Hogyan válasszuk ki a faragott ajtókat?

A ház bejáratánál, valamint a homlokzaton, a vendégek és a járókelőknél értékelik a tulajdonosok integritását, esztétikai ízüket. Elég szép lehetőség a faragással díszített ajtók használata. De a lehető legrövidebb időn belül ki kell választania őket, és figyelembe kell vennie a sok árnyalatot, hogy elkerülje a hibákat.

Mit adhat a szál

A fém, a műanyag minták személytelensége sok ember számára nem elegendő. Nem számít, mennyire szép és harmonikusak, függetlenül attól, hogy mennyire jól szőttek a belsejébe, még mindig van érzés, hogy valami hiányzik.

A fából faragott ajtó sokkal jobb és eredetiebbnek tűnik; Számos orosz és külföldi szakember szerint az egyetlen ékszer helyett inkább helyes lenne a bejárati csoport teljes felületét mintázattal lefedni. Itt biztosan figyelmeztetni kell, hogy csak egy képzett tervező vagy egy belsőépítész hozhat helyes döntést.

A faházakban és még a fürdőkben a faragással díszített ajtókat az együttes szellemének, stílusának megfelelően kell kiválasztani. A látszólag kifejezetlen és elhalványult vászon, amelyet a tapasztalt faragók már szó szerint újjászületett, együtt dolgoztak vele.

Anyagválasztás

A fő döntés született - faragott ajtó lenni! De ahhoz, hogy elég hosszú ideig szolgálhassunk, mind a fő-, mind a dekoratív funkciók elvégzéséhez, meg kell értenünk, hogyan kell a fa típusával együtt lenni. Ez egyaránt fontos a beszerzés / megrendelés és az öngyártás során. Bármely struktúra megadásához az első kritérium az erő.

De ha a gőzfürdő bejáratánál egy fából készült ajtót kell felszerelni, akkor érdemes keményfát használni, amely minimálisan elnyeli a nedvességet, és nyugodtan tolerálja a felesleget.

A leggyakrabban Linden és tölgy, bükk, aspen használják; a cédrus és a fenyő kevés, mert túl gyanták.

Ügyeljen arra, hogy:

  • 160 cm-es magasság ideális, és legfeljebb 1,7 m-ig - csak tolerálható;

  • a nyitást kívül kell tartani;

  • A külső rögzítőhurkok és a fából készült fogantyúk csak akkor érdemes megvenni, biztonságosabbak és csökkentik az égés veszélyét.

Ami a ház ajtaját illeti, sokkal több lehetőség áll rendelkezésre.

A legdrágább, kivéve az egzotikus fajokat, tölgymasszát; Több évtizede képes szolgálni, de nehéz kezelni. Mert a késztermékért fizetendő összeg jelentős mennyiségű lesz. A külső vonzerejét tekintve a bükk egy kicsit rosszabb a tölgynél, és egyes szakértők szerint teljesen felülmúlja azt.

dekoráció

Figyelem: a tömör fa esztétikájával csak akkor használható, ha a páratartalom normális vagy alacsony; Nem megfelelő az ilyen megoldás a bejárati ajtó számára. A belső deformáció kockázatának csökkentése érdekében a reikinek belső részén kell lennie.

Amikor a díszítés befejeződött, a vászon minden bizonnyal poliuretán lakkozással lesz fedve, amely nem csak a gombás kolóniák megjelenését gátolja, hanem a külső fellebbezést is.

A belső ajtók faragott platánokkal díszíthetők; a legtöbb esetben a felső lapot olyan mintával festik, amely vizuálisan dominál más díszek felett. A telek oldalsó elemeinek irányában túlnyúlások vannak, amelyek véletlenszerűen összefonódnak egymással. A 19. század motívumain való faragás széles körben elterjedt, és a reneszánsz által inspirált jelenetek nem olyan ritkák.

Valójában azonban a formatervezési lehetőségek megválasztása elég nagy, bárki tetszik az ideális stílushoz.

Egy tipikus városi lakásban, és még egy keleti belső térben, a faragott részletek jól néznek ki, csak meg kell választaniuk és gondolniuk kell róluk. A külső szépség mellett ezek az elemek javítják a hangszigetelést, megakadályozzák a por és a szennyeződés behatolását. Alternatívaként az ajtóburkolatok használata, a leggyakrabban a vászon közepére kerül. Nem kevésbé elegáns és a saroklemezre szerelt ajtók.

Fontos: gondolkodjunk a dekor összeegyeztethetőségéről, nemcsak a belső részletekkel, hanem más ajtók megjelenésével ugyanolyan stílusban kell elkészíteni.

Különböző stílusok

Kizárólag jól felkészített, minden szükséges felszereléssel rendelkező carver hozhat létre szép bejárati ajtókat. Függetlenül attól, hogy a dekoráció klasszikus vagy avantgárd, a szál jelentősen növeli a létrehozott külső hatást.

A szakértők megkülönböztetik az ilyen dekorációs technikákat:

  • sík megkönnyebbülés (az ábrán csak egy kissé megjelölt sziluett van, amely ugyanolyan síkban van, mint az alap);

  • kontúr (a vonalak mélyek, a felszín mentén haladnak, a dísz gravírozottnak tűnik);

  • geometriai (sima felületre beágyazott minta);

  • dombormű (nagy domborművel és nagy domborművel);

  • rés (elég ritkán használják, és csak a készítmény egy részének megszerzésére használják).

Amit még tudnod kell a faragott ajtók kiválasztásáról

A tölgyajtókat (valamint az elitkategóriába tartozókat) úgy kezeljük, hogy sem üresek, sem csomók maradjanak, így a fa nedvességtartalma bizonyos határokon belül van, és a nedvesség új részei, a hőmérséklet csökkenése nem befolyásolja a szerkezet tulajdonságait. Mind a pénzügyi, mind a gyakorlati okokból optimális a csatolt tömb használata.

A további díszítések nagyon kifinomultak lehetnek - a fogantyú (hurok) régi változatai is vannak, és festett üvegablakok, kovácsolt tömbök behelyezése.

A helyhez kötött változatban faragott képernyőket megbízható rögzítőszerkezetekkel kell ellátni, használatuk normatív időtartama megegyezik az egész ház élettartamával. A csúszó partíció nagyon esztétikus, és a hajtogatás ("harmonika") hasznos, ha a hely kevés. De a lengőszerkezetek egyáltalán nem alkalmasak egy kis helyiségre. Nem kívánatos, hogy az inga ajtaját vak lapokkal rendeljük, túlságosan masszív lesz.

Ami a fa ajtóinak vágógépeit illeti, gyártásukkor szerszámacélot használnak (vagy bélyegzett vagy nagy sebességű). Fontos, hogy a szerszámgépekben a szerszámgépeket nagy mennyiségű gyártáshoz használják, és a kézi marógépekben nagyon eltérőek. A durva malom egy fogaskerékvágóval rendelkezik, amelynek segítségével a fa előkezelésre kerül. A befejezést egy befejező eszköz végzi, amelyben a munkadarab teljesen sima.

A következő videó arról szól, hogy hogyan készítsünk egy szálat egy CNC-gépen lévő fürdő számára.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba