Az ajtók díszítése a laminát használatával

 Az ajtók díszítése a laminát használatával

Nem számít, mennyire jó minőségű és megbízható az ajtók, sok esetben szükség van további díszítésére.

A laminát használatával jelentősen javíthatja az ajtó megjelenését, de ezt a lehető legpontosabban kell elvégezni.

Fontos, hogy előre megértsük az összes árnyalatot, és vegyük figyelembe a finomság sajátosságait, hogy kiválasszuk a színt.

Mit tud lenni?

A laminált bevonattal ellátott ajtók tetszőlegesek lehetnek, a fő anyagot saját belátása szerint választják. Megengedett, hogy mind a szokásos lakásban (házban), mind az irodában használhatók. A fémszerkezetek fölött a leggyakrabban 0,7 vagy 0,8 centiméteres vastagságú paneleket helyeznek el, még a laikusok is képesek lesznek ilyen munkák elvégzésére különösebb problémák nélkül.

Ne feledje azonban, hogy az alapvető műszaki követelményektől való eltérés a megtakarítás helyett a bélés károsodásához és a felesleges költségekhez vezethet. Ügyesen és hozzáértő módon jelentősen javíthatja a bejáratot vagy a belső ajtókat, és nem csak esztétikailag. A laminátum nem halmoz fel statikus elektromosságot, így kevesebb lesz a por.

Az acél (vas) ajtó a laminátum laminálása után hatékonyabban teljesíti a funkcióit - nehezebb lesz elpusztítani vagy kiütni. A mai problémás körülmények között a biztonsági garanciák nem feleslegesek.

A dekoratív panelek egyformán szép megjelenést hoznak létre a külső és belső ajtók számára, ami kevésbé megkülönböztethető a finom fa bevonatától.

Nem kevésbé fontos az a tény, hogy a fém és a fa bevonatának technológiáját alaposan kifejlesztették, figyelemmel kísérve bármit is meg tudunk takarítani.

méretek

A laminált lemezek nem mindig azonos méretűek, leggyakrabban 126 vagy 138 centiméter. Nyilvánvaló okokból a hosszúkás tömbök (legfeljebb 1,84 méter hosszú) nehezebb használni, pontos felszerelésük és telepítésük megnehezíti. Minél kevesebb vágás történik az anyagon, annál jobb az eredeti megjelenése.

A 9-16 cm-es laminátum szélessége a leggyakrabban tölgyfa. Az ilyen táblák szűknek tekinthetők (az általánosan elfogadott osztályozás szerint). Alapvetően 18,5 és 19,5 centiméteres közönséges fából készült deszka utánzó paneleket használnak, a legegyszerűbb ilyen burkolatot elhelyezni. Vonzza a fogyasztókat és az alacsony költségeket.

Egy vastagabb panel, más dolgok egyenlőek lesznek, stabilabbak és tartósabbak lesznek. Erős ütés esetén is szinte soha nem deformálódik, de minél vastagabb a laminált réteg, annál alacsonyabb a hővezető képessége.

Ez a körülmény különösen fontos az ajtókhoz, amelyek közvetlenül az utcára mennek.

A vastag panelek gyártásánál (1,2 centiméter) minimális tűréshatárokat alkalmaznak, így az értékek eltérése kicsi lesz.

A 32. kategóriájú laminátum 0,7-2,2 cm vastag, hosszú ideig szolgál. Bár senki sem fog az ajtón járni, érdemes egy magasabb csoport lefedettségét választani - 33., 34., mivel jobb hangelnyelő képességgel rendelkezik, és a házban a hő nagyobb lesz. Ne félj a túlfizetéstől, mert az anyagnak nagyon kevés kell.

Lemezanyagok

A padlóburkolat használata ajtók díszítésére lehetővé teszi, hogy megvalósítsa a leg ambiciózusabb tervezési ötleteket.

Nem nehéz például például, hogy egy lamellát töltsünk be a tölgy wenge színből vagy más egzotikus színből, és alkalmazzuk belsejében. Sokkal könnyebb, mint egy eredeti bevonat létrehozása valódi fából.

Ha azt szeretné, hogy az ajtó a téglafalhoz, a kőfalhoz, a kerámiához vagy a cseréphez hasonlítson, a speciális panelek ismét a legjobb kiutat kapják. Egyszerű, gyors, egyszerű és a szerkezet súlyozása nélkül.

szín

A fém ajtó belső része a legjobban a különböző színeket ábrázoló mintákkal díszített. Bármilyen szín használata esetén az anyag vizuális merevsége csökken.

Függetlenül a választott opciótól, nem kívánatos az azonos hangú padlóburkolat használata.

Ez teljesen elutasítja mindkét elem esztétikai előnyeit. De mindazonáltal meg kell tartani az ajtók és az azonos színtartományú padló kialakítását, azaz a közeledő tónusokat.

Könnyű helyiségekben kívánatos a semleges és sötét árnyalatokból álló panelek használata.

Előnyök és hátrányok

Természetesen jó, ha a laminátum olcsó - csak néhány csíkot használjon, és az ajtóblokk teljesen új megjelenése kész. A munka sebessége elég nagy lesz, és minden gond nélkül lehet kalandozni a drága anyagokat. Ebben az esetben az összes gondosságot a felület tisztítására használják, ha a háztartási tisztítószerek gyengébb oldatai vannak.

Emellett laminált:

 • Érzékeny a napfényre.
 • Erős, melegen tart és megakadályozza az idegen hangok behatolását.
 • Teljesen biztonságos az ökológiai és egészségügyi viszonyokban.

Csak egy hátránya van - a hőmérséklet és a páratartalom változásának veszélye, tönkreteheti az anyagot. Ezért a helyiség kívülről történő használata nem kívánatos. Figyelembe kell venni azt is, hogy jobb a fémajtók tapasztása tapasztalt szakemberek segítségével, vagy a teljes technológia alapos tanulmányozása után.

Befejezési funkciók

A fémlemezre rögzített laminátum nem olyan nehéz, csak szigorúan kövesse az összes lépést. Szükség esetén meg kell melegíteni a bejáratot, és a hőszigetelő anyag nem lehet vastagabb, mint a bordák és a burkolat. A végek furnérfóliákat készítenek megfelelő színben. A laminált csíkok mind hosszirányú, mind keresztirányú módon rögzíthetők. Vízszintes csatlakozással az alja és a teteje szilárdan csatlakozik a keret széleihez.

A függőlegesen szerelt csíkokat középen és oldalról kell rögzíteni.

A hibák elkerülése érdekében biztosan elkészítik a projektet, amely tükrözi:

 • A vásznok mérete.
 • Az anyag márka és vastagsága.
 • Becsült fogyasztás.
 • Az eszközök és fogyóeszközök összetétele.

Az ajtó burkolata laminált anyaggal legyen, eltávolítva a csuklópántjairól és kényelmes magasságba helyezve magukat.

Ahhoz, hogy az acél ajtó laminátumot csináld magad, intézkedéseket kell hoznod a korrózió ellen.

Ha már megjelent, meg kell tennie a tisztítást és a későbbi feldolgozást speciális vegyületekkel. A pecsét lejtőhabarcsa, az összes szilárdsággal és megbízhatósággal korlátozza a tervezést. Alaposan mérlegelje, hogy ez értelmes lesz-e Önnek.

tartozékok

A lejtőket laminált díszítéssel is meg kell díszíteni, különben a tervezési megoldást csak részben hajtják végre. De még a befejezés előtt is szükség lesz a doboz mindkét oldalán lezárására, különben a bevonat nem segít megőrizni a hőt.

A lejtők díszítésére vagy az ugyanazon laminátumot kell használni, mint maga az ajtó, vagy kombinálni.

Ha a lejtők párhuzamosan helyezkednek el, az indítópanelekhez egyenletes vastagságú lapokat használnak. De ha szögben van felszerelve, az ajtónál található rúdnak szélesebbnek kell lennie, és a saroknál lévőeknek szűkebbeknek kell lenniük.

A támasztólapok rögzítéséhez szükségünk lesz a dübelekre, és az összes többi dekoratív blokkot csavarokkal ragasztják vagy csavarozzák. Ne felejtsük el, hogy a csavarok kupakjait a dugóval kell elfedni, hogy megfeleljen a bevonatnak. A szilikon tömítőanyag segít bezárni a varratokat.

dekoráció

A régi ajtók megjelenésének javítása nemcsak a laminátum bevonásával lehetséges.Nem rossz, hogy a lejtőkön texturált vakolatot fog kinézni. A fogyasztó azonban nem csak azokra korlátozódik, csak olyan esetek vannak, amikor a kívánt anyag összeegyeztethetetlen másokkal.

Egy ív létrehozása könnyen javíthatja észlelését a további elemek kárára. A felület bevonata furnérral nem nehéz, de a hatás lenyűgöző lesz. Az áttetsző anyagok megnehezítik a szerkezetet.

Az ajtók belsejéből az ajtók díszítésének lehetőségei sokkal többek, mint kívül, és a laminátum mellett tükörfelületeket is hozzáadhat. Ha nem fedi le a teljes vászonot egy anyaggal, hagyja el a nyitott részeket, akkor fontolja meg a faragott platbandokkal ellátott lehetőségeket, habszivacs bevonattal.

tervezés

A design ajtó díszítése harmonikusan illeszkedik a környezetbe, és éles ellentétben áll vele. Mindkét megoldás megfelelő megközelítéssel nagyon vonzó.

Fontolja meg a stílus jellemzőit:

 • Tehát, a hi-tech formátumú folyosón a díszítőelemek ellenjavallt, a tervnek közzé kell tennie az alapvető kialakítást.
 • Ha a szobát a minimalizmus szellemében díszítették, akkor próbáljon ki egy olyan opciót, amely egyidejűleg az egyszerűség és az elegancia érzetét teremt.
 • A japán stílus összeegyeztethetetlen az élénk színek és a színes színek használatával.
 • Egy birodalmi helyiségben előnyben részesítjük az ajtón monokromatikus kék vagy piros laminátumot, amely alternatívája az arany és fehér festék.

Híres gyártók és vélemények

A Laminely márkás laminátumot vásárló fogyasztók túlnyomó többsége elégedett a minőségével és pozitív visszajelzést ad. A Quick Step termékek a telepítés megkönnyítése érdekében figyelemre méltóak, míg a tervezésük semmiképpen sem rosszabb a versenytársak legjobb példáihoz. Az Ecoflooring Country termékek pozitív érzelmeket is okoznak az Orosz Föderáció különböző régióinak ügyfelei körében.

Ha hosszú ideig nem akar választani, akkor vásároljon árut bármely ismert gyártótól.

Sikeres példák és lehetőségek

Elég jó ötlet - választani egy ilyen laminátumot az ajtóban, ami megmutatja az Ön megközelítésének eredetiségét. Márvány és állati jelenetek, virágmotívumok és ókori kastélyok, trópusi erdők és tengeri partok utánzása - a díszítés helye szinte kimeríthetetlen.

Az alábbi videóban látható a laminált ajtók színeinek kombinációja.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba