Tikkurila lakk: variációk és felhasználások

A lakk olyan anyag, amelyet oldat formájában állítanak elő. Polimereken, oldószereken vagy filmképző gyantákon alapul. Az anyag képes egy olyan filmet létrehozni, amely átlátszó lehet, hogy mindenféle árnyalatú legyen. A belső, a fürdő, a szaunák és a jachtok felszínének befejezésére szolgál.

A finn gyártó Tikkurila márkájú termékei különleges keresletet igényelnek.amely száz száz ötven évig kiadott dekoratív festékeket és lakkokat, és széleskörű tapasztalat és valódi szakmaiság. Oroszországban a gyártó hivatalos forgalmazókkal rendelkezik.

Különleges jellemzők

A cég katalógusában kevés árnyalatú gazdag választék található, amelyek mindegyike másképp és eredeti módon néz ki. A színezés megfelel a kívánságainak, és kiválaszthatja a fa jellemzőit. Fontos figyelembe venni a felület porozitását, mivel ez közvetlenül befolyásolja a végeredményt. A végső lakkozás előtt mindig ajánlott a vizsgálati terület feldolgozása annak érdekében, hogy ellenőrizze az abszorpciót és ellenőrizze a színmegfelelést.

Az egyik vagy más típusú lakk használata közvetlenül függ az általa feldolgozandó tárgytól. Mindegyik elem csomagolásán részletes használati útmutató található, ezért gondosan tanulmányozni kell, és kövesse ezeket az ajánlásokat. Ha úgy dönt, hogy a bevonatot magad végzi el, vegye figyelembe ezt a szempontot, akkor az eredmény lesz a kívánt módon.

Használat előtt meg kell számolni a lakk fogyasztását isa megfelelő mennyiségű lefedettséget. Ez a mutató a feldolgozandó terület területétől függ. Ma van olyan elektronikus számológép, amellyel könnyedén megtalálhatja a befejezéshez szükséges lakk fogyasztását. Vegye figyelembe a felület magasságát és hosszát, valamint a rétegek számát.

Erősségek és gyengeségek

A festékbevonatok előnyei számosak. A pozitív jellemzők közé tartozik a mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállás. Például a karcolás, a stressz vagy a súrlódás. Sok fajta vízlepergető tulajdonsággal rendelkezik, mivel a kompozícióban poliuretán található.

A háztartási vegyszerekkel szembeni fokozott ellenállás lehetővé teszi, hogy a lehető legjobban vigyázzon a felszínre. A Lucky jó tapadás és terjedhetőség, így könnyen használható. Ami a szárítást illeti, mindez az anyag típusától függ, így ez az információ jobban előre meghatározható.

A lakknak köszönhetően elrejtheti a hibákat és bezárhatja a kis repedéseket, mivel jól illeszkedik. Megőrzi a fa természetes árnyékát, és ez nagy előny. Az ultraibolya hatásának ellenálló összetétele nem fakul.

Ezeknek a termékeknek a kikészítésre vonatkozó hátrányai is rendelkezésre állnak, ezért az alkalmazás előtt fontos a használati feltételek tanulmányozása. Egyes fajok különleges kapcsolatot igényelnek, továbbá meg kell adni a szárítási időt, valamint a szag jelenlétét, ha a munkát beltérben végzik.

típusok

A Tikkurila termékek széles választéka áll a piacon. A lakkok mindegyikének tartalmaznia kell bizonyos típusú anyagokat, ezért fontos megérteni a termékek típusait. A tengeri hajók fából készült alkatrészeinek befejezéséhez jachtlakkot használnak, amely mind belső, mind külső nézetre alkalmas. A szerszámot a korábban festett felületre lehet alkalmazni, de el kell olvasni az utasításokat.

A fő előnye az időjárásállóság, a tenger és az édesvíz hatásának való ellenállás, a mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállás. Ez a lakk lakk nagy fényességgel, félig fényes és matt.

Beltéri burkolatokhoz

Ez egy belső lakk Kiva, amellyel stílusos kialakítású. Parketta vagy természetes fa, valamint lépcsők számára alkalmas. A cég egy matt lakkot kínál béléshez, amely segít a lakberendezés és a teljesen belső terem frissítésében, beleértve a bútorokat is. Ebből a felületből álló fa hosszú ideig tart, és megtartja megjelenését.

Aa krylat lakkok száraz területeken keresnek, kövekből, csomókból és természetes anyagokból készült termékekre terjednek ki. A csomagoláson feltüntetett arányoknak megfelelően vízzel kell hígítani. Az egyik előnye, hogy a lakk idővel nem sárgul, és ez fontos jellemző. Ha javítania kell az edzőterem parkettáját, akkor ezt az opciót használhatja.

A falak és mennyezetek euróval történő lakkozásához figyelembe kell venni az adott anyagot. Ha fa, vegye figyelembe az árnyékát annak érdekében, hogy kiválassza a termék megfelelő árnyékát, hogy megőrizze az eredeti felület megjeleníthetőségét és természetességét.

A fél-fényes lakk Panel-Yasya tégla- és fafelületekre alkalmas száraz helyiségekben. Alkalmazható betonfelületekre és tapétákra is, megakadályozva a penész megjelenését.

Univerzális lakk

Külön külön kell kiosztani az uretán-alkid lakkokat, amelyek nagy keresletet igényelnek. Ezek közé tartozik az Unica szuper 90 bevonat, amelyet fából készült felületek kezelésére használnak. A termék gyorsan szárad, könnyen alkalmazható, beltéri és kültéri használatra alkalmas. A fényesség mértéke a fajtától függően fényes és fényes.

Ennek az összetételnek köszönhetően az anyagot sok éven át meg lehet védeni, és megőrizheti megjelenését. A felület szabályos mosásra és ápolásra alkalmas, miközben nem csiszolás. Ilyen lakk lehet univerzális, mert mind fedélzet, mind belső és dekoratív.

Az Unica Super matt és félig fényes változatban, a bevonat szuper védelme alatt áll. A hajók, a beltéri falak, a fedélzet, a bútorok stb. Lakkozására képesek.

előcsomagolásnál

A festékanyagok több változatban is kaphatók. Ez lehet egy fél literes csomag vagy nagy kapacitású tartály. Tara elérheti a kilenc literet, így a vásárlás előtt fontos az áramlás kiszámítása, hogy megértsük, mennyi összetétel szükséges a befejezéshez. Minden tételhez részletes leírást írtak le, van egy használati utasítás, amely segít pontosan meghatározni a szükséges összeget.

szín

Annak érdekében, hogy a tökéletes árnyékot elérjük, vagy hogy megőrizzük a befejező felület régi megjelenését, szükség van arra, hogy kitaláljuk, hogy milyen hatással van ez vagy másfajta lakk. A cég felépítése színezett készítményeket kínál - több mint harminc árnyalattal. Mindegyikük meg tudja adni a saját fényességét vagy a tompaságát, ezért fontos meghatározni a terveket.

A végeredményt a fa porozitása, az anyag típusa és a szoba világítása befolyásolja. A vásárlói tapasztalatok és a gyártók ajánlásai alapján a lakkot mindig egy kis területen kell alkalmazni, hogy lássa, hogyan fog belsejében nézni. A szaküzletek előzetes kiválasztásához minták vannak.

Ha félig matt eredményt szeretne kapni, kiválaszthatja a Kiva vagy a Panel-Yasya bármely színét, minden bemutatott sorozatban kiváló lehetőségek állnak rendelkezésre. A bútorfelújításhoz leginkább a dió, a tölgy vagy más fafajok közül lehet választani. Az ilyen összetétel a tégla, beton falak befejezésekor igényes, de akrilátnak kell lennie.

Ez a modell az Unica Super sorozatban is megtalálható.Különböző felületekre alkalmas. Ha módosítani szeretné a befejező anyag színét, kiválaszthatja az egyik opciót, de mindig sötétebb, mint az eredeti. A színválasztás a belső stílus típusától és a fogyasztó személyes preferenciáitól függ.

Ami a tompaságot vagy a fényességet illeti, a gyártó palettájában bármilyen színárnyalat található, amely egy bizonyos fokú fényességgel rendelkezik. Ezen fajták között megtalálhatók a lakkok, amelyek segítségével ez a hatás kiderül. A belsőépítészet számára jobb választani a Yalo matt lakk, amely üveg és fa termékek számára alkalmas.

A fehér lakkot a Panel-Yasya felépítésben mutatják be, amelyek között matt és félmatt opciók találhatók. A színezett festékanyagok széles választéka lehetővé teszi a kívánt hatás elérését a belső és a külső munkákon kívül.

Kiválasztás és alkalmazás

A használati utasítás minden csomagon található. A festékanyag kiválasztásához el kell döntenie, hogy melyik bevonatot fogja használni, és milyen hatást szeretne elérni. A színek és árnyalatok megfelelő kiválasztása segít elkerülni a hibákat, a bélést nem kell újratervezni.

Szükséges számítás elvégzése a szükséges mennyiségű anyag előzetes megvásárlásához. Fontos, hogy egy különálló helyszínen végezzen próbafestést, és csak ezt követően teljes lefedettség. A felületet elő kell készíteni, el kell távolítani a régi anyagok maradványait, legyen az lakk vagy festék. Fontos a helyiség szellőztetésének biztosítása, ha a belső tereket frissíteni kell.

Szerencsés különleges hatással.

Ha úgy dönt, hogy megvásárolja Taika Glow fényét a sötétben, először vízzel kell hígítani. Alkalmazáskor ajánlott rövid görgővel vagy kefével használni egy görgőt, és a szakértők gyakran használnak permetezőt is: mindez az eszközök rendelkezésre állásától függ. Óvatosan kell lefedni, az eljárást meg kell ismételni a teljes szárítás után - átlagosan körülbelül hat órát vesz igénybe

Bármelyik lakkot választja, győződjön meg arról, hogy a felület száraz és a levegő hőmérséklete megfelel a teljesítménykövetelményeknek.melyeket az utasítások írnak le. Szükséges a helyiségben vagy a külső páratartalom monitorozásában, mivel ez befolyásolhatja a végeredményt. Ha hiányosságok vannak a repedések és a szabálytalanságok miatt, akkor először ki kell használni egy alapozót, hogy megszüntesse azokat.

A hajó vagy a fedéllakk több gyártói sorozatból áll. Ugyanúgy alkalmazható, mint más típusok.

Hogyan kell jelentkezni?

Az alkalmazás megkezdése előtt nem csak az utasításokat tartalmazó anyagot kell vízzel hígítani, hanem a kívánt vastagságot is elérni, de gondoskodnia kell arról, hogy a munkához megfelelő eszközök álljanak rendelkezésre. A feladat méretétől függően rövid napos görgőket használhatunk, kisméretű alkatrészeknél pedig széles választékban bemutatott kefék használhatók. Sok szakember spray-t használ, mert egységesebb réteget hozhatnak létre, de nem mindenkinek van ilyen felszerelése.

Az alkalmazás applikátor nem kevesebb, mint más szerszámok. Ez a termék könnyen használható, nem igényel sok erőfeszítést, és ennek köszönhetően a festékanyag megmentésre kerül, ami fontos. Az applikátorok újra felhasználhatók, mivel munka után elegendő a lakkmaradványok eltávolítása a munkadarabokból.

Híres márkák és vélemények

A Tikkurila termékeket piacvezetőknek nevezhetjük. Széles körű, magas színvonalú és megfizethető árú, amely nagyszámú fogyasztót vonz, akik közül a tapasztalt szakemberek és a közönséges felhasználók is.

Kiva sorozat különböző változatban - matt, félmatt, fényes, stb. - bemutatják. A termékeknek számos pozitív véleménye van, ami magyarázza ezeknek a lakkoknak a népszerűségét.

A Tikkurila felállásban is van Unica szuperuniverzális bevonatnak tekinthető, mivel alkalmas bel- és kültéri díszítésre, valamint hajók és különböző termékek fedélzetére.

Mivel a festékek egyik legnépszerűbb márkájáról beszélünk, érdemes megjegyezni Paneeli, Parketti assa, Kiri, ami a népszerű sorozatnak tulajdonítható.

Miért Tikkurila?

A fogyasztó mindig képes felmérni, hogy a befejező anyag kiváló minőségű és tartós. Szerencsés ez a gyártó. Gazdaságosak, különösen, ha betartják a használati utasítást. A hálózat sok pozitív visszajelzést talál a felhasználóktól, akik elégedettek voltak a befejező anyagok használatával, mivel számos kiváló tulajdonsággal rendelkeznek.

Egy kicsit a Tikkurila lakkról, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba