Festék falakhoz Tikkurila: választás

A tapétázással ellátott fali dekoráció mellett gyakran használják a belső színezést. A falfesték szabadságot biztosít a sokszínű színpalettával, a felülethez való könnyű alkalmazhatósággal és azzal a képességgel, hogy gyorsan átfestik egy másik színre. Az orosz piacon a Tikkurila különleges helyet foglal el a festék- és lakktermékek között.

A falak Tikkurila festékválasztékának jellemzői

Az eredmény minősége, a belső típus általában és az élettartam függ a befejező anyagok kiválasztásától. A festékek tartósságának és biztonságosságának fontos jellemzőit elsősorban összetétele határozza meg. Attól függően, hogy a Tikkuril-féle festék különböző jellemzőkkel rendelkezik, többféle fő jellemzője van, amelyek alapján a szükséges változatot választjuk ki.

 • Vízemulziós készítmény Értékes jellemzői miatt népszerű az építőanyag-piacon. Előnyei közé tartozik a különböző típusú felületek könnyű és megbízható festése, az alkáli reakciók hiánya és a tűzbiztonság. Emellett a megfelelő festéssel ellátott befejező bevonatnak szép megjelenése van, és az ár a vásárlóknak is kedvez. A Tikkuril emulziós festéket csak olyan falra lehet felhordani, amely korábban hasonló összetételű vagy tiszta felületre festett, enyhe hátrányt jelent.
 • Alkid készítmény festékek A Tikkurila zománc és olajos. Az utóbbiakat azonban nem használják falfestéshez, mert a lenmagolaj jelen van. A zománcfajta azonban alkalmas az UV-sugárzásnak és a magas száradási sebességnek köszönhetően. Különösen jól mutatja, hogy a fa felületén jellemző.
 • Szilikát festékek sok sajátos jellemzője van, amelyek megkülönböztetik őket más fajoktól. Először is ellenáll a gomba és penész előfordulásának, a hőállóságnak és a vízlepergetésnek. Sajnos az alkáli és a gyenge paletta jelenléte miatt a munka és a színek kiválasztása nehezebbé válik.
 • Ragasztó csoport ugyanakkor a legkisebb nedvességállóságot. A rajzolás és a környezetbarát szerkezet egyszerűsége különbözik. De jelentős hátránya van: a rosszul szellőztetett helyiségben a penész a festett felületre formálódik.

A fentiekben tárgyalt sajátosságokon túlmenően számos fő kritériumnak kell megfelelnie a festéknek:

 • könnyű alkalmazás;
 • gyorsan száradó összetétel;
 • nincs éles szag;
 • tartósság és hosszú élettartam.

Szerencsére az építőipari piacon kínált minden modern festék, beleértve a Tikkurila márkát is, megfelel ezeknek a jellemzőknek. Ezért figyelmet kell fordítani azokra a kritériumokra, mint a lakás használatának lehetősége és a harmonikus színválasztás lehetősége.

A lakás használatának lehetősége

Bármely építőanyagnak meg kell felelnie a biztonsági előírásoknak, különösen akkor, ha azokat a lakás lakberendezésére használják. A Tikkurila mindenfajta festéke és lakkozása környezetbarát és ártalmatlan. Ráadásul választékukban vannak olyan fajok, mint a latex, a pva és az akril. Biztonságos összetételük és gőzáteresztő képességük miatt a lakossági használatra alkalmasnak tekintik őket.

A gőzáteresztő tulajdonság biztosítja a kényelmes páratartalom fenntartásátezért az ilyen befejező anyagok használhatók fürdőszobákban. A biztonságos összetétel ártalmatlan alkotóelemek használatát jelenti.A Tikkurila festék nem okoz allergiát felnőttek és gyermekek körében, amit számos teszt is megerősít.

Vásárlás előtt meg kell győződnie arról, hogy a festék tartósan mûködik a lakásban, vagyis elviseli az ultraibolya sugárzás és a gyenge mechanikai hatások hatását. Ezenkívül a felületet meg kell tisztítani, ami azt jelenti, hogy ellenáll a mosószereknek. A Tikkurila Euro Pesto 10 gyakori mosással küzd. Az így kapott mosható felület nem érinti az erős tisztítószereket.

A befejező anyagok kiválasztása nem utolsósorban a helyiség típusától függ. A fürdőszoba nedvességálló, a konyhában - hőálló, a hálószobában - biztonságos és gőzáteresztő, valamint a folyosón - kopásálló anyagokhoz.

A Tikkurila festék kielégíti a vásárlók minden igényét:

 • Az Euro 3 tökéletesen alkalmas gyermekek és kórházak számára;
 • A Remontti Assa olyan helyeken használható, ahol állandó tisztításra van szükség, például a konyhában;
 • A Finngardot gyakran használják üzletek és szupermarketek falainak festésére.

Határozza meg, hogy a vásárlás mennyire segít és milyen típusú felületet fog festeni. Például a Harmony-árnyalatok egy csoportja kiterjedhet a fa, a beton és a téglafal felületekre. A bázis típusa is befolyásolja az anyagfogyasztást. Ez különösen akkor fontos, ha színezett festéket használ. Mert nehéz lesz megtalálni a megfelelő árnyalatot.

Ajánlások a falszín kiválasztására

A jövőbeli lefedettség árnyalata - egy másik kiválasztási kritérium - a szoba megvilágításának mértékétől függ. Egyrészt a világos szobák különleges védelmet igényelnek a napsugaraktól. Másrészt - számukra más palettát használhat: fehértől grafitig. Éppen ellenkezőleg, jobb, ha gyenge megvilágítású, világos, világos színekkel rendelkező szobákat fest. A jó mesterséges megvilágítás mellett a színválasztás nem korlátozódik semmire.

A színválasztást a belső tér stílusának iránya és a szoba általános célja is befolyásolja. A hálószobában barna árnyalatok adnak kényelmet, kényelmet és nyugalmat. A konyhában sárgás akcentusok energizálnak és felkeltek reggel. A főhangként gyakran használnak semleges hangokat, a legegyszerűbb kombinálni más színeket.

Egy fontos kritérium, amelyet gyakran elfelejtenek, a ragyogás jelenléte. A fényes festék látványosnak tűnik és fényt képes tükrözni, ezáltal a szoba világosabbá válik. De, ellentétben vele, a matt elrejti a falak érdességét és érdességét. A professzionális tervezők képesek harmonikusan ötvözni a két ellentétes jellemzőt, és érdekes designt hoznak létre.

Íme példák a Tikkurila termékekre, amelyek megfelelnek a fenti ajánlásoknak és kiváló értékeléssel rendelkeznek:

 • A Siro Mat olyan matt felületre utal, amely többnyire világos árnyalatokat tartalmaz a felállásban;
 • Taika arany és ezüst árnyalatú fényes hatással gyűjtött össze palettájában;
 • A mágneses anyagot a matt mély szürke szürke színben használják;
 • A Joker-et gazdag, élénk színekkel festett falak festésére használják.

Összefoglalva, meg kell jegyezni, hogy nem szabad megtakarítani a falak festékének kiválasztásakor, de nem kell túlfizetnie. A legjobb, ha kapcsolatba lép egy szaküzletgel, ahol bármilyen kérdésben segíthet. Végül is, a termék megfelelő választása lehetővé teszi, hogy hosszú ideig élvezze a szoba kilátását.

Meg fogja találni, hogyan lehet a Tikkurila falfestékeit a következő videóban kombinálni.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba