Hogyan válasszunk egy gyorsan száradó padlófestéket szag nélkül?

A padló festése felelős és figyelmes hozzáállást igényel. Meg kell választani a megfelelő anyagokat az Ön számára kijelölt feladatokhoz annak érdekében, hogy a jövőben ne találjanak problémákat és nehézségeket. Érdemes a festék választását felelősségteljesen figyelembe venni, mivel vannak olyan lehetőségek, amelyek nagyon mérgező kémiai szagot hagynak a szobában.

Főbb jellemzők

A szag hiányában megkülönböztethető festőfelületek anyagai ideálisak a padlóburkolatok számára. Ezt az innovatív eszközt gyakran olyan emberek használják, akik néhány napig nem hagyhatják el a festett szobát.

Az ilyen festékek fából vagy betonpadlón jelentős előnyökkel rendelkeznek:

 • a festék percek alatt megszárad, így nem kell sok időt tölteni a folyamat befejezéséhez;
 • nem kell arcmaszkot vagy légzőkészüléket viselnie festék- és lakkbevonat közben;
 • a kémia erős szagának hiánya hozzájárul ahhoz, hogy káros gőzök ne mérgezzenek;
 • a szagtalan padlófestékek összetételében nincsenek az emberi egészségre veszélyes komponensek, amelyek allergiát okozhatnak;
 • festés után néhány napig nem kell egy másik helyre költözni, mert nem lesz szag a szobában;
 • A bevonat sokoldalúságának köszönhetően nemcsak a helyiségen belül, hanem kívül is végezhet munkát.

Hangsúlyozni kell, hogy a szagtalan festékek a versenytársaikhoz képest kedvezőbbek. A zománcba belépő biztonságos anyagok tökéletesen megfelelnek a fő céljának.

faj

Az akril festék lehetővé teszi különböző felületek festését. Leggyakrabban ezeket a bevonatokat betonpadlók feldolgozására használják, mert magas színvonalú és megfizethető áron rendelkeznek. Annak érdekében, hogy a festék a betonfelülethez tapadjon, a padlót előzetesen meg kell tisztítani a régi bevonattól, valamint mindenféle szennyeződéstől. Ahhoz, hogy a lehető legegyszerűbb legyen, a padlóburkolatot darálóval kell feldolgozni. Csak ebben az esetben a munka nem okoz problémát.

Vannak olyan vegyületek, amelyek a fa felületén való alkalmazásra szolgálnak. Az ilyen festék képes behatolni minden mikrokockába és elrejteni a hibákat. A szilárdság javul, így garantált a padlózat tartóssága. Akril festék felhordásához szükséges a padló előkezelése elektromos síkkal. Ezután a felületet vakolták.

Sok festék alkalmas fa- és betonpadlóra is. A bevonatoknak alacsony a költsége, valamint a legmagasabb minőség.

A vízen alapuló akril festék nagyon népszerű és elterjedt. Ez egy akrilgyantából álló vizes emulzió. Elpárolognak, polimerekké alakulnak. Az eredmény egy réteg, amely védő és dekoratív funkciókat lát el. Külső munkákhoz ez a bevonat nem megfelelő.

Akril megjelenésű festékek nem túl drágák. Ezek a szagok hiánya miatt vannak, mert összetételükben nincsenek illékony anyagok. Ez a termékek fő előnye, melynek köszönhetően időnként olyan gyakori lett.

Az akril festék előnyei nyilvánvalóak:

 • tartósság - több mint 5 évig tart, anélkül, hogy elveszítené eredeti megjelenését;
 • árnyalatválaszték - kiválaszthatja az akril festéket bármilyen színben, mert a színpaletta széles körben változik;
 • alacsony gőzáteresztő képesség - ennek az előnynek köszönhetően a kényelmes mikroklíma uralkodik a szobában;
 • könnyű kezelhetőség - a festéket tetszőleges módon alkalmazhatja az Ön számára, mivel ehhez a különböző eszközök alkalmasak.

Alkid festék is van, amely a vásárlók körében is keresletet jelent. Ez egy színes bevonat, amelyre jellemző, hogy egy különleges alkotóelem - alkid összetétele. Egy link szerepét játszik. A festék a legtartósabb és tartósabb. Gyorsan szárad és sok hasznos funkciót hajt végre.

A megfelelő anyag kiválasztásához vegye figyelembe a bevonat ilyen jellemzőit:

 • alkalmas beltéri és kültéri használatra;
 • pénzeszközök - 10 literes liter. m a szoba területe;
 • fényes index - 30;
 • teljes szárítási idő - 24 óra szobahőmérsékleten;
 • a hígító típusa - oldószer;
 • eltarthatóság - 3 év;
 • a negatív légköri jelenségek hatásaiból nem következik be deformáció;
 • az emberi egészségre veszélyes összetevők hiánya.

Ajánlások és tippek a padló festésére

A felületre felvitt festékrétegnek minél tartósabbnak kell lennie. Ehhez kövesse az alábbi egyszerű tippeket:

 • szükség van az alapítvány előkészítésére, kiküszöbölve az összes meglévő hibát és szennyeződést;
 • A felület festése előtt alaposan telítse le a bázist egy alapozóval;
 • jobb, ha a festéket egyszerre több rétegben alkalmazzuk, mivel csak ebben az esetben fog simán és szépen feküdni;
 • bár a festéknek nincs erős szaga, szükség van a helyiség szellőztetésére, amikor a munkafolyamat befejeződik.

Emlékezz erre a festékanyag kiválasztásának folyamatát a lehető legjobban kell kezelni. Az átfestés költséges és bonyolult eljárás, mert nem lesz könnyű újrakezdeni a sikertelen eredményt. Válasszon a bevált gyártók javára, akik garantálják termékeik legjobb minőségét.

Mielőtt megvásárolná a festéket, ellenőrizze az eladóval a főbb jellemzőit.

Óvatosan tanulmányozza az áruk csomagolását, hogy ne tegyen hibát. Csak ebben az esetben a festék lehetővé teszi, hogy gyorsan és hatékonyan megbirkózzon az Ön számára kijelölt feladatokkal.

Hogyan kell gondoskodni?

Sokan hozzászoktak ahhoz, hogy a házban járjanak a cipőkben, amelyek egyetlen gumiból készültek. Azonban ezek az intézkedések azt a tényt eredményezik, hogy fekete jelek jelennek meg rajta, amelyeket nem könnyű kezelni. Ha ez egy kis jel, akkor egy lábujjjal dörzsölheti. Érdekes, de még egy szokásos labda teniszezéshez is segít megszabadulni az ilyen foltoktól. Csak dörzsölje őket a padlóra, és látni fogja az eredményt. Ha csík marad, áztasson egy ruhát a szódabikarbón és távolítsa el a foltot. Ezután a padlót vízzel mossuk.

A festéken sötét csíkok jelennek meg a ház bejáratánál. Emlékezz erre A fa bevonatokat nem szabad nedves ruhával mosni, mivel a nedvesség deformálja az anyagot. Jobb vásárolni egy speciális szerszámot, amely a fa padló tisztítására szolgál. Kezelje őket egy kis területre, majd távolítsa el a mikroszálas szennyezést. Ha újra meg kell ismételnie az eljárást, akkor tegye meg. Ezután kezelje a padlót egy speciális szerszámmal, amely fényessé teszi a festék felületét.

Ha hirtelen gumi vagy agyag jelent meg a festett felületen, akkor önmagukban nem tűnhetnek el. Ezt a problémát oldószerekkel lehet megoldani, mert az alapok károsítják a festékréteget. Az elakadt anyag eltávolításához tegye a jeget a zsákba. Ezután tegye a foltra, hogy az anyag fagyott legyen. Most a spatula megszabadulhat a ragasztott agyagból. A festékcseppeket alkohollal megnedvesíthetjük. Nyomja meg a foltot, majd használjon spatulát.

Emlékezz erre A festett padlóhoz megfelelő és rendszeres gondoskodás szükséges. Ennek eredményeként a felület mindig vonzó és tiszta lesz.

Minden nap megszabaduljon a bútorok alatt felhalmozódó portól. Ebben az esetben a felület kényelmes pihenést tesz lehetővé, mivel a ház hangulatos légkörrel rendelkezik.

Ne felejtsen el porszívót használni, mivel könnyen tisztíthatja a festék által felkelt por felületét. A porszívó eltávolítja a port még repedésekből és repedésekből is, ahol nedves ruhával nem érhető el. Továbbá a porszívó megbirkózik a bútorok mögötti porral, hogy ne tisztítsa meg a tisztítást.

Könnyen eltávolíthatja a különböző szennyeződéseket, ha nedves tisztítást végez a szobában. Ehhez hígítsuk a szokásos szódabikarbóát vízben. Ha a padló túl szennyezett, használjon merev kefét. Ezt azonban érdemes megjegyezni a szerszám károsíthatja a festéket, ha a padló dörzsölése túl intenzív.

A tisztítás után fennmaradó foltok fehér agyaggal szórhatók, amelyet egy éjszakán át kell hagyni. Reggel a padlót ismét meleg vízzel mossuk.

A padló típusa gyakran rontja a zsír foltokat. Ezeket benzinnel lehet mosni, majd liszttel meghintjük burgonyával. Ezután simítsa meg a foltot a ruhával. Különleges ecetet és fehér agyagot is készíthet. Fedjük le a foltot, hogy reggel mossa le a szokásos vízzel.

Bármilyen anyag festett padlói a lehető leghosszabb ideig tartanak, ha betartják a felületükre vonatkozó gondozási szabályokat. A szennyeződések kiküszöbölése érdekében próbáljon hozzá alkoholt meleg vízhez. A felület nem csak tiszta, hanem ragyogó. Egy pohár ecetet is hozzáadhat egy vödörhöz.

Ne feledje, hogy a szagtalan festék nagyon hamar és sötét lesz, ha a padlót szappannal vagy szódával mossuk.

Mint látható, a gyorsan száradó, szagtalan festékkel festett padlóknak számos előnye van, és könnyen kezelhető. Ennek következtében sokan választják az ilyen kompozíciókat. Ön is festhet a padlót a házában alkid- vagy akrilfestékkel, hogy felülete fényessé és vonzóvá váljon.

Továbbá egy mesterkurzust néz a megfelelő padlófestésen.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba