Mágneses festék: új elemek a belsőépítészetben

 Mágneses festék: új elemek a belsőépítészetben

Egy egyágyas vagy egy zónákra osztott ház javítását kezdve mindegyikünk egyedi innovációkat és inspiráló ötleteket keres. Az új anyagok reklámja tele van üzletekkel a javításhoz és az építéshez, de a leginkább egyedi lehetőségeket néha figyelmen kívül hagyják.

Gyakran gondoltál arra, hogyan kell használni a falakat? És hogyan lehet a legtöbbet kihozni, és nem csak esztétikai, hanem gyakorlati funkciókat is adni nekik? A technológia nem áll meg, és egy ilyen ötlet valósággá vált a mágneses festéknek köszönhetően.

Ez a lefedettség nemcsak kreatívvá teszi a teret, de könnyen illeszkedik a nagy érdekes projektekbe, többek között műhelyek, éttermek vagy kávézók, irodahelyiségek, inspiráló coworking, konyhák vagy más, rendszeres apartmanok.

Ahhoz, hogy megértsük, hogyan mûködik a mágneses festék, ismerkedjünk meg az anyag összetételével és néhány sajátosságával.

Összetétel és jellemzők

Egyedülálló összetételének köszönhetően a mágneses festék gyakorlati tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek jelentősen megkülönböztetik a többi bevonatot. A kompozícióban lévő vasrészecskék mágneses hatást biztosítanak a fedett felületre: ez lehetővé teszi, hogy a falhoz fotókat, naptárakat és sokkal többet hozzon létre a felülethez, így a felület sima marad.

Így a mágneses bevonat sokszor használható.

A fő megkülönböztető összetevő mellett - vasrészecskék, az anyag alapja a víz alapú festéklatex alapú. Nagyon gyakran megtalálható a „mágneses talaj” meglehetősen szinonimája. Ennek az anyagnak a használata a mágneses festékeknek a pala felületének bevonására való felhasználása után terjedt el. Így a festék mágneses tulajdonságait növeli a képesség, hogy krétával írhatunk.

Ez az opció különösen népszerű a gyermekszobák, kreatív műhelyek vagy irodák kialakításában, melynek munkatársai a folyamatos ötletek és ötletgyűjtés.

A mágneses tinták jellemzői:

 • A tapadás (tapadás) különböző falfelületekkel, amely kiterjeszti alkalmazási körét és lehetőségeit, az egyetlen feltétel a felület simasága. A mágneses festékkel borított leggyakoribb anyagok a beton, fa, rétegelt lemez, valamint a farostlemez, a forgácslap, a gipsz rostlemez, a gipszkarton.
 • A szokásos festékszagok vagy más mágneses festékek hiánya nem feltétlenül rendelkezik.
 • A talaj nem mérgező, és ökológiai építőanyagként ismerik fel, amely kiterjeszti a használat határait, például az oktatási és egészségügyi intézményekben, gyermekszobákban.
 • Nagy tűzállóságú bevonat.
 • Az egyedülálló képesség, hogy csökkentsék a technológia által okozott káros sugárzás hatását.
 • A primer bevonat tapétával borítható, míg a mágneses tulajdonságok elvesznek.

Alkalmazási szabályok és sorrend

Minden anyagnak saját jellemzői vannak a közvetlen alkalmazásban vagy a befejezéshez való felkészülésben.

Grafitbevonat esetén az ilyen lépések nem többek, mint a hagyományos festékekkel való munka:

 • A felület előkészítése az anyag felhordásához bármilyen szennyeződéstől tisztítható. Ha a fal már festett lakkkal vagy más festékkel, mielőtt mágneses alapozót alkalmazna, távolítsa el a többi anyag nyomait, amennyire csak lehetséges (oldószer használható). A felület tisztítása után alaposan megszárad.
 • Tökéletes simaság. Győződjön meg róla, hogy az összes kár és csatlakozás megfelelően van-e kitöltve, távolítsa el az egyéb szabálytalanságokat.
 • Tisztítás és szintezés után a felületet több rétegben bevonjuk mély behatolású alapozóval. Minden további réteg alkalmazása előtt győződjön meg arról, hogy az előző alkalmazás teljesen száraz.
 • Két vagy három réteg szárított talaj után mágneses festéket alkalmazunk. A mesterek azt is javasolják, hogy több réteg festéket alkalmazzanak. Az anyag tömörödése következtében a mágneses tulajdonságok fokozódnak, ami lehetővé teszi, hogy könnyebben masszív tárgyakat helyezzen a falra.

A végső festékréteget az előző rétegek közötti rövid szünet után alkalmazzuk. Miután egy nap megengedte a festéket, akkor az utolsó rétegréteget alkalmazhatja.

 • Annak érdekében, hogy elkerüljék a jövő mágneses lapjaival festett felületeket, ragaszthatja a körvonalakat papírszalaggal: könnyen eltávolítható, miután az anyag teljesen megszáradt. A mesterek azt tanácsolják, hogy a fémes festéket magában foglalja a hosszú halmozott görgőkkel, és minden réteget simítóval simítson.
 • Különleges árnyalat az anyaggal való munka során: ha a jövőben a fal nedves tisztítását várjuk, akkor a korai kopás elkerülése érdekében először előnyben kell részesíteni az első osztályú anyagot.

A mágneses jelölő bevonat alkalmazásával kapcsolatos további információk a következő videóban láthatók.

Típusú pala festék

A fém festék csomagolására számos lehetőség van: dobozokban és standard dobozokban. Gyakran előfordul, hogy a fejben az első társulás a normál fekete krétafesték és a táblára kréta betűkkel, de valójában egy bizonyos színpaletta van a piacon.

Továbbá, bármely árnyalat színezhető és megváltoztathatja a telítettségét, ami azt jelenti, hogy a bevonat nem csak sötét, hanem bármilyen más kívánt szín is lehet.

A fémfestékek legjobb gyártói a piacon

A mágneses bevonatok újdonságok a festék- és lakkoldatok piacán, így a termékcsalád még nem olyan széles, de előnyben részesíti a bevált gyártót, így elkerülheti a sok kellemetlen következményt.

Szibériában és Szibériában

Ezen gyártók egyike a hazai szibériai márka. Miután összegyűjtöttünk sok pozitív véleményt a piacról, a vállalat termékcsaládja jelölő, pala és mágneses festékek.

A cég elfogadja a külföldi márkák hagyományait, de további szállítási költségek nélkül, lehetősége van arra, hogy a vásárlót a legkedvezőbb áron kínálja. Ez a festék különösen tartós. A színes vonalzó nem sokrétű, de az előny a színezés színét teszi lehetővé. A festék egy speciális antiszeptikumot tartalmaz, amely megakadályozza a gomba megjelenését még nedves területeken is.

Ezenkívül a sorban egy speciális sorozatú professzionális festékek is találhatók. A fekete szibériai PRO-t úgy tervezték, hogy fedezze a speciális kopásállóságot igénylő táblákat, bútorokat és egyéb felületeket, például vendéglátó-ipari létesítményeket vagy oktatási intézményeket.

Magpaint

A holland cég, amely évszázad eleje óta mágneses festékek gyártásával és forgalmazásával foglalkozott. Már sikerült szabadalmaznia magát a piacon, és megtalálta azokat a vevőket, akik továbbra is visszatérnek, előnyben részesítve a nyújtott termékek minőségét.

Jelenleg a palást és a jelölőbevonatokkal bővül. A vállalat világszerte igényes és felismerhető, és az orosz piacon is széles körben jelenik meg.

Tikkurila

Egy finn gyártó, aki ismerős mindenkinek, aki valaha állt az anyagválasztásért, ha nem a javításért. Professzionális festékgyártó, piacvezető és gazdag történelemmel rendelkező vállalat.

A cég választékában fekete pala festék található, amely bármilyen színárnyalatot és fehér színű mágneses bevonatot jelent. A fehér színű, különböző árnyalatokkal borított vízfestékkel borított, színes színeket hozhat az életedhez.

Bevonat alkalmazás

A jelöléssel vagy a pala tetejével borított festékek széles körben használják a belsőépítészetben. Mindenesetre a számítások azt mutatják, hogy egy mágneses fal, amely képes arra, hogy különböző anyagokkal írjon rá, és valamit javítson, olcsóbb a tulajdonosnak, mint a különböző információk, pala vagy parafa táblák. Természetesen nem lehet megemlíteni a megjelenés rövidségét: a felület bármilyen méretű és formájú lehet, és különböző bevonatokra is alkalmazható, ami szintén növeli az alkalmazás nagyságát. Nézzük meg a festéket különböző helyiségekben, mint példát.

Gyermekszobák

Végtelen tér a kreativitáshoz. A falakra való rajzolás már nem tiltott, ami azt jelenti, hogy az önkifejezés eszközeként különböző markerek és kréta árnyalatait használhatja. A falakat egy témában díszítheti, rajzolhat rajtuk egy ütemtervet, amely tartalmazza az iskolások és a tinédzserek napi rutinját, vagy a viselkedés egyszerű szabályait és a csecsemők etikettjét.

A mágneses bevonat lehetővé teszi, hogy a falakhoz képeket, jegyzeteket és akár képkereteket is csatlakoztasson.

konyha

Nincs elég hely a kreativitáshoz? Felkészítesz betűkkel? Tanuljon idegen nyelveket? Ezt és még többet egy mágneses tábla segítségével lehet megvalósítani a konyha belsejében. Csatolja a különböző országokból származó kedvenc mágneseit, nem csak a hűtőszekrényre, írja fel a nagymama pite vagy rakott receptjét.

Ez a fal nagy kontrasztos akcentussal és otthon lesz, védve az ötleteidet.

Hálószoba vagy nappali

Az a képesség, hogy saját fotópanelt hozzon létre a kezével az ágy fejére. Válasszon szobát képekkel, kedvenc plakátjaival vagy kedvenc filmjével. Két az egyikben: romantika és praktikus.

Éttermek és kávézók

A vendéglátásban nagyon gyakori a mágneses falak, különösen a pala alapja. Ugyanígy a menü, a kávé és a bár kártyák gyakran a létesítmény irányától függően készülnek.

Az ilyen betétek különleges stílust, kifinomultságot és karaktert adnak a szobához.

Oktatási intézmények és irodák

Hogyan kell helyesen elhelyezni a tananyagokat? A mágneses falak kényelme lehetővé teszi az aktuális poszterek és egyéb oktatási anyagok egyszerű cseréjét, amennyire szükséges. Ha a szokásos fórumformátumot ilyen szokatlan újdonsággal helyettesíti, az osztálytermek tele lesznek egy modern modernséggel. Az ilyen falak lehetővé teszik a valódi tematikus merülések megszervezését és a teljesen eltérő korú diákok meglepetését.

A kreatív fókuszú irodahelyiségek hasonló festményekkel rendelkező helyiségekben találkozhatnak, ötleteket generálnak és ötleteket adnak a kulcsfontosságú pontok közvetlenül a falon való elhelyezésével. Kiváló alternatívája az elavult tábláknak és flipchart papíroknak az állványokon.

Kreatív terek és műhelyek

Minden alkotó örömmel fog legalább egy falat festeni ilyen anyaggal. A fantázia elkezdődik: rajzok, jegyzetek és vázlatok, amelyek még emberi dimenzióban is rendelkezésre állnak, és talán még több. A mindennapi élet körül inspiráló képekkel, motiváló idézetekkel, valamint saját terveikkel, hogy minden nap legalább egy akciót vegyen, egy kis lépéssel az álmaid felé.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba