A bejárati fém ajtók dobozai méretei

Az ajtólapok telepítése egy összetett eljárás, amely bizonyos készségeket igényel. Ennek a műveletnek a minősége azonban nem csak ezeken a paramétereken múlik. Az ajtók kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani a méretükre. A bejárati fém ajtók egy dobozban mérete különböző lehet. Ma ezt a paramétert csak a fal műszaki jellemzői korlátozzák, ahol a vászon be lesz helyezve. A gyártó az ajtószerkezetek méretét bármilyen jellemzőre beállíthatja.

faj

A mai fém ajtók nagyon népszerűek, mivel tartósak és tartósak. Gyakorlatilag az összes modern lakástulajdonos használja ezeket a termékeket, mint bemeneti mintákat. A lakáson belüli használatuk nem releváns, mivel jelentős súlyuk van, és nem olyan eredeti design, amely egy adott helyiség sajátos stílusához igazítható.

A fémdobozok a dobozban szinte mindig a dobozba kerülnek, ami kiküszöböli annak kiegészítő elrendezését. Ezeket a termékeket a jellemzők szerint osztályozzák. Az egyik ilyen jellemző a vászon megnevezése, amely lehetővé teszi, hogy a következő típusokra oszthatók:

 • Bemenet. Ezek a szerkezetek olyan helyekre vannak telepítve, amelyek közvetlen kapcsolatban vannak az utcával. Az ilyen formatervezési minták tartóssága és minősége kiváló. A fémet továbbá védővegyületekkel kezeljük a gyors korrózió megelőzése érdekében. Az ilyen termékek altípusa a bejárati ajtók, amelyek közvetlenül a sokemeletes épületek bejáratára vannak felszerelve.
 • Apartment. A név önmagáért beszél. Az ajtókat közvetlenül a lakásba használják. Ezeket a szerkezeteket is védik, mivel a láncrendszerek kívülről vannak felszerelve.
 • Office. Ezek a vásznok egyfajta lakásajtó szerkezetek. De valamivel magasabb szintű biztonsággal különböznek egymástól (vastag fémből, kiváló minőségű zárakból és hasonlókból készülnek).
 • Műszaki. Ezek a termékek a legegyszerűbbek, mivel csak ideiglenesen használják őket. Ezek az új épületek bemenetként vannak beállítva.
 • Retró. Az ilyen típusú vászonok is belépnek, mivel korlátozzák a több lakás területére való belépést. A termékek magas hő- és hangszigeteléssel rendelkeznek.
 • Különleges. Az ilyen termék vászonja bizonyos követelményeknek megfelelően készül. Ezért az ilyen szerkezetek védhetők a betörésektől, a golyóállóaktól, és magas ellenállóképességgel rendelkeznek a magas hőmérsékletekkel szemben is (ellenállhatnak a nyílt tűznek egy bizonyos ideig). Minden ilyen ajtót különböző szabványok szerint ellenőriznek, amelyek szabályozzák azok minimális jellemzőit.

Ami a betörés ellenállását illeti, az ezen az alapon kialakított ajtólapok több típusra oszlanak. Az első osztályú formatervezési minták megfelelnek a kínai ajtóknak, amelyek egyszerű késsel vagy fizikai erővel nyithatók. A legerősebbek a 4. osztály módosításai. Ezeket a termékeket nem csak vastag acéllemezek egészítik ki, hanem rejtett zsanérok, minőségi szerelvények stb.

Egy másik paraméter, amellyel az ajtókat lehet besorolni, azok tervezési jellemzői.

Ettől függően az ilyen modellek megkülönböztethetők:

 • Egységes ajtók. Az ilyen típusú ruhadarabok egy lapgal vannak ellátva, amelyek egy vagy két oldalra nyithatók. Ez a fajta ajtó a leggyakoribb. Szinte mindenütt használják, mivel ezek az ajtók kompaktak és praktikusak. A kialakítás és a doboz szélessége 600 és 2000 mm között változhat. Ügyeljen arra, hogy a vászon ugyanakkor egy kicsit kisebb legyen, mivel a keret kb. 10-15 cm.
 • Másfél. Ennek a kialakításnak az egyik jellemzője egy további kis szárny. Ugyanakkor a szélesség ez a része sokkal kisebb, mint a fő vászon. Gyakran kétszor különböznek egymástól. Az ilyen szerkezetek leggyakoribb méretei 1200 mm (400 mm-es és 800 mm-es főfedél) és 1400 mm (600 + 800 mm vagy 500 + 900 mm). Az ajtólap egy kis része egyidejűleg nem mozog, és a legtöbb esetben rögzített. De vannak olyan modellek, ahol ez a vászon nyitható. Csak akkor használják, ha az ajtót ki kell terjeszteni, hogy dimenziós dolgokat hozzunk létre (bútorok és egyéb).
 • Kéthéjú. Az ilyen típusú ajtókat megkülönbözteti az a tény, hogy a doboz belsejében két teljes vászon van. Ugyanakkor az egyikük szükségszerűen jobb oldali, a második pedig bal oldali. Minden ilyen elemet speciális bilincsek egészítenek ki, amelyek lehetővé teszik a vászon rögzítését a dobozban. Így gyakran csak egy felét használják, a második pedig csak szükség esetén. De vannak olyan módosítások, amelyek mindkét részt kihasználják. Mindkét vászon szélessége elérheti az 1200-1800 mm-t. Ezzel mindegyik szárny mérete félig nagyobb, mint a megadott érték.

Minden ilyen típusú ajtó kiegészíthető egy transzomszal, amely egy független partíció a doboz felett.

Különböző anyagokból készül, de ma az üvegszerkezetek nagyon népszerűek.

Milyen méretűek az utcai vas termékek?

A fém bejárati ajtók méreteit különböző szabványok és GOST szabályozza. Ez lehetővé teszi, hogy ne csak automatizálják a gyártást, hanem gyorsítsák fel a telepítési munkákat. Az ilyen dokumentumok azonban nem szükségesek, és ez nem jelenti azt, hogy a gyártók nem tudnak más keretméretekkel módosítani.

standard

Az ilyen típusú ajtólap a piacon a leggyakoribb. A szabályozási dokumentumok szerint többféle fémajtó van, amelyek figyelembe veszik a szabványos szélességet és magasságot.

1. táblázat: Fém bejárati ajtók osztályai

jel

A szerkezetek méretei, cm

A doboz méretei

Vászon méretei

magasság

szélesség

magasság

szélesség

21.7

207.1

67

200

60

21.8

207.1

77

200

70

21.9

207.1

87

200

80

21.10

207.1

97

200

90

21.12

207.1

117

200

110

21.13

207.1

127.2 (129.8)

200

120.2 (120.4)

21.15

237.1

147.2 (149.8)

230

140.2 (140.4)

21.19

237.1

187.2 (189.8)

230

180.2 (180.4)

Mint látható, ez az ajtócsoport nagyon változatos, mivel olyan kis módosításokat tartalmaz, amelyek nem szabványos nyílásokba telepíthetők. A vastagság tekintetében ezek az értékek viszonylag ritkán fontosak. Ez annak köszönhető, hogy az ajtó hasonló értéke gyakran sokkal nagyobb.

Az ajtó méretétől függően:

 • Szabvány. Az ilyen termékek szövedékének vastagsága 60 és 80 mm között változik. Klasszikus modellek, amelyek apartmanokat vagy magánlakásokat biztosítanak.
 • Megerősített. Az ajtó már 80-100 mm vastag. Ennek oka a szigetelés és vastagabb fém jelenléte, amelyet a keret gyártásához használnak.

szokás

Napjainkban sok lakás rendelkezik olyan nyílásokkal, amelyek nem felelnek meg az általános követelményeknek. Ezért itt nem lehet klasszikus módosításokat telepíteni. A nem szabványos ajtólapok szinte bármilyen méretűek lehetnek. A magassága elérheti a 2,5 mt, szélessége pedig több mint 2 m. A házakban hasonló termékek találhatók, ahol dekoratív kivitelben használják. A nem szabványos ajtók rendelésre készülnek, ami lehetővé teszi, hogy az összes paramétert egyedi értékekhez igazítsa.Így például egy 1040x2550 mm méretű nyílásban egy 940x2500 mm méretű kialakítás is megfelel.

A nyílások mérete az épületek típusai szerint

Az ajtó egy különleges lyuk a falban, ahol az ajtók rögzítve vannak. Ezeknek a struktúráknak a dimenziói az idők folyamán nagyon drámaian megváltoztak. Ez annak köszönhető, hogy az építési szabványok folyamatosan változnak, és ez arra kényszerítette a fejlesztőket, hogy használják őket a házak építésében. Mindezek a paraméterek ma a legtöbb esetben a ház típusától függenek:

 • Panel épületek. Az ilyen házakban az ajtó magassága a projekttől függően 195-198 cm között változik. Ami a szélességet illeti, gyakran nem haladja meg a 74-76 cm értéket, ezért csak olyan keskeny ajtókat lehet beszerelni ilyen nyílásokba, amelyek ma nem túl népszerűek és ritkán gyártottak.
 • Tégla épületek. Itt sokkal jobb a helyzet, mivel a nyitás megfelel a szabványok modern követelményeinek. Magassága elérheti a 205-210 cm-t, és a szélessége 88 és 93 cm között mozog.
 • Házak régi elrendezéssel. Ez magában foglalhatja Hruscsovot és más hasonló szerkezeteket is. A nyílás szélessége itt gyakran megfelel a szabványoknak és 88-93 cm. A magasság nagyon széles tartományban változhat 204 és 220 cm között, ahol olyan házak találhatók, ahol ez az érték elérheti a 260 cm-t.

A kínai ajtók méretei

A kínai ajtók ma nagyon elterjedtek. Egyes cégek eladhatják őket sajátként. Technikailag ezeket a termékeket a nemzetközi szabványok szerint gyártják, figyelembe véve a piac jellemzőit, amelyre azokat szállítják.

Ezért a kínai ajtók méretei szinte megegyeznek a GOST által jóváhagyott méretekkel. Így az egyoldalas ajtólap szabványos szélessége 86 vagy 96 cm lehet, ennek a terméknek a szinte minden ajtótípusban való magassága 205 cm, és egy-egy kínai modell 120 cm széles.

Meg kell jegyezni, hogy ezek a jellemzők valójában eltérhetnek a gyártó által megadott paraméterektől. Ezért a vásárlás előtt ellenőrizze ezeket az értékeket.

Hogyan lehet megtudni a méretet?

Új fémajtó megvásárlásakor meg kell választania egy adott nyílás méretét. Kezdetben meg kell ismernie az összes paraméterét.

Ezt az egyszerű irányelvek követésével teheti meg:

 • A nyílás magasságát és szélességét csak a falak alapjához viszonyítva mérjük. Ehhez ne használja a régi ajtó paramétereket. Ezért, ha nincs hozzáférése ezekhez az alkatrészekhez, akkor jobb, ha szétszereljük a falakat elrejtő dekoratív paneleket.
 • Minden mérést több helyen kell elvégezni. Ez azért szükséges, hogy megtaláljuk a minimális értékeket, amelyek eltérőek lehetnek, mivel a nyílás nem mindig rendelkezik standard téglalap alakú.
 • Ha a falakon régi vakolat van, azt mérés előtt el kell távolítani. Ez lehetővé teszi, hogy megkapja a nyitás valós méreteit.

Ami maga az ajtót illeti, a gyártók gyakran jelzik a méreteit. Ha nem biztos benne, akkor a méreteit rulett segítségével kaphatja meg. Meg kell mérni az építményt a dobozral együtt, mert maga is kibővíti a vászont.

Ebben az esetben figyelembe kell venni a méretekben nem szereplő sávokat, mivel a falat kívülről fedik le.

Hogyan válasszuk ki?

Az otthoni ajtólap kiválasztása nagyon fontos feladat, különösen a bemeneti módosítások esetében. Számos jellemzőt kell figyelembe vennie:

 • Megfelel a méreteknek és az ajtólapnak. Ez a funkció az egyik legfontosabb. Kiváló minőségű ajtók kiválasztásához tisztázni kell e struktúrák jellemzőit. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az ajtólap szélessége és magassága a dobozhoz képest kisebb, mint a megfelelő nyitási értékek körülbelül 5-7 cm.Mindez a termék műszaki jellemzőitől és a telepítés módjától is függ. Ha nem szabványos nyitása van, akkor szűkítheti vagy kibonthatja az ajtólap alatt. Ha nem szabványos jellemzőkkel rendelkező ajtót kíván telepíteni, először meg kell vizsgálnia, hogy lehetséges-e. Ez a lépés fontos, mivel számos bemeneti szerkezetet rögzítenek a támasztófalakba, amelyek geometriájának megsértése nem mindig megengedett, vagy pozitív eredményt ad.
 • A hő- és hangszigetelés jellemzői. Ezek a paraméterek lehetővé teszik kényelmes környezet kialakítását. A fém ajtók nagyon jól beengednek a hidegbe, így ha közvetlenül az utcára telepítik, ez jég, kondenzátum és egyéb kellemetlen jelenségek kialakulásához vezethet. A probléma megoldásának legjobb módja a termikus szünetű szerkezetek használata. Amikor a vászon a lakás számára készült, akkor előnyben részesítheti a hagyományos szigetelt ajtókat, amelyek jó minőségű szigetelést használnak, nem pedig papírt.
 • Műszaki adatok. Fontos figyelembe venni az ajtók szinte minden paraméterét, a lemezvastagságtól kezdve, a telepítendő fogantyúk típusáig. Különös figyelmet kell fordítani a kiegészítőkre, amelyek minőségi szempontból védik a házat a hackelésektől. A jó fémajtók legalább 2 mm vastagságú acéllemezből készülnek. Ebben az esetben a hurkoknak rejtve kell lenniük, mivel ez bonyolítja a vászon törését. De vegye figyelembe, hogy a pozitív eredmény csak az összes paraméter jelenlétét adja.

Példák és lehetőségek

Semmi különösebb - a szokásos standard fém ajtó korlát nélkül. Szigorúnak és megbízhatónak tűnik.

Üveges acél ajtó, zárt kovácsolt grill, egyedi méret - stílusos minta. A telepítéshez meg kellett növelni az ajtót.

Egy nagy ajtó félköríves ívvel - az eredeti doboz kénytelen volt növelni az ajtót és megadni a szükséges alakot. De a bejárati csoport nagyon vonzó volt.

Egy másik lenyűgöző ajtó ív formájában, de ezúttal feltűnő luxus. A fém, az üveg és a festett aranyfesték, a faragott és a díszítés kombinációja teszi a terméket csodálatos példaként a művészet tárgyává.

Tudjon meg többet arról, hogy miként határozhatja meg a bemeneti fémajtók méretét egy dobozban, megtudhatja a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba