Szigetelt fém ajtó: hogyan kell választani?

A bejárati ajtó cseréje mindig sok bajt okoz - magas színvonalú, tartós, hangszigetelt ajtólapot kell választania, amely a hőt is jól tartja. Hogy hogyan válasszunk egy melegített fém ajtót, és ezt a cikkben tárgyaljuk.

típusok

A bejárati fémmel melegített ajtók a következő típusok lehetnek:

 • Egységes ajtók. A leggyakrabban apartmanokba és magánlakásokba kerülnek.
 • Dupla levél. Ideális megoldás egy széles ajtó kialakításához.
 • Retró. Utcai ajtóként van felszerelve, ha a szobában előszoba található.
 • műszaki A bejárati ajtók külső ajtólapok, amelyeket általában raktárakban és ipari helyiségekben telepítenek.

Emellett a bejárati ajtók melegített modelljei is szokásosak, és további paraméterekkel rendelkeznek. Az ajtólapok termikusan megszakíthatók, további védelmet nyújtanak a betörés, a tűzálló, és lehetnek üveg vagy más dekoratív elemek.

Emellett minden modell is különbözik egymástól és más paraméterektől.

anyag

Az ajtólapok fő anyaga általában különböző vastagságú acél - 2-6 mm. Az olcsóbb kínai gyártású ajtók alacsonyabb minőségű acélötvözetekből készülnek.

A keret maga is profilból, fém sarokból vagy hibridből áll - egy ívelt profilból. A hátsó lemezek és a vágólapok, ha rendelkezésre állnak, acélok is lehetnek, vagy az ajtó díszítéséből és kárpitozásából készültek. A bejárati ajtók, valamint a különböző alkatrészek tartozékai szinte mindig acélok. Ez az egyetlen módja annak, hogy biztosítsuk a teljes szerkezet megbízhatóságát és biztonságát.

Mivel az ajtók is szigeteltek, azokat olyan anyagok előállítására is használják, mint a poliuretán, habszivacs, hab és más töltőanyagok, amelyek szigetelést biztosítanak.

méretek

A modern bejárati piacon a vas szigetelt ajtók különböző méretű modelleket láthatnak. Ezenkívül a legtöbb gyártó az ügyfelek egyedi méretének megfelelően ajtókat gyárt. De ennek a terméknek a nagy része, vagy inkább a méretét a GOST szabályozza.

E dokumentum szerint a szigetelt bejárati ajtó panelek méretei a következők:

 • Az ajtó vastagsága ebben a vagy más szabályozási dokumentumban nem szigorúan előírt. Ez különösen annak a ténynek köszönhető, hogy mindegyik esetben a fal és az ajtókeret szélessége és vastagsága eltérő lehet. A GOST-ban a vastagságra vonatkozóan csak egy kis ajánlás van, amely szerint ez a mutató nem lehet kevesebb, mint 2 mm.
 • Az ajtólap magassága 207 és 237 cm között változik, a harminc centiméteres különbséget az ajtónyílás és az alakja közötti különbség magyarázza.
 • Az ajtólap szélességét a megjelenésnek megfelelően kell kiválasztani. Az optimális méret 101 cm egy ajtónál; 191-195 cm kétajtós modellekhez; 131 cm vagy 151 cm egy és fél ajtó esetén.

Érdemes megjegyezni, hogy ezek az ajánlások csak a szigetelt ajtókra vonatkoznak, amelyeket magánlakásokba és házakba szerelnek. De sok gyártó figyelmen kívül hagyja ezeket az ajánlásokat, és az ajtókat méretben teszi, melyeket a vásárlók is igényelnek.

szín

Egészen a közelmúltig a bejárati ajtók csak sötét klasszikus színekkel rendelkeztek: fekete, sötétbarna, sötét szürke és sötétkék.Ma, eladó, piros, rózsaszín, tejszerű, zöld színeket mutat.

Emellett egyes gyártók nemcsak egyszerű, szigetelt acélvászonokat kínálnak, hanem valódi műalkotásokat is, rajzokkal vagy szép díszítéssel, amelyek saját tónusukban kiemelkednek az ajtó általános színétől. Ha a gyártó választéka nem talál megfelelő színválasztási lehetőséget, kérheti a használt színpaletta katalógusát, és válassza ki a kívánt színt.

Mindenesetre ma a hőszigeteléssel ellátott vas bejárati ajtók választéka széles, és minden modell különbözik a többitől, nemcsak formájától, gyártási anyagától és színétől, hanem töltőanyagától is.

Milyen szigetelést válasszon?

A termék gyártói ma már több töltési lehetőséggel melegíthetik termékeiket.

Mindegyikük előnyei és hátrányai:

 • Hullámkarton Ma igen ritkán és főként a bejárati ajtók legolcsóbb modelljeiben használják. Ennek az anyagnak a másoktól való eltérése az alacsony minőség és az alacsony költség. Meglehetősen gyengén tartja a hőt, miközben gyúlékony, nem járul hozzá a hangszigeteléshez és önmagában felhalmozja a felesleges nedvességet, ami a korai deformációhoz vezet. A tapasztalt szakemberek nem ajánlják az ilyen szigeteléssel rendelkező ajtók beszerzését.
 • Ásványgyapot ma gyakran használják alacsony költsége és teljes körű környezetbarátsága miatt. Az ilyen fűtővel ellátott bejárati ajtó kiválasztásakor azonban tisztázni kell, hogy van-e különleges akadály az acél és a gyapjú között, különben a hőszigetelés gyorsan használhatatlanná válik. Az ásványgyapot, valamint a hullámkarton nagy nedvességet szenved.
 • Hab műanyag Hosszú ideig fűtőként használják, és nemcsak fém bejárati ajtók gyártására. Ez az anyag magas hőszigeteléssel, hangszigeteléssel, nem mérgező, olcsó és mindenhol eladható. Fontos továbbá, hogy egy ilyen töltőanyag ne növelje maga az ajtólap tömegét.
 • poliuretán - ez egyike a szigetelésként használt modern anyagoknak. Magas hőszigetelési, zajszűrő és tűzállóságú. A nem mérgező, nem érzékeny a nedvességre, két fajtájú. A bejárati ajtó kiváló minőségű szigeteléséhez jobb, ha a poliuretánt zárt cellákkal választjuk.
 • Cork agglomerátum - A természetes természetes szigetelés, kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, de nagyon magas költséggel rendelkezik. Az ilyen szigeteléssel ellátott ajtók csak néhány gyártó választékában kaphatók, és általában csak rendelésre készülnek.

A szigetelt ajtók készítéséhez használt anyagok ilyen rövid leírása alapján világossá válik, hogy a legjobb megoldás a szigeteléshez poliuretán vagy poliuretán hab. Ha nincs ilyen töltőanyagú ajtólap, megvásárolhat egy habszigetelő modellt is. A kiszámíthatatlan időjárással és nagyon hideg éghajlattal rendelkező régiókban dupla szigetelésű bejárati ajtók modelljeit kell kiválasztani - ásványgyapot és poliuretán. A jó hőszigetelés mellett az ilyen ajtólapok is kiváló hangszigeteléssel rendelkeznek.

tervezés

A szigetelt fém bejárati ajtóknak sok előnye van, és talán csak egy hátránya, ami a meglehetősen unalmas kialakításban rejlik. De ez korábban volt. Most az ilyen ajtólapok kialakítása igen széles és sokoldalú.

A szokásos klasszikus stílusban találkozhatsz az ajtókkal, amelyek egy egyszerű, sötét árnyalatú acél ajtólapot képviselnek, és igazi műalkotást találhatsz.

Gyakran előfordul, hogy az ajtó kialakítását speciális, a fát utánzó lécek segítségével végzik. Ezeket acéllemezekre ragasztják.Úgy tűnik, hogy egy ilyen ajtólap egy drága tömör fából készült modellt hasonlít, és gyönyörű természetes színe van.

Néha az acél bejárati ajtók díszítéssel vannak ellátva fém perem formájában a kerület körül. Különböző üveg- vagy műanyag betéteket nagyon ritkán használnak ilyen termékek tervezési tárgyaként, mivel eléggé törékenyek.

A legegyszerűbb megoldás többféle dekoratív bevonat használata. Az egyik ajtó két vagy három színben festhető polimer festékkel. Ez stílusos és modern megjelenést biztosít, ez a modell érdekes a vásárlók számára, és kiemeli az általános tartomány hátterét.

De a gyártók nagyobb figyelmet fordítanak az ajtó azon részének tervezésére, amely maga a helyiségben található. Az ő népe minden nap nagyobb figyelmet fordít. Ezért gyakran az ajtólap belső oldala tükörrel, gyönyörű polimer festékekkel vagy dekorációs csíkokkal díszített.

Bizonyos gyártók, akik rendeltetésszerűen szigetelt bejárati ajtók gyártásával foglalkoznak, lehetőséget adnak ügyfeleiknek, hogy saját maguk válogassanak és megtervezhessék. A vevő maga dönti el, hogy valahogy meg kell-e díszítenie otthonának bejáratát, vagy sem.

Mit tartalmaz a csomag?

Acél szigetelt bejárati ajtó megvásárlásához tudnia kell, hogy bizonyos összetevőkkel együtt működik.

Minden gyártónak megvan a saját készlete, de vannak közös összetevők is, amelyeknek:

 • Ajtó keret.
 • Betörésgátló tüskék.
 • Épületből.
 • Merevítők.
 • Elosztási vonóerő.
 • Ajtólap.
 • Zárak.
 • Fogantyú a bárban.

Ha egy ilyen bejárati ajtó is hangszigetelt, akkor speciális béléssel lehet kiegészíteni. Néhány modellnek is különleges szeme van.

A választott modelltől függően a csomagolásban speciális díszlécek, tükör, további fészekek, csapok és zárak találhatók. Annak érdekében, hogy meggyőződjünk arról, hogy egy teljes készletet kapsz, mielőtt megfizetnéd a vásárlást, kérdezd meg az eladót arról, hogy mely összetevők értékesítik ezt a terméket.

Híres gyártók és vélemények

A vas bejárati ajtók gyártói eléggé sok. A vásárláskor ajánlatos először figyelni a következő vállalatok termékeire:

 • The Guardian. Ez a márka a hazai piacon az értékesítés vezetője. A modellek különböző és változatos választékban vannak, kiváló minőségű műszaki jellemzőkkel rendelkeznek. Minden ajtónak egyedi megjelenése és jellemzői vannak. Az ilyen bemeneti vasfémajtók vevői véleménye csak pozitív. A magas költségek, ezek szerint, teljes mértékben kiegyenlítik a reprezentatív és stílusos kialakítást és a működés minőségét.
 • "Elbor" - Ez egy másik orosz ajtógyártó, amely kiváló minőségű és meglehetősen széles körben gyártja ezt a terméket. A márka ajtóinak vásárlói pozitív visszajelzést adnak az ajtókról. Sokan szeretik azt a tényt, hogy a bejárati ajtólap kialakítása könnyen megváltoztatható új dekoratív panelek eltávolításával és telepítésével. Különösen pozitívan reagálnak az ajtók összes modelljének magas hőszigetelési tulajdonságaira.
 • "Condor" - a gyártó a bejárati ajtók szigetelt modelljeit gyártja és értékesíti nem túl széles tartományban, de alacsony áron. Ezzel az árpolitikával minden ajtólap jó minőségű, vonzó megjelenésű, hosszú használati garanciaidővel és kiváló szintű biztonsággal rendelkezik a mindennapi használatra. És a gyártó tulajdonosainak véleménye csak megerősíti ezt az információt.
 • "Toreks" - egy másik hazai márka.Ennek a gyártónak az ajtóinak jellemzői a széles választék, a magas minőség, a kiváló minőségű hőszigetelés és a meglehetősen magas ár. Nagyon nehéz megtalálni negatív véleményeket a márka ajtairól, a vásárlók teljes mértékben megerősítik a gyártó összes szavát ezekről az ajtólapokról.
 • Novak - Ez egy lengyel gyártó, amelynek termékei is nagy keresletben vannak. A vásárlók hangsúlyozzák a megjeleníthető és stílusos megjelenést, megfizethető árat. A pozitív vélemények a hőszigetelés széles skálájára és kiváló minőségére vonatkoznak.

A fent említett gyártók mindegyikének modellje gazdaságos osztályú ajtókként és elitként jelenik meg. Ezért az egyes vásárlók a kívánságaitól és a pénzügyi lehetőségektől függően képesek maguknak választani az ideális lehetőséget.

Sikeres példák és lehetőségek

A helyes választás és a megfelelő telepítés révén a melegített fém bejárati ajtó az egész belső tér gyönyörű díszítésévé válhat, és itt van a bizonyíték:

A szín szép és harmonikusan kombinálható az épület falával. A vászon közepén található dekorációnak köszönhetően a bejárat stílusos és szokatlan. A különböző anyagok kombinációja a modellt jól láthatóvá és megbízhatóvá teszi. Ez az ajtólap ideális a nyaralóház és egy magánház számára.

Az ajtó masszív és reprezentatív kialakítása. Ez az opció ideális egy vidéki házhoz. Megbízható konstrukció védi a szobát a nem kívánt vendégektől. A sötét szín ebben az esetben nagyon nemesnek tűnik, és a szokatlan kialakítás csak az ajtó bemutathatóságát hangsúlyozza.

A gyönyörű, virágos díszítésű fa alatt sötét színű utánzatú modell a bejárati ajtó szokatlan, stílusos és megbízható kialakítása. Ideális egy vidéki házban és a lakásban történő telepítéshez.

A szigetelt acél bejárati ajtók komoly éghajlati igényt jelentenek. De nem hiszem, hogy monotonnak és unalmasnak kell lenniük.

Az alábbiakban részletesebben megismerheti a bejárati ajtó szigetelését.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba