Dupla ajtók: hogyan válasszunk?

 Dupla ajtók: hogyan válasszunk?

A bejárati ajtók nemcsak a tér elhatárolására szolgálnak, hanem megbízható védelemként szolgálnak az illetéktelen személyek belépése ellen. Ők is védik az otthont az időjárástól. Az egyik első helyen az olyan termékek megjelenése, amelyek képesek a vidéki ház vagy belső ajtó főbejáratának díszítésére.

Különleges jellemzők

A kétszárnyú termékek egy kétajtós szerkezet, melyet egy ajtókeret és közös burkolat egyesít. A ruhadarabok a blokk mindkét oldalára egymástól függetlenül vannak felszerelve. Általában a szelepek egyikét rögzítőcsavarokkal rögzítjük felülről és alulról, és nagyrészt dekoratív funkciójuk van. Nyissa ki ezt az ajtót csak különleges igényekkel.

A kettős konstrukció kiválasztásakor először is meg kell fontolni, hogy hol lesz telepítve. Ha ez a kiút a lakásból a lépcsőházba, akkor érdemes választani egy átlagos erősség és vastagság modelljét, valamint az átlagos árkategóriát. Ha a házhoz vagy házhoz tartozó ajtót választja, akkor gondosan közelítse meg a választást.

A külső szerkezetnek tartósnak, megbízhatónak, magas hang- és hőszigetelő tulajdonságúnak kell lennie, és a külső sérüléseknek is ellenállónak kell lennie.

Előnyök és hátrányok

A dupla ajtók különböznek a többi tervtől, előnyük és hátrányaik vannak.

A pozitív tulajdonságok a következők:

 • Megnövelt nyitási szélesség. Két vagy több ember egyidejűleg kétoldalas rekeszbe léphet, és nagy méretű objektumok is beírhatók.
 • Fokozott erő. A két ajtóval rendelkező ajtók hosszabb ideig tartanak. Működésük időtartama jelentősen meghaladja a szokásos egy lap használatának időtartamát. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a teljes terhelés egyenletesen oszlik el mindkét ajtón, ami viszont csökkenti a zsanérok terhelését.
 • Kiváló megoldás nem szabványos bejárati méretekhez.
 • Megjelenés. A külső dupla ajtó fényűző és tiszteletreméltó. Míg a belső kecses és szép. A két ajtóval ellátott belső ajtók ólomüveggel, üveggel díszítettek, továbbá egy íves díszítéssel, és a belsőépítészetet kiegészítő műalkotásokká alakítják.

Talán ezeknek a szerkezeteknek az egyetlen hátránya, hogy nagy mennyiségű helyet igényelnek a szelepek mozgásához, és a közeli helyek nem működnek.

méretek

A szárny ugyanaz és más lehet. A 90 cm-es ajtóval rendelkező standard apartmanokban szabványos ajtólap alkalmas. Ha a nyílás mérete meghaladja az 1 m-t, akkor egy és fél ajtót is be lehet helyezni, amely egy dupla szárnyú változat, ahol a két vászon különböző szélességű. Általában ez az arány 2: 1 vagy 3: 1.

Ez a design nagyon szép és népszerű a fogyasztók körében. Jól illeszkedik minden belső térbe és díszíti a szobát.

Röviden, ha Ön lakástulajdonos széles ajtókkal, a dupla ajtók a tökéletes megoldás az Ön számára.

típusok

A nyílás típusától függően a dupla ajtók:

 • Swing. Ezek egyszerű ajtók két ajtóval egy dobozban. Szükségük van a helyükre közvetlenül a szelepek szabad működéséhez. Mozgásuk iránya gyakran fontos szerepet játszik, mivel az ajtók nemcsak kifelé vagy befelé nyithatók, hanem mindkét irányban.Ez a funkció speciális zárórendszert és tartozékokat igényel, amelyek nemcsak az ajtó felületére szerelhetők, hanem magába az ajtóba is beépíthetők. Ez a fajta ajtó egy tágas belső teret díszít.
 • Csúszott. Ez egy olyan ajtó, amely oldalra mozog. 110 cm-es és szélesebb nyíláshoz alkalmasak. Egy ilyen modell esetében a nyílásnak mindkét oldalán egy hely szükséges, ahol az ajtók mozognak. A kialakítás olyan ajtókból áll, amelyek görgők segítségével a sínek mentén oldalra hengereltek. Az ilyen típusú ajtó jó, mert közvetlenül a nyílás előtt felszabadítja a helyet, és nagyon luxusnak és elegánsnak is tűnik.
 • Összecsukható. Ez az úgynevezett ajtó-harmonika. Az összecsukható ajtók kétségtelenül funkcionális újdonságok a tervezési területen. Kompaktságuk miatt nem nagyon tágas apartmanokhoz alkalmasak. Az összecsukható ajtók egyfajta vakok szerkezete, ahol a léceket sínekkel és görgőkkel nyitják és zárják. A legkényelmesebb lehetőség, amely nem igényel további teret a vászon megnyitásához.

alak

A dupla ajtók formája kétféle lehet:

 • Standard téglalap alakú.
 • Arch. A tervezői ötlettől függően teljes értékű íves ajtók, vagy téglalap alakúak, íves díszítéssel az ajtó stílusához, ablakokkal és díszítéssel.

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a tényt, hogy a dupla ajtók - a design összetettebb, mint a szokásos lengőajtó. A dupla ajtók működtetése várhatóan aktívabb és összetettebb, ezért különösen fontosak azok szerkezete, tartozékai és anyagai, amelyekből készültek.

anyagok

fém

Ideális anyag erős és megbízható utcai ajtók kialakításához. A fém bejárati szerkezetek gyártása során belső szigeteléssel szigetelőanyagokkal vannak szigetelve, úgyhogy a ház meleg marad, és nem kerül át az idegen hangokba.

Többféle típusú fémipari termék van:

 • porbevonat;
 • befejező MDF panelekkel;
 • egy fa;
 • PVC fólia;
 • emellett, ha a bejárati ajtókba üveg vagy tükrök vannak felszerelve, kovácsolt díszítéssel erősítik. Ezek a modellek alkalmasak egy vidéki házhoz vagy házhoz;
 • fémből készült belső ajtók, ritka jelenség, de könnyű alumínium vagy rozsdamentes acél modellek, amelyek kombinálják a műanyag és az üveg díszítését.

faipari

Kétségtelen, hogy a leginkább környezetbarát és nemes anyag. A faanyagok mindig relevánsak, mivel nemesnek tűnnek, az egész szoba varázsát és fényét adják, és stílusos kialakításuk tökéletesen illeszkedik bármilyen belső térbe. A fából készült ajtók egyaránt alkalmasak mind kültéri, mind belső szerelésre. Külső használat esetén a faanyagokat speciális impregnálással kezelik, hogy meghosszabbítsák azok élettartamát. Ezen túlmenően a fa jól tartja a hőt, és izolálja a hangot. Az ilyen termékek élettartama megfelelő gondossággal évtizedekig kiszámítható.

MDF

A leggyakoribb anyag, amely az alacsony költség és a szép megjelenés miatt fogyasztói elismerést kapott. Az ár, az ilyen ajtók sokkal gazdaságosabbak lesznek, mint a tömörfa, de látszólag nem adnak utat. Az MDF modern gyártási technológiái sikeresen szimulálhatják a legértékesebb fafajok színeit és textúráját, ami lehetővé teszi, hogy a lehető legmegfelelőbb felületeket végezze a fához.

műanyag

A műanyagból készült ajtókat kis súlyú és szerény méretek jellemzik. Az anyag maga is csökkenti a belső költségeit, mert az ilyen megoldások alkalmasak az ilyen szobákhoz, mint erkély, öltöző, fürdőszoba. Kivétel lehet egy építészeti ötlet. Ha a cél a lakások egyszerűségének és aszketikájának hangsúlyozása, ebben az esetben a műanyag dupla ajtók súlyos akcentust hozhatnak létre.

üveg

A tömör ruhát ritkán üvegből készítik el, kivéve, ha ez egy tervezési akcentus. Az ultra-modern belső terekben futurisztikus irányba beágyazhatók az üvegablakok. Ebben az esetben azonban az anyagot szupererősnek választjuk. Gyakran a fa, műanyag, MDF vagy fémből készült szerkezetek üvegeként díszítőelemet használnak.

Hol telepíthető?

Az anyagok kiválasztásakor elsősorban a szoba, ahol a dupla ajtók kerülnek felszerelésre, célját és kialakítását kell vezérelni.

 • A tágas nappali klasszikus stílusban díszíti az elegáns, tömör fából vagy furnéros MDF ajtólapokat. Ezek az ajtók sikeresen illeszkednek az irodai vagy a hall üzleti stílusába, melyeket színes és textúra hasonló anyagok díszítenek.
 • A matt és az óvodához alkalmasak a matt üveglapokkal díszített MDF termékek. Szintén egy jó tervezési megoldás lesz a hálószobából a saját fürdőszobába vezető, üveges ajtók.
 • Elegáns és modern megjelenés a konyhában, melyet a hi-tech vagy a minimalizmus stílusa díszít.

A modern piac érdekes modellekben gazdag, az egyszerű és minimalista, tömör kialakítású, az exkluzív, kifinomult designig. Emellett mindig kapcsolatba léphet egy olyan szakemberrel, aki az Ön egyedi projektje szerint egyedi designt készít. Kétségtelen, hogy a kétoldalas formatervezési minták funkcionalitása és külső szépsége kielégíti a finom ízét.

A "Solento 4" dupla ajtókkal kapcsolatos további információkért lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba