A kamra ajtói: standard és nem szabványos lehetőségek

 A kamra ajtói: standard és nem szabványos lehetőségek

A tárolóhely olyan hely, ahol szekrényeket, ételeket, professzionális felszereléseket és egyéb hasznos dolgokat tárolhat, amelyeket a tulajdonosok időről időre igényelnek. Ezt a szobát megfelelően kell díszíteni, hogy ez a lakás vagy ház fontos része az általános belső tér harmonikus folytatásává váljon. Ehhez megfelelően kell felszerelni a helyiség belső terét és a legsúlyosabb megközelítést a kamra megfelelő ajtójának kiválasztásához. Az ajtók tervezéséhez szabványos és nem szabványos lehetőségek állnak rendelkezésre: érdemes azokat részletesebben megvizsgálni.

szerep

A szekrényhez vezető ajtó vagy az entresol elrejtése két fontos szerepet tölt be: a helyiség biztonságos zárt területekre való felosztása és egy további dekoratív elem bevezetése a szoba kialakításában.

Egy ilyen helyiség kialakításakor figyelembe kell venni a lakás stílusát. A harmonikus kialakítás feltételezi, hogy minden alkatrész megfelel, és ez az ajtóra is vonatkozik.

Megkülönböztetjük a következő legnépszerűbb tervezési beállításokat:

 • A klasszikus stílusban fából készült ajtólap használatos. A fa utánzása lehetséges.
 • A modern stílus magában foglalja a műanyag, üveg, fémtermékek vagy ezek kombinációinak használatát. Kis méretű rácsokat telepíthet, vagy fúrhat lyukakat a vászon alján. Ez segít megelőzni a nedvességet, a penész és a szellőzést.
 • Az etnikai stílusban szívesen látott, fából készült felületek, fém, természetes kővel, kovácsolással, bőrrel vagy utánzattal láthatók.

tervezés

Jelenleg a piacon sokféle ajtó található raktárak számára.

Terveik nagyon különbözőek:

 • Tolóajtók vagy rekeszek - kis apartmanokhoz. A vászon görgők segítségével mozog - a pályák mentén. A dugók a szélükön vannak felszerelve. Az ilyen szerkezetek fő előnye, hogy az ajtólapokkal nincs rendetlenség.
 • A függőleges, vízszintes, görgős, biztonsági rácsok lamellák - vékony lécek, különböző méretű lemezek. A vakok könnyűsége biztosítja a normál légáramlást. Megvédik a helyiséget a fényes napfénytől.
 • Swing ajtók - a leggyakoribb lehetőség. Ez a kialakítás egy fix ajtókeretből és egy tolóajtóból áll. Kettős ajtó beszereléséhez két vászont lehet telepíteni. A hajtogatásokat mindkét irányban, mindkét irányban lehet megnyitni. Ezeknek a vásznoknak az előnyei a tér növelése és a helyiség gyors szellőztetésének lehetősége.
 • Összecsukható ajtók vagy "harmonika" - nagyon praktikus lehetőség. Ezek olyan panelek, amelyek hurkokban kapcsolódnak egymáshoz. Ezeknek az ajtóknak számos előnye van: helytakarékos, bármilyen méretű nyílásokban való használatuk, a padlóburkolat integritásának megőrzése, sok szín.
 • A tolóajtók, amelyek csúszómechanizmussal rendelkeznek, ugyanabban a síkban mozognak a falral. Az ilyen struktúrák előnye nyilvánvaló: helyet takarít meg.
 • A redőnyök szabadon függő vászon, amely a felső részen a tengelyre van rögzítve. A lánc- vagy rugószerkezet ruhával összecsukható.Ezen rendszerek előnyei között kiemelhetjük a fő előnyöket: a por hiánya, a könnyű használat, a vonzerejének megőrzése az egész működési időszak alatt.
 • Speciális ajtók. Ha értéktárgyakat tárolnak a tárolóhelyiségben, akkor tűzálló és tűzálló ajtót kell felszerelni, amelynek fontos előnye a magas hőmérséklet ellenállása.
 • Rejtett ajtó. Ilyen megoldás megvalósítható az ajtó maszkolásával a konyhai szekrény, egy fali panel, egy fal, egy állvány, egy tükör vagy egy kép homlokzatán. Az álcázás legegyszerűbb és legolcsóbb módja - az ajtó beillesztése ugyanazzal a háttérképpel, mint a falakon.

Nem szabványos beállítások

A kamra elhelyezésére, amely egy polc vagy egy teljes szoba, a nem szabványos rendszerek telepítése a kreatív ötletek tökéletes megvalósításává válik a valóságban. A tolóajtók alkalmasak a konyhában található tároló helyiségekre, amelyek kialakítása néhány polcot elrejt, de a legtöbbet elhagyja a hozzáférési zónában. A megoldás további előnye a hely megtakarítása.

A kamra különleges sarkával felszerelheti a szokásos lengőajtókat, hagyományos, skandináv belső térben. Sokan az üveglapokkal ellátott fából készült ajtókat részesítik előnyben, amelyek lehetővé teszik, hogy a szobát felesleges műveletek végrehajtása nélkül ellenőrizzék.

Egy másik szokatlan lehetőség az üvegajtók telepítése, amelyek vizuálisan növelik a helyet. Triplexből készülnek, amely három rétegből (2 üveg és film) álló tartós üveg. Az ilyen termékek fényes vagy matt árnyalattal rendelkezhetnek.

Hogyan kell díszíteni?

Idővel különböző hibák jelennek meg az ajtókon, amelyek tönkretehetik a vászonok esztétikus megjelenését. Az előre nem látható költségek és a sürgős csere elkerülése érdekében díszítheti az ajtót, elrejtheti a hibákat és hozzáadhatja őket az őrülethez.

Számos módon lehet díszíteni:

 • Wallpaper. Az ajtót papírra, vinilre, textilre vagy folyékony háttérképre illesztheti.
 • Kréta fórumon. A frissítés nagyon érdekes módja, hogy telepítsen egy táblát, amelyen üzenetet hagyhat a családtagok számára.
 • A tükör. Egy ilyen termék vizuálisan bővíti a lakás helyét, még könnyebbé teheti. Ajánlott az akril panelek használata amalgámmal, amely kiváló visszaverő képességgel rendelkezik.
 • Hajdina. Ez az anyag nem igényel nagy anyagköltségeket, de ez a dekoráció rövid élettartamú. Ahhoz, hogy egy ajtó díszített hajdina héj, szükséges eltávolítani a régi festék réteg, távolítsa el az összes szabálytalanságok, festeni a vászon sötétbarna, kenet a szárított ajtó PVA ragasztó, feküdt a héj, fedjük le a felületet lakk.
 • Festési. A régi ajtót más színnel festheti. A festés előtt megszabadulnia kell a szabálytalanságoktól, és a festék alkalmazása után a vászon bevonata lakkozással.
 • Rajzok és matricák. A képzelethez szabad erőt adhat, és az ecseteket festékekkel felvette a valósággá. Egy egyedülálló összetétel létrehozásához használhatsz stencileket, vinil matricákat is.
 • Bőr. Szükséged lesz a szegecsekre, hogy segítsen a bőrnek szorosan becsomagolni az ajtót, és megállni. Szál vagy minta hozzáadható.
 • Ólomüveg ablakok. A kész verziót egy képpel lehet megvásárolni. Akril festékekkel és egy speciális kontúrral díszítheti az ajtót, ami egy fémkeret illúzióját képezi.

Melyik a jobb?

A helyiség megfelelő rendezéséhez vegye figyelembe a lakás területét. A "Hruscsovban", ami nem különbözik a tágasságtól, szükség van az ilyen ajtók telepítésére, amelyek kialakítása lehetővé teszi a helytakarékosságot.

Szűk és kis nyílásokban be kell szerelni a lengőajtókat, de csak a kamrába kell nyitni.Tehát a festmények nem zavarják a lakások szabad mozgását. A csúszómodelleken vagy kupéon is maradhat, így helyet takaríthat meg.

Az eredeti, nem szabványos lehetőség egy kis lakás számára lesz a tükrözött ajtók telepítése, amelyek vizuálisan növelik a helyet.

Mit kell cserélni?

Ha a tároló helyiség egy másik helyiség mellett található, akkor a szabványos szerkezetek telepítése nem lenne megfelelő megoldás. Ez a kialakítás elrontja a falat, az elemek egymással érintkeznek, ami idővel negatívan befolyásolja őket. Az ilyen problémák elkerülése érdekében alternatívát kell találni.

Drapéria használata az ajtó helyett - elég népszerű lehetőség. A sűrű anyagból a függönyök, amelyek könnyedén és biztonságosan különböznek, nagyon jól illeszkednek a raktárhoz.

Az opció előnyei:

 • a belső tér egyedi kialakítása;
 • sebesség, könnyű és tisztaság a teremtés folyamatában;
 • könnyű cseréje (minimális költség és minimális erőfeszítés szükséges).

Egy jó lehetőség a redőnyök gördülése.

Számos előnyük van:

 • könnyű telepítés (támogató anyagok nélkül);
 • a belső stílus választásának lehetősége;
 • korrózió, zaj és hideg ellenállás.

A választás mindig a lakás tulajdonosa. Természetes, hogy jobban tudja, mint bárki, akinek a házában a legjobb választás lehet.

Gyönyörű példák a belső térben

Amikor lakást vagy házat díszít, a tulajdonos megpróbálja kiemelni a belső tér egyediségét. Ez vonatkozik a kamrára is. Minden attól függ, hogy milyen célok vannak: elrejteni a szobát a kíváncsiskodó szemektől, hogy hangsúlyt kapjon. Erre összpontosítva fontos elemet kell kapnia - az ajtót.

A belső térben sok szép példa van, amelyek között szerepelnek a következő lehetőségek:

 • Nagyon érdekesnek tűnik az ajtók, a fal tapéta alatt álcázott vagy festékkel álcázott ajtók. A minimalizmus szerelmesei ezt a megoldást fogják fellebbezni, hiszen a designban nincsenek frills és idegen részletek.
 • A tükörajtó megfelelő lesz a fürdőszobában és a folyosón. További teret, a végtelenség érzetét - a kívánt eredményt, amely mindenkit örömmel fogad: egy kis lakás tulajdonosa és egy luxus otthon tulajdonosa
 • A hófehér ajtó egy nagyon jó lehetőség, amely klasszikus és modern stílusokhoz alkalmas. Ez a vászon nagyon elegáns, kifinomult.
 • Jó megoldás, ha az ajtó egy üvegbetéttel van ellátva, mert lehetővé teszi a fényt a szobában. Ez a kialakítás teljességet biztosít a szoba teljes belső terének, frissíti, de nem vonzza a figyelmet.
 • A kamra tervezésének divatos és szokatlan módja egy üvegajtó beszerelése. A könnyedség, a légesség benyomását kelti.

Mesterkurzus a kamra ajtójának beszerelésére, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba