Fém ajtók

A szovjet években az egyéni lakóhely biztonságának kérdése nem hangzott el akutan. Az összes házban egyfajta hagyományos ajtó volt, egy zárral, melynek kulcsa könnyen kiválasztható. Gyakran előfordul, hogy a tartalék lakáskulcs az ajtó melletti szőnyeg alatt feküdt. De ez minden megváltozott a múlt század végén, amikor az emberek elkezdték telepíteni a fémajtókat.

9 fénykép

Erősségek és gyengeségek

Kezdetben a fém ajtót a fa mellett helyezték el. Ez egy hagyományos fémlemez volt, amelyet az ország korábbi gyáraiban gyártottak. Csak az ajtó méretéhez illeszkedett. Egy ilyen ajtó csak a lakások tolvajai ellen védett, és akkor is, ha jó zárak voltak.

A második faajtó hagyta, hogy melegen tartsa a helyiségben, sőt, részben nem engedte át a zajt. Ehhez azonban enyhén módosítani kellett. Ehhez vegye be a bőrbevonatot és a régi paplanot, és a bútorszögek segítségével ezt a hő- és hangszigetelő anyagot egy fából készült lapra töltötték.

Az évek telt el, az ajtók kialakítása megváltozott, és az ajtószerelvények megváltoztak. Ma egy modern fémajtó nemcsak az illegális belépéstől védi, hanem a belső tér része is. Ma nincs szükség egy második fából készült ajtóra, mert az acélajtók legújabb modelljei különleges töltéssel rendelkeznek, amely megakadályozza a hideg és idegen hangok behatolását.

Ezen ajtók fő hátránya az ár. Egy jó dolog nem lehet olcsó, de ahogy mondják, nem takarítják meg az egészséget és a biztonságot. Minimális tudásbázissal rendelkezik ezen a területen, és megfizethető áron vehet fel másolatot anélkül, hogy túlfizetné a felesleges funkciókat és egyéb paramétereket.

típusok

A fémajtók a következő jellemzők szerint vannak felosztva:

 • A rendeltetési helyre. Van bejárat, lakás, elöl és irodában. Emellett lánc, műszaki és speciális ajtók is vannak.
 • Nyitva. Ez magában foglalja a lengő- és tolóajtókat is. A saját és önmagukból nyíló ajtók - mind a bal, mind a jobb oldalon.
 • A repedésekkel szembeni ellenállás. Lehet négy osztály. Az apartmanok számára elegendő a kar és a hengerzár felszerelése. A szintzáraknak fokozottan titkosnak kell lenniük, ennek köszönhetően a hacker több időt tölt, ami azt jelenti, hogy nagy esély van arra, hogy nem kötődik ehhez az ajtóhoz.
 • Tervezési jellemzők szerint. Ez az ajtólapban és tartozékokban használt acél- vagy alumíniumlemezek számát jelenti.
 • Dekoratív kivitelben. Az anyagok, amelyeket beltérben használtak.

Egy egyszerű fémajtó (népszerűen hegesztett) még mindig ér egy fillért. A legjobb, ha az állami vagy önkormányzati helyiségekbe telepíti. Valahol a hátsó szobában vagy az alagsorban, ahol semmi értékes nem tárolódik. Elég egy belső vagy éppen egy lakattal ellátott ajtó felszerelése.

Helyénvaló egy hagyományos fémajtót és a kerti területet felszerelni, mivel a gazdaságos osztályú ajtóknak nincs szükség további szerelvényekre.

És ha a kerti partnerség területe is védelem alatt áll, akkor ez egy további plusz a költségvetési ajtók létrehozásához. Szükség esetén telepíthet és teljesen dupla ajtókat is felszerelhet.

Az apartmanok nagyon ritkán fémből készült belső ajtók. Csak akkor, ha egy közös lakás, de érdemes megjegyezni, hogy egy fém ajtó doboz kívánatos a telepítéshez.

A szaküzletek szakemberei külső hangszigetelt bejárati ajtókat ajánlanak. Nem csak azért, mert ezek a termékek kicsit drágábbak, hanem hosszú élettartamuk is. Végül is, egy jó ajtó ritkán változik.

És még jobb, ha az ajtó megnövekedett zajszigeteléssel rendelkezik, mert még mindig a priori lesz további védelem a betörés ellen.

A hideg bejárattal rendelkező ügyfeleknek figyelembe kell venni a hőszigetelés lehetőségeit. A tömörítő szerepet játszik a "védő", hála neki, a télen a szobában mindig meleg lesz. Háromajtós ajtók - az utolsó dolog, amit ma bemutatunk. Ezek magukban foglalják a fent leírt előnyöket, és bármilyen helyiségben, bár elővárosi, bár városi jellegűek, alkalmasak.

Ha a városi lakásokban gyakran egy fémből készült ajtót szerelnek be, akkor üzletekben általában kétemeletes ajtó van felszerelve. Az ilyen swing opciók alkalmasak a hátsó ajtókra, amelyeken az áruk kirakodnak. Mivel szükség esetén megnyithat egy további szárnyat.

Egyszerre egy speciális dizájn, harmonika (tolóajtók) került kialakításra. Ez egy további kerítés. A harmóniát a vidéki házak tulajdonosai is elterjedt - bezárja a faszerkezetet.

Alapvetően a legmodernebb emberek, akik fémajtókat rendelnek, és egyedi lehetőségeket fejlesztenek ki számukra. Ebben a szegmensben valóban van növekedési hely. Néhányan csak egy fémablakot engedhetnek meg egy ablakkal, míg mások egy videofelvételt és egy intercomot telepítenek. Valakinek szüksége lesz páncélozott ajtókra, és valakinek elég és kész megoldásokra.

Egyébként, az ajtók, amelyeken kovácsolt vagy dekoratív betétek találhatók, alkalmasak a bejáratra és a bejárati csoportra. A minta az ügyfél vázlata szerint készíthető. Ezenkívül olyan termékek is készülnek, amelyekben a homlokzat van, azokban az esetekben, amikor a helyiség szellőztetését tervezik.

Meg kell jegyezni, hogy még mindig vannak szellőzőrácsokkal ellátott vászonok, amelyeket olyan technikai helyiségekhez terveztek, amelyekben a hőmérséklet és a páratartalom bizonyos szinten tartása szükséges. És mozgatható is, az elektromos meghajtón. Ezeket tároló- vagy hűtőterületekre telepítik.

Általánosságban elmondható, hogy a prémium vagy a költségvetési osztály minden ajtója nem leírható. Egy dolog biztos: az elit és a költségvetési lehetőségek megbízható szerelvényekkel kell rendelkezniük, hogy meleg és hideg napokon védjék a szobát.

Vastermékek tervezése és felszerelése

Bármilyen ajtó és fém, beleértve a csuklópántokat, zárakat, reteszeket, fogantyúkat és fogantyúkat. Ezeket egy speciális katalógusban történő megrendeléskor választják ki. Ez a katalógus bármely szaküzletben elérhető. A tanácsadók szívesen segítenek választani.

Rendszerint az alkatrészeket a telepítés idején telepítik, a telephely tulajdonosainak növekedésére összpontosítva:

 • Kívánatos, hogy három hurok legyen (lehetőleg, ha labda alakú), az ajtólap nyitási szöge attól függ - ez a legnagyobb mutatója 180 fok. Szükséges a termék felszerelése és páncélozása. Az acéllemez vastagsága 2 mm felett legyen, ha kb. 0,5 mm, ez azt jelenti, hogy egy ilyen ajtó könnyen összenyomódik és kinyitható. Ahogy mondják, akár egy kinyitóval is kinyitható.
 • Az ajtót rögzítő csavarok átmérőjének legalább 18 mm-nek kell lennie. A legérzékenyebb helyeket a hackeléshez merevítő bordákkal kell lezárni.
 • Az ajtókeret az egyik legfontosabb szerepet játszik. Ez megvédi az ajtót a törésektől, eltávolítástól, zajtól és hidegtől. Acélból készült, keret (ritka esetben U alakú). A csuklópántok el vannak helyezve, és a reteszelő furatok bele vannak vágva.
 • Annak érdekében, hogy a csuklókat ne lehessen eltávolítani az ajtóról, a szakértők három-négy speciális ütközőt javasolnak.Továbbá a fröccsenések az ajtókerethez vannak hegesztve.
 • A platbandok nemcsak dekoratív megoldást jelentenek, amely alatt a hibákat rejtették, hanem a hackelés elleni védelem másik eleme. A tömítés viszont védi a szobát a rovarok szagától, zajától és behatolásától.

alak

A városi lakásokban a legtöbb esetben szabványos téglalap alakú ajtók vannak felszerelve. Az ilyen nyílásokat eredetileg a jövő otthonának projektjében helyezték el. Nem valószínű, hogy valaki felhatalmazást kér a fal részeinek lebontására. Igen, és általában ezek a falak viselkednek, és ezért nem lehet törni.

A saját házában éppen ellenkezőleg, nem kell engedélyt kérnie, és az építési szakaszban gondolkodhat arról, hogy milyen ajtó lesz - téglalap vagy íves. Egyébként, az ívelt nyílásokban a legtöbbször összeállított vasajtók vannak felszerelve egy transzom vagy üvegbetétekkel.

kiegészítés

Huszonöt évvel ezelőtt a családfők a fémajtó külső oldalán faragott léceket töltöttek, és belülről készpénzt használtak. Egyrészt a szomszédok között elindult az ajtó, másrészt pedig az ajtólapot is védte, beleértve a rozsdát is.

Ma, a telepítés szakaszában a bélés a belső díszítésére szolgál. Gyakran ez az MDF-ből és az ajtókból színezett borítékok. Néhány ember MDF paneleket belső színben rendel, amint azt mondják, ez az ízlés kérdése.

Méretek és súly

Acélajtók készítése az állami szabvány szerint (GOST). A törvényt a század elején fogadták el, és annak ellenére, hogy az előrelépés nem áll fenn, ez a szabályozási dokumentum még mindig nem elavult.

A GOST szerint az ajtó magassága nem haladhatja meg a 2200 mm-t és a súlyát - 250 kg. Az acéllemezek vastagsága szintén szabályozott, nem lehet kevesebb, mint 2 mm (ha az ajtók könnyűek). Egyébként, páncélozott ajtókat veszünk figyelembe, amelyek vastagsága 8 mm-nél nagyobb.

Ezek az iránymutatások egyetlen ajtóra vonatkoznak. Azonban másfél adat és más, a lakásokban gyakorlatilag nem telepített kéthéjú és kéthéjú kagyló.

anyagok

Acél bejárati ajtók lakásokhoz és vidéki házakhoz a vászon belsejében töltetet tartalmaz.

Ezt gyakran poliuretánhabbal töltik, de vannak habverő és ásványgyapot variánsok is:

 • expandált polisztirolbár fizikai jellemzői merevek, gyúlékony is, ami azt jelenti, hogy ez az anyag biztonsági okokból nem alkalmas. Ez az ajtó néhány perc múlva ég.
 • Cell Töltés (hullámkarton) szintén nem véd a tűz ellen, és ezenkívül hatástalan a helyiségek alacsony hőmérsékletektől való védelmében.
 • Ásványgyapot bár megtartja a hőt, de idővel leereszkedik és leáll. Ez az ajtólap befagyasztásához vezet. Általában ez a töltőanyag nem gyúlékony és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.
 • töltőanyag poliuretán hab eredeti formájában folyékony hab formájában létezik. Egy speciális eszköz segítségével ez a hab kitölti az ajtólap belső részét. A töltés egyenletesen történik, így a hideg és az évtizedekben nem lesz képes bejutni a lakásba.

A poliuretán hab nem oldódik lúgokkal és savakkal, a víz és a magas hőmérséklet hatására nem pusztul el, és a rovarok és a gomba spórák nem károsodnak.

Színek és dekoráció

A fémajtók díszítésére az alábbi lehetőségek állnak rendelkezésre:

 • A bejárati ajtó esztétikusan úgy néz ki, mint egy fém ajtó. kovácsolással. A szomszédos ajtók közül kiemelkedik, a kovácsolás végső érintést ad a terméknek. Az ilyen ajtók ára egy kicsit drágább, mint a bevonattal rendelkező társaik.
 • Acél ajtók porszórt - Olyan ajtó, amely fémből és kerámiából áll. A keverék vászonra való felhordása után az ajtókat hőkezelésnek vetik alá. Tekintettel arra, hogy a technológia munkaigényes, az ilyen ajtókat nem értékesítik megfizethető áron.De tisztelegni kell, az ilyen ajtókat nem kell festeni, és nincsenek kitéve a rozsdának. Ellenállnak a tűznek, és ezért az utcáról vagy a bejáratról nem égnek.
 • Természetesen a szoba egyik legnépszerűbb színei fehér. A fehér panelekkel díszített ajtók vizuálisan növelik a már kis folyosót. Ráadásul a fehér szín annyira sokoldalú, hogy sötét és világos belső térben is használható. De érdemes megjegyezni, hogy a fehér szín nagyon könnyen szennyezett. Bármely érintés nyomokat hagy, amelyeket néha nagyon nehéz kihúzni.
 • A második legnépszerűbb wenge szín. Nemcsak a folyosók sötét kialakításával kombinálva, hanem kiegészíti az ajtókeretet. Szinte mindig fekete vagy sötétbarna színű.
 • Egy kis folyosón a szakértők egy fémajtót javasolnak. tükörrel. Ezen túlmenően, még egy vizuális növekedés a szobában is, időt takaríthat meg, mielőtt kimegy. A fodrászat kijavítása, vagy egy ruha megváltoztatása, nem mozogva így a lakásban. Az ilyen döntést az emberiség gyönyörű felének képviselői értékelik.
 • A befejezés elvileg kreatív folyamat. Ha a pénzügyi helyzet megengedi, a befejezés elvégezhető természetes anyagok felhasználásával - A fa panelek tökéletesen kombinálhatók a laminátummal. Az ilyen panelek kényelmet és melegséget hoznak.
 • Laminált padló és maga is véglegesítő anyagként működik. A laminát alacsony áron értékesítik, nem kell festeni, feldolgozni és könnyen kezelni. A szín egyidejűleg kiválaszthatja a megfelelő belső teret.
 • Az elmúlt években a népszerűség egyre nagyobb műanyag panelek. Műanyag fóliát (PVC fóliát) alkalmazunk az MDF panelekre, ezáltal a termék természetes színt és védelmet nyújt a külső környezettől, beleértve a gombákat és kártevőket.

A legjobb gyártók

Amint azt korábban említettük, a szovjet években a fémajtók szegmense gyakorlatilag nem fejlődött ki. Az orosz gyártók kénytelenek voltak importált berendezéseket vásárolni és idegen technológiákat bevezetni.

Miután elhagytuk ezt az utat, több évtizede után biztonságosan elmondhatjuk, hogy ma a háztartási ajtók versenyképesek a piacon:

 • Között orosz a gyártókat a Torex, a Guardian és a bárok ajtói különböztetik meg. A kész megoldások mellett a gyártók egyedi megrendeléseket is végeznek.
 • Világszerte a vezetők minden bizonnyal Német gyártók. A német szerelvények a legmegbízhatóbbak a világon. Minden új elem Németországból származik. A mérnöki gondolat ebben az országban gazdaságuk mozgatórugója több mint egy évszázada.
 • Ha korábban úgy vélték, hogy az összes csempészet Odesszában történt, most már helyére került Kína. Természetesen a Kínai Népköztársaságban márkás termelés is létezik, de az árnyékpiac még mindig széles körben fejlett. A személytelen gyártóktól származó kínai ajtók nem különböznek a megbízhatóságtól, és általában a legolcsóbb szerelvényeket telepítik.

De érdemes tisztelegni, az ilyen fémajtók népszerűek. És elsősorban az árcédulája miatt.

 • belorusz A fémajtók az elmúlt öt évben nagy népszerűségre tettek szert, különösen a Metalur gyártója nagyon jól ismert és igényes. A kiváló ár-érték arány lehetővé tette, hogy ez a vállalat elnyerje a piacot, és egyenlő feltételekkel versenyezhessen másokkal.
 • De ha elit ajtókról beszélünk, akkor ez természetesen olasz az ajtók. A Dierre gyártja termékeit a prémium szegmensben. A páncélozott ajtók rejtett zsanérokkal, elektronikus zárral rendelkeznek. Fokozott ellenállásuk van a betörés ellen. A klasszikus ajtók különböző titokzárakkal vannak ellátva, az ajtólap 180 fokkal nyitható.

Hogyan válasszunk egy utcai modellt a házban?

A kiváló minőségű fémajtók kiválasztását a rokonok és az ismerős emberek ajánlásai alapján kell elvégezni. Csak nem fognak megtéveszteni. Hasznos és professzionális tanácsadás lesz.

A megbízható minták kritériumainak listája egyszerű:

 • Megnövekedett repedésállóság. A fémajtót többféle nyílással kell ellátni. Mentés ez nem éri meg, mert az ajtó védi az egyetlen fő bejárat a szobában.
 • Tűzállóság. Ebből következik, hogy az ajtó töltőanyagnak vagy poliuretán habnak vagy ásványgyapotnak kell lennie. Sajnos más töltőanyagok gyúlékonyak.
 • Hang- és hőszigetelés. A tömítéssel párosított töltőanyag megakadályozza az idegen zaj bejutását a szobába, és megtartja a hőt.

Nem lesz felesleges felszerelni a vasajtót egy szokásos behúzható reteszel. Hála neki, be lehet zárni a szobát belülről. Az ajtólap megnyitása néhány másodperc múlva történik, nagyon kényelmes.

DIY díszítés

Azok, akik már elrendelték a fémajtók beszerelését, valószínűleg azzal a ténnyel szembesülnek, hogy a szerelők csak a telepítést végzik, de nem végzik el a befejezést. Mindent elhagyni, természetesen, lehetséges, de ez nem növeli a belső megjelenést.

Egy szaküzlet alapján díjat számít fel egy dekoratőr, de néha az ajtó egynegyedét is elérheti. Sokan úgy vélik, hogy könnyebb a befejező munka elvégzése. Emellett még mindig meg kell fizetnie az építőanyagokért.

A sávokat, a lejtőket és a küszöböt az ajtólap színe vagy a belső szín színe alapján kell kiválasztani. Mielőtt belépne a boltba, a szükséges méréseket kell elvégeznie, lehetőleg egy kis margóval. Csak abban az esetben.

Ha az objektum védelem alatt áll (nem számít, hogy magánbiztonsági vagy magánbiztonsági társaság által szervizelték), a fémajtó beszerelése előtt meg kell adni a lekapcsolási kérelmet. Javasoljuk, hogy az objektumot az összes befejező munka megkezdése előtt csatlakoztassa, mert az érzékelő vezetékeit a lejtőkre szerelik fel.

A befejező anyag lehet:

 • Természetes kő. Ragasztott keverék segítségével egy előre vakolt felülethez csatlakozik. A ragasztó keverék gitt és fehér ragasztó. Egy fúvókával vagy speciális fúvókával ellátott perforátor segítségével gondosan helyezze a keveréket, hogy homogén konzisztenciát kapjon.
 • Műanyag panelek. Nagyon demokratikus módja az ajtó befejezésének. A műanyag panelek könnyen csatlakoztathatók egymáshoz, az így keletkező sarokcsuklók műanyag sarokkal vannak díszítve. A sarok folyékony körmökre van ragasztva. Hosszú és kiváló minőségű méretezéssel több mint egy évtizede.
 • Shpatlevanie. Sok szobában elegendő az ilyen befejezés. Ez a legolcsóbb megoldás, de ugyanakkor a leginkább időigényes. A jövőben ez a felület beilleszthető tapéta, amelyet beltérben használnak.
 • MDF panelek. Nagyon népszerű befejező anyag. Az acélszerkezeteknek befejező pillantást adnak. A színek és a fa minták hatalmas választéka, így a legtöbb szoba és belső terek számára alkalmas.

Nézzük részletesebben a lejtők díszítését és az MDF panelek küszöbét:

 • A munkálatok befejezése előtt elengedhetetlen, hogy a betonfalakat szigetelje. Erre a célra tökéletesen illeszkedik az ásványgyapot vagy az építési hab. A kiegészítő szigetelés lehetővé teszi a szerkezet szigetelését és a fa lejtőinek védelmét.
 • Ha a jövőben azt tervezzük, hogy a régi lábazatot új műanyaggal cseréljük, akkor először szétszereljük. A fából készült lábazat körmökön van tartva, ezért körömhúzóval kell ellátni, nehezen elérhető helyeken, egy sima lapos csavarhúzó egy kalapáccsal párhuzamosan hasznos lehet.De el lehet hagyni a régi alaplapot, majd a küszöböt rá fogják vetni.
 • A berendezés és a küszöb alatt el kell rejtenie az összes kommunikációt, beleértve a kábeltelevízió telefonvezetékeit és kábeleit. A hatás helyreállításához és a műanyag lábazat felszereléséhez elfedi a vezetékeket, de könnyen kinyitható, ami lehetővé teszi a vezetékek elérését.
 • A külső felületen gyártott vágópanelek és fűrészek. Ellenkező esetben a védőréteg károsodásának valószínűsége - PVC film.
 • Használhat egy speciális szerszámot 45 fokos szögben történő vágáshoz, vagy a darálót és a szögmérőt használva a művelet végrehajtásához. Nagyon fontos, hogy elkészítsük a helyszínt - lehet asztal vagy két azonos széklet.
 • Nem szabad elfelejteni, hogy az egyik panelt a jobb oldalon és a másik a bal oldalon vágják. A felső részt mindkét oldalról vágják, de ez a berendezés az oldal után van felszerelve.
 • Oldalsó lejtők univerzális ragasztóval a falhoz rögzítve. Nagyon fontos, hogy várjunk száz százalékos ragasztást, mert ehhez olvassa el a ragasztási utasításokat. Ha tíz perc van erre a munkára, akkor pontosan ezt tartjuk. A felső és a küszöböt ugyanúgy ragasztják.
 • Ne feledje, hogy egy építési szint segítségével ellenőrizze a munkájának egyenletességét, lehetőleg legalább egy méter hosszú.
 • A pályákhoz kalapács- és bútorszegek vannak rögzítve. A legjobb, ha kis átmérőjű körmöket használnak, kevésbé észrevehetők, különösen sötét paneleken.
 • A két panel között az ajtó alján lévő csatlakozás a legegyszerűbb egy fém sarokkal elrejteni. A sarok csavarhúzóval és több csavarral van rögzítve. A csavarok lyukai a gyártási szakaszban készülnek, így a lépés mérésének szükségessége nem.
 • Csak a szemét tisztítása és a szoba söpörése marad. Bár ez a befejezés néhány órát vesz igénybe, de a vinil panelek megjeleníthetők minden folyosón.
 • Az utcán vagy a műútoldalon ajánlott a felesleges épülethab felaprítása. Használhatja a konyhát vagy az irodai kést. Kialakított üregek a gitthez, fehérítéshez vagy festéshez, ha szükséges.

Gyönyörű lehetőségek a belső térben

Egy vidéki háznak figyelnie kell a dupla ajtókra. Nemcsak a tolvajok elleni védelem, hanem a belső ajtót is elrejtik. Egyébként a dupla ajtók ajtaját megerősítették, különben az ajtólapok egyszerűen törik.

Az ajtó fehér panelekkel díszített, nagyszerű a világos belső tér számára. A telepítés kis folyosókban is megfelelő, mivel a fehér ajtó és a tükör vizuálisan növeli a helyet.

A magánházban az ajtót küszöb nélkül kell telepíteni. Ebben az esetben a sérülésveszély kockázata csökken, különösen ez az opció alkalmas kisgyermekes családok számára.

Ne felejtsük el, hogy a fémajtók belső színei színesek lehetnek. Ez szokatlan színekkel is esztétikailag kellemes.

Az íves acél ajtók általában magasabbak, mint a téglalap alakú képviselőik magassága. Ennek köszönhetően könnyebb a nagyméretű bútorokat és a háztartási készülékeket az íves nyílással a helyiségbe vinni.

Az ajtólap súlyának megkönnyítése érdekében fontolóra kell venni a swing és a bastard fajtákat. Ilyen konstrukciókban csak az ajtó egy része nyílik meg.

Az acél ajtók az óramutató járásával megegyező irányban nyithatók. Az ilyen fajta sokszor drágább, mert a hazai termelés nem széles körben elterjedt. Ezért napjainkban ezek az ajtók gyakorlatilag nem népszerűek. Rejtett szerelvények használata esetén elrejtheti a bejárati ajtót, hogy megfeleljen a falak színének.

Végezetül szeretném megjegyezni, hogy a fémajtók az elmúlt években jelentős áttörést hoztak.A folyamatosan fejlődő technológiák mellett a szakemberek különös figyelmet szenteltek a dekorációnak. Tehát ma a vasajtók a belső rész szerves részét képezik.

Hogyan telepítsünk egy fémajtót, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba