ezért fontos, hogy a kéz ne fáradjon.

A fém, amint tudod, könnyebben tisztítható a szennyeződésektől, így a fém kifolyó könnyen tisztítható rendszeres építési késsel.

Gyártói áttekintés

A Hilti nemzetközi gazdaság 1941 óta létezik, számos fiókkal rendelkezik, valamint képviseleti irodája van Oroszországban. Kiváló minőségű szerszámokat, anyagokat és kiegészítőket állít elő, az átlag feletti árkategóriában a termékeket elsősorban szakmai közönségnek szánják.

A cég főként perforátorokra és fúrókra specializálódott, és kiváló minőségű fegyvereket is gyárt.

A hab pisztolyát minőségi anyagokból kell készíteni. Ha a fegyver fémből készült, és származási országa Kína, ez nem a legjobb megoldás.

A Liechtenstein gyártója Hilti kiváló minőségű műanyagból készült szerszámot gyárt, amely többször is tartósabb, mint a fém egyenértékű. A műanyag sokkal könnyebb, és egy ilyen pisztolyt elég kényelmes tartani. A Hilti szerszámának csúszásgátló fogantyúja van, a megnövelt nyomáskapcsoló, amely lehetővé teszi, hogy a kesztyűben kényelmesen dolgozzon, biztosítékkal rendelkezik a spontán habszivárgás megelőzésére. Hilti a professzionális pisztolyok kategóriájába tartozik, így a szerszám hordóját teflon borítja.

Egy ilyen elemre nem szabad menteni, mint habpisztoly - egyszer meg lehet vásárolni, és meglehetősen hosszú ideig tart.

A "Hilty" cégnél leggyakrabban a hab és a pisztoly gyártóját jelenti. A Hilti CF DS-1 meglehetősen népszerű modell a szakemberek körében. A szerszám adapter minden hengerhez, még más gyártókhoz is alkalmas.

A szakemberek természetesen egy gyártó választékával foglalkoznak: és egy pisztolyt, és egy tisztítószert és habot, de harmadik félhengerek megvásárlásával a Hilti CF DS-1 nem romlik. Pisztolyméretek: 34,3x4.9x17.5 cm A szerszámtömeg 482 gramm. Tartalmaz egy doboz és egy útlevél a termékhez, használati utasítással és működési garanciával.

Ez a modell vékony orrú, ami lehetővé teszi, hogy még a leginkább hozzáférhetetlen helyeken is dolgozzon. Az egység rendelkezik egy beállítással, amely lehetővé teszi a lövéshab erősségének szabályozását. Tűzoltó habokra alkalmas.

A kiváló minőségű megerősített műanyagból készült test nem szétszerel, a hordó teflonnal van borítva. A teflon a henger telepítési helyére is kiterjedt. Szükséges, hogy csak a pisztoly hordóját egy speciális fúvókával tisztítsa. Ergonomikus fogantyúval rendelkezik, amely megkönnyíti a mester munkáját. Az egyetlen figyelmeztetés, hogy a fegyver monolitikus testtel rendelkezik, így nem fog működni.

A "Hilty" készüléket egykomponensű szerelőhabhoz használják, amelyeket karmantyúk, ablakok, ajtók és más elemek használnak. Alkalmas fém, műanyag és fa felületre. Segít a szigetelés és a hőszigetelés területén.

Úgy gondolják, hogy "Hilty" - a legjobb eszköz minden fegyver hab. Az átlagos ár 3500 rubel a CF DS-1 modell esetében. Az ilyen eszközre vonatkozó garancia 2 év.

A Hilti CF DS-1 előnyei:

 • meglehetősen könnyű súly;
 • blokkolja a akaratlan préselést;
 • kényelmes és nagy tapadás;
 • vékony orr;
 • az oldalirányú munka képessége (nincs "szippantás");
 • nem esik át habzáskor, amikor leesik vagy deformálódik;
 • hosszú működés (7 évig).

A Hilti CF DS-1 hátrányai:

 • nem képes elemezni;
 • terjedelmes;
 • magas költsége van a hasonló modellekhez képest.

Vélemények

A magas költségek ellenére mindazok, akik ezzel az eszközzel dolgoztak, jól beszélnek róla, és ajánlják kollégáiknak és barátaiknak. A fogyasztók megjegyzik a fogantyú kényelmét és az egység kis súlyát. Szintén egyszerű a tisztítás a cső orrán lévő anya hiánya és a kényelmes tárolás miatt - a hab nem szárad ki, még akkor sem, ha a henger a pisztolyba van csavarva, és hosszú ideig nem használják.

A hivatalos honlapon elérhető összes értékelés a Hilty-pisztoly analógok fölötti fölényéről szól. Néhány fogyasztó több mint 4 éve használta az eszközt, és nem tapasztalt nehézséget a munkahelyen.

A hiányosságok közül a felhasználók csak összecsukható kialakítás hiányát és magas árat bocsátanak ki, ha azt otthoni használatra választják.

Vásárláskor fontos, hogy ellenőrizze, hogy a pisztoly nyomást gyakorol - ebből kifolyólag meg kell kérni az eladót, hogy tisztítson rajta keresztül. Minden önbecsülő áruháznak, amely biztos abban, hogy nem árul el egy rossz minőségű hamisítványt, meg kell vizsgálnia az egységet.

Használata

A szakemberek azt javasolják, hogy a munka megkezdése előtt fél órán keresztül nedvesítsük fel a felületet egy szórópisztollyal. Ez szükséges a polimerizáció javításához. A felület és a levegő hőmérséklete 7-10 Celsius fok, a páratartalom több mint 70%.

Ha egy személy először egy habadagoló készüléket használ, akkor jobb, ha lassan megpróbálja megnyomni az exponáló gombot, és csak miután megérti, hogyan állítsa be a nyomáshatást, kezdje el alkalmazni.

Használat előtt feltétlenül rázza fel a habot tartalmazó injekciós üveget. Ezt követően gondosan csavarja be az adapterbe.

Hab hajlamos duzzadni, ezért óvatosan kell alkalmazni, az üreg térfogatának kevesebb, mint 50% -át foglalja el. Tudnia kell, hogy a "Hilty" fegyver kifejezetten a pontos munkához lett kifejlesztve - megfelelően kell használnia egy vékony orrát.

Az egyszerű megnyomásnak köszönhetően a kioldónak nem szabad ugyanolyan egyenletes kitöltésével problémákat okoznia.

Ha valamilyen oknál fogva a hab a „kifolyó” -on keresztül maradt, a hátsó fogantyút meg kell szorítani, és a problémát meg kell szüntetni. A hab egy másik lehetséges "maratását" a gömbcsatolás alatt az adapterhez. Ahhoz, hogy ezt a problémát megoldhassa egy henger cseréjekor, csak meg kell lazítania az összes habot, tisztítania kell a hordót, és új hengeret kell beszerelnie.

Emlékeztetni kell arra, hogy az összetett területeket először habosítják. Ezután felülről lefelé vagy balról jobbra kell mozognia. A Hilti CF DS-1 elforgatható, és nem szükséges szigorúan függőlegesen tartani - ez megkönnyíti a nehéz szakaszok és sarkok kitöltését.

takarítás

     A gyártók azt javasolják, hogy ugyanazon vállalat tisztítóhengerét vásárolják meg, mint a habot, mivel összetételüket már előre választották ki egymás számára. A készülék belsejéből való tisztításához szükség van egy tisztítóhengerre a fagyasztott tömeg feloldására, ami megakadályozhatja a hab továbbjutását. A „Hilty” modellhez szükséges tisztítószer ugyanaz a márka CFR 1.

     Tudnia kell, hogy ha eltávolítja a pisztolyt, nem teljesen fogyasztott henger, a hab maradványai nemcsak a felhasználót, hanem a szerszámot is megfosztják. A CF DS-1 habegység több mint 2 hónapig maradhat használaton kívüli ballonnal, következmény nélkül.

     Javító pisztoly a Hilti-hez lásd az alábbi videót.

     Comments
      szerző
     Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

     Bejárat

     Nappali

     hálószoba