Fém ajtók tükörrel: az előnyök és hátrányok

A lakás belseje számos olyan részből áll, amelyek kiegészítik és kiemelik bizonyos funkciókat. Ezek egyike az ajtó. Természetesen a legmegbízhatóbb és leghatékonyabb a fém modellje, amelyet gyakran tükör díszít. Részletesebben vizsgáljuk meg az ilyen vászon főbb jellemzőit, előnyeit és hátrányait, valamint megismerjük működésének jellemzőit.

jellemzői

Leggyakrabban a bejárati csoportba fektetnek fémből készült ajtókat, mivel egy ilyen nehéz vászon használata belső válaszfalakként lehetetlen. A fémajtókba szerelt tükör nem olyan funkcionális, mint egy dekoratív elem.

Gyakran ezek a modellek csak külső felületű fémfelülettel rendelkeznek, és az ajtólap belsejében különböző faanyagokat vágnak, amelyeken a tükörlap van rögzítve.

Meg kell jegyezni, hogy a faelemek jellegzetes díszítéssel is rendelkezhetnek betétek, feliratok és áttört faragás formájában.

A tükörrel ellátott fémajtókat különleges módon kell kialakítani, hogy még az ajtó legerősebb elcsúszása vagy a huzat esetén a tükör üvegfelülete ne sérüljön meg vagy teljesen megtört. A törékeny elem biztonságosságát speciális tartók és gondos számítások biztosítják a gyártásban.

Ezen kívül ezek a modellek gyakran tartalmazzák az ajtólap belsejébe beépített tükörelemet, amely lehetővé teszi számukra, mint bármely más kialakítás. Különösen gondos kezelést igényelnek azok a termékek, amelyek felületén az üvegelem rögzítőelemekkel és ragasztóelemekkel van rögzítve.

előnyök

A tükörrel ellátott vasajtónak számos előnye van.

Tekintsen meg közelebbről.

 • Ez a modell nagyon szépnek és lenyűgözőnek tűnik, így gyakran a folyosó belsejének kulcsfontosságú eleme. Gyakran előfordul, hogy a többi helyzetet átgondolják, figyelembe véve a tükör felületén lévő helyzet különböző elemeinek megjelenítését.
 • Megfelelő megvilágítással az ajtóban, mielőtt elhagyná a házat vagy az apartmant, mindig értékelheti megjelenését, és szükség esetén javíthatja a kép hibáit.
 • Ez a modell vizuálisan növeli a helyet, így még a legkisebb terem is tágasabb lesz, és a designtól függően - könnyebb és kényelmesebb.
 • A tükör minden folyosó szerves részét képezi, de ha a hely nem teszi lehetővé a kívánt méretű fényvisszaverő felületű vászon telepítését, nagyon nehéz megtalálni a megfelelő lehetőséget. Ezért a tükörrel ellátott ajtó is megoldja a helyiségek megőrzését a kis helyiségekben.
 • Ezen túlmenően az ilyen típusú ajtólap kissé enyhítheti a belső vagy masszív ajtók erős megjelenését.
 • Meg kell jegyezni, hogy a fém nagyon erős, így ez a modell ajtó tartós és megbízható megoldás.

hiányosságokat

Mint minden más bútor, akár funkcionális, akár dekoratív elem, az ilyen típusú ajtólapnak több hátránya is van.

Ismerje meg őket részletesebben, hogy megtudja, hogy ezek kritikusak vagy csak könnyű hibák.

 • Ha a tükör felülete az ajtólap nagy részét foglalja el, a szerelvények beszerelése némileg bonyolult lehet, mivel fennáll az üvegelem sérülésének veszélye.
 • A vászon felületén beépített tükörelemet tartalmazó modellekben nehézkes sérülések esetén nehéz lehet helyettesíteni. Gyakran szinte teljesen szétszereljük az ajtólapot, majd újra össze kell szerelni.
 • A kiváló minőségű, tartós velencei tükrökkel rendelkező modellek nagyon drágák, így egy ilyen ajtólap megvásárlása, valamint további részletek és telepítés nagyon költséges lehet.
 • Egy ilyen háló beépítése különösen erős rögzítések és előtetők jelenlétét igényli, mivel maga a szerkezet nehéz.
 • Bármilyen hiba, porszemcsék vagy ujjlenyomatok láthatóak a tükör felületén, így a vászon napi ellátásra szorul, ami hátránynak is tekinthető.
 • Abban az esetben, ha a zárószerkezet cseréje során meghibásodik vagy meghibásodik, a tükörelem eltörhet vagy megsérülhet.

tervezés

A tükörrel ellátott ajtónak nem feltétlenül kell szilárd tükör elemet elhelyeznie a teljes kerület mentén. Az ajtólap kialakítása igen változatos lehet.

Tekintsük meg a leggyakoribb lehetőségeket.

 • Nagyon gyakran a tükörelemeket kizárólag díszítésként használják, ezért a különböző méretű és méretű kis darabok mozaikjának elkészítése nemcsak maga az ajtó, hanem az egész folyosó egészét is díszíti.
 • A figurás tükörruha faragványok és minták kíséretében kiválóan díszíti a klasszikus stílusú vagy a Provence-i stílusban kialakított szoba ajtaját.
 • Néha a tükörbetéteket díszítőelemek, virágos fürtök és más természetes minták formájában fémelemekből készült minták kísérik.

A működés jellemzői

Mivel az ilyen típusú ajtólap nem a szokásos megoldás a belső térben, ezért a működési feltételeknek, valamint a belső rész gondozásának különlegesnek kell lennie.

Tekintsünk részletesebben néhány finomságot:

 • Szükséges, hogy az ajtólap speciális gumi béléssel legyen ellátva, lágyítva a zárást. Így még a legerősebb ütés is enyhül, és a tükör terhelése minimális lesz.
 • Ha a tükörruha nincs beépítve, hanem az ajtó felületére van szerelve, óvatosan törölje le, és győződjön meg arról, hogy a személyes tárgyak nem élesek-e az éles szélekhez. Ez kárt okozhat, és befolyásolhatja a rögzítők megbízhatóságát.
 • Az ilyen ajtó felületének gondozása csak speciális szerszámok segítségével történhet a sérülés elkerülése érdekében, mint tükör és egyéb anyagok és festékek.
 • A karcolások elkerülése érdekében a tükör felületén speciális védőfóliát kell használni. Olyan vékony, hogy nem torzítja a reflexiót, de tökéletesen védi az üveg visszaverő felületét.

Hogyan válasszuk ki?

Annak érdekében, hogy az ajtólap egy tükrös elem mellett ne csak szép legyen, hanem funkcionális is, különös figyelmet kell fordítani a választására, és figyelembe kell venni bizonyos jellemzőket:

 • a szép külső dekoráció érdekében a megbízhatóságot és a funkcionalitást könnyen lehet figyelmen kívül hagyni, így a dekoratív kiegészítők kiválasztása nem jöhet először. A fő szerepét maga a design minősége játszotta.
 • A biztonságot mindenekelőtt értékelni kell, így tudnia kell, hogy a keret gyártása során a merevítőket és az ajtó külső részét magas minőségű, sűrű és tartós fémötvözetekkel kell használni. Még az ilyen anyagok legerősebb fújásai mellett sem marad semmi horpadás és nyoma.
 • Az ajtónak nemcsak szorosnak kell lennie, hanem nagyfokú zajszigeteléssel kell rendelkeznie.
 • Nos, ha a vászon képes eltávolítani a tükört.Így a tartozékok felszerelése, a zárak szerelése, javítása és cseréje sokkal könnyebb lesz.
 • Ne válasszon túl drága ajtólapot, mert a magas költségek nem mindig felelnek meg a termék minőségének.

Gyönyörű ötletek

A fém ajtó belsejének fa felületébe beépített téglalap alakú tükör egy fafaragási technikával készült dekoratív keretben van kialakítva. A belső tér világos színe bármilyen belső térbe illeszkedik.

Egy hosszúkás tükör alakú figura nagyszerűen néz ki egy faragott mintával rendelkező kompozícióban. A belső tükör sötét részének kétségtelenül a belső fénypontja lesz.

A következő videókban többet fognak megtudni a fémajtókról.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba