MDF ajtó bélés: tervezési jellemzők

 MDF ajtó bélés: tervezési jellemzők

Teljesen természetes a vágy, hogy megvédje az otthont az illetéktelen belépéstől. A bejárati ajtónak megbízhatónak és tartósnak kell lennie. A stabil fém ajtók évtizedek óta nem veszítik el a jelentőségüket. De ha az ajtó megjelenése előtt nem kaptak kellő figyelmet, most minden tulajdonos törekszik arra, hogy tiszteletben tartsa az otthoni tiszteletet és kifinomultságot. Először is, az ajtó a ház arca, melynek szépsége és méltósága a tulajdonos ízléséről szól.

Jellemzők

Jelenleg nagyon népszerű a dekoratív panelekkel ellátott furnér ajtókhoz.

A burkolatok:

 • MDF;
 • fából;
 • lemez;
 • műanyagból.

Az MDF panelek széles körben elterjedtek a fogyasztók körében, és szép és megbízható anyagnak bizonyultak.

Az MDF egy közepes sűrűségű rostlemez. Ha ez egyszerűbb, akkor a zúzott fűrészpor és a gyantában áztatott forgács. Ezért a neve - a finom frakció, rövidítve MDF. Az eredmény egy meglehetősen szilárd tűzhely.

A burkolatok gyártásához az ajtóknak szükségük van néhány ilyen lapra. Ha szigetelőanyagot helyeznek el egymás között, akkor egy fokozott hővédő tulajdonságú lapot kapunk.

Az ilyen bélést termopanelnek nevezik, és főként a bejárati ajtók vágásához használják, mivel segítenek az otthon hőmérsékletének megőrzésében. Az MDF panelek bejárati és belső ajtókra vannak felszerelve. Nemcsak új, frissen beszerelt ajtókkal szembesülnek, hanem a régieket is díszítik. Az MDF borítékokkal könnyen elrejtheti a külső sérüléseket az ajtón, valamint tiszteletre méltó, kifinomult megjelenést biztosít.

tulajdonságok

Nem csoda, hogy ez az anyag olyan népszerű.

Olyan fontos tulajdonságokkal rendelkezik, mint:

 • Beauty. Az MDF panelek fő előnye, hogy bevonata lehetővé teszi, hogy bármilyen fafajtát és textúrát szimuláljon. Emellett a színek széles választéka, a szabványos, fás és exkluzív fényűvé teszi, különösen népszerűvé teszi őket a fogyasztók körében.
 • MDF - szép könnyen kezelhető dolgok, puha és műanyag, ami lehetővé teszi, hogy teljesen bármilyen mintázatot és díszítést végezzen rajta. A marás nagyon népszerű. A födém felületét a lamináló fólia vagy festés alkalmazása előtt őröljük.

Ez lehetővé teszi, hogy a lemezre egy könnyebb képet készítsünk a vonalakból és a legegyszerűbb geometriai díszekből a legösszetettebb díszes festményekbe. A domborítás is gyakori.

 • Sérülésállóság és hosszú élettartam. Az anyag képes ellenállni a fizikai stressznek és károsodásnak. A napfény hatása alatt nem halványul.
 • Tűzállóság és nedvességállóság. Ellentétben a munkatársaival, nem duzzad a nedvességtől, és nem veszíti el a megjelenését.
 • Hangszigetelés. Az ásványgyapot és más szigetelőanyagok használatának lehetősége javítja az ajtó szigetelő tulajdonságait
 • A burkolási munka nem időigényes és költséges.
 • Alacsony költség.

Ezzel egyidejűleg ezek a panelek bármilyen méretűek, az ügyfél kérésére, tipikus klasszikustól a nem szabványosig, exkluzív méretűek. Az MDF gyönyörű paneljének díszítése könnyedén megadja a bejárati ajtók elülső nézetét.

típusok

Az MDF panelek gyártására többféle típus létezik, és mindegyik rendelkezik bizonyos tulajdonságokkal, amelyek jelentősen befolyásolják további telepítésük helyét.

laminált

Laminált MDF. A lemez PVC-fóliával van borítva. Ez a technológia lehetővé teszi bármilyen textúra szimulációját, bár a bevonat sima változata van. A marás, a színes betétek és a tükrök miatt az ilyen típusú MDF-et a fogyasztó nagyra értékeli. Az anyag nagy szilárdsága évtizedek óta használható.

leplező

Leplezése. A gyártási technológiának köszönhetően, ahol a lemez felülete vékony fűrészáru borítja, az ilyen típusú MDF a legszebb megjelenésű és a legtermészetesebb megjelenésű.

Az ezzel a gyártási módszerrel nyert felület nem csak színben, hanem szerkezetben is imitálja a fát.

Népszerűsége a nemes megjelenésnek köszönhető. Az ekoshpon borított panelek bejárati és utcai ajtókhoz alkalmasak, mivel a sérülések ellenállása csak laminált.

festett

Festve. Az ilyen típusú MDF a belső és a külső ajtók befejezésére is alkalmas. A lemez felületét egy speciális festék borítja, amely ellenáll a napfénynek és a mechanikai sérüléseknek.

Laminált műanyag

Bevont laminált műanyag MDF-el. Az úgynevezett anti-vandál bevonat. A legtartósabb bevonat, amely nem csak az UV sugárzást, sokkot, hanem vegyi anyagokkal szembeni ellenállást is képes ellenállni. Ez a bevonat szinte ideálisnak bizonyul a fizikai stressz ellenállásra. Ezen túlmenően ez a bevonat a leginkább nedvességálló, a többihez képest.

DIY helyreállítás

Az ajtó dekoratív lemezekkel való helyreállításának folyamata nem olyan bonyolult. De a kis készségek eszközökkel nem lesznek feleslegesek.

Először el kell döntenie a színekről és a designról, hogy a frissített ajtó összhangban legyen az otthoni homlokzattal, ha a főbejáratot rendezi. A helyes kiválasztáshoz a felső fedél fontos, hogy ne felejtsük el az éghajlati viszonyokat. A belső ajtó helyreállítása vagy frissítése során fontos, hogy harmonikusan illeszkedjen a belső stílusba.

Az ajtókeretek készen állnak, de most már a design és a lakások egyéniségének ára.

A színek, textúrák és formatervezés gazdag választéka lehetővé teszi, hogy az Ön egyedi projektjének megfelelően hozzon létre egy ízléses panelt.

Az ajtókeret panelek önálló munkájához szükség van az eszközökre és eszközökre:

 • drill;
 • csavarhúzó;
 • önmetsző csavarok;
 • ragasztó vagy folyékony körmök;
 • csiszolópapírral;
 • végprofil;
 • mérőszalag;
 • klipek.

Panelezési eljárás

Mielőtt elkezdené a burkolatot, el kell távolítani az ajtót a csuklópántokról, szétszerelni a tartozékokat, és tegye őket egy sík felületre. A torzulások elkerülése érdekében nem ajánlott minden súlykezelést elvégezni. Ha kicseréli a régi bevonatot, vegye ki teljesen.

Ezután meg kell homokozni a vászon teljes felületét. Ha az ajtó vas, ajánlatos festeni vagy beilleszteni a vinilfóliát, hogy a panel tökéletesen illeszkedjen az ajtóhoz. Ha az ajtó fa, akkor el kell távolítani a régi festékréteget, és óvatosan tisztítani kell az egész felületet.

Az ajtókon meg kell határozni a jövő szerelvényeinek helyeit, valamint át kell helyezni ezeket a jeleket a panelekre és lyukakra.

Indítsa el az ajtó belsejét. Az ajtó felülete speciális ragasztó vagy folyékony szegekkel van bevonva. A ragasztót hullámokkal felhordják, és a panelt rögzítik. Fontos, hogy a lehető legnagyobb mértékben nyomja meg. Ehhez használjon bilincseket vagy bilincseket.

Az egész területen kívül 40 cm-es lépésekben fúrnak lyukakat, amelyeket önmetsző csavarokra szerelnek fel. Fontos olyan hosszúságú csavarokat választani, amelyek nem haladnak át a bélésen, és nem rontják meg a díszítést. Csavarja őket jobbra a burkolatba és távolítsa el a klipeket.

Ezután telepítse a külső panelt.A ragasztószerkezetnek egy kicsit többre van szüksége, mint egy belső kártya esetében. Rögzítse a panelt klipekkel. Ezenkívül az egyetlen különbség, hogy 10-12 cm-es lépésekben fúrni kell a kerület mentén, a lehető legközelebb a széléhez, csavarja be a csavarokat és távolítsa el a bilincseket.

Zárjuk a végeket dekoratív sarokkal az ajtó hangjában, ez elrejti az önmetsző csavarok kupakját. Ehhez mérjük meg a poggyászajtót, és vágjuk le a szükséges léceket a végprofiltól. Az ajtóra szereljük az összes szerelvényt és a zárat. Rögzítse az ajtót a zsanérokra.

Ugyanúgy, mint mi, és a nyitás.

A belső ajtók ajtólapjainak kárpitozásakor számos kérdés merül fel, amelyeket meg kell oldani.

A burkolat vastagsága miatt mindkét oldalon maga az ajtó vastagsága változik. A hurkok, valamint a reteszek már nem kerülnek a helyére.

A szerelvényeknek csak meg kell változtatniuk, és velük együtt az egész dobozt, mivel az ajtó már nem lesz megfelelően "ülve" az ajtóegységben.

Igaz, van egy lehetőség a bélés minimális vastagságú beépítésére. Ezek körülbelül 2-3 mm vastagságú panelek, de ezek nem különböznek a tartósságtól és a szilárdságtól. Az ilyen panelek gyorsan meghibásodnak.

Ha az ajtó frissítésének folyamatában van egy kérdésed, hogy frissíted-e az ajtót, érdemes. Ideális illeszkedés ugyanazokhoz az MDF panelekhez, amelyek az ajtót beborították. Ideális megoldás lenne a lejtők elvégzése és az ugyanolyan anyagból történő kiképzés, mint maga az ajtó. Tehát a frissített ajtóegység szép és harmonikus lesz.

Az ajtó frissítéséhez meg kell vizsgálni, hogy nincsenek-e repedések és repedések, és ha léteznek, akkor végezzen konkrét munkát.

Ezután a vezetők felületén fa lécek vannak felszerelve. Telepítésük a szint használatával történik. Szerezd meg a tökéletes széleit, ha a paneleket csak dekoratív sarok segítségével lehet rögzíteni. Annak érdekében, hogy a platband a falhoz a lehető legközelebb legyen, azt a falra alkalmazzuk, és meghatározzuk a rés vastagságát. Szükség esetén a sarok vágható és pontosan beállítható a falra.

Először a kis körmök felső lejtőjének segítségével alakították ki és telepítették. Rögzítse a felső keretre. Ezután méréseket végzünk a bal oldalon lévő meredekség telepítésére. Mérjük a hosszt a felső lejtőtől a padlóig, a szélességet az ajtókeretektől a külső sarkokig, a felső és az alsó. A meredekség csavarokkal van rögzítve, és az ajtókeretnél kisebb szegfűt használnak. A hely végén egy deszka fedi. Ezután meg kell használnia a habarcsot vagy a gittet a lejtők közötti rések kiküszöböléséhez. Továbbra is csatolható a berendezés. Kiválasztjuk őket az ajtónk színében.

Az alábbiakban láthatjuk, hogy az MDF ajtó panelek helyreállítása / cseréje hogyan történik.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba