Porfesték fémre: jellemzők és tulajdonságok

Lehetőség van a nagy termékek listájának megnevezésére, amelyekre speciális porfestéket használnak. Ez az anyag kiváló védelmi tulajdonságokkal rendelkezik. Korrózióálló, mechanikai feszültséggel szemben ellenálló, a gyártók széles skálája van. Ezenkívül ez a festék hőálló.

Ha frissítenie kell a test, a bútorok vagy bármely fémtermék megjelenését, jobb, ha ezt a lehetőséget választja.

előnyök

A befejező anyagok modern piacán a termékek széles skáláját kínálja a különböző anyagokból készült termékek festésére. Ha fémfelületről beszélünk, jobb por típusok nem találhatók meg. Ez a fenti színek számos előnyével magyarázható. A készítmény jellemzői miatt egyedülálló fizikai-kémiai indikátor érhető el.

Nem kell nagy mennyiségű festéket költenie, a legtöbb fajtában gazdaságos, ugyanakkor minőségi alapja csak egy réteggel van festve.

Ez a színezőanyag fokozott korrózióvédelmet és ütésállóságot mutat., amely megkülönbözteti azt más ilyen típusú anyagoktól. Ez a bevonat fél óra múlva megkeményedik, más festék- és lakkanyagok nem büszkélkedhetnek ezzel.

Főbb jellemzők

A por festése után nem marad hulladék. A polimer bevonat védő és dekoratív tulajdonságokkal rendelkezik, így a megjelenés sokáig reprezentatív. Ezt az anyagot fém, üveg, kerámia és többféle műanyag feldolgozására használják. Nagy igény mutatkozik olyan eszközökre, amelyek olyan anyagokon alapulnak, amelyek lehetővé teszik a védőfólia kialakulását a felületen a hőmérséklet és más külső hatások ellen. Kezdetben az akril-, epoxi- és poliészterpor készítmények voltak. Csak ekkor megjelentek a hibrid fajták.

Az ilyen termékekben az áramlási képesség elengedhetetlen. Ez a mutató fontos szerepet játszik. Ezt számos jellemző jellemzi, beleértve az üvegesedési hőmérsékletet, a felületi simaságot, a kémiai összetételt és a nedvességet is. Vásárláskor fontos figyelni a termék eltarthatóságára, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megtalálta a minőségi anyagot. Visszatérve az áramlási képességre, meg kell jegyezni: ha alacsony, a festék egyenetlen eloszlású lesz.

A por összetétele befolyásolja a térfogatsűrűséget. Ez magában foglalja a polidiszperzitás mértékét a részecskék alakjával. Pigmentált anyagokban ez általában a töltőanyagok miatt magas. A termékeknek képesnek kell lenniük villamosítani.

Jobb figyelni a polivinil, epoxi, polietilén por festékekre. A töltés hosszabb ideig tart, de ha a páratartalom eléri a 70% -ot, ez a szám csökken. Az elektrifikációnak köszönhetően az anyag fizikai tulajdonságai változnak, amit az áramlási képesség és a térfogatsűrűség csökkenése jelez. Ezt nem szabad megengedni, ha a bevonat élettartamát meg szeretné hosszabbítani.

Fluidizációs tulajdonság

A szakértők különös figyelmet fordítanak erre a mutatóra. Ha a festést a „fluidizált ágy” technológiának megfelelően végzik, ez a jellemző a levegőfúvás során fontos. A polipropilénből, polietilénből vagy polivinil-kloridból készült porok alacsony fluidizációs sebességgel rendelkeznek. A finom diszperziós anyagok egyáltalán nem alkalmasak a technológiára. A munka során szakmai felszerelést használnak.

Hogyan válasszuk ki?

A porfesték kiválasztása bizonyos kritériumok alapján kell, hogy legyen, gondosan tanulmányozza az anyag műszaki jellemzőit. Egy gazdag választék nyílik meg előtted, segítséget kérhet szakemberektől, akik megértik ezt a területet, és hasznos ajánlásokat adhat. Így a vásárlás megfelel az Ön elvárásainak.

Először is, vegye figyelembe azokat a körülményeket, ahol a festendő felület található. Mivel a festékek kémiailag ellenállóak, időjárásállóak és elektromos szigetelő bevonatoknál ez a pillanat fontos szerepet játszik.

A termékek egy bizonyos besorolásnak, különböző színeknek, felületi textúranak vannak kitéve. A vásárlónak mindig lehetősége van a fényes és matt fajták, a bőr alatti burkolatok, márvány, gránit lehetőségek közötti választásra.

Az eladásra kínált festékválasztékban két típus van felosztva: hőre lágyuló és hőre lágyuló. A filmbevezető jelenléte minden típushoz tartozik. Mindegyik fajtának megvan a maga sajátosságai, előnyei, a védőréteg kialakításának módja, a teljesítmény jellemzőkben különböznek.

faj

A rendelkezésre álló tartomány változatos. A poliészter készítmények 170 ° C hőmérsékletű bevonatot képeznek. Ezeket kis rétegben kell felhordani, amely a használati utasításban szerepel. Jellemzői a minőségi jellemzők: a kémiai támadásokkal szemben nagy ellenállóképességgel rendelkeznek, aprítás, szilárdak, kiváló munkát végeznek az időjárási körülmények között.

Ez az egyik legjobb anyag, amely alkalmas a jármű testének, különböző fémtermékeknek a fedésére. Egy ilyen készítményt gyakran használnak vízszintes rudak, fémbútorszerkezetek, autóalkatrészek befejezéséhez.

A poliészter festékeket karboxil-tartalmú poliészterek alkalmazásával állítjuk elő, amelyek az alapot képezik. Az ilyen összetételű, fényes fénynek ellenálló felület ellenáll a korróziónak. Ez a fajta festék alkalmas gyepberendezések, transzformátorok, kerítések és még autó gumiabroncsok feldolgozására. Egyes fajták nem ellenállnak a vegyi anyagoknak.

Színtelen kivitel

Tartalmazhat poliakrilátfestéket, amelyek 180 ° C feletti hőmérsékleten képezik a bevonatot. A vegyi és légköri hatásokkal küzdenek. A szakértők úgy vélik, hogy ezen anyag jellemzői kiváló poliészter-uretán. Azonban nem tudnak megbirkózni a mechanikai stabilitással. A festés során sima felület keletkezik még kis vastagsággal is.

A poliakrilát gyantakeverékből jön létre, glicidil hozzáadásával, gyorsan megszilárdulhat. A bevonat átlátszó, tiszta felületet teremt, az ilyen festés alkalmas sárgaréz és krómtermékek kezelésére. Az epoxi festék védelmet nyújt a korrózió ellen, valamint az elektromos szigeteléssel szemben. Ilyen termékeket kínálnak megfizethető áron, amelyek alkalmasak agresszív környezetben való munkavégzésre. Az anyag magas hőállósággal és tapadással rendelkezik, a felület ütésálló.

hibrid

A hibrid készítmények az alkalmazás után nem sárgulnak, így jobbak, mint az előzőek. Nem használhatók olyan körülmények között, ahol közvetlen napfény van. Mechanikai tulajdonságaiknak és a vegyi anyagokkal szembeni ellenállóképességüknek köszönhetően az epoxi kollégákhoz hasonlítanak. Ezeket az eszközöket polcok, fémből készült irodabútorok, olajszűrők és különböző elektromos szerszámok készítésére használják.

hőre lágyuló

A nyersanyagok olyan polimerek, amelyekhez magas hőmérséklet szükséges. A bevonat enyhén tapad, ezért fontos a felület előkészítése. Ez frakcionált vagy homokfúvást igényel, és bizonyos esetekben alapozó.

Festési technológia

A munka megkezdése előtt fel kell töltenie a megfelelő anyagokat, elő kell készítenie a felületet, válassza ki a bevonat lehetőségét.Gondosan meg kell vizsgálnia ezt a kérdést, ha úgy dönt, hogy a munkát maga végzi, szakértők segítsége nélkül. Ha arról beszélünk, hogy az anyagot a sérült testrészre alkalmazzuk, először ki kell egyenesíteni. Ezután a fém megtisztul a rozsdáról, ha van.

Ezt követően olyan alapozót kell használni, amely elkészíti a festés alapját. A talajnak olyan típusúnak kell lennie, amely alkalmas az ilyen típusú felületre.

Miután a primer száraz volt, alkalmazhatja a kívánt színt. Bizonyos típusú anyagok külön követelményt támasztanak - a hőállóság (ha olyan termékekről beszélünk, amelyek megfelelő körülmények között vannak). Sok gyártó és szakember csomagolja a terméket. Az ilyen festékek használata kis felületű felületek feldolgozására alkalmas.

Ha úgy dönt, hogy egy nagy objektumot befejez, ki kell választania egy opciót egy másik kiadási formában (például egy doboz).

Mit érdemes még megfontolni?

Ahhoz, hogy valóban megvásárolhassuk, érdemes számos tényezőt figyelembe venni. A fontos szerepet a festmény kivitelezésének körülményei, a felület típusa, a bevonat színe teszi. Az anyag kiválasztásakor gondoskodni kell arról, hogy a külső tényezők (például hideg) festése során ne befolyásolja a tartósságot és a teljesítményt.

A bútorok fémfelületének anyagának kiválasztása során a festék árnyalatát a szoba színárnyalatával kell korrelálni.

A boltban történő vásárláskor érdemes több fajtát választani. Annak érdekében, hogy ne kétséges legyen a választás, először meg kell vizsgálnia az egyes festékekre vonatkozó információkat, az építési fórumokon történő áttekintést. Ez lehetővé teszi, hogy jobban megismerje az anyag minőségmutatóit. Ne vegye az első dolog, amit szeretne a bolt számlálóján: az értékesítés művészete, hogy az eladandó anyagot jó helyen helyezze el.

A porfestéssel történő festés folyamata az alábbiakban látható.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba