Ajtók a "Provence" stílusában

 Provence-i ajtók

A "Provence" stílusában kialakított ajtók ideális választás mind a lakás, mind a lakóház belsejében. Az ajtólap élénk színei békét, nyugalmat, könnyedséget hoznak a lakásba, és lehetővé teszik, hogy elkerülje a modern metropolisz nyüzsgését.

Különleges jellemzők

A fő jellemző, amely a francia ország vagy a Provence-szerénység stílusában alkalmazható az ajtókra. A tervezők biztosak abban, hogy a Provence-i ajtók a legjobb megoldás a hangulatos légkör kialakítására a nappaliban: unalmas, fakó árnyalatok, öregedési hatás, egyszerű dísz. Mindez megteremti az illúziót, hogy egy dinasztia itt él, örökölve a házat nemzedékről nemzedékre.

A Provence-i ajtók másik jellemzője, hogy a természetes fát a gyártásuk során fém és műanyag hozzáadása nélkül használják fel.

A közelmúltban egyre gyakrabban az ajtószerkezetekben lévő természetes fát ekoshpon vagy MDF váltotta fel. Ezen anyagok között nincsenek jelentős különbségek. Az öko-köpeny környezetbarát az emberek és a háziállatok számára.

modell

A Provence-i ajtók világos pasztell színekkel (krém, halványzöld, lila, bézs, kék, fehér, sárga, szürke, terrakotta) különböztethetők meg, amelyek miatt mindig jól néz ki a belső térben. Előfordul, hogy a design belsejében kialakított ötletek kialakításához néhány fényes foltra van szükség, ebben az esetben az ajtó kialakításának színe meglehetősen telített, virágos festéssel.

A Provence-modellek több jellemzővel is felismerhetők:

 1. Gyakran a vászon díszítő faragványokkal díszített.
 2. 2-3 ajtó lehet az ajtóban.
 3. Az ajtótömböt patinával dolgozzák fel az öregedés és a fakulás hatásának megteremtése érdekében.
 4. Az ajtók átlátszó vagy matt üvegbetétek lehetnek (ablakok felső részén), díszítéssel díszítve a népművészet stílusában.
 5. Ajtófogantyúk bronzból, aranyozott vagy sötét fémből készülnek, díszes elemekkel díszítve.

Vannak belső ajtók és bejárati ajtók:

belső

A belső ajtók uralkodó színe fehér. Jól harmonizál minden belső térrel. A fehér árnyalatú ajtók lehetővé teszik, hogy a stílusban megjelenő könnyedséget hozzák létre a szobába, hogy színkombinációkat hozzanak létre ablakokkal, hogy a sötét tónusok belsejében hangsúlyt kapjanak.

Ezzel párhuzamosan a vonalak egyszerűsége, a szokatlan díszített fogantyúk a belső ajtókat Provence-i stílusban építették a legkeresettebb besorolásban.

Dupla ajtók láthatók a csarnokok vagy az élő nagy szobák bejáratánál. A bézs árnyalatú ajtókon az egyszerű kialakítás, a faragott minták bámulatosak és mások csodáló pillantásait vonzzák.

A csúszó dupla ajtók alkalmasak a kamrára, ahol nagy tételeket kíván tárolni. A nagy terheléshez mindkét ajtót egyszerre kell nyomni.

Az ilyen ajtószerkezetek kapukként működnek, vágásuk szándékosan durva lapok, nem gondosan festett.

bemenetek

Sokféle külső ajtó található Provence-i stílusban. A külső felépítésükben a legjobban átgondolt telepítés: gondosan beállított téglalap alakú nyílások, gyönyörű kőívek, érdekes növények, ajtók panelek az öregedés illúziójával, üvegablakokkal és kovácsoltvas elemekkel.

Az "antik" ajtók kis méretűek, különböző szélességű lapokból készülnek.Úgy tűnik, hogy a festék időről időre eltűnt, a csomók itt és ott esnek ki a fából, a vászon alja kopott. A fogantyú gyakran gyűrű formájában van kialakítva. Ha finomítja a házterületet csodálatosan növekvő zöldekkel és csökkenő szőlővel, ez a hely rejtélyes légkört szerez.

A Provence-i stílusban kialakított ajtó nagyon fényesen kialakítható, és ez az illúzió, hogy ez egy hamis ajtó vagy csak egy szép rajz. A természettel való egységérzet kialakításához jobb, ha a természetes árnyalatokat választja: bordó, zöld, kék. Emlékeztetnek a virágokra, a fűre és a tengerre.

A rácsos ajtók ideálisak a meleg terep számára. A vízszintesen szerelt síneknek köszönhetően szabad levegő keringés léphet fel.

Színek és stílusok kombinációja

A Provence-stílus által képviselt összes színnek kezdetben szimbolikus jelentése van, és egy adott helyszínfüggvényt közvetítenek. Tehát a sárga szín az olívaolajat, a kék - vizet, a vörösborot, a lila - levendulát, a narancssárga - házat, a kék - ég és a zöld olajbogyót jelképezi.

Provence-i stílusban történelmi csomópontok találhatók az Empire stílussal. Ez a két irány tökéletesen kiegészíti és díszíti egymást. A pompás birodalom, ívekkel, ünnepélyes oszlopokkal és nagy festményekkel, kissé „megnyugtatja” a Provence-i ajtók elhalványult árnyalatait, és arany patinájuk a luxus birodalom tiszteletére szolgál.

Használja a belső teret

Az ajtóterv kiválasztásakor figyelembe kell vennie azt a helyiséget, ahová elhelyezni fog.

Nappali és hálószoba

Egy szobában, ahol pihenni és vendégeket fogadni, jobb választani egy- vagy kétajtós modellek, csuklós, csúszó- vagy összecsukható opciók. A nagy előny az üveg és a kovácsolt tárgyak jelenléte.

Amikor a hálószobát úgy választja ki, hogy a hálószoba mindenekelőtt a színeire figyeljen. Az ajtó, mint a terem belső részének minden más eleme, nyugalmat és békét hordoz. Ezért pasztell lila, fehér, halványsárga színű vászont kell választania. Szürke-kék árnyalatok alkalmasak egy gyermekszobához.

Konyha ötletek

A konyhában hagyományosan fehér ajtólapokat használtak. Előnyös, ha a fa textúrája látható a festéken keresztül. Az ajtókat vadvirágok szárított csokrával, hasznos gyógynövényekkel, zöldségekkel, fenyő Karácsonyi koszorúkkal, virágos díszekkel lehet díszíteni.

Hogyan „saját” kezével „az életkorát”?

A folyamat megkezdése előtt meg kell tisztítani az ajtólapot a meglévő bevonatból.

Ezután válassza ki a legmegfelelőbbet Az ajtó kezelésének módja a kívánt megjelenés érdekében:

 1. Kémiai (ammónia).
 2. Mechanikus (fémkefével, amely lehetővé teszi, hogy durvább és texturáltabb megjelenést nyújtson a fa lap felületéhez).
 3. Termikus (forrasztópáka).

Miután elérte a szükséges textúrát, szükség van az ajtó hibáinak újbóli létrehozására: web, féreglyukak, karcolások. Ehhez használhat egy awl, fúró, körmöket. A hibák gyakorisága és típusa kizárólag a tulajdonos ízétől és képzeletétől függ.

A hibák alkalmazása után a vászon felületén át kell haladnia egy fémkefével, fedje le a foltot, hagyja megszáradni, öblítse le nedves szivaccsal. Fektessük újra a foltot (alapréteg). Hagyjuk 24 órán át áztatni.

Alkalmazzunk színes vagy színtelen kagylóalapozót és viaszbevonatot (kemény mosdót használva).

Az utolsó szakasz: az ajtólap felületének puha ruhával való polírozása.

Hogyan kell festeni?

Az ajtólap egyszerűvé tétele az, hogy minden szükséges lépést gondosan végre kell hajtani:

 1. A festés előtt az ajtólapot fehér festékkel kell alapozni.
 2. Alkalmazza a kiválasztott hangot. Hagyja megszáradni.
 3. A viasz és ismét fehér festékkel való fedése. Hagyja megszáradni.
 4. Polírozza az ajtót puha ruhával. Az érdességhatás létrehozásához csiszolópapírt használhat.
 5. Alkalmazzunk vízalapú lakkot az ajtólapra.

Hasonlóképpen nem csak belső ajtókat, hanem szekrényeket is festhet. A festés befejezése után a szalvétákkal, csipkével, textíliákkal, tapétákkal dekupátot készíthet, amely lehetővé teszi még a tapasztalatlan művészek számára, hogy exkluzív elemeket adjanak a szoba belsejébe.

Vélemények

A legtöbb Provence-i ajtók tulajdonosai úgy vélik, hogy az így kialakított ajtólapok nagyon kényelmesek, különösen a nappali és a hálószobák. Vannak azonban olyan állampolgárok, akik úgy vélik, hogy az ilyen stílusirányok jobban megfelelnek az ország magánházaknak.

A válaszadók egy másik csoportjának véleménye szerint a Provence-i stílus alkalmas a meleg éghajlattal rendelkező régiókra, de nem a közép-Oroszország számára.

A következő videóban megtudhatja, hogyan konvertálhatja az ajtót Provence-stílusba.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba