Erkélyajtók szerelési módszerei

Az erkély elrendezése lehetővé teszi, hogy bővítse a helyet a lakásban, de annak teljes használatához gondoskodnia kell az ajtók telepítéséről. Fontos, hogy kezdetben megértsük az összes finomságot és árnyalatot, amely ehhez a folyamathoz kapcsolódik.

A tervek típusai

A PVC-ajtó talán a leggyakoribb megoldás: az embereket vonzza a viszonylag könnyű telepítés, a termék szűkössége és az utcai zaj elnyomása. Amikor az erkély zárva van, a házba nem kerül a por, míg a külső jellemzők magasak, és a költség viszonylag kicsi. Az ultraibolya sugárzás és a hangos hangok elleni védelem érdekében a fogyasztó színes színben választható blokkot választhat. Hosszú ideig használhatja a szerkezetet, nem fog duzzadni a nedvességtől, és nem rothad.

A műanyag ajtók hátránya, hogy nem környezetbarátak, és magas levegőhőmérsékleten nem kívánatos őket használni a mérgező anyagok terjedésének elkerülésére.

Ugyanaz az ajtó az az ajtó, amelynek vászonját elválasztjuk az ablaktól. A két emeletes, egy mestermű, képes egy ablakot kicserélni a további web miatt. Ez a megoldás azért előnyös, mert lehetővé teszi, hogy a levegőáramlást és a megvilágítást maximálisan meg lehessen valósítani, de csak meglehetősen nagy nyílások számára elfogadható.

Erkélyajtó ablakkal (erkélyblokk), három típusra osztva:

 • Az ablakok a bejárat oldalán;
 • Ablak balra;
 • Ablak jobbra.

Nem mindegyik készlet tartalmaz küszöböt, de ez a probléma megoldható, ezért könnyű ilyen szerkezeti elemet készíteni. Ugyanezt a profilt használják rá, mint maga az ajtó, különben nem lehet biztosítani a szoros illeszkedést és a megfelelő feszességet. A 6 cm magasság szinte minden alkalomra elegendő. Ha ez kényelmetlen, a küszöböt csak kissé eltemetni kell. A loggia portál ajtajait előnyben kell részesíteni, ha viszonylag olcsó panorámaablakokra van szükség. A csúszó rendszer tartalmazhat egymással párhuzamosan mozgó elemeket. A dőlésszögű és emelő-csúszkás módosítások is vannak. A párhuzamos típus fontos előnye, hogy kompatibilis bármely nyílással. Valamennyi redőny a folyosó üzemmódban és a microairing üzemmódban is nyitható.

Az erkélyek és a loggiák ajtóiban esztétikája, a ház és a lakás egy lakóhelye, amely a lakás 10. vagy 16. emeletén emelkedett, a bélést használják. Függetlenül attól, hogy ilyen formatervezési mintákat építsen, elég hosszú ideig szolgálnak majd. Nem építhetsz keretet vagy rétegelt lemezt, csak a deszkát a kerethez rögzítve. Egy ilyen rendszer és a külső kegyelem és a hatékonyság a legjobb lesz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az ablakpárkányon nem szabad több mint egyharmada átfedni az elemeket, hogy a fűtési hatékonyság ne csökkenjen. Ha a lapot a horonyba helyezi, győződjön meg arról, hogy szilárdan van rögzítve.

Mérés és telepítés

Nem túl nehéz az ajtót az erkélyen saját kezével telepíteni, de előkészítése és tervének elkészítése szükséges. Meg kell mutatnia, hogy milyen eredményt vársz, mi legyen a fal a munka befejezése után. Csak az ügyfelek döntenek úgy, hogy kissé frissítik a nyitást, vagy drasztikusan megváltoztatják azt. A régi ajtó csuklópántokkal való eltávolítása után a doboz egy szerelőcsapral van szétszerelve. A lejtők nedvesítésével csökkentheti a por képződését. Óvatosan húzza le nemcsak a szerelőhabot, hanem a habarcsot, távolítsa el az összes áramlást és csepegtetést. A régi műanyag blokkok eltávolításakor először ügyeljen a rögzítők eltávolítására.

Függetlenül, hogy egy műanyag ajtó hasznos, ha csak azért, mert a költségek 10% -kal csökkennek.

A munka megköveteli:

 • épületszint;
 • speciális kés;
 • drill;
 • vagy ha akarod, egy ütést;
 • kalapács;
 • habszerelvény;
 • kötőelemek.

A szokásos készlet a weben kívül egy szerelődobozot, szerelvényeket és egy küszöböt is tartalmaz. Ahhoz, hogy valamit rögzítsen az erkélyajtón, csavarokkal, dübelekkel és horgonylemezekkel töltse fel. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az utóbbiak eltérőek lehetnek a különböző típusú bemeneti blokkok esetében, megkereshetik a szükséges információkat az eladótól. A rögzítők között 70 cm legyen, míg a doboz széléhez nem lehet 15 cm-nél közelebb helyezni őket.

Előnyben részesítették a belső kialakítást. A keskeny erkélyek és a loggiák esetében nincs más választás.

A doboz felszerelésekor ügyeljen arra, hogy ne legyen függőleges vagy vízszintes eltérés az egyenes vonalról, és hogy a technológiai rések szigorúan fennmaradjanak. A doboz és a nyílás csatlakozását különböző típusú rögzítők biztosítják, amelyeket a fal anyaga alatt kell kiválasztani. Leggyakrabban a horgonylemezeket használják, amelyek a profilnak a nyílásba történő behelyezése után önmetsző csavarokkal kell elforgatni és rögzíteni.

A legtöbb doboz egy tucat lemezt csatol (kettő a tetején, négy a bal és négy a jobb oldalon). Ha meg kell csatolni az ajtót egy fából készült gerendához, akkor ehhez használja a csapokat. Az erkélyajtók lemezek segítségével behelyezhetők a habblokkba. Mindegyiknek több csavarral kell rendelkeznie, hogy a terhelés egyenletesen eloszlik.

Lehetséges hiányosságok: hogyan lehet javítani?

Amikor a szerelési hab befagyott, a felesleges tömegét egy szegmens késsel távolítják el. A nyitott szeleten jól látható a tömítés minősége. Nagyon fontos, hogy ellenőrizzük a habos rétegben lévő üregek és repedések hiányát, mert télen fagyaszthatók és hidegek a házba.

Fontos, hogy megértsük az eljárást, ha a küszöböt megrepedtük, ami eredetileg nem volt benne, és úgy döntöttél, hogy magadat választod. Az ajtó alsó sávja egy standard épületben pontosan ugyanaz, mint az ablak. A belső dobozban a padlóburkolat összeomlik. A külön küszöbön való áthaladás kényelmét akkor biztosítják, ha a beton tálca 2-3 mm-rel alacsonyabb, mint a dobozban lévő rúd kiemelkedése.

Megakadályozza a korai kopást, ha a nyitott felület kárpitozott rozsdamentes acél csíkkal van festve és festeni. A beton tálcából el kell hagynia a gazdag kivitelű házat és a komplex építészetet. A doboz alját ezután tömör lapokból készítik, a küszöbérték minimális.

A legkisebb megengedett méreteket a következőképpen tekintjük:

 • A padlófelületről a belső ajtó legalacsonyabb pontjáig - 1 cm;
 • A dobozok szélessége 1 cm;
 • A doboz és a külső ajtó alsó pontja közötti rés 1 cm.

Olyan történik, hogy az ajtó és az ajtótömb különböző helyeken különböző távolságokban van. A doboz cseréje nem megoldás. A helyes helyesbítéshez fadarabokat kell hozzáadni a túl széles területekhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az ajtó cseréje nem szükséges, még akkor sem, ha az ajtó elkezdett megállni. A beállítást az ajtó zsanéroktól való eltávolítása után végezzük.

Segítség nélkül számos problémát megoldhat:

 • Rossz szorító;
 • Hiányos nyitás;
 • Gap szigetelő;
 • Karcos profil;
 • Megsértések a fogantyúban.

Ha a deformáció jelentős, akkor először az ajtó alsó részével dolgozzon. A munka során fogókra, G betű alakú kulcsokra, keresztfejre és lapos csavarhúzóra lesz szüksége.

Befejezési funkciók

A szúnyogháló nagyon fontos a meleg időben, amikor a rovarok hordái repülnek a házba. A rögzítést a zsanérok külső részén végezzük, a hálónak azonos méretűnek kell lennie a főajtóval. A mechanikus rögzítőelemek telepítése nem mindig garantálja a megfelelő megbízhatóságot, a legszigorúbb zárt a mágnesekkel rendelkező modellek.Az erkélyhálók, szemben az ablakokon, a külső felületen kompakt fogantyúk vannak. Az összes rés és törés nem csak a hő megtartása, hanem a hangszigetelés javítása szempontjából is fontos. A szigeteléshez ásványgyapot használható, csak az ajtót kell rögzíteni.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ne hagyja el a régi ajtókeretet, hacsak nem feltétlenül szükséges. Egy olyan fa, amely a felhasználás éveiben repedt, szinte elkerülhetetlenül repedéseket és egyéb hibákat okoz, ami azt jelenti, hogy hideg levegőbe kerül.

Ha nem tudja, hogyan kell szigetelni az ajtók közötti teret, használjon szárított szerelőhabot - ez egy olcsó és hatékony eszköz a kis rések kitöltésére.

Kezelés és karbantartás

A PVC erkélyajtók gondoskodása nagyon egyszerű: a napfény, a víz és a mikroflóra nem rontja el őket, ahonnan a faszerkezetek folyamatosan szenvednek. Rendszeresen ellenőrizze, hogy az erkély könnyen kinyílik és bezárul-e, és amint észleli a problémákat, húzza meg vagy lazítsa meg a csuklókat egy speciális billentyűvel. A zárat évente egy speciális aeroszollal kell kezelni, amely egyidejűleg megtisztítja és keneti. A fehér műanyag mosásához csak tiszta vagy szappanos vizet használhatunk, tisztítsuk meg az üvegezett részt egy speciális mosószerrel. Ne nyomja túl erősen a fogantyúkat, ne hagyjon idegen tárgyakat az ajtóba, majd sok évig tart.

Példák és lehetőségek

Az erkélyen blokkokat lehet használni, és az ablakok szabványos méretűek, és megegyeznek a fő ajtómagassággal. A tolóajtó nehéz, nehéz a szükséges szorítás elérése, nagy nyílásméret szükséges. A csuklópántokat egy vagy két ajtóval rendelkező ajtókban használják. A probléma csak az lehet, hogy a csuklókat mindenkor módosítani kell.

Az egyajtós rendszer gyakrabban fordul elő, mint a kétszárnyú, mert a régi házakban és a modern kis méretű lakásokban csak széles nyílásokat alkalmaznak.

Részletesebben egy erkélyajtó telepítéséről és telepítéséről olvashatsz erről a videóról.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba