Hogyan lehet szigetelni a bejárati fémajtót?

A hideg időjárás megjelenésével a megbízható fém bejárati ajtókkal rendelkező tulajdonosok globális problémával rendelkeznek. Az ajtó megjelenése romlik - vannak vízcseppek, fagy, jég a belső felületen. A lakás légkörének megváltoztatása. Ha melegíti a bejárati ajtót, akkor mindez elkerülhető. Ezt a feladatot a szakemberek bevonása nélkül lehet megoldani.

Anyagok és eszközök

A modern anyagok lehetővé teszik, hogy bármelyik otthon megvédje a hideget.

A fémszerkezetek szigeteléséhez használják:

 • hab műanyag;
 • polisztirol;
 • ásványgyapot;
 • poliuretán hab;
 • fólia-izolátum, penofol;
 • pecsét.

A fűtőberendezéseken kívül kézi fémmegmunkáló szerszámok is szükségesek:

 • mérőszalag, ceruza;
 • csavarhúzó, csavarhúzó;
 • fúrók fémfúrókkal;
 • olló vagy éles kés;
 • awl, fűrészfűrész, kirakós játék;
 • csiszolópapír, ragasztószalag;
 • ragasztó (folyékony körmök), csavarok - csavarok;
 • aceton vagy alkohol.

Dekoratív anyagok:

 • MDF - dekoratív panelek vagy lemezek;
 • díszítőfólia, melynek mintája megismétli a fa szerkezetét;
 • festékek és lakkok;
 • dermatin, a bőr utánzása.

Ne hagyja figyelmen kívül a biztonságot.

Vízvezetékmunkák elvégzése során fontos, hogy:

 • kesztyű polimer bevonattal;
 • védőszemüvegek a szemek mechanikai részecskéktől, töredékektől való védelme érdekében;
 • légzőkészülék a légzőszervek védelmére.

Milyen szigetelésre van szükség?

A házban lévő hő biztonsága a kiváló minőségű szigetelőanyagtól függ. Kiválasztásakor fontos figyelembe venni a fémajtók tervezését és elhelyezkedését.

Hab műanyag gáztömörítéssel (töltéssel) előállított polimerek. Az egyik legolcsóbb anyag. Kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, nem fél a nedvességtől és megőrzi alakját. A hab a lakás ajtaján marad. Egy magánházban ez nem lesz elég megbízható, de ha kiegészíti a szerelőhabot és a fólia szigetelt izolont, akkor sok éven át szolgál. Tűz esetén az emberi egészségre káros vegyi vegyületeket szabadít fel.

A jó hangszigeteléshez elegendő három centiméteres lemezvastagság.

expandált polisztirol - polisztirolból és más sztirol kopolimerekből nyert anyag. Drágább, mint a hab. Hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkező nedvességálló szigetelés. Sűrű poliamid, tartós, egészségre biztonságos. Tűzálló módosítások vannak.

polisztirol - sztirol polimerizációval nyert anyag. Dielektromos tulajdonságokkal rendelkezik, kemény, magas hőszigetelő tulajdonságokkal, nedvességálló.

A fent felsorolt ​​anyagok ideálisak egy magánház, a külföldi ház bejárati ajtójának fűtésére. Kiváló védelmet nyújtanak a nedvességtől és a fagytól.

Ásványgyapot - szervetlen szálas anyag. Hatékony fűtőként. Ugyanabban az árkategóriában, mint a hab. A rosttól függően csoportokra oszlik: üveggyapot, salak és kő (bazalt). Természetes, nem éghető anyagokból készült, ökológiailag ártalmatlan. Eladott hengerek vagy lemezek formájában. Ha magánházban az ajtót szigetelik, vízlepergető anyag szükséges.

Poliuretán hab - a gázzal töltött polimerekhez tartozó anyag. Ebbe a csoportba tartoznak: habszivacs, kész szigetelő panelek, poliuretánhab. Habgumi jó hőszigetelő és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Ha nagyon mérgező, akkor nagyon gyúlékony anyagokra utal.A kivétel a CMHR speciális célú habgumi. Különleges rugalmasság és tűzbiztonság.

Fóliaizolon, penofol - környezetbarát anyag. A gyártás folyamán fóliát és polietilén habot használnak. Ez egy modern, népszerű, gazdaságos, kopásálló, nedvességálló szigetelés. Kiváló hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.

A hőszigetelő ajtókeret saját maga csinálja

A bejárati ajtó kiváló minőségű szigeteléséhez fontos a doboz szigeteléséhez szükséges munka elvégzése. Előfordul, hogy a munkavállalók, akik az ajtó beszerelésére sietnek, észrevehető rést hagynak a doboz és az ajtó oldalai között. Amikor elkezdi felmelegíteni az ajtót, akkor minden rést ki kell töltenie habbal. A kikeményedés után minden kiálló részt meg kell tisztítani. A vakolatok illesztése és rendezése.

Ezután meg kell szüntetni a fém ajtó és a doboz közötti lehetséges réseket. Ehhez kapunk egy szilikonszalagot (hab lehet). Az ajtókeret kerülete mentén alkohollal vagy acetonnal van kezelve. A helyeken, ahol érintik, ragasztjuk a pecsétet. Annak érdekében, hogy egyenletesen ragadjon a sarkokba, átfedjük a tömörítő két csíkját, óvatosan levágjuk egy éles késsel vagy ollóval, 45 fokos szögben, távolítsuk el a vágott részeket, és szorosan nyomjuk le a tömörítő széleit a sarokban. Ellenőrizze a nyílászárókat.

Vasmodellek díszítése

A régi ajtó kivágása esetén a műveletek sorrendje a kialakításától függ. Ha a kialakítás korszerűbb, és a fémlemezeket csavarokkal rögzítik az alaphoz, akkor a szigetelés belülről készül. Belső felmelegedéstől kezdve eltávolítunk egy fémszerkezetet, egy munkafelületre helyezzük. Csavarozzuk ki a csavarokat, és távolítsuk el a fémlemezt (úgy, hogy a csavarok jól csavarjanak, kenje be őket motorolajjal). Mérőszalaggal a belső ajtóelemek méreteit vesszük figyelembe.

Óvatosan mérje meg a szigetelés anyagát és vágja le. Ügyeljen arra, hogy vágjon egy helyet az ajtózár és a nyílászáró alatt. A régi ajtókhoz a habanyag vagy a fóliázott kőgyapot kiváló. A régi szerkezet belső felületét ragasztóval (folyékony körmökkel) dolgozzuk fel és ragasztjuk az előkészített szigetelést. Ha a régi ajtó és a szigetelés között hézagok vannak, töltse fel habokkal. Óvatosan kell dolgozni, kis részekre szorítva a szerelési habot. Fontos gondoskodni arról, hogy ne essen a csavarzár-mechanizmusra. A szigetelés és a lemezfóliák közötti további szigeteléshez a fólia elszigetelt. A szerkezetet fémlemezzel zárjuk le, és húzzuk meg a csavarokat.

Ha a régi ajtót a fémlemezek hegesztéssel történő rögzítésével készítik el, akkor a régi ajtót a külső módszerrel végezzük. Fából készült rudak főzése 20 (30) x20 mm. Mérjük meg a paramétereket és a lécek vágását a kívánt hosszra. Fúróval egy lyukakat készítünk a jövőbeli rögzítőkhöz egy fémlemezben. Az összegyűjtött fa rudak alapját összeállítjuk és a csavarokat a fémlemezhez rögzítjük.

Egy adott méretű sütőszigetelés. Vonal és ragasztó szigetelés a cellák között a lécek között. Rögzítse az MDF panelt vagy lemezt csavarokkal. Ezen kívül külső vagy belső hangszigetelés esetén az ajtót műbőrrel kezelheti. Ehhez hajlítsa meg a dermatint és rögzítse a zárójeleket. Kenje meg a ragasztó (folyékony körmök) bélés- és hajlító műbőrét, és erősen nyomja a fémlemezhez. Ez a munka komoly. Az utolsó szakaszban ajtózárakat, fogantyúkat, tüskét helyezünk el. Visszatérjük a kész ajtót.

Egyrétegű fém ajtó fedésekor a cellákat a merevítők között kell mérni. Vágja ki a belső anyagot a megadott méretre. Vraspor ragasztó szigetelés az üregben. A hézagokat és a kis hézagokat poliuretánhab segítségével távolítják el.MDF panelrel díszítjük.

A kínai termékek teljesítményének javítása

A kínai gyártású ajtó nem elválasztható szerkezet. A felmelegedés érdekében eltávolítjuk az ajtót, vízszintesen. Eltávolítjuk a tollakat, a kukucskát, a zárakat. Ezután elkezdjük a keretet és a merevítőket belsejéből és kívülről rögzíteni. Ezért 20 x 20 mm vastagságú faanyagot választunk (a szigetelőanyag vastagságától indulunk). Kívánt esetben a fém alapot hegesztheti, csavarokkal rögzítheti vagy az ajtólapra hegesztheti, töltse fel a kötéseket az összeszerelő habgal.

A következő lépés - szigetelés. Ha rostos anyagokat választunk (ásványgyapot, kőgyapot), akkor a vízlepergető anyagot nagyobb méretben terjeszthetjük, mint a bázis üregeit, körülbelül 200 mm-t, rögzítjük ragasztóval (folyékony körmökkel) és vonjuk be a gyapjút, miután kicsit nagyobb vászonot vágtunk, mint az alapsejtek mérete. és fedjük le egy másik vízlepergető anyaggal. A film szélei szorosan átfordulnak a felső rétegen, és szalaggal vannak rögzítve.

Szigetelőfedél szigetelőfóliával vagy penofol fóliával a szobába. Tehát az ajtó hangszigetelő tulajdonságai javulnak. Nem szükséges a polifiram, a polisztirol, a polisztirol, a szigetelt fólia a vízszigetelésben, mivel maguknak van vízlepergető tulajdonságuk. Ezután mérjük meg a merevítők közötti távolságot egy mérőszalaggal, vágjuk le a szigetelést valamivel nagyobbra, mint amire szükség van ahhoz, hogy elkerüljük az üreg kialakulását a szigetelés és az ajtó alja között. Az üreg szigetelését ragasztóval ragasztjuk (folyékony körmök).

Az aljzatot a felülethez rögzített szerelvényhabbal rögzítjük az ízületeken. A következő lépés az, hogy a szerkezetet MDF panelrel vagy alternatív anyaggal díszítsük. Fontos megjegyezni, hogy a dekoratív panelt alulról felfelé kell rögzíteni. Rögzítjük, rögzítjük a zárakat, a tüskét és a fogantyúkat, felakasztjuk az ajtót. Most az ajtó melegen tartja a házat, és védelmet nyújt a zaj ellen.

Bontás nélkül

A szétszerelés nélküli felmelegedés háromféleképpen történik. Az első alkalmas eltávolítható panelekkel ellátott fémajtókhoz. Ehhez csavarja ki a csavarokat az alsó részről, és mozgassa felfelé a vászonra. Nem csavarjuk le az összes csavart, helyezzük a fémajtót az állványra. Óvatosan haladjon a ragasztóval kezelt szigeteléssel (folyékony körmök), rögzítse. A fóliaizolon alkalmas erre a módszerre. Csavaros csavarok. Az ajtó kész.

A második módszer tömör fém ajtókhoz alkalmas. Felülről lyukakat készítünk, miután meggyőződtünk arról, hogy nincs több lyuk és rés. Bármilyen morzsás szigetelést (nem éghető ömlesztett gyapjú, granulált hab, vermikulit, fűrészpor) veszünk. Elaludunk a lyukakba, kopogtatjuk az ajtót annak érdekében, hogy az üreg teljes kitöltését elérjük. Ez a módszer nem alkalmas csavarzáras ajtókhoz. A lyukak feltöltése után dugókat kell behelyezni.

A harmadik út a külső felmelegedés. Teljesen kövesse egy külső módszer beépítési módját. A szigetelés a kapu belső felületén ragasztható.

Gyönyörű ötletek

A bejárati ajtó megjelenése mindig hangsúlyozza a tulajdonos állapotát. Ezért egy magánházban a követelmények különösen magasak. Fontos, hogy vigyázzon a tisztességes képre. A fémajtók piaca tele van különböző termékekkel. Szívesen látja azt a tényt is, hogy az ajtókat meg lehet rendelni a személyes projekten.

És mégis, mennyire kedves dolgozni a designon! Néhány ötletet kínálunk a fém ajtók saját kezükkel történő díszítésére. Az ajtó kialakítása a lakásban érdekes, mert a külsőt úgy lehet díszíteni, hogy ne vonzza más emberek figyelmét. A legegyszerűbb, legolcsóbb módja egy fém ajtó díszítése fényes szerelvényekkel. Kívül, új számokat csatolhat, stilizált fogantyúkat, zsanérokat, zárakat helyezhet.

Azok számára, akik kedvelik a természetes anyagokat, javasoljuk az ajtó belsejének ragasztását MDF panelekkel vagy egyszerű fa lécekkel. A magánház fémajtójának kialakítása és színe, valamint az alakja attól függ, hogy a ház vagy a ház épüljön. A szerelvényekhez kovácsolt részeket használhat, festett üvegablakokat és üveg zárványokat használhat. A modern hívás helyett a gongot egy tollgombot is felakaszthatja.

Az alábbi videó segít önállóan a bejárati ajtó felmelegedésében.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba