Hogyan válasszunk egy tiszta lakkot a fémhez?

A fém az erőt és a tartósságot szimbolizálja, ugyanakkor könnyen ki van téve a megjelenését rontó hatásoknak. Könnyen reagál a levegő, víz, páratartalom és kémiai megoldásokkal. Eddig sokféle módon lehet megszabadulni a fémfelület károsodásától, de jobb, ha eszközöket használnak a megjelenésük megakadályozására. Ehhez csak fedje le a felületet egy speciális lakkozással. A lakk áttetsző védőréteggel borítja a fémet, és világos árnyalatot is biztosíthat.

A lakkok típusai

A legmegfelelőbb fémfesték kiválasztásához részletesen meg kell vizsgálni az egyes típusok összetételét és hatását. Tekintsünk néhányat röviden.

Bitumenes lakk

Amint a neve is mutatja, bitumenes és polimer gyantákat tartalmaz. Szárítás után a termék fekete színárnyalatot eredményez a színezéshez. Nemcsak a fém, hanem a fa és a kő felületeket is lefedhetik. A termék hőálló, tartós és biztonságos az emberi egészségre. Jelenleg nagyon népszerű a piacon, hiszen az összes felsorolt ​​előny mellett az alacsony áron is különbözik.

Poliuretán lakk

Olyan polimerekből áll, amelyek alkalmazáskor erős tapadást okoznak a felülethez. Korróziógátló tulajdonságokkal rendelkezik, ezért fémtermékek feldolgozására, leggyakrabban fém edényekre használják. Ez a lakk lehet láthatatlan (színtelen), fényes és akár matt. A bevonat különböző árnyalatú lehet, védőrétegként használható, mielőtt a fémre festené.

Akril lakk

Nagyon ellenálló filmet képez, amely jól tolerálja az állandó páratartalmat és a hőmérsékletet. A lakk aeroszolok és közönséges folyadék formájában jön létre, amelyet ecsettel felhordunk. A modern világban leggyakrabban az autóalkatrészek felületkezelésére használják. A termék könnyen elviseli a vegyi anyagok hatásait, és akár a különböző fémek élettartamát is meghosszabbíthatja.

Alkid lakk

A korábbi típusoktól eltérően, szárítás után fényes fényt ad a fém felületnek. Eladó eszközök a permetezés és a folyékony állapot formájában.

A lakk vízálló, hőálló és ellenáll a mechanikai stressznek.

Kályha lakk

Speciális hőstabilitása miatt ezt a típust csak tégla és kemencék esetében használják.

Hasznos tippek és trükkök

Általában a fém felületét a lakk felhordása előtt polírozzák. Ez egy speciális eszközzel, majd csiszolópapírral történik, mivel kemény csiszolás után a felületen karcolások vannak, és a csiszolópapír segíti őket simítani. Miután a felület fényes matt lesz, feltételezhetjük, hogy a csiszolás befejeződött.

A lakkbevonat jobb lesz, ha aeroszolos módon alkalmazzuk. Ezzel a módszerrel elkerülhető a válás. Meg kell jegyezni, hogy többrétegű alkalmazás esetén meg kell várnia az előző réteg teljes száradását.

Hosszú távú tárolás során a lakk komponensekké keményedhet vagy bomlik. Ha az utóbbi esetben az üveg szokásos rázása vagy a kompozíció keverése segít, akkor az első helyzet nehézséget okozhat a munka elején. Ez a probléma azonban megoldható - ha permet, akkor vízfürdőben melegíthető, folyamatosan emelve a hőmérsékletet. Néhány perc elteltével az oldat egyenletes lesz és folyékony lesz.

következtetés

Mielőtt végül eldöntené a lakk kiválasztását, figyelembe kell vennie, hogy az ilyen eszközök megvédhetik a felületet a festés előtt, és egyszerűen csak dekoratív funkciót tudnak végrehajtani.A leírt típusok mindegyike ellenáll a hőmérsékletnek és a páratartalomnak, és néhány változó fokú védelmet nyújt a mechanikai sérülések ellen. A fém típusától és az azt követő működési feltételektől függően kell kiválasztani.

A polírozott lemez lakkozásának módja, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba