Dupla fém bejárati ajtók

 Dupla fém bejárati ajtók

Jelenleg kétoldalas fém bejárati ajtókat használnak mindenhol: bankokban, magánházakban és állami intézményekben. A közelmúltban a fából készült termékek népszerűbbek voltak, de a fémszerkezeteket is nagyon gyakran rendezik. Ezek az ajtók nagyon megbízhatóak, mert speciális korróziógátló szerekkel vannak kezelve, nem rothadnak, a lehető leghosszabb ideig szolgálják a tulajdonosukat.

jellemzői

A fémtermékek általában nagyon megbízhatóak, de nem mindig biztosítanak megbízható védelmet a behatolók ellen. Mindez a minőség jellemzőitől függ.

Kiváló minőségű fémtermékek:

 • Ne tartalmazzon a személyre nézve veszélyes elemeket (pl. Jags).
 • Nem zavarnak, és nem zörögnek, nincsenek zajok.
 • Védje a széltől és az utcai zajtól.
 • Ne tartalmazzon összetételükben az emberi egészséget károsító anyagokat.
 • Megakadályozzák, hogy az emberek belépjenek a helyiségbe, ahol megpróbálnak megtörni vagy megbirkózni a zárakkal.

Az ajtó csuklópántjai csekély erőfeszítéssel zárnak és nyitottak. Könnyen ellenállnak a gravitációnak. A kültéri fém kettős levél szerkezetek üdvösségsé válnak, ha a zsanérok terhelése túl nagy, vagy az átjáró túl nagy az egyoldali ajtókhoz. A kettős szárnyú modellek tartósabbak, mert nem sokat nyomnak a zsanérokra, így a súly egyenletesebben oszlik el.

Általában az ilyen szerkezeteknél különböző reteszelő mechanizmusok használhatók. Több lezárás fokozott biztonságot nyújt.

Hogyan vannak elrendezve?

Ajtótömbök a következők:

 • reteszelő mechanizmusok;
 • profilok;
 • lapokat.

Acéllemezek vastagsága 1,2 mm. Ezek megbízható védelmet nyújtanak a behatolók ellen. Az ajtó merevebbé tétele érdekében a gyártók speciális merevítőket használnak. Az ilyen elemek függőlegesek és vízszintesek. Függőleges opciók használata esetén a kialakítást egy belső acéllemez erősíti.

zárak

Vas dupla ajtók esetében az ilyen zárakat gyakrabban használják:

 • Biztonságos, henger mechanizmus.
 • Szintbiztonságos, 4 vagy 3 csavarral (úgynevezett acélszelepek, amelyek védelmet nyújtanak).

A hengerzárhoz nem fúrt, páncélos burkolatot kell vásárolni.

A zárat az ajtóhoz speciális zsebbel lehet rögzíteni vízszintesen vagy elöl. Nem csak a csikkben kell lennie - ellenkező esetben az ajtó nem biztosít elegendő védelmet, és más mechanizmusokkal is meg kell erősítenie.

melegítők

Általában a fémszerkezet belső felmelegedését ásványgyapot biztosítja. A gyártás során sok esetben a kohászati ​​termelésből és a bazaltból származó hulladékok kerülnek felhasználásra. Az ásványgyapot magas gőzáteresztő képesség jellemzi. A folyadék szabadon áthatolhat a szigetelésen, nem marad rajta.

Ilyen termékek használatával optimális mikroklímát tartunk fenn beltérben, ami pozitív hatással lesz a háztartás egészségére.

Az ásványgyapot növeli a hőszigetelést, környezetbarát. Tűzvédelmi ajtóknál gyakran töltőanyagként használják. Ha jó minőségű ásványgyapotkal dolgozik megfelelően, akkor nem romlik.

dekoráció

Számos méretben, bejárati ajtókban kapható.A sok szín (beleértve a fehéret is) és a különböző befejező anyagok lehetővé teszik, hogy egy adott esetben - a költségvetés és a preferenciák szerint - megállítsa a legmegfelelőbb opciót. A megrendelést egyedileg is megteheti, és megkaphatja a megjelenését, amely teljes mértékben megfelel az Ön kívánságainak. Kizárólag megbízható mestereknek kell erre jelentkezni, különben az eredmények csalódást okozhatnak.

A befejezés segítségével kiemelhetjük az aszketizmust, a nagyvonalúságot vagy az esztétikát, a helyiséget vagy az épület szilárdabbá tételét. Ehhez mind a fa furnérot, mind a tömböt használja.

Megállíthatja a választást az olcsóbb opcióknál: ez például az MDF-ből készült, értékes anyagok utánzata (bükk, mogyoró, mahagóni stb.). Ezek a panelek védelmet nyújtanak a hőtől, a hidegtől és a magas páratartalomtól, de az ilyen konstrukciók drágábbak, mint a fémtermékek, amelyeket speciális porbevonatok vagy polimerek használnak.

Olcsó, de ezzel egyidejűleg a bemeneti struktúrák eredeti módja a műanyag panelek, a műbőr vagy a mesterséges bőrből készült kárpitozás. A beltéri és az utcai hőmérsékletkülönbség miatt az acélfelületre elhelyezkedő kondenzátum elleni bőrvédelem révén biztosított. A műanyag panelek ugyanazt eredményezik.

A fémből készült ruhát díszítve, a működési tulajdonságok alapján kell vezetni, nem csak a megjelenéskor.

A felületnek ellenállnia kell a csapadéknak (hó, eső), hőnek, fagynak. A helyiség oldalán elhelyezkedő belső paneleknek különböző hatásoknak is ellenállónak kell lenniük.

A legmegfelelőbb anyagok a polimer bevonatok és az alumínium. Igaz, a belső tér stílusára kell összpontosítania. A klasszikusok számára az ilyen konstrukciók nem fognak működni, és a hi-tech számára csak csodálatos lehetőségek lesznek.

Összeszerelési munka

A fémajtók telepítéséhez a következőket kell elkészítenie:

 • építési rulett;
 • Fából készült csapok;
 • kalapács;
 • szükséged lesz egy szintre, bolgárra is;
 • fúró vagy kalapácsfúró.

Az ajtó rögzítéséhez és a rés kitöltéséhez olyan anyagokat használhat, mint a cementhabarcs, szerelési hab. Az acélszerkezeteket lengő beillesztésre ajánljuk egy meghatározott sorrendben. Először ki kell választania egy megfelelő ajtót (egyenlőtlen vagy egyenlő), majd meg kell mérnie az ajtót.

Ezután döntenie kell a telepítés módjáról (fémcsapok vagy horgonycsavarok). Készítse elő a nyílást a szerkezet szereléséhez, szerelje fel a keretet és az ajtólapot.

Először állítsa be a dobozt egy szinttel és fa tétjével, úgy, hogy szintje legyen. Rögzítse a szerkezetet horgonycsavarokkal. Mélység - másfél centiméter, nem kevesebb. Zsírozza meg a zsanérokat és tegye le az ajtót. Ezután zárja be, és nézze meg, hogy megfelelően van-e beépítve az építés.

A lapok és a doboz között nincsenek nagy rések.

Győződjön meg arról, hogy a reteszek és a zárak szabadon működnek. A szerelési hab segítségével töltse ki az ajtó és a doboz közötti réseket. A nyílást vakolat segítségével kezeljük.

Hasznos ajánlások

A gyanúsan olcsó kínai termékeket nem érdemes megvenni. Az ilyen ajtók nagyon könnyen repedhetők. Ehhez még jelentős erőfeszítésekre sem van szükség: a támadók az ilyen konstrukciókat szokásos konzervkésekkel repedik.

A magas minőségű termékek előállításához speciális berendezéseket kell használni. Néhány orosz és kínai gyártó nem koncentrál a minőségre - az általuk létrehozott tervek nem különböznek a tartósságtól.

A csalódás elkerülése érdekében vastag acélból készült termékeket kell választania. Hideg vagy meleg. A "forró" anyagokat könnyebben elpusztítják, de nem olyan drága, mint a "hideg".Az utóbbi nagyon ellenáll a korróziónak.

Javasoljuk, hogy állítsa le a választást olyan acélszerkezeteknél, amelyekben nincsenek függőleges mechanizmusok. Ezek miatt a termékek gyorsabban lefagynak. További merevítők segítségével megbízhatóbbá tehetjük a szerkezetet, de további acéllemezek nem járulnak hozzá ehhez.

Amikor eldönti, hogy melyik fém ajtót vásárolja meg, nézze meg, hogy a merevítők érintik-e az ajtó belsejét és külső részét. Így megakadályozhatja a hideg hidak megjelenését. A páralecsapódás és a fagy hozzájárul a rozsdához, a fémtermékek megsemmisítéséhez.

A fém bejárati ajtó telepítése, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba