Lakk belső és külső munkákhoz: a választás jellemzői

Gyakran a díszítés vagy a dekoráció tárgyának megtervezésének utolsó szakasza a lakk felületi bevonatává válik, mert különböző felületeket fedhetnek fel: fém, fa, vakolattal kezelt. A lakk belső és külső használatra alkalmas.

A bevonat megválasztásának jellemzői függenek a kezelendő felülettől és a lakk sajátosságaitól, mivel sok különböző típus létezik.

Különleges jellemzők

A szerencsés összetételük és alkalmazásuk módja változik. Minden terméknek saját jellemzői is vannak, amelyek egy adott esetben a lakkot kényelmesebbé teszik.

Például az uretán nagyon sok felületet véd a károsodástól. Ezek közé tartozik a fa, fém, tégla, kő, beton, csempe. A bevonat fő célja a felületek védelme.

A jelzett lakk tulajdonságait tekintve egyedülálló.. A festék kompozíciót poliuretán, akril, epoxigyanták felhasználásával állítják elő. A falak ilyen lakkozással való lefedése után a felületük azonos lesz a jelölőlappal. Ezen a falon jelölővel felveheti a képeket, és ha akarja, távolítsa el őket. Nemcsak a falak, hanem a bútorok és a díszítő elemek is jelölhetők.

A lakkozásnak köszönhetően több célt érhetünk el: a kezelendő felület erősítése, a külső nedvességtől, magas nedvességtől, penésztől és penésztől, hőmérséklet változásoktól, mosószerektől való védelme érdekében.

A dekoratív lakkok extra fényt vagy bizonyos árnyalatot biztosítanak a felületnek.

Típusok és jellemzők

A bázissal rendelkező kompozíciók nagy igényük van a belső munkára. Ezek fényesek és mattok, könnyen feloldódnak vízzel. Ezek különböznek egymástól abban, hogy néhány akrilot tartalmaz, míg mások poliuretánt tartalmaznak.

Kétkomponensű lakkok vannak, amelyek mindkettőt tartalmazzák. A lakberendezéshez használják. Azon a tényen kívül, hogy a felületre védő réteget hoznak létre, és vonzó megjelenést adnak, ezek a lakkok könnyen kezelhetők, mivel szinte nincs szaga.

poliuretán

Az ilyen kompozíciók a legtartósabbak és alkalmasak azoknak a helyiségeknek, ahol nagyszámú ember van, és a felszín sérülésének veszélye áll fenn. Ilyen helyiségek közé tartoznak a nagy bevásárlóközpontok, orvosi és oktatási intézmények.

akril

Ezek a keverékek a poliuretán változattal ellentétben sokkal rosszabbak a negatív hatásokhoz, és nem is fogják megmenteni őket a nedvességtől. Az ilyen kompozíciók azonban lehetővé teszik a levegő áthaladását, ami nem akadályozza a falak „légzését”. ezt A lakk nagyon alkalmas olyan helyiségekre, ahol nincs magas páratartalomés a falak nem igényelnek gyakori tisztítást.

A kétkomponensű kompozícióban az akril rugalmasságát a poliuretán szilárdságával kombináljuk. Ebben a kiviteli alakban a technikai paraméterek sokkal jobbak.

A víz alapú lakk tárolása pozitív hőmérsékleten lehetséges. Ellenkező esetben lefagy, különálló rétegekre bomlik, és ezt követően már nem használható.

poliészter

Poliészter gyantákkal készül, a megszilárdulás után tartós bevonatot képez, amely megvédi a nedvességet és egyéb káros hatásokat. Sikeresen lefedik a padlókat, a bútorokat és a hangszereket.

A lakkot is nehéz alkalmazni. Ebből a célból egy speciális pisztolyt használnak, amikor a nagy pontosságú munkavégzés fontos.

epoxi

Ez a lakk epoxigyantán alapul.A kompozícióban levő speciális keményítőnek köszönhetően a bevonat nagyon tartós, ütésálló és nedvességálló. Főként padlóburkolatokhoz használják, de kültéri használatra is alkalmas.. A teljes szárítás időtartama körülbelül 12 óra.

Kompozíciók dobozokban

Ezek a lakkok különböző összetételűek és különböző célokra alkalmazhatók. Vannak olyanok, amelyek csak ragyogást és védelmet nyújtanak, de vannak árnyalatok is. Nagy előnye, hogy nagyon kényelmesen alkalmazzuk a permetet, és ez nem igényel különleges képességeket. Könnyen lefedhetik az autót, feldolgozhatják a fa felületét, vagy alkalmazhatják a falra.

szín

A tiszta lakk egyetemesnek tekinthető. Ezzel védheti a felületet, ragyoghat, de ugyanakkor a szín megváltoztatása nélkül. Ezzel együtt sok olyan lakk van, amellyel a falat vagy a bútorokat nagyon érdekes megjelenés és színárnyalat adhatja meg.

Leggyakrabban a panel lakkát matt vagy fényes árnyalattal választjuk, a preferenciáktól és a kezelt felülettől függően. Ez könnyen elérhető egy akril vagy poliuretán bevonattal.

De azok számára, akik nem félnek a kísérletektől, sok lehetőség van arra, hogy bármilyen tárgyat vagy felületet teljesen átalakítson. Például: a fal mesterséges megemeléséhez használják a craquelure lakkot. Hála neki, a felület repedtnek tűnik.

A végső szakaszban a gyöngyházfényű lakkot felszínre adjuk, hogy villogást okozzon.. Egy kicsit más hatás, de nem kevésbé szép, a ragyogással lakk segítségével érhető el.

Egy bizonyos hang eléréséhez használhatja a színezés hatását, és jobb vásárolni kész lakk, minél több palettát mutatott be a boltokban. Ugyanezen fafelületre nemcsak a hagyományos fekete-fehér színű, hanem sok különböző árnyalat is van.

Ha a szobában a dekoráció valami szokatlan, akkor egy arany, ezüst és még izzó lakkot is vásárolhat.

Kiválasztási kritériumok

A megfelelő festék- és lakktermék kiválasztásához el kell döntenie, hogy milyen munkát kell végezni és milyen helyiségekben fogják használni.

Belső munka

A szobák falainak és mennyezetének lefedése könnyen akril lakk lehet. Gyönyörű megjelenést hoz létre, és védelmet nyújt. Különösen fontos a fa mennyezet kialakítása szempontjából. A szerkezet csak az egyedülálló fa mintázatot hangsúlyozza.

Ez a lakk jó a borításhoz és a polcokhoz, valamint más fából készült bútorokhoz. Festett felületek bevonására is használható. Az egyetlen feltétel minden festéktípushoz ki kell választania a megfelelő lakkot. Ha például a festést akril zománcnal végeztük, akkor a felületet akril lakkkal kell kezelni, és jól fog tartani. De az alkidfestéknél ugyanaz a termék nehézségekbe ütközik, és nincs garancia arra, hogy hosszú ideig tart. Kívánatos egy tartósabb bevonatot választani egy ilyen festékhez.

Ha például meg kell tenni a munkát a fürdőszobában vízálló lakkot kell felvenni, ami azt jelenti, hogy a poliuretán készítmény alkalmasabb itt.

Külső kivitel

A külső lakk speciális komponensekkel rendelkezik, amelyek megvédhetik a felületet a nap, a fagy és az eső hatásaitól. Emellett egyes készítmények olyan komponenseket tartalmaznak, amelyek megakadályozzák a gomba megjelenését. Ez a lakk kerti bútorok, kerti bútorok, hinták, padok, házak fedésére alkalmas.

Javasoljuk, hogy védőréteggel és káddal fedje le.A természetes fa minden esetben további védelmet igényel. ezért Először is van egy alapozó, majd festés és lakkozás. Csak ebben az esetben az építés hosszú ideig tart.

Jól bevált és jachtlakk. Emellett ellenáll a sós víznek is.A hajók ilyen lefedettsége legalább tíz évig tarthat.

gyártók

Sok termék található a termékeiket kínáló festék- és lakktermékek piacán. A választás olyan nagy, hogy néha nehezen navigálható ebben a sokféleségben. Az elvégzett munka alapján megállapíthatja a termék összetételét a csomagoláson olvasva.

Ezen a területen a legnagyobb cégek közé tartozik "Lakra". A gyártott lakkok sora környezetbarát termék és minőségi tanúsítványokkal rendelkezik. A Lucky a lakóépületek végső befejezéséhez használható.

Uretán lakk használata "Eteral" indokoltabb, ha a fém, a beton vagy a fa fedezésére van szükség. A padló végső fázisaként használhatja. Ez a termék nagyon tartós vegyület, amely harminc évig tarthat. A kút védi a felületet a nedvességtől, a mechanikai sérülésektől és a különböző vegyi anyagoktól.

A parketta és más fa bevonatok esetében a lakk jól működik. VGT. Ez lehet matt, félig fényes vagy fényes. Szárítás után a készítmény átlátszó fóliát képez, amely megvédi a padlót a károsodástól.

Hasznos ajánlások

A lakk felületre való felhordása előtt meg kell tisztítani a falat és fedjük le egy alapozóval. Ha a festéket ráhelyezik rá, akkor jó száraz bevonatot kell adni, és gondoskodni kell arról, hogy a fal tiszta legyen, és nincs por és szennyeződés.

Ha meg kell fednie egy fából készült felületet, akkor azt megfelelően kell polírozni, és egy speciális, fából készült bevonatokhoz tervezett alapozót kell alkalmazni.

A kényelem kedvéért jobb egy görgőt használni, így sokkal gyorsabban befejezheti a munkát. A nehezen elérhető helyeken segítsen kefével.

Minden egyes réteget meg kell szárítani a következő felvétel előtt.

A munka során meg kell követni az alkalmazási technológiát, és be kell tartani a csomagoláson feltüntetett ajánlásokat. Ezután bármely felület hosszú ideig tart, és örömmel fog megjelenni.

Jobb, ha a lakk szárításakor bezárja az ablakokat.úgy, hogy az utcai por ne lerakódjon egy új lakkozott felületre.

A lakkfajtákat a következő videó tartalmazza.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba