Fém ajtók készítése saját kezével

A piacon a fémajtók választéka elég nagy, és mindenki választhat a legjobb ajánlatot maguknak. De gyakran a gyári termékek magas költségei elrettenek, és a fejlesztők nem tudják előre meghatározni az összes vevő igényét. Ezen túlmenően az egyedi geometriai alakzatú, nem szabványos anyagok felhasználásával készült egyedi tervek jelentősen növelhetik a költségeket és az időt. Független termeléssel biztos lehetsz benne, hogy valaha is meggyőződsz a létrehozott ajtó minőségéről és tökéletességéről.

A megfelelő anyagok és szerszámok rendelkezésre állásával, és legalábbis minimális készségükkel kezelni őket, jó minőségű ajtót lehet előkészíteni elég gyorsan. A legfontosabb dolog az, hogy szigorúan betartsák a technológiai műveletek sorrendjét és mindegyikük követelményeit.

Különleges jellemzők

A fém ajtókeret gyártása csak a mérések után kezdődik. A 2 cm-es rés mindig mindegyik oldalon marad, így a doboz könnyen és szabadon belép a nyílásba. A vászonról a dobozig a résekre is szükség van, és a fémlemeznek kissé a keret széléhez kell mennie. A hegesztés nem lehet hosszabb 4 cm-nélEzzel egyidejűleg legalább öt ízületnek kell elhelyezkednie minden mérőóra. Ahhoz, hogy hurkok készüljenek, egy 2 cm átmérőjű, egyrészt a dobozba hegesztett fémrudat kell vennie a vászonra a másikra. A siker és a hosszú távú házi ajtó előfeltétele gondos korróziógátló kezelés.

A bőrt és annak jellemzőit tartalmazó anyagok széles választéka széles körben változik, sőt csak a saját stilisztikai preferenciáitok korlátozzák.

Hogyan csináljuk: lépésről lépésre

A fém ajtó saját kezével történő összeszerelése szükségszerűen szükségessé teszi:

 • Acéllemez (vastagsága legalább 1,5 mm);
 • Fém sarok;
 • Hurkok (hányan kell, meghatározza az egy hurok erősségét és a blokk tömegét);
 • Zár, fogantyú és egyéb tartozékok;
 • Felületburkoló anyag;
 • Poliuretán hab;
 • Horgonycsavarok és elektromos fúrógépek;
 • Hegesztő berendezések;
 • Hegesztő asztal;
 • Kecskék összeszerelése;
 • Szögcsiszoló fémlemezzel.

Ez a lista azonban csak hozzávetőleges és előzetes, módosítható és finomítható, attól függően, hogy melyik bejárati ajtóra van szüksége. Nagy megbízhatóság biztosított csak vastag acéllemez vagy szendvics opcióval, azaz egy pár lapot, amelyet egy melegítő anyag választ el egymástól.

A vas ajtó biztosan megtörténik pontos méret szerint. A szabványos nyílások szélessége 80-90 cm, magassága 200 cm.

Annak érdekében, hogy teljesen kiküszöböljük a mérési hibákat, el kell érnünk a falak alapját, kopogtatva a dekoratív bevonatok rétegeit egy bizonyos részén. Vagy vágja át a függőleges sávot kalapáccsal és vésővel. Meg kell mérni a négy oldal mindegyikét, belül és kívül.

2 cm-es rést hagyva ne félj - segít javítani a nyílás ferdénés ha a beállítás szükségessége eltűnik, könnyen szerelhető habgal zárható. Szigorúan a doboz méretei alatt vágják le a sarkot, tegyék bármely téglalap alakú síkba, ideális esetben a hegesztőasztalra. Ha állatként kecskéket használ, ne felejtse el ellenőrizni a geometriát. Csak akkor lehet hegeszteni a sarkokat, ha a diagonálok hossza egybeesik egymással.

A legtöbb esetben elegendő 1,5 mm-es profi csőből vagy 45x3 mm-es egyenlő szögből építeni egy olyan konstrukciót, amely vastagabb szerkezetű lesz, de meglehetősen nehéz lesz. A hegesztési képesség alacsony szintje, hogy 0,2 cm-es lapot vásároljon, az égési kockázat kisebb lesz.

Továbbá, a profilban a csiszoló segítségével kivágás történik a zár alatt. A keretben, amelyet bizonyos hosszúságú fa léceken kell kalapálni, ez lehetővé teszi a szerkezet bélésének egyszerűsítését. A fémprofilból készült hurokblokkot a zsanérokhoz és a dobozhoz hegesztik, így a hegesztés többi része sokkal könnyebb. Ügyeljen a hurkok közötti mérések pontosságára, ugyanazoknak kell lenniük a dobozokon és a kereteken, különben az ajtó bejárata a lakás bejáratánál túl bonyolult lesz.

A tolóajtók gyártása nem sokkal nehezebb, mint a szokásosak. Ez a megoldás sok értékes helyet takarít meg a kis méretű házban. A klasszikus csúszórendszer (kupé) felfüggeszthető, kazetta; Néhány opció felső és alsó vezetővel rendelkezik. Ez utóbbi típus ajánlott azoknak, akik magukat a munkát végzik, mert megbízhatóbb, mint mások. De vigyázni kell a helyes beállításról és a rögzítési részletekről.

A távolságoknak a lehető legkisebbnek kell lenniük, a szerelésnek a lehető legpontosabbnak kell lennie. Alján egy küszöböt vagy bemélyedést készítenek úgy, hogy a sín felszerelhető legyen.

Sok időt vesz igénybe az útmutató takarítása, máskülönben kis szemét hatására gyorsan eltömődik a szennyeződés és lebomlik.

A felfüggesztett rendszerek az ajtó felső részéhez vagy magához a mennyezethez csatlakoztathatók, attól függően, hogy milyen magasak az ajtó és a szoba. Ebben a változatban a vászon 1-1,5 cm-re van a faltól, és erre a helyiségre nem kerül sor bútor. A felső síneket elfedő hamis panelek mind az ajtó mozgó szakaszára, mind az egyik falról a másikra helyezhetők el. Több időigényes, de mégis érdekesebb a tervezési szempontból egy „határ” elhelyezése a szoba kerületén. Ezt a döntést el kell hagyni. ha nem lehet elég magasra helyezni az útmutatót.

A kazettás ajtó akkor állítható elő, ha a falak vagy válaszfalak létrehozásakor először egy speciális kialakítás (niche), amelybe a vászont el kell távolítani. Használhat egy további gipszkarton egységet, de elnyeli a 10-12 cm-es helyiséget. Először az ajtó végének feszes illeszkedését zárja be és növeli a hangszigetelést, és a helyiség elég nagy, így elhanyagolható. Sajnos, még a legegyszerűbb, önállóan létrehozott tolóajtók is nagyon költségesek lesznek.

A kaszkád típus nem különbözik a hagyományosatól, hanem egyszerre több ruhával, amelyek mindegyike egy speciális sínt helyez el. Ha a helyiséget két részre kell osztani, akkor a készüléket partícióként kell szétszórni. Az egy fal mellett összegyűlt csoport csak egy levél szélességére képes blokkolni a szoba bejáratát.

Még ennél is nehezebb a termék összegyűjtése a „harmonika” rendszer szerint. Nem javasoljuk, hogy saját telepítés nélkül végezze el. Ezen kívül a "harmonikusok" szinte nem akadályozzák a hangok és a hőkezelés terjedését.

Radiális tolóajtó telepítéséhez félkör alakú falat kell építeni a gipszkartonból; rajtad múlik, és csak az Ön számára, hogy telepítse azt az ajtóban, vagy használja a teljes magasságú teljes partícióként. Kívánságra lehetőség van arra, hogy a tokot úgy helyezze el, hogy a ruhadarab "elrejti". Leggyakrabban üreges belső falakból készül. Mint a "harmonika" esetében, Ha nincs elég tapasztalata és képessége, ne vegye fel a munkát.

A legegyszerűbb mód egy csúszó függesztett ajtó készítéséhez.Számítsa ki a szerelvényeket, ahogy kell. Jobb, ha a termék hirtelen megsemmisítése helyett túlzott biztonsági rátát kell elhelyezni. A vászon elkerülhetetlenül nagyobb lesz, mint maga az ajtó. A felső sín hossza az 1-2 szál kettős szélessége.

A dupla ajtók a szokásos módon kezdik meg a meglévő nyílás mérését. Szélesebbnek kell lennie, mint a doboz, 90-110 mm.

Ha szükségtelenül nagy átjárót kell szűkítenie, használja:

 • fűrészáru,
 • gitt;
 • Vakolat.

A pillangóhurkok megvásárlásával nem lehet őket a falba csavarni. A lengőajtó függesztésekor figyelembe kell venni a padlószintet, a vízszintes és függőleges tengelyeket szigorúan be kell tartani. Ha hiányosságok jelennek meg, azokat habgal zárják le. Ne felejtse el gondosan eltávolítani a többletét.amely szükségszerűen a szabad felületre esik.

A rések maszkolása platbands segítségével történik; A fogantyúk és zárak szereléséhez szükséges lyukak a végső lógás előtt készülnek. A telepítés befejezése után azonnal ellenőrizze, hogy a szárnyak egyenletesek-e, függetlenül attól, hogy szabadon nyitottak-e vagy sem. A bejárat kiválasztása biztonságos zárral, hengerrel vagy suvaldnym eszközzel, a kiegészítő fúrás elleni védelem garantálja a páncélozott bélést. Soha ne helyezzen zárakat az ajtók végére.egy ilyen elrendezés majdnem védtelen lenne a behatolók ellen.

A fémajtók szigeteléséhez ajánlatos ásványgyapotot használni, amely szabadon áthalad a vízgőzön és nem gyűjti össze a nedvességet.

Az ajtó ablakkal történő telepítése szinte nem különbözik a normál munkától. A szükséges nyílás csiszolóval könnyen vágható. Győződjön meg róla, hogy merevítőket készít, beleértve az átlót is.

Ez a nyílás dekoratív ráccsal van feltöltve, és amikor a vászon festett, kezdhetsz üveggel dolgozni.

Hegesztési technológia

A fémajtót könnyen meg lehet hegeszteni, de ezt kis részekben kell elvégezni. 4 cm-nél hosszabb varratokat ne készítsünk, az egyik varrás kezdetétől a másik elejéig pontosan 20 cm legyen, a munka középponttól a szélig fordított lépés módszerrel és különböző oldalakról indul. Varya ajtó otthon, vegye idejét időről időre szünetet kell tennie a termék hűtésére.

Ezután a munkadarabot fel kell emelni a hegesztőasztal fölé, csöveket és profilokat kell a doboz alá helyezni. A csuklópántok 2 cm átmérőjű acélrudakból készülnek, hogy a dobozhoz való rögzítés után jobban működjenek, a golyó bármelyik hurokba kerüljön a csapágyból. Vigyázz úgy, hogy a felső és az alsó hurkok tengelyei egybeesnek. A hurok teteje a laphoz van rögzítve, alsó része pedig a dobozhoz kell hegeszteni.

A kesztyűket a zsanérok hegesztése után azonnal le kell vágni. A bejárati ajtók tökéletesek a varratok kaparásával és festékkel. Lehetőség van egy zár bezárására speciális problémák nélkül: egy darabot vágunk a keret sarkából úgy, hogy problémamentesen be lehessen vezetni a székrekedést, de nincs rés. A zárak beszerelése után jelölje meg a rögzítők, kulcsok, fogantyúk furatait. Ez a jelölés segíti a megfelelő lyukakat.

Hogyan lehet befejezni?

Az ajtó díszítése képes hangsúlyozni az űrlapok megszorítóságát és súlyosságát, vagy a könnyedség és a kegyelem érzésének bevezetését. Mindkét esetben tömör fa és furnér használható. Mivel az ajtók önszerelését úgy tervezték, hogy pénzt takarítson meg, akkor a bevonatot olcsóbbá, gyakran MDF-ből használt meleg kárpitozásra választják. ami semmiképpen sem rosszabb az elit fafajok drágább termékeihez.

Ennek alternatívája:

 • műbőr;
 • Műanyag panelek;
 • Vinil bőr.

Ne feledje, hogy még akkor is, ha az anyagot a bejárati ajtó belsejének befejezésére választják, nagyon ellenállónak kell lennie a mechanikai és hőmérséklethatásokkal szemben.

Dekorációs lehetőségek

A nem szabványos fémajtókat eredeti módon kell befejezni.

Leggyakrabban:

 • A fából készült deszka;
 • Puha anyagokkal kárpitozott;
 • A film a természetes fa megjelenését reprodukálja;
 • Csak festették a színautomatákat.

A hegesztett kovácsolt alkatrészek nagyon elegánsak és vonzóak lehetnek. Képesek drasztikusan megváltoztatni az egész szerkezet megjelenését. Mindenesetre, a regisztráció módjától függetlenül, alapozóval és festékkel kell díszíteni.

A fém ajtó díszítésére bélés vagy más fa bélés használható, a csavarokhoz csavarozva. Egy másik kiviteli alakban a szövetet műbőr borítja, elrejtve egy szigetelőanyagréteget.

Sikeres példák és lehetőségek

Jól használható az acél burkolat, amelyet a főszerkezet színe festett. Az OSB-t alkalmazva a felületet meg kell tömíteni, ha a filmet meg akarja ragasztani. A csiszolás nem tesz semmit, függetlenül attól, hogyan próbálja elérni a pozitív eredményt!

A durva bevonat legegyszerűbb módja nem maga az ajtó, hanem a csatolás előtt.

Szépen néz ki dekoratív filmek, amelyek utánozzák a panelt. Soha ne használjon kívül festett MDF-et, túlságosan kevés erővel rendelkezik. Sokkal jobb fogyasztói jellemzők a laminált panelek számára, amelyek érdekes nyomatokkal vagy mintákkal rendelkezhetnek. És ha van szabad pénz, és egy tartós bélést szeretne kapni, vásároljon tölgy vagy nyir furnér, bükk, mahagóni.

Hogyan készítsünk fém ajtót, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba