Fémajtók szerelése

 Fémajtók szerelése

Minden otthoni tulajdonos azt akarja, hogy otthonában legyen megbízhatósága. Ehhez a legjobb, ha a bejáratnál egy fémajtót szerelünk be. Erősen ajánlott, hogy olvassa el az utasításokat az incidensek elkerülése érdekében.

Felkészülés a telepítésre

A munka megkezdése előtt a bérbeadónak meg kell vizsgálnia, hogy mi lesz a becslés az ilyen ajtók telepítésekor.

A régi ajtó szétszerelése

Először is van értelme új ajtókeretet vásárolni. Ha a vevő nem akar rossz példányt vásárolni, óvatosan csomagolja ki a keretet és az ajtólapot a boltba, majd újra csomagolja azt polietilénbe, scotch szalag segítségével.

A film a telepítés után teljesen megszabadulhat a filmtől, és a befejezés befejeződött, hogy a felület tiszta maradjon és ne sérüljön meg.

Szükséges az is, hogy a munkához szükséges anyagokat idő előtt meg kell szerezni, például:

 • kalapács;
 • lyukasztó;
 • rulett;
 • Szögcsiszoló;
 • Épület szintje;
 • Fa vagy műanyag övek;
 • Cement habarcs;
 • Horgonycsavarok. Csavarok helyett 10 mm-es keresztmetszetű acélrudak illeszkednek.

A mérések elvégzéséhez jól láthatónak kell lenniük az ajtó határai. A zsákmányt ki kell venni a zsákmányból, majd a felesleges oldatot le kell tisztítani, és ha lehetséges, a küszöböt leszerelik.

Ebben az esetben, ha a megszerzett doboz túllépi a régi példányt, akkor meg kell találni a nyaláb hosszát a nyílás fölött lévő tartóhoz.

A hossznak 5 cm-rel nagyobbnak kell lennie, mint a doboz szélessége, különben a tartó nem megbízható. A mérés végén megkezdődik a nyílás előkészítése.

A régi fémajtó szétszerelésénél több árnyalatot kell figyelnie:

 • Az ajtólapot egy csavarhúzó segítségével lehet eltávolítani az egydarabos csuklópántokból.
 • Abban az esetben, ha az ajtót összecsukható zsanérokon tartják, meg kell emelni a törmelékkel, majd önmagában elcsúsztatja a zsanérokat.
 • A fából készült üres doboz könnyen szétszerelhető; el kell távolítania az összes látható tartót; amikor a doboz határozottan a nyíláson belül van, láthatjuk a középső oldalsó állványokat, és tépje le őket törmelékkel.
 • A hegesztett doboz eltávolításához szüksége van egy darálóra, amely leválasztható a szerelési hardverből.

Az ajtó előkészítése

A régi ajtó sikeres eltávolítása után egy nyílás készül. Először megszabadulnia kell a gitt, tégla töredékek és hasonlók közül. El kell távolítani belőle mindazokat az elemeket, amelyek veszélybe kerülnek. Ha a nyitás ennek eredményeként hatalmas üregek lesznek, akkor nem fog sérülni, ha téglával töltik meg cementtömlővel.

Ne fordítson figyelmet a kisméretű lyukakra, és a hézagokat habarccsal kell fedni.

A nagy nyúlványokat, amelyek szintén zavarhatják az ajtó beszerelését, kalapáccsal, vésővel vagy darálóval kell eltávolítani.

Ezután alaposan megvizsgáljuk a padlót az ajtó doboz alatt.

Ha a lakás tulajdonosa egy régi épületben él, tudnia kell, hogy ebben a helyen egy fa gerenda épül. Ha rothadt, ezt az elemet el kell távolítani.

Ezt követően a doboz alatt lévő padlót egy másik, rothadással feldolgozott rúddal kell kitölteni, majd téglával kell lerakni, és a hézagokat habarccsal kell kitölteni.

DIY telepítés

Természetesen a legbiztonságosabb hívni a varázslót, hogy telepítse az ajtót, de ha szükséges, a bérbeadó maga tudja ezt megtenni az utasításokat követve.

Ajtó előkészítése

A régi doboz eltávolításakor az ajtó tisztításra kerül, itt az ideje, hogy készítsen egy új vasajtót. Mivel nagyon nehéz a zárat behelyezni az ajtóba, ajánlott a minta behelyezése a már behelyezett zárral. De így vagy úgy, külön kell felszerelni a fogantyúkat, csavarokkal rögzítve. Mielőtt elkezdené az ajtó beszerelését, ellenőrizni kell, hogy mennyire jól záródik és reteszelődik. Fő kritériumuk a simaság, amikor velük dolgoznak.

Javasoljuk, hogy az ajtó részeit összeszereljük úgy, hogy az ajtóban maradjanak. Ez megbízható módszer a hibák elkerülésére.

Ami az utcára néző ajtókat illeti, az ajtókeretet kívül kell szigetelni.

Alternatívaként kivághatsz kivágott kőzetgyapotot. Be kell illeszteni a keretbe, és rugalmas erők segítségével fog tartani. Nem hiányzik: a gyapjúnak higroszkópossága van, aminek következtében az ajtó belsejében rozsda léphet fel. Ez nem félelmetes a sokemeletes épületekben: a bejáratoknál nincsenek csapadékok. De van még egy megoldás - hab vagy hab használata, mert ellenállnak a nedvességnek és elfogadható szigeteléssel rendelkeznek.

A doboz festék- és lakkbevonatának károsodásának veszélye áll fenn, ezért ajánlott, hogy a peremére maszkolószalaggal illessze be. Az ajtóhoz tervezett lejtők létrehozása után el kell távolítani.

Ha a vezetékek áthaladnak az ajtókeret alatt vagy alatt, be kell helyezni egy műanyag vagy hullámos csövet. Ezeken keresztül vezetnek be a vezetékek.

Az MDF panelekhez ajánlott. Ezzel az anyaggal ellátott fémajtók könnyen tisztíthatók a szennyeződésektől, szigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, ellenállnak a deformációnak a hőmérsékleti ingadozások és a magas páratartalom mellett, és az MDF gazdag színskálával rendelkezik. . Az MDF panel fém-műanyag cseréje azonban további költségeket igényel.

Néha a bérbeadó egy további tambour ajtóval kívánja biztosítani a lakást. A telepítési eljárás nem sokban különbözik a bejárati ajtó beszerelésétől, de érdemes figyelembe venni, hogy előcsarnok esetén az engedélyek regisztrálása szükséges.

Telepítés a lakásban

Az ajtónak a lakásban történő felszerelésére vonatkozó utasítások a következők.

 • Először két síkban kell összehangolni a racket hurokkal. Ehhez szüksége van egy börtönre.
 • Ezután a nyílásban lévő perforátort használva fúrni kell a mélyedés rögzítőnyílásain, a mélységnek, amely megfelel a horgony hosszának vagy hosszának. Ezt követően a szint ellenőrzése újra megtörténik. A falhoz csatolt rack. Ehhez meg kell csavarozni a horgonyokat. Alternatívaként a fém csapok is kaphatók.
 • Ezután a vászon a csuklópántokra lóg, amelyet előzetesen kell kenni.
 • Az illetékes ajtó beszereléséhez be kell illeszteni a doboz második állványát. Ehhez az ajtó fedett. Az állvány mozgatásával biztosítani kell, hogy az állvány és az ajtó közötti teljes hossznak megfelelő rés legyen kb. 2 vagy 3 mm. A nyílásban állítólagos állvány van rögzítve, de azzal a feltétellel, hogy az ajtó komplikációk nélkül behelyezhető a dobozba. A zárolás után minden komplikáció nélkül kell működnie.
 • A doboz és a fal közötti hézag cementköteggel vagy habbal van ellátva. Először is, a felesleges szennyezés elkerülése érdekében ragasztani kell a dobozt. Ehhez maszkolószalagra van szükség.
 • Ha a hab vagy a habarcs száraz, a lejtők vakolatként vakolattal vannak bevonva. A sávszárnyaknak ki kell díszíteniük az ajtót.

Egy faházban

A vas ajtó telepítése egy rönkházban vagy egy napló házában saját sajátosságokkal rendelkezik. Ilyen helyeken az ablakok és ajtók nincsenek behelyezve a falra, hanem burkolat vagy okosyachki használatával. Okosyachka egy fa gerenda. Mozgathatóan rögzíthető bármely vágásra.Csatlakoztatás tüskés vagy hornyos csatlakozással. Nem rendelkezik a rugalmasság erõi nélkül. Ehhez a fához és egy dobozhoz csatolhatja az ajtót.

Néha szükség van egy idegesre. A fából készült ház a magasság megváltoztatásának szokása. Az első ötéves időszak alatt a zsugorodás miatt csökken. Ezt szem előtt tartva az ízületek illeszkednek. Az első évben nem lehetnek ajtók és nem egy ablak.

A második évben bekövetkezett változások már nem tűnnek olyan nyilvánvalónak, de mégis. Ezért nincs értelme szilárdan rögzíteni az ajtót, különben elakadhatnak, hajlíthatnak vagy zavarhatnak a rönkház helyesen ülve.

A rönkházak idővel tisztességesen zsugorodnak. A fából készült nyílásokkal óvatosan kell dolgozni. Például semmilyen esetben nem szabad 150 mm-es hosszúságú kalapácsokat kalapálni.

Annak érdekében, hogy a vasajtót biztonságosan lehessen felszerelni, először meg kell vágni a függőleges hornyokat a fali nyílásban a végétől. A bemélyedésekbe csúszó rudak vannak felszerelve.

A szükséges résidők száma a rögzítési pontok számától függ.

Ezután egy speciális burkolatot szerelnek fel a nyílásba, majd csavarokkal rögzítsük a csúszó rudakhoz. A függőleges hézagok nem haladhatják meg a 2 cm-t, a vízszintes keresztrúdnál pedig nem lehet 7 cm-nél kisebb, máskülönben egy évvel később a házak zsugorodása nem teszi lehetővé az ajtó nyitását.

Egy téglaházban

A téglafalba fém ajtó is felszerelhető. A könnyen eltávolítható, könnyebben szerelhető vászonminták. Mielőtt elkezdené a telepítést, az ajtó eltávolításra kerül a zsanérokból. Ezután az ajtókeretet behelyezzük a nyílás területére, a telepítéshez 20 mm magasságú bélés aljára helyezzük. Ez nem lehet probléma.

Meg kell változtatni a bélés vastagságát annak biztosítása érdekében, hogy az alsó keret megfelelő szinten legyen. Ehhez vízszintesen, majd függőlegesen tegye ki az épület szintjét. Figyelmet kell fordítanunk arra a tényre, hogy a állványok pontosan függőlegesek voltak, és nem tértek el semmilyen irányban. Ebben az esetben szükség van egy épületszintre is.

De van egy árnyalat: a buborék eszköz az eszköz rövid részén található. Ellenőrizze, hogy a telepítés is lehetséges-e, és egy bögrék.

Miután a doboz megtette a kívánt pozíciót, az előre elkészített ékekkel van ékelve. Lehetnek fából és műanyagból is. Az ékeket három darabra és egy párra kell helyezni a rackre. Ezeket a rögzítő terület közelében kell elhelyezni, de nem szabad átfedni őket. Ezután nem zavarja, hogy az állvány mindkét síkban helyesen van-e felszerelve, függetlenül attól, hogy az eltér-e.

Ezt követően a dobozt a nyitó nyílásba lehet szerelni. A rögzítőfuratok két típusból állnak: vagy acélszemek, amelyek a dobozhoz vannak hegesztve, vagy egy átmenő furat a szereléshez (két típusra is oszthatók: kívülről - nagy átmérőjű, és belülről egy kisebb). A telepítési módszerek nem különböznek egymástól, kivéve, hogy a dobozba furatokkal ellátott kereteket lehet beszerelni a panelházban kevésbé vastag falakra, ahol sokkal nehezebb telepíteni a fülekkel ellátott ajtókat.

További tanácsok a tapasztalt kézművesektől: figyelembe kell venni, hogy a doboz falához való rögzítési pontjainak száma legalább 4 oldalon van, ha be kell szerelni egy ajtót tégla vagy beton falába, és a habblokkba - legalább 6.

A horgonyok hossza a tégla-beton falakban 100 m legyen, a habblokkban pedig 150 m.

A házházban

Van néhány árnyalat, amikor az ajtót a házra helyezik. A sikeres telepítéshez a következő eszközökre lesz szükség.

 • fémfűrész;
 • kalapács;
 • véső;
 • önmetsző csavarok;
 • épületszint;
 • szánkó kalapács;
 • csavarhúzó;
 • területén;
 • mérőszalag;
 • Ellenőrizze a csapokat vagy csavarokat a horgonyról;
 • habszerelvény;
 • fafajok.

A rekesznyílás megerősítésre kerül.A fóliákat minden nyíláson el kell helyezni és rögzíteni kell a kerettartókra. A burkolat doboz szintén négyzet alakú, de ennek következtében csökken a rekeszérték. Szükséges, hogy a behatoló falakat ragasztószalaggal vagy tűzőgéppel hidro- és gőzszigetelésre szánt filmmel lezárjuk. Szükséges teljesen behelyezni az ajtótömböt a nyílásba (lehetőleg egy partner segítségével, mivel a szerkezet nehéz). Akkor meg kell nyitnod az ajtót. A sávnak a vászon alatt kell lennie.

A szint segítségével meg kell találni a keret helyzetét a nyitóterületen, és a keretet vízszintesen igazítani a padlóhoz és függőlegesen a falhoz vagy dobozhoz.

Előfeltétel: a doboz felszerelése során nem szabad elfordulni. Ezután az ajtók helyes pozícióját rögzítjük ékekkel, majd az ajtót le kell zárni.

Ezután nagyon szigorúan rögzítenie kell az ajtót a házban. A lyukakat lyukakon fúrják. A fém ajtókeret rögzítésében döntő szerepet fognak játszani, a csavarokhoz vagy csapokhoz szükségük van, a dobozon és az oszlopokon át kell haladniuk. Ezután rögzíteni kell az ajtóval ellátott keret segítségével. Ezután meg kell győződnie arról, hogy az ajtó milyen jól működik ebben a helyzetben: az inverzcsap ellenjavallt a csapok számára, mert a ház gyakorlatilag nem zsugorodik a keretből. A csapok vagy csavarok segítségével a küszöb és a szöget rögzítjük, és ezeket az eszközökkel megállítjuk.

Ha az ajtó normálisan bezárul és önmagában nem nyílik meg, töltse ki a fémkeret és a doboz közötti területet habgal a padlótól kezdve és a mennyezetig.

Ezt a varrást 60-70% -os tartományban kell kitölteni, majd meg kell várni, amíg az anyag megkeményedik. Ezután meg kell vizsgálnia, hogy az ajtó jól működik-e, és zárja le a varratokat a platbandokkal.

Telepítési varázsló tippek

Sok szakértő azt javasolja, hogy az ajtó gyártásakor vegye figyelembe a fontosabb árnyalatokat.

 • Nem szükséges az ajtót átfedéssel a falra szerelni, mert ebből az ajtó nem lesz képes megakadályozni a betörést és a külső zajokat.
 • Az ajtó kinyitásakor a szomszédok ne zavarják el a lakásuk elhagyását, ezért ajánlatos a szomszédokkal egyetérteni, hogy a nyitott ajtónak milyen irányba kell nyitnia.
 • Ha egy új ajtót telepítenek a javítás befejezése előtt, a bérbeadónak egy darabig meg kell rendelnie a befejezetlen MDF panelt, és késleltetnie kell a drága zárak beszerelését: fennáll a veszélye annak, hogy a szemétlerakás során károsodhat a tiszta panel, és hogy a zárak betonporral eltömődnek.
 • Ha a bérbeadó a betörés ellenálló high-end ajtót kíván megrendelni, akkor a nyílás megerősítésével kell foglalkoznia, különben nem fog megfelelő védelmi szintet létrehozni: fennáll annak a veszélye, hogy a falat azokon a helyeken törik meg, ahol a doboz rögzítve van.
 • Az ajtó beszerelésekor ajánlatos átmenetileg eltávolítani az elektromos kábeleket.
 • Javasoljuk, hogy ellenőrizze, milyen szoros a tornác. Ehhez vegye ki a papírszalagot, és préselje le egy fedéllel (ez az eljárás a teljes ajtóhatár mentén történik); ha a szalagot a tömítés szilárdan rögzíti, akkor minden rendben van.
 • Az ajtók szerelése a legjobban tiszta padlón vagy parkettán történik, ellenkező esetben a doboz alsó részén történő telepítés után az esztétikai helyek maradnak. Ha az ajtó tulajdonosa végül úgy dönt, hogy az ajtót a kész padló nélkül telepíti, akkor legalább 2,5 cm-es kis rést kell hagynia, különben a közeljövőben meg kell adnia az ajtólapot.
 • Érdemes további telepíteni a doboryt, amely egy pár függőleges oszlop és egy sáv a vízszintes oldalon. Úgy tervezték, hogy jobban lefedjék a dobozt, és kaphatók egy ajtóblokkkal vagy külön-külön. Egy tömbből, MDF-ből és rostlemezből készülnek.
 • Kínai ajtó nem ajánlott a telepítéshez. A viszonylag alacsony ár ellenére minősége alacsonyabb, mint az európai másolatok.

Vélemények

Számos vállalat ajánlott kapcsolatba lépni egy minőségi ajtó létrehozásához.Mind a telepítési szolgáltatások, mind az ajtók szállítása és a szükséges szerszámok számára biztosíthatók.

A MosDveri jó hírnevet szerzett magának. A vélemények szerzői megjegyzik, hogy az ebből a cégből származó termékek egy kicsit drágábbak, mint a többi, de pontosan azt, amit az ügyfelek rendelnek. A termékeket időben, extra felárak nélkül, magas színvonalú, panasz nélkül működő zárral küldjük. Az egyik ügyfél azt írta, hogy a beillesztett ajtóval észrevehetően csendesebb lett, mivel a bejáratnál mindig fiatalok vannak. Ezenkívül, ha az ajtó fel van szerelve, akkor melegebbé és kevésbé meredeksé válik, egy ügyfél ellenőrzi a termikus képalkotó termékeket.

A szezonális dacha számára is rendelhető egy nem szabványos ajtó, íves vagy szögben.

A "Doors-Lock" online áruházban minőségi ajtókat vásárolhat. Különösen az egyik ügyfél pozitívan válaszol a "Yug-3" fém ajtóra ("olasz anya"). Plusz, hogy a szagok nem hatolnak be a lakásba. Az Outpost 228 másolatát is megvásárolhatja, amely kiváló hang- és hőszigeteléssel rendelkezik. Az egyik ügyfelünk azt írja, hogy a Yug-6 fémajtója, amely a műszaki jellemzőkkel erős, tökéletesen illeszkedik az irodai belső térbe is.

A fémajtó telepítésének részleteit lásd az alábbi videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba