Szagtalan fémfestékek belső alkalmazásokhoz: kiválasztási kritériumok

Szagtalan festék a modern építési és befejező anyagok piacán széles körben kerül bemutatásra. Az emulzió diszperziós oldat, ahol a latex, akril, polisziloxán és polivinil-acetát komponensek kötőanyagként működhetnek.

Az oldószerek összetételének hiánya miatt a festéknek nincs szaga, és kiváló megoldás a festék és lakkozás elvégzésére a gyermekek, az allergiák és az idősek korlátozása nélkül.

Jellemzők és előnyök

A szagtalan emulziók nagyon népszerűek a fogyasztók körében, mert könnyen kezelhetők, könnyen kezelhetők és számos fontos előnnyel rendelkeznek:

 • Magas színtartóság festett felületek. A festék az ultraibolya sugárzás intenzív expozícióját tolerálja, a termék élettartama alatt megtartva a fényerőt és a színtelítettséget.
 • Csúszásgátló hatás. A fém padlóra felvitt festék csúszásmentes felületet képez, ami csökkenti a sérülés kockázatát, és növeli a szoba biztonságát.
 • Gyors szárítás lehetővé teszi a festett felület használatát 2 óra alatt. Ez jelentősen csökkenti a befejező munkálatok idejét, így rövid időn belül elvégezheti a javítást.
 • Ökológiai biztonság és higiénia. Összetétele miatt a szagtalan festékeknek nincs káros hatása az emberekre és a háziállatokra.
 • Nagy nedvességállóság lehetővé teszi emulziók használatát a magas páratartalmú helyiségekben.
 • Tűzbiztonság. Az oldószerek hiánya biztosítja az emulzió magas gyulladását.
 • A korrózióellenes adalékanyagok jelenléte Az emulziók bizonyos típusai megvédhetik a fémfelületet a rozsda megjelenésétől és terjedésétől.
 • A festéket könnyen fel lehet szerelni egy fém felületre. és a ruhákból, kézből és szerszámokból jól mosott.
 • Széles árkategória lehetővé teszi az emulzió kényelmes megválasztását az egyes vásárlók számára.

faj

A fémfelületek festésére szolgáló szagtalan festékek óriási választékban állnak rendelkezésre. A készítmények összetétele, műszaki jellemzői és működési körülményei különböznek. A kötőanyag típusa szerint az emulziók többféle típusúak.

latex

Ezek víz alapú elasztikus zománcok (jobban ismertek a „vízalapú emulzió” néven). Szintetikus latex részecskék, amikor szárazak, vékony, egyenletes fóliát képeznek. Ez lehetővé teszi, hogy egyenletes réteget képezzen a festett felületen.

Textúrájuk szerint a latex festékek matt, félig fényes, fényes és szuperglossziásak. A matt kompozíciók jól eltakarják az alaphibákat, és a fényes felületek tökéletesen sík felületet igényelnek. A latex festékek nem mérgezőek, szagtalanok, gyorsan száradnak, nagy kopásállósággal és nedvességállósággal rendelkeznek. Az emulzió csak fehér színben kapható. Színezéssel és tiszta formában alkalmazzák.

akril

Ezek gyorsan száradó festékek, amelyek rendkívül ellenállóak az agresszív környezeti hatásokkal szemben. Ennek köszönhetően az emulziók beltéri munkákhoz is használhatók mind fűtött, mind hideg helyiségekben.

A radiátorok festésére speciális akril termo-zománc van, amely jól ellenáll a magas hőmérsékletnek, miközben megtartja színét (repedés nélkül).

A munka forró elemekkel végezhető.. Ebben az esetben a festék egy órán belül teljesen megszárad.Fűtetlen szobákban fémszerkezetek festése során gondosan olvassa el a termék címkézését, majd vásároljon fagyállót.

olaj

Ez a típusú zománc olajok, lenolaj és színes pigmentek alapján készül. Az anyagot széles körben használják fémfelületek festésére meleg és hideg helyiségekben.

A festék nagy rugalmassággal és hordozhatósággal rendelkezik, sima és sima felületet képez. és olcsó. Az olaj zománcok hátránya a hosszú szárítási idő.

alkid

Az alkid festékek nagy kopásállósággal, fényerővel és színtelítettséggel, valamint a szag és a hosszú élettartam teljes hiányával rendelkeznek. A zománc radiátorok és fűtött törölközősínek festésére alkalmas a fürdőszobában.

Az alkid felület nem fél a magas páratartalomtól, és ellenáll a vegyi anyagoknak. Ez lehetővé teszi a festéktartályok festését az üzemanyagok, kenőanyagok és más kémiai eredetű folyadékok számára.

ilyen a keverék fagyálló és korróziógátló hatásúköszönhetően nemcsak a belső helyiségek fémszerkezeteinek, hanem az utcán található kapuknak, kerítéseknek és egyéb tárgyaknak a festésére is képes. A gyulladásgátlók jelenléte a készítményben jelentősen csökkenti a zománc gyúlékonyságát, és az antiszeptikumok jelenléte ellenáll a penész és a gomba megjelenésének.

Használati tippek

Szükséges a fémfelületek festése 10-30 fokos hőmérsékleten, és a levegő páratartalma nem haladhatja meg a 75% -ot. Mielőtt a felületet porról, zsírtalanításról és szárításról meg kell tisztítani. Ezután alapozó keveréket kell alkalmazni, és várjon, amíg teljesen megszárad.

A primer használata jelentősen növeli az anyagok tapadását, és mérsékelt kiegyenlítő hatása van. Jobb, ha a rozsda kialakulását megakadályozó speciális korróziógátló anyagot használnak, és megakadályozzák a fém megsemmisülésének folyamatát a rozsda által már sérült területeken.

A nyitott és könnyen hozzáférhető helyeket görgővel, és nehezen elérhető területekkel festjük ecsettel. A festék palackokban való felhasználását a gyors alkalmazás és a magas emulziós fogyasztás jellemzi, ezért nagy területek, például garázskapuk festésére jobb klasszikus festést használni görgővel és ecsettel.

gyártók

A szagtalan festéket előállító leghíresebb cégek:

 • Angolul "Dulux".
 • Vállalat Németországból "Caparol".
 • Tikkurila Finnországból.

Ezeknek a vállalatoknak a termékei széles körben ismertek és nagy keresletet jelentenek a hazai és európai piacokon. Az orosz gyártók megkülönböztetik a vállalatot "Lakra"több mint 20 éve foglalkozik festékek és lakkok gyártásával. Ez a márka kiváló minőségű festéket készít, amely jóval alacsonyabb, mint a kiemelkedő külföldi partnereknél.

A Leningradsky festékek, amelyek mindenféle emulziókat termelnek, amelyek nem alacsonyabbak az európai festékek minőségének, megjelenésének és műszaki jellemzőinek, jó áttekintést kapnak.

Példák a felhasználásra

A szagtalan festékek gyorsan meghódítják a piacot, és népszerűek és keresett anyagok. A hagyományos zománcok teljesítménye nem gyengébb, így érdekes színkombinációkat hozhat létre és garantálhatja a teljes biztonságot.

 • A festett felület illata, gyors száradása és vonzereje az akrilemulziót ideális megoldás radiátorok festésére.
 • A festék bármilyen színsémával való kompatibilitása bőséges lehetőségeket kínál a kreatív megközelítéshez.
 • Az alkid keverékek használata a padló festésére a csúszásmentes felületet és az alap vonzó megjelenését biztosítja.
 • A fagyálló adalékok lehetővé teszik az emulzió használatát a garázskapuk belső festésére.

Az alábbi videó a szagtalan festékváltozatot mutatja be.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba