Matricák az ajtón: tervezési lehetőségek

 Matricák az ajtón: tervezési lehetőségek

A házban találhatóak nehéz és unalmas ajtók. De mégis nehéz kezelni őket, mert a személyes tér mindenki számára fontos. És ha lehetetlen lemondani az ajtóról, megváltoztathatja a nézetet. Az ajtón lévő matricák lehetővé teszik, hogy egy őszi tájképpel, az éjszakai metropolisz lenyűgöző kilátásával díszítse a designot, vagy egyszerűen kiegészítse az érdekes mintákat vagy díszeket. A mai tervezési lehetőségek sokoldalúságuk végtelen.

Jellemzők

A dekoratív ajtó matricák öntapadós vászonok, amelyek képeket tartalmaznak különböző témákban. Méreteik általában megfelelnek a szabványos ajtók méretének, és kívánság szerint egyéni és egyedi gyártmányúak lehetnek.

A következő típusú címkék vannak:

 • üveghez;
 • vinil-tartalmú;
 • plakátok formájában;
 • sarok matricák;
 • ólomüveg

Az üvegajtókat mindkét oldalon módosítják, így teljes és gazdag mintát alkotnak. Egyedi mozaikképpel imitálhatnak ólomüvegeket. A mai üvegajtók számára divatos a sarok matricák használata, hogy a modell stílusosan megjelenjen, anélkül, hogy megsemmisítené a légkörét, átláthatóságát és súlytalanságát.

A tükör és matt matricák az üvegajtók számára is fontosak. Az ajtót multifunkcionálisvá teszik, és egy átlátszó felületet intimebbé alakítanak.

A fotó plakát vagy absztrakció formájában készült vinil matricák az ajtó egyik oldalához ragasztva vannak, és sok előnyük van. Például, bármelyik dísz vagy fa mintázat megismételhető anélkül, hogy extra erőfeszítést igényelne. A műanyag ajtóburkolat nem büszkélkedhet ezzel az előnnyel, mert az ajtó megjelenésének megváltoztatásához ragasztókat kell használni.

Érdemes megjegyezni néhány, a matricák ragasztásának funkcióját. Ilyen tervezési megoldás esetén természetesen csak unalmas ajtók alkalmasak, ha nem szerény sarokcímkékről beszélünk.

Csak egy tökéletesen sima és zsírtalanított felületen érheti el a valóban tisztességes eredményt.

A címkék hiányosságairól azonban nem lehet mondani. Nem valószínű, hogy egy luxus belső tér, amely kiváló minőségű ajtókkal rendelkezik, hasonló filmmel elviseli a ragasztást. A matricák teljesen elpusztíthatják a klasszikus, fényűző belső tereket. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy az egyszerű, modern belső terek ezt a részletet jobbá és eredetiebbé teszik, ezért mindenkinek ajánlott megnézni.

anyagok

A kiváló minőségű matricák anyagai vinilfóliák vagy nem szőtt alapok. A finomságok és a képek átvitelének képessége megkülönbözteti őket. Emellett a vinil nem fél a nedvesség és a hőmérséklet változásaitól, tökéletesen tisztítva és ellenálló a mosószerekkel szemben. Mindez lehetővé teszi, hogy több mint egy évig használjon matricákat, és ha akarja, könnyen ragaszthatja le őket, vagy újra egy másik helyre ragaszthatja őket.

Sajnos a gondatlan beszállítók nem sietnek, hogy kiváló minőségű bevonatokat készítsenek, amelyek csak papíralapú matricákra korlátozódnak. Ezek vastagabb réteggel és abszolút praktizáltsággal rendelkeznek. Tehát a nehéz rétegek fokozatosan lesüllyednek az eredeti helyektől, és a rajz egy hónapos használat után kialszik. Az ilyen nyersanyagokból nem lehet beágyazni vagy mosni a matricákat. A papír matricák megvásárlásának elkerülése érdekében a bevonatok megrendelése csak jó hírű cégektől fog segíteni.

Plot kiválasztása

Belső és bejárati ajtók matricákkal örömmel, megnyugtatva, harmonikusan, izgatva és néha bosszantóak. Az utolsó tétel akkor lehetséges, ha a matricák nem felelnek meg a helyzetnek. A kiválasztás fő irányainak ismerete segít megelőzni a sikertelen felvásárlást.

A konyha számára

A konyha a meleg, a kényelem és a finom ételek forrása. Sajnos az ilyen szép pillanatokat mindig foltok kísérik, nem csak a tűzhelyen, hanem a falakon és az ajtókon is, ezért, mielőtt gondolkodnánk a stílusos képek kiválasztásáról, fontos, hogy a legmegtartóbb matricákat válasszuk ki, amelyek könnyen tisztíthatók a szennyeződésektől.

A konyha témája más lehet, de a tervezők a következő lehetőségek figyelembevételével javasolják:

 • gyümölcsök;
 • zöldségek;
 • bogyók;
 • szolgálja;
 • virágok;
 • táj.

Napjainkban népszerűek a gyümölcsöket és zöldségeket tartalmazó vízjelző matricák. Gyökerei és buborékjai óvatosan magukba foglalják a megszokott termékeket. Általában az ilyen matricák elégedettek a szín telítettségével, ezért maga a belső tér monokromatikus vagy maximálisan nyugodt színeket kell készíteni.

Ha a konyhát meztelen színű bézs színű és csokoládé-skálán készítik, akkor a legjobb megoldás a kávé bab, miniatűr csésze vagy friss sütemények ajtaján lévő kép, mintha a pékség üzleteiből származna.

Tájképek és virágok sikeresen kiegészítik a romantikus könnyű konyhát. Tehát a Provence és a Country, anélkül, hogy részletesen díszítették volna, képesek-e organikusan befogadni az ajtót nagy, de nagyon finom pasztell színekkel.

Fürdőszoba és WC-vel

A fürdőszobák és WC-k számára a különböző textúrák képei jó megoldást jelentenek. Itt nézheted meg az óceán hullámait, a színes szálakat sötét tónuson, a színek összefonódását és egymásba oldódását. Jobb a 3D-s modellek és a távolba vezető képek visszautasítása, mivel lehetetlen, hogy egy kis területen értékeljék őket.

Gyakran használják a fürdőszobai hajózási témát. A pálmák, az óceán, a jachtok és a hajók elszöknek a mindennapi életből, és édes álmokba vagy emlékekbe merülnek. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a kis helyiségek és a bonyolult plakátok nem egészítik ki egymást.

Nappali

A nappaliban sokkal több hely van a kép kiválasztásakor.

A következő változatok lehetségesek:

 • tükör téma;
 • belsővel;
 • vintage szekrény;
 • otthoni könyvtár;
 • virágok;
 • tájak
 • ablak utánzás.

A nappali mérete lehetővé teszi, hogy a legbonyolultabb képeket használhassa a matricákon, mert a legtöbb esetben távolról is megcsodálhatják őket. Eredetileg úgy néz ki, mint az ajtó tükörfelülete, mintha töredékekre vagy a folyó mentén vagy az ősi útburkoló kövekre vezető távolságra fekvő tájakra törne. Ha a belsejében a Shabby-chic, az ország vagy más gyönyörű falusi célpontok utalnak, gondolni kell egy könyvespolc vagy ruházat utánzására.

Az óvoda számára

A gyermekszobában a gyártók a világos képeket részesítik előnyben. Még a természet is elégedett a gazdagságával és egyszerűségével, mert a rajzfilmekből készült tájakat jeleníti meg. A gyermek szobájának ajtaján pedig kedvenc karaktereket lehet ábrázolni, amelyek minden bizonnyal megvédik a morzsákat.

És ha a gyerekek matricáinak esztétikája optimista és pontos, akkor az idősebb gyermekek modelljei bonyolultságuk révén meghódíthatják. Tizenévesek számára az absztrakciók relevánsak, a meg nem hívott tér a csillagos ég szépségével. Alkalmas serdülőkori és városi motívumokhoz, az utazás gondolatait idézve.

A bejárati ajtón

A lakásból kivezető ajtó fontos pszichológiai pontokat hordoz. A szivárvány motívumok egy kis időt hagynak elfelejteni a közelgő munkanapot, vagy a reggelen zajló közlekedést. Különösen népszerűek a kimenő tájak: nyár, ősz vagy tél. Ők magukkal hordozzák magukat, élvezik a természetességet és a realizmust.

Érdekes itt a macskák és kutyák az ajtón váró képekkel.Egy ilyen egyszerű, első pillantásra a motívum szilárd telepítést teremt, hogy a háznak valakinek kell lennie, aki vár és hiányzik a lakás tulajdonosa.

A hálószobában

A hálószobát nem szabad a színek lázadásának, a pompás fénynek és a fényes fénynek kitenni. Éppen ellenkezőleg, ebben a teremben jobb választani a csendes, tompa hangokat, mint például a napnyugta nyűgös színeit, vagy a hajnal korai, még felderítetlen félhangjait.

A tervezők azt is javasolják, hogy válasszanak olyan virágmotívumokat vagy tájakat, amelyek utánozzák az ablakot. Az a tény, hogy a hálószobában bizonyos esetekben nincs ablak, ezért annak említése, akár képként is, jelentősen élénkítheti a szobát.

Érdekes lehetőségek a belső térben

A tengeri témájú címke, amely a mólóhoz vezet, organikusan kombinálódik a semleges árnyalatok nyugodt légkörével. A hajókat ábrázoló képek és plakátok egyetlen irányt adnak a stílusnak.

A konyhai hófehér és tiszta belső térben gyengéd liliomok teszik a világos szobát hangulatosnak és otthonosnak.

A városi motívumok és a folyosóra nyíló ajtó együttesen kombinálódik, és egy csodálatos belső teret alkot angolul. A tónusok nyugalma nem ragyog az ajtón, hangsúlyozva a belső kifinomultságot.

Az óvoda ajtajának finom nyomtatása pontosan tükrözi a varázslatos világot, amely csak a gyermekek számára elérhető. A tündérek, a lágy felhők, a gyengéd fű és a vadvirágok jó kiegészítője lesz egy lány gyermekszobájának.

A nappali belső ajtók absztrakciója fényes akcentussá válik, amely nem sérti az általános stílus rövidségét és visszafogását.

Az alábbi videóban részletes útmutatást talál a matrica ragasztására az ajtón.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba