650. oldószer: összetétel és alkalmazási terület

A festékek használata lehetővé teszi, hogy nagyon jó eredményt érjünk el, de még a legjobb festék kompozíciók is piszkosak a festés során, és véletlenszerűen megérintve, nem is beszélve arról, hogy a haldoklás során komoly hibákat lehet tenni, amelyeket sürgősen javítani kell. Az oldószerek, beleértve a 650-es oldószert is, segítenek ebben.

Jellemzők

Az "R-650" számos összetevőt tartalmaz, köztük:

 • butanol;
 • xilol;
 • alkoholok;
 • éterek;
 • etil-cellulóz.

Ezzel a keverékkel nitrolac, gitt, nitro-zománc hígítható., valamint ragasztók és masztiikumok. A "Solvent 650" felszabadulását a TU 2319-003-18777143-01 szerint végezzük. A víz koncentrációja legfeljebb 2%, az illékony etilészterek előfordulása 20-25%.

Ennek az oldószernek a kombinációja nincs színben vagy sárgás árnyalattal rendelkezik. Gyorsan világít, egyedi szaga van. A jelenlegi szabványok szerint az oldószer nem képezhet szilárd csapadékot hosszú tárolás során.

kérelem

Ez az oldószer a zománcokat kevésbé viszkózusvá teszi, és megkönnyíti a festést ecsettel. A hatóanyagok elpárolognak, amikor a festék maradék nélkül szárad. Használat előtt a tartályt alaposan rázzuk össze, hogy minden alkatrész jól összekeveredjen. A csomag nem lehet por és só, különösen a nyak közelében.

Az oldószer műszaki jellemzői lehetővé teszik az „NTs-11” és „GF-750 RK” zománcok kombinálását. Szükséges, hogy az anyagot az elkészített festékanyagba kis adagokban vezessék be, folyamatosan keverjük a folyadékot, amíg el nem éri a viszkozitást. Normál környezeti körülmények között az oldószer-fogyasztás kb. 1 liter / m2. m. Ha a festéket a pneumatikus permetezés módjában alkalmazzuk, az "R-650" költsége kb. A pontos értéket a pórusok mérete és az érdesség határozza meg.

Alkalmazási szabályok

A leírt oldószer összetétele illékony anyagokat tartalmaz, amelyek károsíthatják az emberi egészséget. Ez azt jelenti, hogy az ezzel való munkavégzéshez speciális ruházat, gumikesztyű és szemüveg, légzőkészülék használata szükséges. A szükséges információk a védelemről az állami szabványokban, az iparági utasításokban és előírásokban találhatók. Amikor a szem nyálkahártyái oldószerrel vannak kitéve, a sérült helyeket meleg szappanos vízzel kell mosni.

Súlyos következmények esetén azonnal forduljon orvoshoz.

Fontos tudni, hogy az oldószert csak kültéren vagy beltérben, nagyon erős szellőzéssel szabad használni. Elfogadhatatlan a nyílt láng közvetlen közelében, jelentősen fűtött tárgyak és felületek tárolása és használata.

A gyógyszer szállítása a következő tartályokban van:

 • 5-20 literes polietilén tartályok;
 • fém hordók;
 • palackok 500 g és 1 kg.

  Bármilyen típusú tartályt alaposan le kell zárni. Az oldószer tárolásához olyan helyiséget kell használni, ahol alacsony a veszélye a tűzveszélynek, és pontosabban azoknak a területeknek, amelyek a lehető legnagyobb távolságban vannak a radiátoroktól és más, hő hatásának kitett tárgyaktól. Nem teheted a tartályt az "R-650" -vel, ahol a nap sugarai vannak. Sokkal jobb, ha a legtöbb sötét sarkot tároljuk.

  Ez az oldószer 646-nál jobb, amelyet az autó test zománcának hígítására használnak. A más vegyületekkel való felhasználás és keverés szigorúan dohányzás, evés, ivóvíz és gyógyszerek nélkül történik.Ha rendszeres követelmények teljesülnek, a keverék eltarthatósága a kiadás időpontjától számítva 365 nap, amely a csomagoláson szerepel. Ezt az oldószert nem lehet a földre, vízbe és szennyvízbe önteni. De az oldószer csomagolását a maradékok szárítása vagy bepárlása után kezelheti, mint a hagyományos háztartási vagy javítási hulladékoknál.

  Az ilyen készítményt beltérben csak akkor lehet használni, ha a munka befejezése után azonnal teljes levegőztetés történik.

  Tippek a kiválasztáshoz

  A választás előtt gondosan meg kell vizsgálnia a gyártó hírnevét, a pozitív és negatív vélemények arányát, az árakat és más fontos pontokat. Szükség van arra is, hogy megtudjuk, hogy az egyes komponensek tényleges hányada, hány közülük milyen az oldószer és a bevonatok minősége. Szintén figyelmet kell fordítani a savasságra, a koagulációra, a színre, a víz arányára. Pénzt takarít meg az oldószer megvásárlásában, nem polietilénből, hanem PET-ből.

  Szigorúan betartva ezeket a követelményeket, az oldószerre és a festékekre és a lakkokra vonatkozó utasításokat, a fogyasztók garantálják a sikeres és gyors javításokat, a foltok és a festékfoltok legegyszerűbb eltávolítását.

  A 646 és 650 oldószerek közötti különbségért lásd a következő videót.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba