Az ajtók tömítéseinek típusai

 Az ajtók tömítéseinek típusai

A tömítőszalag nemcsak az otthon védelme a huzatoktól. Az utcáról érkező idegen hangok elleni küzdelemben a tömörítő is fontos szerepet játszhat. A választás során érdemes több szempontra is figyelmet fordítani: a pecsétek típusai, anyagok, amelyekből készültek, valamint a trükkök használata, amelyek segítenek kiválasztani a megfelelő ajtószigetelést.

funkciók

A tömörítő által betöltött legfontosabb funkció a huzat elleni védelem. Ha a készülék nem tud megbirkózni ezzel a feladattal, akkor a priori elégtelen minőség. Ez különösen igaz a bejárati ajtók esetében: ebben az esetben a hőszigetelés rendkívül fontos, és csak elegendő szigetelési szint biztosíthatja. Fontos hőszigetelő funkció mindkét irányban működik, ugyanakkor védi a lakást a hideg széltől az utcától vagy a bejárattól, és megakadályozza a hő távozását a lakásból. A becslések szerint az ajtók, amelyek nem rendelkeznek tömítőanyaggal, a fűtőberendezések által termelt teljes hő 40% -át szabadítják fel. A fűtés ára jelenleg meglehetősen magas, így senki sem akar hiábavalóan értékes hulladékot pazarolni.

A hőszigetelésről beszélve nem lehet megemlíteni, hogy számos termék ellenáll a jelentős hőmérséklet-ingadozásoknak. Az amplitúdó -65 és +95 Celsius fok között változhat. Így, miután telepítette a minőségi szigetelést a bejárati ajtón, nem lehet aggódni, hogy nyáron vagy télen megreped.

Még egy plusz tömítőanyag - zajszigetelő tulajdonságok. Ezek mind a fémvíz ajtók, mind a helyiségek számára egyaránt jellemzőek. Előfordul, hogy a bejárati ajtó közvetlenül az út vagy a játszótér mellett van, és a hangszigetelés hiánya nem teszi lehetővé, hogy a lakosok jól érezzék magukat, mert az utcán zavaró hangok zavarják. Ha a helyiségek nem jól elkülönülnek egymástól, akkor újabb probléma merül fel: az a lehetőség, hogy mindenki a saját üzletét nem tudja megzavarni anélkül, hogy megzavarná a másikot. A jó zajszigetelés kényelmes helyzetet teremt, amikor például egy szobában zongorázik, és a másikban olvasnak.

A másik fontos tényező a lengéscsillapító tulajdonságok. Mindenki szembesült azzal a szituációval, amikor a nyílt ablakok miatt nyáron a házak körbejárnak, és az ajtók erős popzal záródtak, és nemcsak a ház lakóit, hanem a szomszédokat is zavarják. A tömítőszalag elrejti a kellemetlen hangot, megakadályozza a bosszantó bukkanások kialakulását, valamint meghosszabbítja az ajtó és az ajtókeret élettartamát (a hirtelen becsapódás miatt gyorsabban elhasználódnak).

A tömítőanyag jól védi a házat a szükségtelen szagoktól vagy füsttől. Például, a konyhában valami éghet. Senki sem akarja, hogy az égő illat az összes szobából azonnal elterjedjen, így a szigetelés csak a konyhában maradhat. Ugyanez mondható el a fürdőszoba ajtajáról: jobb, ha a nedves gőz közvetlenül a fürdőszobába kerül, és nem hagyja ki a folyosón vagy a folyosón.

Így az ajtó tömítőanyagát hordozó fő tulajdonság az ajtólap tömítése. Az orosz éghajlatban ez az ajtó tulajdonsága rendkívül fontos az utcán uralkodó erős hőmérséklet miatt. Továbbá gondosan mérlegelje a termékválasztást abban az esetben, ha egy nagy nyüzsgő városban él, mert sok megalopolisz nagyon élénk mind éjjel, mind éjszaka.Az ilyen "nem alvó" városok számára a tömítésekkel ellátott ajtók jól illeszkednek a fokozott hangszigeteléshez. A konyhai ajtót választva a lehető legtömörösebbnek kell lennie, mert nem mindig helyénvaló és kellemes, ha ételszagokat hallanak, például a hálószobában.

típusok

A tömítőanyagot számos kritérium szerint osztályozzák. Az első az ajtó megjelenése:

 • Bejárati ajtókhoz. A bejárati ajtók előszobáinak tömítése általában cső alakú. A belső üreges belső profil teljesen biztosítja az ajtó megfelelő tapadását, hozzájárulva a külső hatásoktól való teljes elszigeteléshez.
 • Belső ajtókhoz. Itt vannak teljesen különböző követelmények: nincs szükség a terem ilyen erős védelmére a környezetből, először az esztétikai komponens. Bizonyos esetekben az elkülönítés fontos (például a hálószobában), de nem szükséges.
 • Műanyag ajtókhoz. A műanyag ajtók tömítései külön kategóriába tartoznak, mivel jelentősen eltérnek a közönséges ajtók tömítéseitől. Szükséges, hogy a horonyelem jól reagáljon a környezetre. Általában az ilyen tömítések az erkélyajtókra kerülnek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy rendszerint csak egy műanyag ajtóhoz használható alkatrész állítható elő ugyanaz a gyártó, mint maga az ajtó.
 • Üvegajtókhoz. A profil, amely közvetlenül az üveghez kapcsolódik, lehet alumínium vagy szilikon. A szilikonelemeknek speciális keresztmetszettel kell rendelkezniük, és azonnal szigetelésként is szolgálnak, míg az alumíniumprofilon speciális gumi tömítést kell készíteni. A szilikon üvegtömítő alkalmas a magas páratartalmú helyiségekre, mivel nincs veszélye annak, hogy "elmozdul".
belső ajtókhoz
bejárati ajtókhoz
tolóajtókhoz

Az anyagok szerint a következő típusok találhatók:

 • Gumi.
 • Szilikon.
 • Habgumi.
gumi
Habgumi
szilikon
 • Mágnes.
 • Hőre lágyuló.
 • Érezte magát.
hőre lágyuló
érzett

Konfiguráció szerint a következő típusokat különböztetjük meg:

 • Belt. Egy puha, négyszögletes keresztmetszetű vezeték, amelynek szélessége körülbelül 9 mm.
 • Tubular. Annak ellenére, hogy a bejárati ajtók esetében a tömítőcsövet leggyakrabban használják, kevésbé záró tulajdonságokkal rendelkezik, mint a szalagmodellek. A cső belsejében üreges, amely az ajtók bezárásakor lenyomódik, aminek következtében nincsenek rések az ajtólap és a doboz között.
 • Mélyedésben. Kifejezetten műanyag ajtókhoz készült, puha gumi üreges profilja, melynek egyik oldalán egy speciális kefe van beépítve a hornyokba. Így a környezetnek a tömítésre gyakorolt ​​hatása csökken, és majdnem teljesen átkerül az ajtólapra.
szalag
cső alakú
mélyedés
 • Spring. Az ajtókerethez, nem az ajtóhoz. Záráskor a részei a rugó mentén csúsznak és bezárják a réseket. Csak tökéletesen sík felületeken használható.
 • Bevésőzár. Fa ajtókhoz készült. E pecsét alatt az ajtókeretben egy kis rést vágnak, ami lehetővé teszi, hogy a kapu lapja szorosan illeszkedjen a jövőbe. A réshez gumi profil kapcsolódik.
 • Összecsukható. Alkalmas összecsukható ajtók, harmonikák és hasonló szerkezetek tömítésére.

A szalagtömítések ritkán kerülnek 10 mm-nél szélesebbre. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy ez a szélesség optimális mind az ajtólap kerületén, mind az ajtókerethez való rögzítésnél. A csöves variánsok általában azonos tulajdonságokkal rendelkeznek, függetlenül attól, hogy milyen anyagból készülnek. A műanyag ajtótömítés mérete teljes mértékben a gyártótól függ. Gyakran előfordul, hogy minden egyes ajtómodellhez csak egyetlen tömítésmodell alkalmas, és nem lehet analógra cserélni.Javasoljuk, hogy különös figyelmet fordítson erre a problémára az ajtó kiválasztásakor, hogy lehetséges-e egy másik gyártótól vásárolt alkatrészeket cserélni, különben a javítások során szükség lehet az egész ajtó cseréjére.

A sokoldalú választás egy komplex gumi profil, amely mind belső ajtók, mind bejárati ajtók számára alkalmas. Különböző változatokban kapható, lágy gumi vagy sűrűbb, profilok szélessége hagyományosan 8-10 mm.

 • Habgumi jobb, ha nem használjuk az elemet a bejárati ajtókhoz, és a belsőépítészet esetén mentse el. Az a tény, hogy a habgumi - az anyag nem a legtartósabb, és az ilyen művelet, amelyre az első ajtó van kitéve, egyszerűen nem fog túlélni. Habgumi elég olcsó, miközben toleránsan eleget tesz a pecsét alapfunkcióinak. A legjobb, ha habcsöveket használnak a kisebb használatú ajtókhoz, például a csarnokhoz.
 • A habbal ellentétben, mágneses a konstrukciókat csak bejárati ajtókhoz használják. A lágy gumi profilok mágneses betétjei biztosítják a tömítés legjobb illeszkedését, így biztosítva a huzat elleni védelmet vagy a házból érkező hőszivárgást. Problémák csak az elemek telepítésével merülhetnek fel, pontosan az ajtó méretéhez kell illeszkedniük, különben a mágneses kiemelkedés egyszerűen nem teszi lehetővé az ajtó bezárását.
mágneses

Egy másik aktuális lehetőség - színtelen szigetelés. Sokan úgy vélik, hogy jó megoldás csak az üvegajtók számára, de ez messze van az esettől. Az átlátszó tömörítő a fa, műanyag és fém ajtókon jól néz ki, mert szinte láthatatlan. Így olyan esetekben használható, amikor a tulajdonos fél az ajtó esztétikai megjelenésének megrontására, vagy ha stilisztikai szempontból a pecsét használata nem megfelelő.

A számla az alábbi típusokat különbözteti meg:

 • Rugalmas. Sima vagy rugalmas profilok készülhetnek sok különböző anyagból, beleértve a gumi, szilikon, mágnes.
 • Folyadék. Gyakran használják a bejárati ajtók viharvertől. Ez egyfajta folyékony hab gumi, amelyet a kívánt nyomás alatti területekre alkalmazunk.
 • Halom. A fleecy variáns nagyon jól ismerős, hiszen az érezhető volt az egyetlen alternatíva az ajtó szigetelésének gyártásához. A javítási üzletág fejlődésének ezen szakaszában nemcsak a tiszta nemezből, hanem a szintetikus gyapjúszövetből is egy fonat és szalagot szabadítanak fel.
halom
rugalmas

Elhelyezkedés szerint a következő lehetőségek állnak rendelkezésre:

 • Küszöböt. Jó kiindulópontot jelentenek, ha az ajtó kialakítása nem teszi lehetővé a küszöbértéket. Ez főként automatikus vezérléssel történik, amely lehetővé teszi, hogy a profil az ajtó és a padló közötti nyílás szélességéhez „nyitott” vagy zárt helyzetben „állítható”.
 • Contour. A kontúr beállításai a legegyszerűbbek. Az ajtólap vagy a doboz teljes kerülete mentén vannak felszerelve, ugyanakkor mindenütt megszüntetik a réseket. A bejárati ajtóknál leggyakrabban hármas profilt használtak.
 • Tűzoltó. Az ilyen termikusan bővülő változat olyan anyag, amely erősen melegítve habgá alakul. A hab teljesen lezárja az ajtót, megakadályozza a füst áthaladását és megakadályozza az oxigén belépését a tűz kamrába.
Contour.
tűzoltó
küszöb

méretek

A tömítés típusától függően változtassa meg a méretét. Továbbá az optimális méret a réstől, a vastagságtól függ. Jelentős szerepet játszik az ajtószerkezet teljes felvétele, valamint az ajtó céljának sajátosságai. Például a bejárati ajtónak sűrűbb és szélesebb szigetelésre van szüksége. A rugalmas, téglalap alakú profilokat nagy tekercsekben értékesítik, amelyek mérete csak a gyártótól függ.Ezek nagyszerűek a szűk repedések kiküszöbölésére, amelyek nem okoznak sok kellemetlenséget az ajtó tulajdonosai számára.

Egyes esetekben komplex konfigurációjú gumi profilokat használnak. Alkalmasak a közönséges ajtókhoz és még az extra nehéz páncélozott ajtókhoz is. Minden profilnak saját formája van: C, P, O és így tovább. Mindegyik formát bizonyos méretű nyílásokra tervezték, de ne feledje, hogy ezeket a profilokat 1-4 mm széles rések elkülönítésére használják, de néhány forma jó szigetelésre és nagyobb résekre.

 • A C, K, E űrlapok profiljai alkalmasak kis hézagok elfedésére, amelyek mérete nem haladja meg a 3 mm-t.
 • A P és V formák tökéletesen el tudják érni az 5 mm-ig terjedő maszkoló folyadékokat.
 • Kevésbé O és D profilokat használnak, amelyek lehetővé teszik a 7 mm-es résekkel való munkát.

Az ajtószigeteléshez szükséges rugalmas profilok számának kiszámításakor úgy gondolja, hogy legalább 5-6 méternyi anyagra van szükség. Mindig jobb, ha egy puha pecsétet kis margóval veszünk, mivel abban az esetben, ha a megállapított profil egy része romlik, mindig gyorsan megváltoztatható. A kemény tömítések közvetlenül az ajtó méretére készülnek. Általában a független mérés és a megszerzés bizonyos nehézségeket okoz, ezért jobb, ha a kérdéssel foglalkozunk a szakemberekkel. Csak egy tömörítő van a piacon, amely ilyen kényes választást igényel - ez egy mágneses opció.

Különböző tömítések és vastagság. A beltéri ajtóknál lágy vékony profilokat választanak, míg a bejárati ajtóknak lenyűgözőbb szigetelést igényelnek. A gumi vastag profiljai, gyakran többrétegűek, lenyűgöző méretekkel rendelkeznek a miniatűr beltéri mintákhoz képest. Így a szükséges méretű pecsét kiválasztásával nem csak a tömítés típusára, hanem a szigetelt ajtó funkcionalitására kell összpontosítani, a meglévő rések méretére. Ügyeljen arra, hogy hol kerüljön elhelyezésre az elem: az ajtókeret kerülete körül, vagy közvetlenül az ajtólapra. Hagyományosan vastagabb verziókat szerelnek fel az ajtókeretre, mint maga az ajtó, mert ha az ajtókeretre van szerelve, akkor egy kis kockázat, hogy az ajtó egyszerűen nem zár.

Melyik tömítőanyag jobb?

Jelenleg igen sokféle anyag van, amelyekből ajtókhoz tömítések készülnek. Miután megvizsgálta mindegyikük jellemzőit, pontosan meghatározhatja, hogy melyik lehetőség van az Ön esetében.

 • gumi a pecsét talán ma a legnépszerűbb. Ez az anyag sokoldalúságának köszönhető, mivel a hőmérséklet-változások, a magas páratartalom és egyéb negatív hatások jól tolerálhatóak. Annak megakadályozására, hogy a baktériumok ne növekedjenek az ízületekben, vagy a gomba nem jelenik meg, a gumit egy speciális vegyülettel kezelik, amely megakadályozza a baktériumok aktivitását és fertőtleníti a felületet.
 • szilikon opció - a gumi tömítés jó alternatívája. Az üvegajtók szigetelésére főleg szilikont használnak, mivel az üveghez erősen ragasztva, csak vízzel kell nedvesíteni, és hagyjuk megszáradni. A szilikon nem szakad meg erős hőmérséklet hatására, és nem jön le az üvegből. A szilikon elemek sokkal jobbak, mint a gumi, alkalmasak a magas páratartalmú szobákhoz, mint például fürdőkád, szauna, fürdőszoba.
 • Különleges helyet foglal el a modern TEC tömítések. Azok a képességük, hogy alkalmazkodjanak a rendkívül magas vagy rendkívül alacsony hőmérsékletekhez. Néha a terjedés több mint 100 fok - -70 és +95 Celsius fok között lehet. Az európai hőre lágyuló elasztomer készítmény nagy megbízhatóságot, hosszú élettartamot, jó ütésállóságot, alacsony profil-deformációt biztosít a működés során.
 • érzett a gyermekkori anyagból legismertebb és legismertebb. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a filc még mindig természetes gyapjúból készült, jól védi a helyiséget a hidegtől és a vezetők listáján van, nagyrészt ennek köszönhetően. A teljes élettartam alatt a filcszigetelés nem veszíti el eredeti tulajdonságait, jól tolerálja az orosz súlyos időjárási viszonyokat, ezáltal megtakarítja a hőt. A közhiedelemmel ellentétben a filc teljesen tűzálló, mert nagyon sűrű szerkezetű, ezért nem elég jól.

Milyen színek vannak?

Eddig a tömítések a színes megoldások tömegében szabadulnak fel, amelyek nem csak a klasszikus fekete vagy fehér színt tartalmazzák. Kiválasztható a tetszőleges színű ajtóhoz szükséges modell, legyen az fehér műanyag erkélymintás, vagy az óvoda fényes ajtaja, de a fehér és a fekete változat a legkedveltebb a fogyasztók körében. A fehér modelleket főleg műanyag ajtókra választják, amikor a tulajdonosoknak kozmetikai hibákat kell díszíteniük. Szintén a fehér tömítések jól néznek ki a belső lehetőségeken, míg az első ajtónál valószínűleg fehér elem lenne megfelelő.

A bejárati ajtó esetében a fekete szigetelés a legjobb megoldás. A fekete modellek jól illeszkednek szinte minden típusú fémajtóhoz, és ezt a tényt meg kell jegyezni. Emellett a bejárati ajtók gumiból készült festett szigetelői kevésbé jól működnek, mivel a festék jelentősen megváltoztatja az anyag kémiai összetételét, ugyanez mondható el a műanyag erkélyajtókról is. A legjobb, ha a fekete pecsétet választja, megvédi a nappalit a külső huzattól.

Nagyon sok színes modell van. Nincsenek képmintás minták vagy variánsok, de a színválasztás szinte korlátlan. A legnépszerűbb a barna színárnyalatok köre, mivel a fókák gyakran a fából készült ajtókhoz kerülnek kiválasztásra, és az emberek úgy próbálják kiválasztani őket, hogy az ajtólapon a lehető legkevésbé feltűnőek legyenek, nem rontják az általános benyomást. megfelelő tömítés a kívánt színhez. Általában ez az opció előnyösebb, különösen, ha előre tudod, hogy ilyen típusú dugót kell telepítened a résidőkre. A kész tömítéssel rendelkező ajtó megvásárlására vonatkozó döntés nagy időt és energiát takarít meg, amit keresett volna, és a költségvetés nem sújtja keményen.

Bármelyik színt is választja, ne feledje, hogy a szoba és az ajtó egyedülálló megjelenése harmonikus maradjon, azonban sokkal fontosabb, hogy a kiválasztott minta jól működik az alapvető funkcióival.

Mi a csatolt?

Számos lehetőség van a tömítések szerelésére. Mindegyik az adott opcióval ellátott melléklet típusának köszönhető.

 • Telepítés a horonyba. Speciális rögzítő kefével felszerelt profilok a horonyba való rögzítéshez. A telepítéshez nem lesz szükség további anyagokra, azonban ez nem teszi lehetővé az ilyen elemek telepítését a legegyszerűbbnek. A legnagyobb nehézség, amit a legtöbb ember tapasztalhat, ha a fóka tömítésekkel dolgozik, a szükséges mérethez igazodik. Nyilvánvaló, hogy a gumi olyan anyag, amely könnyedén nyúlik és ugyanolyan könnyen elviszi az eredeti alakját, így közvetlenül a horonyba történő vágás vagy préselés során nem húzhatja meg a terméket, éppen ellenkezőleg, egy kicsit össze kell szerelni. A rönktömítések vágását a telepítés után kell elvégezni, különben nagy a veszélye annak, hogy levágjuk a felesleget, és ez elkerülhetetlenül megszünteti a teljes hatást, amelyet az elemek beépítésével terveztek.
 • Öntapadó opció. Általában a ragasztószalaggal történő telepítés a legkevésbé nehéz. Ahogy az előző esethez hasonlóan, az egyetlen olyan felszerelés, amire szüksége van, egy festék kés, amely ragasztás után a kívánt hosszúságra kell szigetelni. Az előkészítési folyamat legfontosabb helyszíne a felszín előkészítése: nem csak a szennyeződéstől és a portól kell tisztítani, hanem alaposan zsírtalanítani is. Hagyományosan a szalagot balról jobbra és felülről lefelé ragasztják, azaz a beillesztés oldalain a felső sarokból kell indulni. Fokozatosan, fokozatosan a védőréteget eltávolítjuk a pecsét ragadós oldaláról, a szalagot nem feszítik ki, a felületre rögzítik, és csak akkor, ha teljesen rögzítve van, egy kis ragasztószalagot szabadít fel újra és rögzíthet. A lépés kb. 10 cm.
 • A körmök vagy csavarok. Ez az opció nem volt nagyon népszerű az utóbbi időben, mivel a légcsatorna vagy ragasztó jó alternatívája a körmöknek. Bizonyos esetekben lehetetlen egy öntapadó mintát (például, ha a felület egyenetlen, vagy a tömítés túl nehéz) telepíteni, majd a hagyományos körmöket ismét emlékeztetik. A körmök közötti távolság 5-7 cm, ritkábban nem ajánlott a rögzítőket beszerelni, mivel a megereszkedések előfordulhatnak, amelyeken keresztül a hideg levegő belép a helyiségbe. A csavarok vagy körmök szigetelésének telepítése nagyon óvatosan kell, hogy legyen, mert ha nem elég a sapkák mélyítéséhez, az ajtó nehezen záródik, vagy egyáltalán nem. Az opció főként bejárati ajtókra alkalmas, és a belső ajtók esetében jobb, ha tömörítő nélkül végezzük el, mint a körmök rögzítését.

Hogyan válasszuk ki az ajtó szigetelését?

A pecsét megvásárlása előtt ajánlott, hogy gondosan olvassa el az adott modellre vonatkozó véleményeket. Általában az utcai közönséges emberek véleménye igazságosabb, mint az értékesítési személyzet reklámtörténetei.

A vásárlás előtt meg kell vizsgálnia az anyagot az alábbiak szerint:

 • Érezd a kábelt. Nem szabad túlságosan ragadós vagy deformálódni, különben a gyenge minőségű termékek minden jele van. Nyugodtan elutasíthatja a vásárlást, még akkor is, ha nagyon vonzó árat különböztet meg: ez a modell hosszú ideig nem fog szolgálni, és nem fogja megfelelően megvédeni a helyiséget.
 • A ragasztóhoz rögzített szokásos tömítés kiválasztásával győződjön meg róla, hogy melyik ragasztót lehet használni és hogy rendelkezésre áll-e. Ez a kérdés különösen akkor fontos, ha a fém bejárati ajtókhoz egy elem van kiválasztva, mivel a ragasztónak jól kell kezelnie az összes negatív környezeti hatást, és nem válhat bosszantóvá. A legjobb megoldás a szilikon tömítőanyag, amely külső vas- vagy acélajtókhoz, üvegekhez és sok máshoz is használható.
 • Olvassa el a címkét nagyon óvatosan, gyakran arról van szó, hogy az információ meg van írva, amelyről az eladó vagy a hirdetés nem fogja elmondani. Ha a tolóajtók, rekeszek, inga, "harmonikák" vagy más szokatlan lehetőségek modelljét választja, a címkén meg kell mondani, hogy a minta alkalmas-e ilyen modellekhez.
 • Erkélyajtó esetén ajánlatos olyan erős tömítések telepítése, mint az utcai ajtókhoz. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy mindkét esetben meg kell védeni a helyiséget a külső hatásoktól, és a megbízható védelem ezt nem tartalmazza.
 • A fából készült ajtó rönkházban egy jó megoldás a szilikon szigetelés használata. Ügyeljen arra, hogy milyen egyszerű az egyik modell helyettesítése a másikra. A faházak „összezsugorodnak” az idő múlásával, és néhány év elteltével az ajtó nehezen zárható, majd ki kell cserélni a meglévő mintát.
 • A közönséges házak faajtóinál nagyon népszerűek az ajtó hátterében szinte észrevehetetlen tömítőgyűrűk telepítése. Ha lehetséges, ajánlatos ezt a kontúrválasztást választani, mivel ez jó zajszigetelést biztosít, és az ajtó repedések esetén a tömítés egyszerűen eltávolítható anélkül, hogy az esztétika sérülne.
 • Elengedhetetlen, hogy az ajtószerkezethez illeszkedő pecsétet válasszunk úgy, hogy az a lehető legszélesebb körű legyen az általános háttérrel, és ne roncsolja meg az egész megjelenést.

Hogyan szerelje fel az ajtó tömítését, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba