A "TechnoNIKOL" bitumenmasztikai jellemzők

A TechnoNIKOL az építőanyagok egyik legnagyobb gyártója. Ennek a márkának a termékei a hazai és a külföldi fogyasztók körében nagy a kereslet, a kedvező költség és a magas színvonal miatt. A vállalat különböző anyagokat gyárt az építéshez. Az egyik értékesítési vezető a bitumen masztiikumok, amelyeket tovább tárgyalunk.

Az alkalmazás hatálya

A "TechnoNIKOL" bitumenmasztikának köszönhetően zökkenőmentes bevonatokat készíthet, amelyek megbízhatóan védik a tárgyat a nedvesség behatolásától. Ezeket az anyagokat gyakran tetőfedésekhez használják.

Ezek a következők:

 • zsindelyek megerősítése és rögzítő tekercs tetőszerkezete;
 • puha tetőjavítás;
 • védje a tetőt a túlmelegedéstől napfény hatásának kitéve.

A bitumenes masztixokat nem csak a tetőfedésekhez használják. Ezeket széles körben használják a fürdőszobák, garázsok és erkélyek elrendezésében. Ezeket az anyagokat használják az interpanel csatlakozások kiküszöbölésére, uszodák, alapítványok, zuhanyzók, teraszok és más fémek, valamint betonszerkezetek vízszigetelésére.

Ezen túlmenően a masztika képes védeni a fémtermékeket a korróziótól. Ebből a célból a kompozíció kiterjed az autótestek, a csővezetékek különböző részeire. Néha a bitumenes keverékeket a hőszigetelő lemezek megbízható ragasztására, parkettázásra vagy linóleum bevonat rögzítésére használják. A bitumen alapú masztikát széles körben használják az építési és javítási munkákban.

Fő feladata azonban, hogy megvédje a szerkezetet a nedvességnek a csapadéktól való behatolásától és növelje a tető élettartamát.

Jellemzők: előnyök és hátrányok

A "TechnoNIKOL" bitumenmasztikumok alkalmazásával megbízható védőfóliát hozhatunk létre a kezelt felületen. Ez megakadályozza a varratok vagy az ízületek kialakulását. A bitumen alapú kompozíciók fel nem készülő alapon alkalmazhatók: nedves vagy rozsdás, ezáltal csökkentve a vízszigetelő munkák idejét.

Magas tapadásúak, a masztiikumok gyorsan és megbízhatóan összekapcsolódnak a felületekkel: beton, fém, tégla, fa és mások. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően az alkalmazott összetétel idővel nem húzódik le és nem duzzad.

A bitumen maszk további előnyei a következő jellemzők:

 • nagy szakítószilárdság (különösen gumi és gumi vegyületek esetében), aminek következtében az alap deformáció kompenzálódik (például megakadályozza a hézagok „elterjedését” a hőmérséklet-ingadozások során);
 • a masztikus réteg 4-szer könnyebb, mint a tetőfedő tekercs vízszigetelése;
 • annak lehetősége, hogy a készítményt mind sík, mind sík felületen használják.

A maszk "TechnoNIKOL" működési jellemzői a következők:

 • az anyag rugalmassága miatt az alkalmazás egyszerűsége;
 • gazdaságos fogyasztás;
 • ellenállóképesség a süllyedés ellen;
 • agresszív anyagokkal szembeni ellenállás.

Minden bitumen készítmény jó fizikai és mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik. És az olcsó ár és az elterjedtség teszi ezeket az anyagokat a lakosság bármely szegmenséhez hozzáférhetővé.

A bitumen masztiikumok hátrányai jelentéktelenek. A hátrányok közé tartozik a munkálatok kivitelezésének lehetetlensége a kicsapás során és az alkalmazott réteg egyenletességének szabályozásának nehézsége.

típusok

A "TehnoNIKOL" márkanév alatt sokféle bitumenmasztikát gyártott, amelyeket különböző építési területeken használtak.Az ilyen anyagokat összetétel és felhasználási módszer szerint osztályozzák.

Az utóbbi besorolás magában foglalja a meleg és hideg mastikákat.

 • A melegen alkalmazott masztixok egy műanyag, homogén és viszkózus tömeg. Az anyag fő összetevői aszfaltszerű komponensek és kötőanyagok. Néhány csomagban van egy A betű (antiszeptikum hozzáadásával) és G (herbicid komponens).

A munkafelületre való felhordás előtt a forró masztikát újra kell melegíteni (kb. 190 fokig). Az edzés után a szerszám megbízható, rendkívül rugalmas héjat képez, amely kiküszöböli a működés közbeni zsugorodás kockázatát. Az anyag fő előnyei közé tartozik a homogén szerkezet pórusmentes, a negatív környezeti hőmérsékleten való munkavégzés képessége.

Hátránya az építési idő növekedése és a bitumen tömegének melegítésével járó magas tűzveszély.

 • A hideg alkalmazású mastikákat könnyebb használni. Összetételükben speciális oldószereket tartalmaznak, így az oldat folyékony konzisztenciát biztosít. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően az anyagok nem igényelnek előfűtést, ami egyszerűsíti az építési tevékenységeket és csökkenti a hozzájuk kapcsolódó költségeket.

Ezeken az előnyökön túl a hideg masztika nagy a kereslet, mivel képes a készítményt optimális konzisztenciára hígítani és az oldatot a kívánt színre festeni.

Az edzés során az anyag a felületen tartós vízszigetelő burkolatot képez, amelyre jellemző a csapadék ellenállása, az éles hőmérséklet-ingadozások és a napfény hatása.

Osztályozás masztikus összetétele

Többféle típusú hidegen felhasznált bitumen masztiikumok vannak, amelyek összetevőik szerint vannak osztályozva.

 • Oldószer alapú. Ezek felhasználásra kész anyagok, amelyek nulla hőmérsékleten dolgozhatnak. A felületre felvitt bevonat az oldószer gyors elpárolgása miatt egy nap után keményedik. Az eredmény egy monolit vízszigetelő bevonat, amely megbízhatóan védi a szerkezetet a nedvességtől.
 • Víz alapú. A vízemulziós maszk egy környezetbarát, tűz- és robbanásbiztos termék, szag nélkül. Gyorsan szárad: a teljes edzéshez néhány órát tart. Az emulziós mastikát könnyű alkalmazni, teljesen nem mérgező. Együtt dolgozhat vele. Az emulziók hátrányai közé tartozik az alacsony hőmérsékleten történő felhasználás és tárolás.

Többféle bitumen masztix is ​​létezik.

 • Gumi. Rendkívül rugalmas, a második nevet kapott "folyékony gumi". Hatékony, tartós és időjárásálló anyagok, amelyek önálló tetőfedő anyagokként használhatók.
 • Latex. Tartalmaz latexet a kompozícióban, így a tömeg további rugalmasságot biztosít. Az ilyen emulziók festésnek vannak kitéve. Leggyakrabban a tekercsbélés ragasztásához használják.
 • Gumi. Tartalmaz egy gumi frakciót. A korróziógátló tulajdonságai miatt fémszerkezetek vízszigetelésére használják.
 • Polymer. A polimerrel módosított masztika bármilyen bázishoz nagyobb tapadást mutat, ellenáll a hőmérsékleti ingadozásoknak és a kedvezőtlen időjárási hatásoknak.

Eladáskor is módosíthatatlan megoldásokat talál. Nem tartalmaznak javító adalékanyagokat, aminek következtében hevítés, fagyás, hőmérsékletváltozás és egyéb tényezők miatt gyorsan elvesznek teljesítményük. Ezek a tulajdonságok nem teszik lehetővé a nem módosított emulziók használatát a tető elrendezéséhez. Fő céljuk az alapok vízálló.

A komponensek számának megfelelően a masztikus lehet egykomponensű és kétkomponensű. Az első - a tömeg teljesen használatra kész. Kétkomponensű poliuretán - anyagok, amelyeket keményítőszerrel kell összekeverni. Ezeket a kompozíciókat professzionális munkára tervezték. Magasabb műszaki jellemzőik vannak.

Termék áttekintése

A TechnoNIKOL széles körű bitumenes alapú masztiikákat állít elő a különböző típusú építési munkákhoz. A leggyakoribb vízszigetelő eszközök közül néhány közülük.

 • Gumi-bitumen mastic "TechnoNIKOL Technomas" № 21A készítmény összetétele kőolajbitumen, gumi, technológiai és ásványi összetevők, valamint oldószer hozzáadásával történik. Alkalmas gépi vagy kézi alkalmazásra.
 • "Road" száma 20. Ez egy kőolaj-bitumen és szerves oldószer alapú bitumen-gumi anyag. Negatív hőmérsékleten is használható beltéren és kültéren.
 • "Vishera" száma 22 - egy többkomponensű ragasztóanyag, amelyet hengerelt bevonatok rögzítésére használnak. Bitumen, módosított polimerek, oldószerek és speciális technológiai adalékanyagok.
 • "Rögzítő" száma 23. Csempe maszk hőre lágyuló elasztomer hozzáadásával. A készítményt vízszigetelő vagy ragasztószerként használják fel.
 • A vízemulzió összetételének száma 31. Alkalmazható mind a külső, mind a belső munkákra. A kőolajbitumen és a víz mesterséges gumi hozzáadásával készült. Alkalmazzon ecsettel vagy spatulával. A legjobb megoldás a fürdőszobák, pincék, garázsok, loggiák vízszigetelésére.
 • A vízemulzió összetételének száma 33. A készítmény latexet és polimer módosítót tartalmaz. Kézi vagy gépi alkalmazásra tervezték. Gyakran használják a talajjal érintkező szerkezetek vízszigetelésére.
 • "Eureka" szám: 41. Bitumen alapján készült polimerek és ásványi töltőanyagok felhasználásával. A tető javítására a leggyakrabban meleg masztikát használják. A szigetelőtömeget is használhatjuk csővezetékek és fémszerkezetek feldolgozására, amelyek közvetlen kapcsolatban állnak a talajjal.
 • Hermobutil tömegszám: 45. A butilgumi tömege fehér vagy szürke színű. A panelek és az előre gyártott alkatrészek fémösszekötőinek tömítésére szolgál.
 • Védő alumínium mastic szám 57. Fényvisszaverő tulajdonságokkal rendelkezik. A fő cél a tetők védelme a napsugárzás és a csapadék hatásai miatt.
 • 71-es tömítőmaszk. A tömeg száraz maradékot tartalmaz. Aromás oldószert tartalmaz. A betonfelületekhez és bitumenes felületekhez tapad.
 • AquaMast. Bitumen alapú összetétel, morzsás gumi hozzáadásával. Minden típusú tetőfedő munkához tervezték.
 • Nem keményítő maszti. Homogén és viszkózus készítmény, amelyet külső falak tömítésére és vízszigetelésére használnak.

A "TechnoNIKOL" bitumen alapú masztikát a GOST 30693-2000 szabványainak megfelelően gyártják. A gyártott tetőfedő anyagok megfelelőségi tanúsítvánnyal és minőségi tanúsítvánnyal rendelkeznek, amelyek megerősítik az építési termékek magas műszaki jellemzőit.

fogyasztás

A "TechnoNIKOL" bitumenes maszk gazdaságos fogyasztással rendelkezik.

Végső adatai számos tényezőtől függnek:

 • kézi vagy gépi rajzolási módból (a második esetben a költség minimális);
 • abból az anyagból, amelyből a bázis készül;
 • az építési tevékenység típusáról.

Például hengerelt anyagok ragasztásához a forró masztikus fogyasztás körülbelül 0,9 kg / 1 m2 vízszigetelés.

A hideg masztikus fogyasztás nem annyira gazdaságos (mint a forró). 1 m2 bevonat ragasztásához kb. 1 kg termék szükséges, és 1 mm-es rétegű vízszigetelő felület létrehozásához körülbelül 3,5 kg tömeg kerül felhasználásra.

Alkalmazás részletei

A meleg és hideg maszk felületének vízszigetelésének technikája bizonyos különbségeket mutat. Mindkét készítmény alkalmazása előtt elő kell készíteni a kezelendő felületet. Különböző szennyeződésekkel tisztítható: törmelék, por, skála. A forró maszkot 170-190 fokig kell melegíteni. A kész anyagot 1–1,5 mm vastagságú ecsettel vagy hengerrel kell felhordani.

A hideg maszk alkalmazása előtt az előkészített felületet alapozni kell. Ilyen intézkedések szükségesek a tapadás növeléséhez. Az elvégzett munka után a masztikát alaposan összekeverjük egy homogén állapotba.

A hideg felhasználású anyagokat több rétegben alkalmazzák (az egyes anyagok vastagsága nem haladhatja meg az 1,5 mm-t). Minden további vízszigetelő burkolatot csak az előző teljes szárítása után kell alkalmazni.

Tippek a tároláshoz és használathoz

A bitumen masztixekkel való munkavégzés során meg kell felelnie az építési termékek gyártója által előírt biztonsági követelményeknek. Például vízszigetelő szerkezetek végrehajtása során be kell tartani a tűzbiztonsági szabályokat. Ha beltéri maszkot használ, fontos, hogy előre gondoskodjon a hatékony szellőztetésről.

A felszín kiváló minőségű vízszigetelésének elvégzése érdekében meg kell hallgatni a szakértők tanácsát:

 • Minden munkát csak tiszta időben, -5 ° -nál alacsonyabb hőmérsékleten kell elvégezni - vízalapú masztiikumoknál, és nem alacsonyabb, mint -20 ° C-on forró anyagok esetén;
 • a kompozíció gyors és jó minőségű keveréséhez ajánlott egy speciális fúvókával ellátott építőipari keverő vagy fúrógép használata;
 • a függőlegesen elhelyezett felületek, amelyek sikertelenül vannak, több rétegben kerülnek feldolgozásra (ugyanakkor a súlyt az alulról felfelé) kell alkalmazni;
 • a munkafolyamat befejezése után az összes használt szerszámot minden szervetlen oldószerrel alaposan átmossuk.

    Annak érdekében, hogy a masztika megőrizze a gyártó által bejelentett összes fogyasztói tulajdonságot, gondoskodnia kell a megfelelő tárolásról. Száraz helyen, nyílt lángtól és hőforrásoktól távol kell tartani. A vizes emulziókat védeni kell a fagyás ellen. Ehhez csak pozitív hőmérsékleten kell tárolni. Fagyasztásakor az anyag elveszíti teljesítményét.

    A "TechnoNICOL" bitumenmasztikus tulajdonságokról lásd a következő videót.

    Comments
     szerző
    Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

    Bejárat

    Nappali

    hálószoba