Díszítő kő díszítő kővel: design ötletek

 Díszítő kő díszítő kővel: design ötletek

A kő dekoratív befejezése az egyik legkedveltebb módja az ajtókarok díszítésének. Ez az opció az ajtók, bejárati ajtók díszítésére szolgál. Ez a fajta bélés meleg légkört teremt a házban.

Különleges jellemzők

A mesterséges kő előnye, hogy lehetővé teszi a durva falazat utánzását, de az összeszerelt lemezek megjelenése nagyon természetes és tiszta. A házak és apartmanok ajtóinak befejezésére szolgál. A megfelelően telepített kő tartós, mint a gipsz vagy a fa.

A szennyeződések kevésbé érzékelhetők a lemezeken, és a színek idővel nem fakulnak, mivel a kőpaneleket impregnálással is védik.

A mesterséges kő díszítésének előnyei a következők:

 • szép megjelenés;
 • kényelem;
 • könnyű összeszerelési folyamat;
 • különböző lehetőségek;
 • hosszú élettartam;
 • alacsony felületi terhelés a természetes kőhöz képest;
 • környezetbarát anyag.

típusok

A fő típusok és anyagok tanulmányozása lehetővé teszi, hogy eldönthesse, melyik termék alkalmas a lakberendezésre. Háromféle mesterséges kő van: tégla, szikla, macskaköves. Az alkatrészek összetétele anyagbeton és gipsz.

 • Betonkő - Ideális választás azoknak, akik univerzális nézőt keresnek. A beton tartós, ellenáll a mechanikai sérüléseknek és az időjárásnak. Különösen értékes anyag a hőmérséklet és a magas páratartalom helyén.
 • Gipszkő ideális azok számára, akik a kőpaneleket a leggyorsabb és legkevésbé bonyolult módon szeretnék telepíteni. Előnye a könnyű súly és a könnyű összeszerelés.

Előnyök és hátrányok

A kő használata burkolatként - ez az egyik legvonzóbb megoldás, amely az épület saját stílusát adja. Ismerve a termék előnyeit és hátrányait, megteheti a megfelelő választást.

A dekoratív kő használata a belső térben számos előnnyel jár.

 • Dekoratív kő szépségével vonzza a figyelmet és a természetesség. A lemezek az épület külső és belső díszítésére alkalmasak. A kifejezett szerkezet és a természetes színek minden belső térnek megfelelnek. Az esztétikai hatást fokozza a megvilágítás ügyes használata - ezek az árnyékok a kő egyenetlen felületén, ami felejthetetlen vizuális effekteket hoz létre.
 • Kiegészítő jelleg. A kő tökéletesen illeszkedik a fali burkolat más stílusához. A lemezek egy kis töredékére helyezve a lemezeket az ajtó mellett egy eredeti megjelenés jön létre. Ha az ajtó kialakítása a folyosón történik, akkor a lemezek sima áthelyezése a bútorokba egy szokásos szalag formájában csodálatos kombináció lesz. Fontos, hogy a bútorok és a dekoratív kő színei azonosak legyenek.
 • A mesterséges kő rögzítése folyékony körmök segítségével történik.
 • A gipsz könnyen vágható fűrészeléssel, és az anyag abszorpciós képessége lehetővé teszi bármilyen színnel történő festést.

A dekoratív kőnek számos hátránya van.

 • A kő porózus szerkezetű, elnyeli a port, a gombákat és a vizet, és nehéz a lemezeket új típusú tisztítani. Ha a házak utcáin az ajtókat befejezi, akkor az idő múlásával az anyag piszkosvá válik, különösen a könnyű díszítő kövek. Az ilyen következmények elkerülése érdekében a felületet vízlepergető anyaggal kell kezelni. A kompozíció impregnálja a lemezeket, és a külső környezeti hatásokból védőfólia keletkezik.A részletek színe fényesebbé válik.
 • A kő beszereléséhez nem illik a szokásos betonfelület. Kell ragasztani a vakolt falra. És nem lehet ragasztani a gipszkarton, mert a részleteket elszakad a felső réteg az anyag.

Hogyan válasszuk ki?

A dekoratív kő kiválasztásakor fontos, hogy gondoskodjunk a részletekről, amelyek a lakás stílusával kombinálódnak. A mesterséges kő megvásárlása előtt figyelmet kell fordítani a szerkezet színére, méretére, mélységére és simaságára vagy érdességére.

A szakértők azt javasolják, hogy ragaszkodjanak az általános iránymutatásokhoz.

 • Ár. A kőfal színezék hozzáadásával készült keverék. A felelős gyártók kiváló minőségű anyagokat használnak. Az összetevők ára nem lehet nagyon alacsony, ami befolyásolja a termék végső költségét.
 • megjelenés mintában. Egyenletes színe van a részleteken. A festéket egyenletesen kell elosztani az objektumban. A rossz minőségű szín a festéknek a szomszédos lemezeken való kimenete. Az elülső oldalt tisztán kell festeni, szennyeződésektől, foltoktól és lyukaktól mentes. A lemezeken lévő lyukak negatív hatással vannak - csökkenti az élettartamot.
 • Kővágás. A kiváló minőségű mesterséges termék homogén szerkezetű. A részecskeméret nem haladja meg az 5 mm-t, különben a kő felosztásának valószínűsége. A vágás segít meghatározni, hogyan festik. Ha a vágott szín részletei kissé eltérnek a termék felületétől, akkor azt jelenti, hogy a lemezeket teljes mélységben festik. Az alkatrész gyártása során a festéket a dagasztás során hozzáadják a tömeghez, ami azt jelenti, hogy a kő felszínén lévő kis forgácsok és karcolások nem lesznek láthatóak, és nem rontják a falazat megjelenését.
 • A bejárati ajtók díszítésére szabadban - házak, teraszok, erkélyek, az anyagnak ellenállónak kell lennie a fagynak, a hőmérséklet dinamikus ingadozásának és a magas páratartalomnak. Ennek a befejezésnek az előnye a szigetelés további rétege: az alkatrészek védelme a téli hőveszteségektől és a nyár túlzott fűtésétől.
 • Magas páratartalmú felületek esetén vagy közvetlen érintkezés a vízzel, olyan szerkezetet kell használnia, amely ellenáll a szerkezetnek.
 • Ne válasszon gipszet ajtók, ajtók a fürdőszobában vagy a fürdőben.
 • A saját kezével a belső ajtókat, az ablak lejtőit is kivághatja.

Tipp A meglévő egyenetlen karmok esetében dekoratív köveket alkalmazhat, ami segít a hibák elrejtésében.

A napszak és a fény típusa fontos, mert a kőburkolat textúrája fényt és árnyalatot eredményez. Minél kisebb a felület a befejezéshez, annál óvatosabb a kő szerkezetének megválasztása, hogy elkerülhető legyen a belső tér túlnyomó és optikai zsugorodása.

Tervezői tippek

A házak modern belső terében nagy monokróm felületek vannak. A tervezők célja, hogy benyomást keltjenek a szoba vizuális terjeszkedéséről, vagy éppen ellenkezőleg, csökkentse a területeket, hogy a szoba háttere harmonikus legyen. Az ilyen minimalizmus a tervező számára valódi probléma, mivel ez a stílus érzékeny az alkalmazott alkatrészek arányára.

Sokan kész megoldásokat keresnek, amelyek a fő elképzeléssé válnak, és általánosságban és részletesen feltárják a szoba tervezésének legjobb tulajdonságait.

A kő tökéletesen imitálja a téglák, kavicsok vagy természetesen zúzott sziklakészítmények megjelenését, ami egyedülálló jellegű.

A falak díszítése az ajtók és ajtók közelében, a tervezők klasszikus kőmodellt vetettek fel - ez közönséges tégla utánzat. Ez a fajta belső tér a megfelelő karaktert adja. A finom árnyékolás miatt a felület háromdimenziós hatását hangsúlyozzák, amit a ház minden vendége észrevesz.

Ha kiválasztja a falak felületének színét, zökkenőmentes átmenet következik be, amely nem tűnik ki a szoba teljes színsémáján. A meglévő stílus egyensúlya lesz az új fali díszítéssel. Ez a tökéletes választás minden olyan belső terek számára, amelyek egyéniségüket keresik, sajátos elképzelésük van az űrben való elhelyezésre, de nem rendelkeznek sajátos jellemzőkkel. A tégla bevezetése biztosítja a belső elrendezés újjáélesztését, és a helyet adja a helyének.

A tervezők azt ajánlják, hogy vegyék figyelembe a kő megjelenését, amely a következő jellemzőket érinti:

 • a használt világítás típusa (nap és mesterséges);
 • az ugyanazon vagy szomszédos felületen elhelyezett anyagok (világos vagy sötét háttér) jelenléte;
 • a panel impregnálása, amely nemcsak a külső körülményektől védi a terméket, hanem fokozza a színt is.

A dekoratív kő legegyedibb elemei, nevezetesen a mély szerkezete miatt teljesen eltérő vizuális hatásokat várhatunk. A napfényben a lemezek csillognak, mesterséges fény pedig sötétebb.

A legjobb lehetőségek

A dekoratív kőgyűjtemények különböznek a termelési módtól, a felületi textúrától és a színtől. Mindezek a funkciók egyedi mintázatot hoznak létre, amelyet stílusnak neveznek.

 • Házi készítésű minimalista stílusban, díszítő kő zónákként működik. Alkalmazzon dekor-átlátszatlan, de telített színeket. Ha a szobában nincs elegendő fény, akkor a falat fényes felületre kell felhordani. Az alaphangok fekete-fehérek.
 • klasszikus a stílus sima és egyenletes formájú. A belső tér domináns színe bézs és krém. A kő utánzása achát, alunit alatt történik. Egy ilyen kő hangsúlyozza a drága bútorokat, és a hangos meleg fény egy hangulatos légkört teremt.
 • High tech Kontrasztos színekkel és geometriai alakzatokkal tökéletesen kiegészíti a mesterséges fekete kőet egy fehér falhoz, fém kiegészítőkkel.
 • Öko-stílus szerelmeseinek zöld és fehér színben a havasfehér kő díszítése, ahol az élő növények edényekben kiegészítik, kiváló.
 • ország a stílus a barna vagy elnémított narancssárga tégla színének sima formáját fogja hangsúlyozni. Az ilyen részletek harmonikusan kombinálódnak a bútorokkal.
 • Stílus belső padlástér Nehéz elképzelni a téglaelemek nélkül. Valójában, ilyen töredékek nélkül, ennek az iránynak a légköre elvész. Kék, fehér árnyalatú gipszanyagot kell választani. A részletek frissítéséhez egy idő után szükség lesz festésre.

Dekoratív kő vonzza a figyelmet. Lenyűgöző benyomást kelt, és a belső stílust jobban meghatározza, mint bármely más tervezési elemet.

A dekorációs kőzet behelyezésére vonatkozó részletes utasításokat és tippeket az alábbi videó tartalmazza.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba