Szilikon festék: előnyök és hátrányok

Szilikon festék - egy speciális eszköz a festéshez, szilikon gyantákat tartalmaz, és egyfajta víz emulziót képvisel. Ez teljesen ártalmatlan különböző állapotokban, legyen az folyékony vagy szilárd. Kezdetben kizárólag festészetben használták. Ma nagyon népszerűvé vált, az iparágban kezdte használni. Ez az eszköz univerzális, amelyet különböző típusú munkákhoz lehet használni. Az ilyen festék egyfajta vízalapú festék, akrilra hasonlít, víz diszperziós keveréke.

Jellemzők

A szilikonfestékek viszonylag nemrégiben népszerűek és népszerű festék- és lakktermékekké váltak. Ez azért történt, mert több előnye van, mint más analógoknál. A polimer festék a falakra és a mennyezetre is alkalmazható, még a magas páratartalmú és hőmérsékleti változásokon is. Vízlepergető, így tökéletes a konyhában.

Ez a víz-diszperziós készítmény polimer szilikon gyantát tartalmaz.oldószerként vizet használunk. Ez egy teljesen ökológiai bevonat, amely a festési folyamat során nem mutat szagot. Ez a minőség lehetővé teszi, hogy egy vízálló anyagot használjon a szilikon alapra, hogy befejezze a hálószobát vagy a gyermekszobát. A szilikonfesték ötvözi az akril- és szilikátfajták előnyeit.

A szilikon alapú festékek jellegzetessége a gőzáteresztő képesség. Ez támogatja a természetes nedvességcserét a szobában. Ezek a festékek permeábilisak, ezért felhasználhatók magas páratartalmú helyiségekben, a penésztől való félelem nélkül. A szilikon festékek ellenállnak a természetes környezet káros hatásainak. Nem érik a napfényt, nem félnek a fagytól, a hőtől, a hirtelen hőmérséklet-változástól.

Ez a festék ellenáll a szennyeződésnek. Nem vonzza a porszemcséket, így az épület belsőépítészeti és külső falaihoz használatos. Ez rugalmas: blokkolhat egy kis rést. A tartósság az anyaghoz tartozik: a borítás elegendő 20-25 évig. A szilikon termék univerzális, betonra, téglára, kőre és egyéb felületekre alkalmazható.

A szilikon festékek különböző alkotóelemeket adhatnak hozzá, javítva az anyag tulajdonságait. Ennek következtében a nyersanyag tűzállóvá válik és megvédi a kezelt felületet.

kérelem

Ezzel a festékkel együtt fel kell készíteni a felület alapját. Az anyag használata előtt el kell távolítani a régi réteget, a szennyeződéseket és a porszemcséket. Ezután a felületet mossuk, szárítjuk.

A szilikonalapú festéket egy régi bevonatra lehet alkalmazni anélkül, hogy eltávolítanánk. A szakértők azonban nem javasolják ezt: egy friss réteg kiemeli az összes felülethibát. Először tegye meg, de csak a szilikon festék alkalmazása után. Ezután a felületet ki kell tölteni: ez csökkenti az alkalmazott anyag fogyasztását.

A következő lépés maga a festmény.

A festékanyag többféle módon alkalmazható:

  • ecsettel;
  • görgővel;
  • spray-palack alkalmazása.

Könnyebb a festéket szórópisztollyal alkalmazni, de az eszköz ára magas. Ezért a munkában gyakrabban használ egy görgőt. Elérhetetlen helyek esetében elő kell készítenie az ecsetet: nem tudod megtenni anélkül, hogy ez lenne. Az ecsetnek laposnak kell lennie. Egy ilyen eszköz kényelmesebb a munkához.

A festés előtt meg kell védenie azokat a felületeket, amelyeket nem kell festeni. A munka során a festék véletlenül ráeshet. A nemek lehetnek újságok. Ha nem, akkor maszkolószalagot és olajszövetet használhatunk, lezárva azokat a helyeket, amelyek permetezett festéket kaphatnak.

A szilikon általában dobozokban vagy vödörben kerül forgalomba. A festés előtt homogén összetétel elérése érdekében keverni kell. Szükség esetén bármilyen színt adhat hozzá, ha bizonyos árnyalatot szeretne elérni. Szín fokozatosan kell hozzáadni a festékhez, hogy ne legyen túl szín.

Ezután a szerszámot egy speciális tálcába öntjük, majd a festéket hengerrel húzzuk. A készítményt jól impregnálni kell, majd a raklap felületére kell nyomni, majd megkezdheti a festést. Felülről lefelé történik. A mennyezet festését az ablak melletti falról kell kezdeni.

Vigyen fel egy vékony réteg szilikonfestéket, kivéve a cseppeket. Szükség esetén a festmény beállítása (különösen nehéz helyen érhető el). Általában egy réteg anyag elegendő a befejezéshez. Ha a felületet kettős réteggel kell lefedni, a második alkalommal csak akkor lehet festeni a felületet, ha az első réteg megszáradt.

Szükség esetén festékcsövek és radiátorok. Számukra kiváló minőségű szilikon alapú festékanyagot kell választani, akkor nem kell őket gyakran festeni. Tökéletes festék, amely védi a fémfelületeket a sérülésektől és a rozsdától. A szilikonfesték nem hagy foltokat az alkalmazás után, függetlenül attól, hogy egy beton alap vagy egy fából készült sík. A magas ár miatt érdemes megvásárolni, korlátlan időt és intenzitást biztosítva.

előnyök

A szilikonfesték univerzális, sok előnye van. Ez a fajta festékanyag különböző felületeken (fa, beton, fém, kő) alkalmazható. A festéket kiváló viszkózus tulajdonsága jellemzi. A felületeket speciális festési előkészületek nélkül lehet használni. Lehetővé teszi, hogy elrejtse a kis repedéseket és árnyalatokat bármely felületen, tökéletesen ellenáll a hőmérséklet változásainak.

A szilikon alapú festékek előnyös tulajdonságai magukban foglalják a nedvességet. Ezt az eszközt a fürdőszobában való használatra ajánljuk. Ez a fajta festékanyag megakadályozza a káros gombás baktériumok kialakulását. Működés közben nem csúszik a felületről, szilárdan tartja, nem veszíti el az árnyék eredeti frissességét.

Ha ilyen típusú festéket használ az épület homlokzatának díszítésében, a rugalmas tulajdonságai miatt nem reped. A festett sík megakadályozza a port és a szennyeződést. A szilikon festék környezetbarát, dolgozik vele, nincs szükség légzőkészülék használatára. A festék többek között a nap hatását teszi ki, az idő nem halványul.

Részletes információk a szilikon festék előnyeiről, a következő videó megtekintésével találhatók.

hiányosságokat

Amellett, hogy a szilikon festék előnyei vannak, hátrányai vannak. A fő hátránya a magas költség. Nem mindenki engedheti meg magának, hogy befejezze a szobát ilyen festékkel. Ez különösen akkor érzékelhető, ha nagy területet kell festenie. Ebben az esetben a ráfordítás jelentősen elérheti a pénztárcát.

Az a tény, hogy a festék gázáteresztő, a csövekhez való alkalmazása növelheti azok korrózióját. A festés előtt a fémfelületeket speciális eszközökkel kell védeni a rozsdásodás megelőzése érdekében.

Ha nem akarja ezt megtenni, megvásárolhatja a korróziógátló adalékot tartalmazó szilikon alapú fajtát. A szakértők azonban azt javasolják, hogy tisztítsa meg a felületet: ez garantálja a kiváló minőségű felületet.

Vélemények

A szilikon festéket jó befejező anyagnak tekintik. Ezt az interneten maradt vélemények is alátámasztják.Azok, akik ezzel az anyaggal dolgoztak, megjegyzi a festészet kényelmét, az optimális szárítási sebességet, a kellemes színt és a textúrát. Megjegyzések: ez az anyag nem rendelkezik éles szaggal, lehetővé teszi, hogy gyorsan és hatékonyan dolgozzon.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba