Hőálló festék fémre: hogyan kell kiválasztani és hol kell alkalmazni?

Hőálló festék fémre: hogyan kell kiválasztani és hol kell alkalmazni?

A fém tartós, megbízható és tűzálló anyag, tulajdonságait az ókor óta aktívan használják. A magas hőmérsékletek hatására azonban még a legmegbízhatóbb szerkezetek sem elég erősek. Az erős fűtés negatív hatásának csökkentése érdekében, és ideális esetben teljesen le kell zárni a fém védőbevonatait. Ilyen esetekben nagyon fontos egy speciális hőálló festék.

Jellemzők

A tűzálló festék változatos védelmi szintet, különleges tulajdonságokat és árnyalatokat tartalmaz. Két fő kategória van: intumescent (intumescent) és nem diszkrimináló (nem diszpergáló) színezékek. A második típus nagyon drága, és nem túl állítás.

A védőparamétereket a következő három csoportba tartozó reagensekkel érik el:

  • nitrogént tartalmazó;
  • foszforsavat és ezeknek a savaknak a származékait tartalmazzák;
  • többértékű alkoholok.

A tűzálló festékeket 40-60% -kal alakítják ki az ilyen komponensek. Normál körülmények között normál festékként dolgoznak, és amint a hőmérséklet emelkedik, a gázok keletkeznek. A koksz réteg képződik, amely csökkenti a magas hőmérséklet hatását. A munka elveinek identitása ellenére a festékek eltérő kémiai összetételűek lehetnek.

Így gyakran keletkeznek nitrogénalapú anyagok, mint a melamin, dicyandiamid és karbamid - a festék kevésbé kopásálló. A szakemberek által használt főbb poliolok a dextrin, a dipentaetrin, a pentaeritrit és a keményítő. A kiégés megelőzése mellett az alkoholok fokozzák a hőálló festék fémre tapadását.

A foszfortartalmú savak javítják a felülethez való tapadást, garantálják a festék és a lakk összetételének tartósságát. Amikor a tűz elindul, a puffadás nagyon gyorsan és intenzíven történik. Ennek eredményeként csökken a füstképződés, jelentősen lelassul a füstölés és az égés. A foszfor festékeket tartalmazó fő komponensek: ammónium-polifoszfát, melamin-foszfát, különböző sók és észterek. Bármely szabványos tűzoltó anyag tűz esetén nem bocsát ki mérgező gázokat, ezért azok a lehető legbiztonságosabbak.

jellemzői

Normál helyzetekben a tűzfesték nem sokban különbözik a szabványtól, a különbség csak akkor jelentkezik, ha a felületi réteg felmelegszik. Ez a körülmény a porózus oligomerek szintézisének katalizátorává válik. A folyamat sebességét a kémiai összetétel árnyalatai, az alkalmazás jellemzői és a fűtés mértéke határozza meg. A folyamat maga lesz:

Tűzálló festék gáztermékeket bocsát ki.amelyek megkezdik a következő folyamatot, és megakadályozzák a hőmérsékletet a bevonó réteg elpusztításában. Foszforsav szabadul fel, és kokszhabot képez. A habosítószert elpusztítják, amelyet gázpárnával töltünk meg, hogy megakadályozzuk a hevítést a növekvő hőmérséklet hatására.

Foszfortartalmú anyagok kémiai bomlása: a reakció teteje 360 ​​fokos melegítés esetén történik.

A hálószerkezetek pirolízise. A hőálló festékben 340-tól kezdődik és 450 fokos melegítéssel védőrétegek intenzív habzásával jár.

200 fokos hőmérsékleten a fém elég erős, de amint felmelegszik 250 fokra, mivel nagyon gyorsan elveszíti erejét. Magas hőmérsékletre melegítve - 400 fok és ennél magasabb, a legkisebb terhelések károsíthatják a szerkezetet. De ha jó festéket használ, megtarthatja a fém alapvető tulajdonságait, akár 1200 fokon is. A védelem színvonala 800 ° C-ig terjedő alapvető tulajdonságok megőrzése. A kémiai összetétel és a cél határozza meg, hogy mennyi festéket tud fenntartani.

Eddig a technológusok 7 tűzvédelmi kategóriát hoztak létre, a különbségeket a tűzállóság időtartamában fejezik ki. A hetedik számjegy azt jelenti, hogy a védelem egy órát, a legmagasabb - 2,5 óra. A hőálló festék általában 1000 fokos hőátadásra képes. Ilyen bevonatokat alkalmazunk a hasonló célú fűtőberendezésekre és más fűtési rendszerekre.

Ezek a paraméterek segítenek azonosítani a címkék címkéit. Annak érdekében, hogy elegendő védelmet nyújtson a kenyérpirítónak, használjon különféle kiegészítő elemeket - oxigént, szilíciumot, szerves anyagot és alumíniumport.

A magas hőmérsékletű kompozíciók célja a fűtőtestek és a közlekedési motorok színezése, a falazott tégla kemencék ízületei. Ha a fűtés nem túl nagy - mint a gázkazán részleteinél - hőálló lakkok is használhatók, amelyek 250 és 300 fokos hőmérsékleten nem veszítik el a megjelenést.

A hőálló festék alkid, epoxi, kompozit, szilikon alkatrészekből készülhet. Emellett a kémikusok megtanulták, hogyan használhatók az etil-szilikát, az epoxi-éter kombinációk és a hőálló üvegen alapuló számos színezék.

A választás során mindig érdekel, hogy a tűzálló összetétel krakkolásnak és egyéb mechanikai hibáknak van kitéve. Végtére is, ezek miatt kritikus pillanatban jelentős problémák merülhetnek fel ...

A gyártók áttekintése

Mivel a festék tényleges tulajdonságai rendkívül fontosak, számos vezető van, akik a legjobban védik a teherhordó szerkezeteket. lefedettség "Termikus akadály" garantálja az acél védelmét legfeljebb két óráig, a minimális szint egy óra háromnegyede.

A festékek költségei, paraméterei jelentősen eltérhetnek. "Nerteks"például vízalapú, és megbízhatóan lefedi a magas fűtésű tervezést.

"Frizol" teljes mértékben megfelel a GOST szabványainak, a második-hatodik csoport tulajdonságai lehetnek. A bevonat felhasználásának ideje egy évszázad, a tűzállóság minden követelménynek megfelel.

Márka védelem "Joker" jól működik, de célszerű csak olyan helyiségekben alkalmazni, ahol a biztonsági szint megegyezik a második, harmadik vagy negyedik csoporttal.

"Avangard" - az újonnan feltörekvő vállalat azonos nevű termékei, de már sikerült szilárd hatóságot szerezni, híresek a hatékonyság és az ár kiváló aránya miatt.

Fontos figyelembe venni, hogy a márkájú festékek kevésbé hatékonyak, mint a láng és a hő ellenállóan kialakított bevonatok.

kinevezés

A hőálló festék bármilyen színben átalakíthatja a terméket. A kemencék festésére tervezett készítmények kiváló védelmet nyújtanak a korrózió ellen, és a nedvesség nem rontják őket. Kötelező követelmények e festékcsoportra vonatkozóan - megbízható áramütés elleni védelem és az agresszív anyagokkal való érintkezés tolerálhatósága.

A bevonat minden céltulajdonságát mind jelentős melegítéssel, mind alacsony hőmérsékleten kell tartani, még akkor is, ha a cseppek nagyon élesek. Ezen túlmenően az ilyen értékes paramétert meg kell említeni a hajlékonyságra - a dekoratív réteget a fűtőbázissal együtt kell feszíteni, és nem kell felosztani. A szükséges tulajdonságok hiánya biztosítja a repedések megjelenését a szárítás után.

A fémmel hőálló festékek tetszőleges típusú vasfém vagy ötvözethez alkalmazhatók. A meglévő osztályozás a színezőanyagokat különböző kritériumok szerint osztja fel. Először is a csomagolási módszer. Konténerekben patronokat, edényeket, vödröket és hordókat használnak. Egy másik fokozatot festési módszerekkel állítanak elő, amelyek meghatározzák a felhasznált festék mennyiségét.

Az életben a hőálló színezőanyagokat a fürdőkádak, szaunák és a fa szárító kamrák fémszerkezeteire alkalmazzák. Ezek magukban foglalják a kályhákat és a kályhákat, a kandallókat, a radiátorokat, a hangtompítót és az autó fékeit.

típusok

A gyakorlatban a festék dekoratív tulajdonságai jelentősek. A legtöbb esetben a fogyasztóknak szürke és fekete ezüst fajtákat kínálnak. Más színek sokkal kevésbé gyakori, bár szükség esetén piros, fehér és még zöld festéket is használhat. A vezető gyártók köre minden egyes árnyalatban matt és fényes bevonatokat talált.

A bankokban a festékek viszonylag olcsóak az aeroszol készítményekhez képest. Az aeroszol nyilvánvalóan alacsony áron valójában nagyon intenzíven fogyasztódik.

Ha meg akarja festeni az autó fékeit, akkor a legjobb, ha ketten egy spray-t kell tölteniük. Ezen túlmenően az autó más részeinek eltömődésének veszélye nagyszerű, hogy a munka idejére alaposan fedezzék. A szárítási idő a legtöbb esetben nem haladja meg a két órát.

Fontos: a színesfémek színezéséhez saját speciális színezőanyagokkal rendelkeznek. Mindenképpen érdeklődjön a vásárláskor.

Mit kell figyelembe venni a választás során?

Alkid és akril festékek segítségével díszítik a fűtési komplexek összetevőit - képesek lesznek a hőt 100 fokra átvinni. A kompozíció kilogrammonkénti díja 2,5-5,5 ezer rubelt tartalmaz.

Az epoxi keverékek festett szerkezetek lehetnekez a hőmérséklet legfeljebb 200 fok. Ezen festékek némelyike ​​nem igényel előkezelést. Az árkülönbség sokkal nagyobb - 2-8 ezerre. Az árcédulát a konténer kapacitása és a gyártó márka befolyásolja.

Ha szüksége van festékekre a brazierre vagy barbecue-ra való alkalmazáshoz, akkor etil-szilikátot és epoxi-éter színező készítményeket kell használnia. Ezután a megengedett fűtési hőmérséklet 400 fok. Egykomponensű szilikonvegyület alkalmazásával a fűtést 650 fokkal védheti meg; A keverék alapja egy polimer szilikongyanta, amely esetenként alumíniumporral keveredik.

Ha a festékhez hőálló üveg és kompozitok kerülnek hozzáadásra, akkor az akár 1000 fokos hőmérsékletet is átvihet. Meg kell jegyezni, hogy a legolcsóbb kiszerelések használhatók apartman radiátorokhoz, mivel nem melegítik fel több mint 100 fokot. De a magánházak fém kemencéi rendszeresen nyolcszor erősebbek. Minél magasabb a megengedett fűtőborda, annál drágább a színező keverék. Az ökológiai és egészségügyi biztonság szintje szerint a vízalapú gyógyszerek vezetnek.

Ezenkívül meg kell találnia, hogy egy adott festék alkalmas-e külső vagy belső munkára. A fényes és világos színezékek rosszabbodnak, és hosszabb ideig, mint a sötétek, hőt bocsátanak ki. Ez nagyon fontos, ha festeni szeretné a kemencét, a fűtési rendszereket.

Használati ajánlások

A tűzvédelmi szerek megfelelő alkalmazása kritikus a megfelelő működésük szempontjából. A fémfelületeknek teljesen tisztáknak és minden korróziómentesnek kell lenniük. Az olajok és ásványi kéregek legcsekélyebb csapdái elfogadhatatlanok. Emellett távolítsa el az összes port, zsírtalanítja a fém síkokat. Tűzálló festék nem elfogadható elő primer nélkül, ami szükségszerűen száraz lesz a végéig.

A készítményt használat előtt alaposan összekeverjük egy építési keverővelKörülbelül fél óráig marad, hogy a levegő meneküljön. Az égésgátló festés legjobb módja a vákuumszórás, és ha a felület kicsi, akkor ecsettel végezhető.

A görgők használata szigorúan nem ajánlott. Egyenetlen réteget hoznak létre, amely rosszul védi a tűz és a hő ellen.

A tűzálló festék átlagos fogyasztása 1,5-2,5 kg / 1 négyzetméter. Fontos megérteni, hogy ezeket a mutatókat a bevonat vastagsága, az alkalmazás típusa és a készítmény sűrűsége határozza meg. A minimális festékmennyiség két réteg, és a legtöbb esetben 3-5.

Ha a szerkezet sima látószögben helyezkedik el, akkor a védőszerkezet fölött dekoratív réteggel borítható. A felületet a lehető legmélyebben kell előkészíteni, szigorúan követve a gyártó által előírt festési rendszert és hőmérsékleti feltételeket. Tiszta, hőálló és hőálló festékek. Az utolsó kompozíciók csak a legerősebb fűtött részek regisztrálására alkalmasak.

Ha úgy dönt, hogy autó féknyergeket fest, ne távolítsa el őket - ezek haszontalan kiadások és a fék elrontásának kockázata. Először távolítsa el a kerekeket, majd az alkatrészeket a lepedéktől és a rozsdától tisztítják, csak két rétegben festik meg őket.

Készüljön fel egy fém kemence fedezésére, mindig ismerkedjen meg az előkészítés eredeti utasításával. Néhány készítmény csak gondosan átgondolt előkészítés után alkalmazható. Ha nincsenek erre vonatkozó utasítások, el kell kezdeni a felület tisztítását az előző bevonatok minden nyomából - olajból, reidekből és szennyeződésekből.

A rozsdásodásnak el kell távolítania a csiszolópapírt, fúrni egy speciális fúvókával vagy kémiai rozsda-átalakítóval. A jelentéktelen foltok eltávolítása után a felső réteget le kell mosni és szárítani.

A kemencét oldószerrel - xilollal vagy oldószerrel - zsírtalanítani kell.

Az ilyen kezelés után a festés előtt az expozíció:

  • kívül - 6 óra;
  • egy szobában vagy technikai szobában - 24 óra.

A sütőfestéket feltétlenül több rétegnyi festékkel festjük, amelyeket különböző irányban alkalmazunk, mindegyik után az előző szárítás után.

Fontos: minél magasabb a megengedett fűtési szint, annál vékonyabb a bevonat. Például, ha a festék 650 ° C feletti hőmérsékletet képes ellenállni, akkor azt legfeljebb 100 mikronos réteggel kell felhordani. Ez annak köszönhető, hogy minimális a korrózió kockázata a jelentős hővel szemben a termikus szakadás kockázatával szemben.

Mindig győződjön meg arról, hogy mekkora a hőmérséklet tartomány, amelyen a festék használható. A legtöbb esetben -5 és +40 fok közötti intervallumban lehet festeni. Egyes módosítások azonban több funkcióval rendelkeznek, biztosan tudni kell őket.

Ha meg szeretné tudni, hogyan kell festeni a kipufogórendszert hőálló festékkel, olvassa el az alábbi videót.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba